Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2016 12:20 - "АЗ СЪМ ПО-УМЕН ОТ ПУТИН !!!"
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 2413 Коментари: 9 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

С посвещение на блогърите, от които се уча и се стремя да достигна– Аппен13, Чара, ЦАВ и Блекпредатор -  класирани   според висотата на тяхната умност, интелектност и талантност :                     

 

                           „АЗ  СЪМ  ПО-УМЕН  ОТ  ПУТИН!”

 

    Като доста пътувал из страната и съседните й страни съм попадал в ситуации, които са много сходни. Ще дам примери с пътуванията ми по границата на любимата ми Западна България със Западните покрайнини.

   Почти всички села и махали в близост да границата ни със Сърбия са комунизирани в резултат на нуждата от доносници из този регион за евентуални връзки на наши граждани с роднините им от Западните покрайнини. Аз съм деполитизиран и не може да не го забележа. Това не е кратък процес, който де е затихнал, а процес продължителен, 45 годишен, който по някакав начин е навлязъл в живота на хората и те не могат да го прикриват. Интересно е, че всичките бивши доносници по границата се държат по идентичен начин, твърдят едно и също. Точно по същия начин и същите неправещи смисъл тези чувам и от другата страна на границата, когато пътувам по планините и махалите на българите, оставени там по силата на Ньойския „договор” - в чужда държава, заточени в собствените си имоти да изкупват вината на „лошата” в ПСВ България.

   Давам пример с един селянин от с. Врабча, когото попитах за махала на Врабча от другата страна на границата. То бяха въпроси, то бяха глупости, бях убеден, че ще ми прати полицаи и промених плана си. Каквото трябваше посетих на следващия ден. Започна доносникът да ми разправя колко хубаво било при социализма, колко лошо станало след като дошли амереканците и ни ограбили. Разказа, как Славчо Трънски уредил да преместят клеона за да пасат овцете им по пасищата си, как днес държаваата само гледала да ги граби. И премина към вредата от влизането ни в ЕС, в НАТО, че единствената сигурна връзка ни е военната с Русия и икономическата с арабите.

   Не мога да го прекъсна, а времето ми е по минути. И му казах стндартния ми лаф в такива случаи:

-         Знам ги тези неща, аз съм по-умен от Путин!

  Ефектът върху селянина бе онемяващ, той не намираше думи да коментира казаното от мен. Продъължих си по пътя.

     Точно същия разговор за грабежа на Америка над нас, за ползата от връзките ни с Русия и арабите съм чувал още много пъти. Като изключително комунистически минирегион посоочвам този около с. Полетинци, над което има един метален паметник с нещо /не знам какво/, което полита. Може би от радост, че му вземат земята или пък за нещо друго, знаеш ли? Ха да излети от каменната си колона.

   Същите разговори съм водил и от другата страна на границата, където е малко по-различно – сред българите има доносници, които са инфилтрирани сред тях със същата задача, както нашите, но има нещо в което съм убеден – тях ги инструктират в един и същ център, където инструктират и наште, защото говорят едно и също.

   Разговорът, който проведох със селянина от Врабча проведох актуализиран за с. Дойкинци. Там съм ходил  доста пъти, може би десет, хората ме познават. И прикрепили меня хвост. Няма как да тръгне някой след мен по гранината – билото на Балкана, високо тук към 2000 м. Планината тук е огромна като площ и най-красива в целия регион на Западните покрайнини. Поради това опитват да ме гепнат вечер в магазина, който е и нещо като кръчма. Хората пият там бира и си почиват от тежката работа през деня. За да не ме помислят за разбойник и да ми пратят полицаи, което се е случвало, аз си купувам вечер по една вафла и една бира, оставам в магазина и влизам в разговор с хората. Те обаче преднамерено мълчат, не мълчат обаче когато ме срещнат сами. Разбрали са хората, че в селото има чужд, изпратиха ми доносничка с излъчване на бракувана курва. Подмята ми тя разни пениси с надежда да се ловна на на някой тях – как ни грабят американците, как заради тях сме отворили небето си и те загубили войната в Косово, колко ни мразят заради това, че ЕС не ни е приятел, а нашият приятел е Путин, че бъдещето ни не е с Евроопа, а с Русия и с арабите. Казах си аз лафа, че съм по-умен от Путин и тия работи ги знам. Бабата кок волком бы выгрзла меня, млъкна и седна, след малко изчезна. На следващата вечер отново се опита да установи с мен орално сношение, но след първото й изречение аз си повторих лафа и я млъкнах. Разказах на хората за Трите кладенци, за Трите чуки, за Понора с подземната река, какво има по планината от другата страна, в България. Она седи и слуша. Дано да запомни каквото казах и да го докладва, да научат началниците й как се достигат Трите чуки…

    Дали се шегувам с това, че съм по-умен от Путин? Съвсем не! Давам пример с действията му да преглътне Северна Осетия, Абхазия, Приднестровието, Курилските острови, Донецк, Луганск, Крим. Ще ги преглътне, но няма да може да ги отработи. Мисля, че той прави това защото е глупав - никаква перспектива за хората не може да предложи той в тези региони, ще ги остави да измрат. За него са важни природните ресусрси, които Русия добива, продава и от това живее, защото нищо не може да произведе.

   Бидейки веднаж в зоологическата градина в Сан Франциско, една от най-големите в света, пак се сетиих за Путин по повод действията на един мандрил, вид маймуна. Дадоха на маймуната десетина праскови. Мандрилът ги прегледа в хранилката си, избра най-едрата, извади костилката и я пъхна в ануса си. Видя, че минава свободно, хвърли я и изяде останалиите праскови с костилките. Дадоха му допълнително, няколко плода манго. Мандрилът по същата схема – избра най-едрото манго, извади му костилката, която е доста сплескана и широка, опита да си я пъхне в ануса, не стана. Изхвърли костилката, после изчисти останалитее продове от костилките им и тогава ги изяде. Помислих си, тоя е по-умен от Путин. Разбра, че ако преглътне тази костилка после лошо ще стане, а Путин не разбра, че като преглътна Донецк, Луганск и Крим, ще има големи усложния да ги отработи в тракта си. Аз винаги съм се учил от животните. По-глупавите от мен обаче се считат за по-умни от тях, според мен, грешат… 




Гласувай:
11



1. germantiger - Много се смях ;)
18.12.2016 12:44
Ще ползвам твоето ноу-хау и ще те споменавам !

Причината да презирам голяма част от българите, явно и тези извън БГ е това, което си описал.

Великолепен постинг - ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ!
цитирай
2. анонимен - цитираните от теб блогери са няк...
18.12.2016 13:08
цитираните от теб блогери са някакви странни мутанти, забравил си обаче идиота кушел

те не са българи, защото се кланят на руския урод путиин
не са и хора, защото за тях над всичко е русия
цитирай
3. planinitenabulgaria - Първото нещо, което Филип Димитров каза, че въпросът
18.12.2016 22:42
анонимен написа:
Понеже изпитваш некакви предпочиртания към ДС шайката на Бойко Борисов нема да те питам защо правителствата на ГЕРБ не направиха НИЩО за българите в Македония и Западните покрайнини и дори не използува ситуацията за да облекчи поне малко живота им, като заяви многократнобезрезервна подкрепа на антибългарските правителства във ФАЙРОМ и Сърбия за присъединяването им към ЕС, но ти какво предлагаш?

Поне от българска страна, дай некаква идея, ти как предлагащ да се справим с тази безобразна дебългаризация която се проевежда по западната ни границ след като правителствата ни нехаят по въпроса?

Сурвакар


за Западните покрайнини е решен и не трябва да се повдига повече. Всичките след него твърдят същото, дори бать Боко. Тези неща ги движи световната мафия, но и ние имаме ход - предстоящото приемане на Сърбия в ЕС. То няма да се състои, там комунизмът е жив както в Русия, Македония и още няколко страни-примати. Хърватия даде пример като блокира предприсъединяването на Сърбия към ЕС заради още задържани нейни територии след Юговайната. Сърбите по манталитет са като руснаците и затова остават в тяхната смъртна хватка.
А за Заподните покрайнини всичко е ясно - Сърбия няма нищо общо с тях. След разпада на Тройното кралство те трябвашее да бъдат върнати на България, но англичаните отново се намесват тогава, защото мразят българите. Пречката е ясна - сръбският шовонизъм и българският нихилизъм. Но има и още една - ако се върнат Западните покрайнини към Родината им, това ще струва доста скъпо на страната. Докато се реши този въпрос от 180000 българи през 1919 г. сега по домовете си остават само 12000. Като активен участник в Кръг "Слво" съм добре запознат с този казус, с положението на Балканите, регионално никой не познава Западна България по-добре от мен. Някога Англия искаше да скапе Балканите, такива бяха интересите й, сега с пъклени замисли към Балканите е Русия.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Те са толкова издигнати като умност, интелектност и талантност,
18.12.2016 22:55
cederama написа:
цитираните от теб блогери са някакви странни мутанти, забравил си обаче идиота кушел

те не са българи, защото се кланят на руския урод путиин
не са и хора, защото за тях над всичко е русия


че са трудни за разбиране от нормалните хора. Дори на мен са ми трудни, налага се да ги препрочитам по няколко пъти, макар да съм пенсиониран деполитизиран професор от Центъра, обучавал оперативните работници, подготвяни от Центъра да работят в областта на Културата.
Никой не обърна вимание на най-важното нещо в постинга ми, идеята ми да фане някой Путин и да му предложи да отидат при мандрила в зоологическата градина в Сан Франциско. Да му дадат сини сливи, кайсии и да го гледат какво прави. Така ще се поучат от него. С моите финансови възможности не мога да му предложа такава прелест...
цитирай
5. planinitenabulgaria - В момента съм в базата на Центъра "Ешекчисикиджанмаале". Заложихме на търсачката
18.12.2016 23:03
germantiger написа:
Ще ползвам твоето ноу-хау и ще те споменавам !

Причината да презирам голяма част от българите, явно и тези извън БГ е това, което си описал.

Великолепен постинг - ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ!


да извади нови обекти, този път без ограничение за бройките. Този постинг ще има продължение когато търсачката извади обектите, редуцира ги и ги класифицира. Ein fickt die Mutterschwein.
цитирай
6. sande - Поздравления, Коста !
19.12.2016 12:03
Думите ти се запомнят.
цитирай
7. planinitenabulgaria - Благодаря за поздравнленията, но трябва да се направи нещо.
19.12.2016 14:22
sande написа:
Думите ти се запомнят.


Трябва някой от нетовите приятели на Путин да го фане и да го заведе в зоологическата градина в Сан Франциско. Да купят на мандрила килограм кайсии, килограм манго и да го гледат какво прави. При плодове със съмнително голяма костилка все си спомням за него...
цитирай
8. batogo - !!!:))) Поздравления!
20.12.2016 10:50
Отдавна не бях срещал в блогбегето по свеж хумор. Подобри ми настроението за деня.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Ако тръгнете към зоологическата градина на Сан Франциско,
20.12.2016 20:43
batogo написа:
Отдавна не бях срещал в блогбегето по свеж хумор. Подобри ми настроението за деня.


купете едри плодове с костилки, вземете с Вас - няма да Ви кажа кого - и застанете пред клетката на мандрила. Този с Вас добре да види мандрила как си правии сметката по-добре от него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183396
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031