Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2017 19:25 - МАЙТАП С ЕДИН ГОРСКИ СТРАЖАР
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 2288 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

           ГОРСКИ  СТРАЖАР  МЕ  ПОМИСЛИ  ЗА  ЛЪЖЕЦ

 

   Слизайки от седловината над с. Балша срещнах горски стражар на кръстопътя за с. Томпсън и с. Реброво. Той ме помоли да му кажа, ако съм забелязал сеч  някъде по пътя си, да му опиша къде. Дадох му такава обширна информация, че човекът се шашна. Посочих му дори репери – мостове, завои, извори и др. по които по-лесно да намери къде са секли бракониери. Освен това бях и доста възмутен от делата на бракониерите, секли дървета, които крепят пътя. Защото са сгодни за бързо товарене.

   Горският стражар се оплака, че към никой от бракониерите, хванати с натоварени с дърва камиони или УАЗ-ки не се прилага закона. След обжалване на присъдите, отнетите им превозни средства  биват връщани. Човекът изказа и предположение, че някой адвокат срещу заплащане урежда това в съда в Своге. И те – отново. С това беззаконие, каза той, няма да списим гората. А освен това и го заплашват. Попитах го, заплашват ли го ЗъбЕто и Първан, с което съвсем го шашнах - това са двама от най-срашните разбойници по Пролома. Те живеят в с. Томпсън, като първият има до сега 20 години в затвора, а който го срещне трепери пред него.

    Попита ме откъде съм, казах че съм от София. Той отговори, че не е възможно, някъде от региона съм, не ми повярва.

    Попита ме от къде идвам, казах, от Балша. Пак отговори, че не е възможно, отново не ми повярва. Аз, каза той, съм на 35, но не се наемам да измина толкова път пеша.

    На третия въпрос, на колко години съм, също не ми повярва. Казах, на 73 без един месец.

   Човекът наистина мислеше, че го премятам, както той каза и остана с убеждение, че е така. В опит да го убедя казах, че познавам региона като турист и идвам тук през зимата ако насам водят следи от джипове или от коли на дървари-бракониери. Пак не ми повярва…

   Много случаи съм имал, когато хората не ми вярват. Ако му бях казал, че до пет години Радев и Нинова може и да ни извадят от ЕС и на това сигурно нямаше да повярва. Или пък, че сега в САЩ има мода да се произвеждат розови плетени пусишапки, символ на противопоставянето срещу примата Тръмп и че от тези шапки се печели в момента страшно много и на това може би нямаше да ми повярва.

    Все си мислят хората, че ги лъжа, но аз правя това само на шега, а не и когато секат гората или кроят планове чрез опростачването на електората да променят геополитическата ориентация на България, като я откъснат от културните европейски държави и я тласнат в орбитата на държавите-примати по Азия…

    




Гласувай:
7



1. sande - Коста,ти си невероятен и не си поначало за вярване ...
25.01.2017 16:50
Ако горкият горски стражар знаеше, че ти си PLANINITENA BULGGRIA имаше шанс и да повярва / евнтуално / на това, което му разказваш.

Но той не знае, във ФБ не влиза, и мисли,че всички хора са като него, нормални.

Стражарят по-скоро ще помисли, че ти си някакъв сорт бракониер. Хитър бракониер...Или някакъв закупчик - изкупчик.

Това е наистина смешно.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Подобен случай имах с горски стражар на седловината между с. Ръсовци и Пирот.
25.01.2017 19:00
sande написа:
Ако горкият горски стражар знаеше, че ти си PLANINITENA BULGGRIA имаше шанс и да повярва / евнтуално / та това, което м разказваш.

Но той не знае, във ФБ не влиза и мисли,че всички хора са като него, норвални.

Стражарят по-скоро ще помисли, че ти си някакъв сорт бракониер. Хитър бракониер...Или някакъв закупчик - изкупчик.

Това е наистина смешно.


Местността там е приказно красива, разглеждах новия туристически комплекс, който се опитват да правят в долината на реката, където има места за ски писти. Спря при мен един горски, заговорихме се. Взе да ми разправя от къде извирала река Нишава, къде са границите на планината Видлич. Оказа се, че тези неща не са му ясни, както и това, че аз познавам не само неговия горски район, но и съдедните. Резултатът от този разговор - горският тдстражар ми прати полицаи да ме проверят. Оказа се, че има и втори сигнал срещу мен от с. Пресиян, една бракувана курва уведомила полиицията, че търся злато. Полицайчетата бяха българчета, не намериха нищо съмнително в колата ми. Заприказвахме се, това сторвам с вещина, попитах ги от къде са. Казаха си селата, а аз ги попитах на коя дата се чества оброка над селото или преди селото им, били са ни Мучибаба, на Клисурата ии т. н. Съвсем ги засрамих, не знаеха за оброците до селото си. Сконфузено ми казаха, сречан пут, и ме оставиха..
Златоторсъчът така и си остана ненамерин...
цитирай
3. sande - Ако разкаже на жена си за срещата с тебе, тя сигурно ще каже:
26.01.2017 11:34
Виждаш ли хората. Ходат по планината, ама има защо. Пълни са с пари. Френски коли карат, последен модел. А ти? Разнасяш си само фуражката насам-натам и нищо. Нищо. И гаргите ще ти се смеят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183845
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031