Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2017 21:55 - БЕДНА СЪРБИЯ ОТНОВО .....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 784 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

            БЕДНА  СЪРБИЯ  ОТНОВО  НИ  УДАРИ  В  ЗЕМЯТА…

 

     Преди около 4 години започна изграждането на продължението на магистралата от Белград до Пирот, за да достигне тя до нашата граница при Калотина. Магистралата е скъпо нещо, бедна Сърбия няма пари за такива големи строежи, защото е в смъртната хватка на Путин, в която той я държи с помощта на мекеретата си там, бивште СЮК-аши и УДБА-ши. Поради изолацията си, достигаща ниво капсулиране, довела я до икономическата криза, Сърбия не може сама да финансира такъв строеж, макар пътуващите автомобили, предимно на гастарбайтери от Турция през страната да са милииони годишно, да претоварват пътищата й и да пречат на хората да пътуват свобоздно по определени дестинации. Всичките коли на път от ЕС към Турция илиобратно ползват магиистралата от Белград до Пирот, а от Пирот до Калотина и на граничния пункт настава самия ужас. Аз съм писал в блога си, че да се облекчи това напрежение, особено когато туролята ползват отпуски, трябва да се определи едно гише на границата за хора, останалите 5 да са за турчолята. Иначе се чака с часове.

     С цел да се облекчи този трафик на турчолята, наричани гастарбайтерите, от който е заинтересован и ЕС, от Брюксел бяха отпуснати на сърбите 95% от средствата за строежа на продължението на магистралата. По същество така ЕС направи път за работниците си до Турция. Сърбите се хванаха яко на работа, усвоиха средствата и магистралата е готова. Те сами си я направиха, без да ангажират турски строителни фирми, които са основните строители на големи съоръжения, турски работници и техника. Това говори добре дори за генния потенциал на сърбите, които за разлика от нас могат да работят, докато новото поколение мъже български вместо да ползват ръцете си за работа, гледат на тях като на дадени им от Бога да боравят генитални области или да цъкат клавиатурата на телефона си. Браво сърби!

     При строежа на магистралата близо до Цариброд на едно място трасето й пропадна, защото районът е карстов и в него има пещери, каверни с вода и подземни пътища на реки. Наложи се запълването на дупката с милиони куб. м.  скална маса или корекция на трасето, не знам какво решение взеха хората. Но магистралата е факт. А от наша страна от години има намерение за действия, без да се прави нищо, строеж на магистрала от Калотина до София така и не е проектиран, а по трасето има доста щибани места по отсечката от Калотина до Драгоман. Политиката ни спрямо строежите на магистрали е сбъркана, мисля аз,  не ползваме разумно парите, които ни дава ЕС за строеж на пътища. Ние имахме намерения за действия да се отворят и нови ГКПП. За целта сърбите напавиха път до Трън, от наша страна нищоо не е напавено, но ръководителката на най-важната инстанция по тези въпроси се изходи речово по темата на няколко пъти. Много обилно. Смисълът на казаното от нея не разбрах, но пък си спомних как брецат биволиците от удоволствие преди да се надстанят в барата под водата, за да се пазят от мухите.

    Ние имаме също страхотни пътно-строителни фирма, цитирам световно известната „Батко и Братко”, има и други за проектиране на пътища, за източване на парите за пътища. Защо ги не хванаха тези фирми да построят отсечката от София до Калотина?  

     Твърди се и наистина е така, че на масата на Европа, когато се съберат европейските държава нещо да решават ила да се дърлят, Сърбия /мекерета на Путин на Балканите/ и Македония /мекерета на бившите СЮК и УДБА/ имат по сериозно място на тази маса от нас. Причината е тяхната последоветлана позиция, била тя и нереалистиична, каквато е на Сърбия или неинтелигентна /недолюбвам думи като просташка или приматска/  каквато е на Македония. Но те настояват, делегацията им е на едно мнение, другите представители ако не ги слушат, защото са твърде назад от тях по отсечката примати-хора, докаато нас дори и не ни слушат. Ще дам пример. Нека има такова съвещание на страните от Европа, при която всяка да защити националните си нтереси, да настоява за нещо и съставът на нашата делеегация да е следният:

   Президентът, който твърди, че обединявал нацията, председателят на партията Обединени патриоти, председателят на партията Национален фронт за спасеение на България, председателят на парламентарната група на ГЕРБ. Чии инетерси ще защитават тези хора, ще бъдат ли те единни в стремежа си за европейското бъдеще на България или в речите им ще се чува така често „Путин” както „Господи помилуй” по време на богослужение. Дали една такава група ще бъде по-достойна от тези на Сърбия и Македония. Аз мисля, че не. И че европейците ще ни изслушат от куртоазия, ще споменат разни майки и ще си кажат:

   Тия или да поемат с нас или да си ходят там, където им е мястото, в ОНД.

   В това направление се работи и разработката ще се стартира по време на председателството ни на ЕС, когато президентът ни е поканил Путин. Вече имаме неговото съгласие в качеството на президента на страната, освободила ни веднаж от турците през 1878 г. и втории път от монархофашиситет през 1944 г. Отбелязвам, че монархофашизъма, който бе открит от Героги Димитров го нема в нито една друга страна в света. Там има националфашисти, кафяви фашисти и какви ли не, но за монархофашисти никъде н.не се споменава от Венецуела до КНДР. Ако тази среща не е замислена като провокация срещу участието на страната ни в ЕС от страна на президента ни в момент, когато нашата страна ще е председател на ЕС,  не знам какво друго би могла да бъде.

   Приведох два примера защо две от най-изостаналите страни на Европа имат по-стабилно място на масата на Европа от нас. Ако остана неразбран ще приложа още доста….




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185551
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031