Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2017 20:57 - ВТОРИ ДЕН ТЕЧЕ МАЩАБНА ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНА ДЕЙНОСТ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 3946 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ТЕЧЕ МАЩАБНА ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНА ПРОРАБОТКА

 

   Във времето на хибридната война на Путин срещу нас, когато в нета и медиите ни се подмятат фалшиви новини, дезионформаця и пропаганда – една истинска новина от мен, непопулиста, с ник  planinitenabulgaria:

   Прекарвайки доста време по планините аз понякога изгубвам връзка със случващото се у нас. След дни или седмици, прекарани сред природата като инок аз губя живата връзка със случващото се в страната ми. Последният ми пропуск е от вчера, когато са се случили две важни събития.

    По нареждане на ЦГМ във връзка с пътуването гратис по Автобусна линия №79 от квартал Христо Ботев до завод СТИНД вчера е била проведена мащабна проверка, която е обхванала 100% от ползващите тази линия от първата за деня до последната кола. Пътниците по тази линия са предимно афганистанци, настанени в общежитията в Илиенци, които пътуват до хотел ЦУРА и обратно и български граждани от квартал Христо Ботев, които ползват тази линия за да достигнат до Лъвов мост и Ж. П. Гарата, където упражняват своя бизнес. Напомням, че през лятото недоволни афганистанци, от които шофьорите искаха билети за да се качат в този автобус подпалиха информационното табло при завоя на автобус 79 към кв. Орландовци. После поради същите причини подпалиха и информационното табло на трамвай №12 на спирка Триъгълника. Всички медии и нетове тогава замълчаха, но този път - не! При извършената вчера мащабна проверка, в която са участвали около 50 контрольори, подкрепени от 10 полицаи от Столична община, в един от автобусите /№79/ е бил хванат пътник /български гражданин/ с редовен билет. Последната такава случка - пак с един редовен пътник в този автобус - е регистрирана през 1956 г. Докато да снемат обаче репортерите интервю от българския гражданин, да разкаже нещо за себе си, за семейството си, за билета, който перфорирал, той изчезнал. При последвалата светкавична мащабна оперативно-издирвантелна операция е открит дома му на ул. Летоструй, но там са били само жена му и осемте му деца. От съпругата му е изтекла информация, че българският гражданин се е изплашил да не стане постъпката му известна в маалата му и съмааленците му да го набият заради перфорацията на билета или пък от ЦГМ да му съставят акт за да подбуждат етническо напрежение. И така, хванатият пътник с редовен билет в Автобус №79 все още се издирlа, тече  мащабна оперативно-издирвателна операция в момента в кв. Факултето, от където е прехванат сигнала на мобилния му телефон.

 

   И с друго нещо може да се заапомни вчерашнния ден, докато аз съм бил по планините – появила се е информация, че срещу един от деятелите на ГЕРБ в страната до този момент още няма повдигнато обвинение от прокуратурата. Срещу всички останали вече има такива, които са в твърде широк спекътр – източване, конфликт на интереси, небрежност по служба, причинени щети на държавата, неизгодни за държавата договори. Обвинението срещу един от тях е, че е возил любовницата си с кола Бентли към любовното им гнездо. За съжаление камерата в гнездото в този момент се повредила.  

   Новината, че срещу един от активистите на ГЕРБ прокуратурата няма наеректирано обвинение е наактивирала всички репортери да издирят този хубавец и покрай тая прокурорска кампания да станат популярни. След справка в регистъра за активистите на ГЕРБ е установена самоличността на активиста с неповдигнато още срещу него обвинение от прокуратурата. Той обаче се оказа мой познат, комуто предложих схема, при която той да се укрие за три дни, доката еуфорията по откриването му премиине. Според мен той не трябва изобщо да се укрива от репортерите, защото  е съвършено чист, но човекът бе много наплашен. От где да знам, казва ми той, че няма да ме обвинят в нещо, което ще отпадне още при следствието, но ще ми губят времето да доказвам, че не съм камила. Страхува се да не бъде набеден за нещо /безсмислено/ като осъществяване чадър над наркодилъли, детска порнография в компютъра му, в симпатии към превратаджията Фейтхула Гюленк или пък индиректни обвинения срещу негови роднини - че баба му е била монархофашистка, а дядо му избивал  ятаци или партизани или пък е бил извратен, напр. осъществявал интимни контакти със змии. И се скри човекът. Не иска под никакъв предлог среща с репортери, страхува се от тях, защото ги счита за нахални и недоучени.

 

    Аз обаче като мислещ човек си правя изводи от случилото се вчера. Първият ми извод е, че макар и толкова рядко, българските граждани вече започват когато ползват услигите на Градски транспорт да си плащат. Ето и първата бяла лястовичка от кв. Христо Ботев, дето се издирва.

   Вторият ми извод е, че след като са повдигнати обвинения от страна на прокуратурата срещу почти всички  отговорни лица на ГЕЛРБ в парвителството и в местната власт, също така начело на инфраструктури, на комитети и др. трябва да има нещо много гнило в тази партия. Е, един е останал чист, но той не е достатъчен да дава сурат на партията след като другите са клиенти на прокуратурата. Давам за пример партията ДПС където имаше само един нечист и то набеден за такъв, Христо Бисеров. От съда той излече пречистен, кристално чист, както спрайт и вече е готов да поеме следващия си държавно-партиен пост в ДПС. При тази алтернатива аз свалям подкрепата си за ГЕРБ – клиенти на прокуратурата гадни! – и се преориентирам към ДПС,  където няма нито един клиент на прокуратурата. Това за мен е доказателство, че биринджиите на тази партия са почтени. Такива хора нека застанат начело на страната и да я изведат на верния път, а не клиенти по прокуратурата. Убеден съм, не само аз заради този клиентелизъм ще сваля политическата си покрепа за ГЕРБ на предстоящите избори. Прокуратурата ми отвори очите, аз гледах на ГЕРБ с розови очила. А те какви били….




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12265794
Постинги: 4564
Коментари: 10792
Гласове: 18367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930