Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2015 23:26 - ПАК УЗРЯХ ЗА ПЕРЕСТРОЙКА....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 2271 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 30.04.2015 23:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                      ДНЕС  УЗРЯХ  ЗА  ПЕРЕСТРОЙКА!

 

   Доста години се подвизавах като любител строител. За да приемам тежката работа по-приятно гледах на нея като на творчество, а докато работех слушах музика. После четях за произведенията, които не  познавах или които възприемах по нов, различен начин. И се получи нещо много смешно – като страничен ефект от строителната ми работа се задълбочиха познанията ми по музика. Сега, връщайки в спомените си назад преценявам, че поне 10 лета съм се подвизавал като строител. Благодарение на това мое хоби и на моите ръце придобихме имоти, извърших и ремонт на жилището ни, което ми отне две години.

     Бяха славни години облаче! В момента си спомням кофражите на балконите в кооперацията ни, наистина уникални конструкции. За да бъдат те укрепени, бях ги стегнал със здрави дърводелски скоби. А си беше и опасно.

     Сега пак същата работа - ремонтирам един гараж в близост до аптеката на г/н Качак. Ремонтът ще извърша на четири етапа, като първият бе топлоизолация на бетонната плоча, служеща ми за таван. Без да пробивам бетона за дюбели за укрепване на носещата конструкцията за топлоизолацията, приложих технология на залепване, а топлоизолациите осигурих срещу разлепване след години с вътрешни дюбели. Таванът стана по-хубав отколкото е в дома ни. Затруднен съм обаче, защото там няма вода. Като се размислих, това е първата ми строителна работа, при която не ми се слуша музика. Може би, защото ми предстои друго – поне три големи пътувания по планините на България са пред мен и вече са в мислите ми, не съм съвсем тук…

    Аз цял живот съм бил разконцентриран, зает и интересуващ се от съвсем различни неща и теми, което ми попречи да се изградя като личност или поне специалист в дадена област, какъвто бих могъл да бъда, но пък след мен ще останат доста дела. След пенсионирането си последвах примера на приятелите ми гедерманци, които се пенсионираха през 1989 г, когато падна Берлинската стена.Станали пенсионери, те, изведнаж, макар и доста късно те се оказаха свободни хора. Почти като тях направих и аз, но не точно същото. Довърших си каквото не можах да свърша докато работех в материалния и духовния сектор доколкото ми бе възможно, а да пътувам като тях не става, защото моите материални възможности са съвсем скромни. Където и да отида на туризъм, разходите ми са само за бензин. Напр. обменям по 30 лв. в динари, връщам ги всичките, ползвам ги за следващото пътуване и ги изразходвам чак през есента, когато отиваме на пазара в Цариброд специално за да ги изразхдваме.

   

     Вече писах в блога си за една моя промяна, резултат на предишна перестройка с мен, след която реших на изборите да гласувам за Дялан/ият с брадва/ Пеевски. И как не – от квартала с бурките в Пазарджик гласуват за него, от кв. ДЦЗ-то /Димитровтрад/, от кв. Столипиново, от кв. Нов път /Видин/,  от кв. Надежда /Сливен/, от кв. Факултето, от кв. Автогарата /Варна/, цяла България! Тези хора имат претенции да са от най-българската партия, както казват Местана и Анала, как да не гласувам за най-цветистата фигура в ДПС.

    От няколко месеца започнах да чета и препрочитам статиите на Първа страница в Бог. Бг и така у мен назря нова подобна промяна. Днес се почувствах готов за нея – заживявам с подготовката за Деня на победата, 9-и май. Путин миналата година от мавзолея на Ленин като говореше пред народа на Голямата страна, каза:

-         Съветския съюз пречупи гръбнака на фашистка Германия испечели ВСВ.

    Каквото и да бях чел до този момент за ВСВ, за ПСВ, за сегашното статукво в света - всичко това след речта му изгуби значението си за мен, както в Царичина и Требич казват, он ми отворИ очите. До този момент те наистина ми бяха като затворени за правдата. И още един фактор има, който ме кара да възприемам всичко, което Путиин твърди – патриархът на Русия Алексей ІІ в една реч каза, че най-великото щастие на руснаците е това, че начело на страната им е Путин. Злоумишленици твърдят, че бил казал така, защото и той е от КГБ и е подчинен по тази линия на полковник Путин, други пък твърдят, че това си  било чист конформизъм, защото след това изказване пред вярващите Путин го уредил с персонален самолет. Подчертавам, злоумишлениците говорят така, 80% от руснаците химнословят Путин.

    Нали все се уча от първите, които по всяка вероятност са и най-интелигентните, щом са толкова „посещавани” и ето каква промяна се извърши при мен – възприех тяхната линия и започвам разгърната подготовка за посрещането на 9-и май. Разчетът съм направил по типа мрежов график  с цел върхът на възможностите ми да съвпадне с  Днем победы.

    За да се подготвя обаче задълбочено бих желал концентрацията на постинги по този повод непрестанно да расте до 9-и май, достигайки степен пред експлоадирване на социалните мрежи в резултат на усилията на най-първите в него. Тези първенци турците наричат биринджии, на съветски език  - ювелирные жемчужины, а на американски език – суперстар-и. На случаен принцип по програма, изработена от мен извадих автори, публикуващи в социалните мрежи, за които терминът Путин присъства най-често в постингите им и те се подредиха така:

 vencivaleri1951
dolce
kushel
1997
zaw12929
ok3223
rustam
chavdar01
nagodi62
freeoldmen
theeconomist
lyubomircholakov
born
vdp
kostadin
blackpredator

rumen221

bubolina111 
gindev

joysii


     Аз съм много добър психолог по отношене на хората, жените и животните и определям перфекно възможностите на тези три категории. В контакт с тях, подтиквани от мен - без да ги принуждавам да излизат от даденостите си - те дават винаги максимума от себе си - мъжете пишат умни неща, жените правят много и  различни други работи, животните в планината не ме нападат макар да  са по силни от мен, а аз не нося дори тояга.

    Бидейки ювелирен психолог – в этой науке я веду себя всегда отлычно  предупреждавам тия от списъка, който го отсея програмата ми да не ходят в Голямата страна, защото там  живеят най-щастливите хора на земята. Може да им ареши и да си остнанат там, или пък да решат да си обменят еврата за рубли. От тук да гледат Деня на победата и парада с най-новите оръжия на Путин, с които той гарантира мира в света. Може технологиите на Япония, Китай, САЩ и почти всички страни в света да са по-добри от руските, но пък оръжия, каквито има Путин никой в света нема. Е па нема!!!!!!!! Говорим Путин, понимаем Россия, говорил Россия, понимаеем Путина, так думает все в двадесятке, так думаю и я уже.

     Прилагам няколко снимки за да повдигна духа на Кръжока на двадесетте с  подкана още по-упорито да поместват постинги в социалните мрежи по тази тема. Искам като отворя блога да виждам статии само на тази тема, а администраторите призовавам само като видят името им, да ги тургат на Първа.

   Тогава бих казал:

   О, миг, спри, ти така си хубав… 
  

   image

                                                Молитва в незнакомая поселка

 image


Ако Путин го одобряват 80 от руснаците, то Ким Чен Ун го одобряват 99,99999999%

                                              image

Кто Фартыщева не читал, ничто существеное в социалные связы не мог сказать...
 












Гласувай:
7



1. syrmaepon - Любов необяснима и нерушима ! )
01.05.2015 10:03
Любов необяснима и нерушима ! )
цитирай
2. mt46 - Честит празник на труда!...
01.05.2015 11:17
Да работим
Иван Вазов



При надеждите, що нас окрилят,

при теглата от погрома лют,

при бедите, дето се засилят —

да засилим устрема към труд.



Да работим! Да работим смело:

с мишци, с нерви, със ръце и с ум!

Нек се чуй у нази живо дело:

бодрящий на работата шум.



Да работим! Тази славна дума

нека екне кат камбанен звън,

нека стряска къщата и друма,

нека сепне спящий тежък сън.



Да работим! Нека дигнем знаме

с тая дума и вървим напред…

Труд! Спасеньето от робство там е,

идеал е той на новий свет.



Да работим! Имаме широки

поприща за славен, спорен труд,

бедност няма в него — срам жестоки.

Няма стид под неговия скут.



Да работим! На бащите наши

добродетелта да продължим,

техний пот почтен да ни не плаши —

всичко ний на тоя пот дължим.



Да работим! Мързелът е страшен,

мръсен блуд с живота и с умът,

мързелът е враг, другар всегдашен

на теглата, брат е на срамът.



Да работим! Няма тук оръжье

по-велико, силно от труда,

само то е вярно и не лъже

и победоносно е всегда.



Да работим! Бедствията бягат

при труда и прав е наший друм,

хленч, сълзи в дни тежки не помагат,

а десници здрави с бодър ум.



Да работим дружно и съгласно,

ден изгубен е изгубен век,

на живота ни в морето бясно

труд е наший Ноевий ковчег!

цитирай
3. sande - И аз се преустроих, Коста! Сега сигурно ще ме инсталират за постоянно на първа. Ура!
01.05.2015 12:15
Ода за СССР

Орлин Орлинов


За тебе е моята ода,
за тебе е моята песен,
за тебе -
днес и завинаги...

Ти трябва всичко да можеш.
Ти трябва всичко да имаш:
танкове и ракети,
свръхзвукови самолети,
гениални физици, гениални поети,
мозъци електронни,
микрополупроводници,
станове многотонни,
океански атомни подводници,
черна металургия,
пещи доменни,
вълнуваща драматургия,
хидроцентрали огромни...
Ти си "виновен" за всичко:
че имаш още сламени хати,
че нямаш в изобилие
червени домати,
че не си в крак с парижката мода,
виновен си даже за моята ода.


Боже господи!
Матушка мила!
Кажи
откъде
си взимаш богатирската сила?
Упрека да посрещаш с ласка,
удара - с удар,
угрозата - с нахлузена каска?


Ти трябва всичко да можеш.
Ти трябва всичко да имаш:
нефт,
злато
и диаманти,
взводни командири,
маршали - таланти.
Ти трябва революцията да не спираш.
Ти трябва блудния син да разбираш,
а за да може
спасеният
от твоя солдат да се чумери -
търпение,
спокойствие в сибирски размери


А знаят ли тия
нови пророци и вехти витии,
че ако речеш
свойте отворени вени да спреш
само месец,
само година,
само една петилетка -
и ти,
като старата Белгия,
със сапунена пяна свойте черни асфалти
ще четкаш?


А знаят ли тия
нови пророци и вехти витии,
че ако ги няма твойте дула,
че ако ги няма твойте крила,
че ако ги няма твойте площадки,
разговорите с тях
ще са страшни
и кратки?
Стига!
Стига!
Стига!
Точка на тая игра.
Баста на тая мелодрама!
В тоя свят
озверен,
настървен
и зъбат -
два пътя нама!
Или тук.
Или там.
Диалектиката е ясна.
Измерена до грам.
И ние добре истината знаем:
за всяка продадена капка любов -
американски заем.
И ако ръката,
която уби
Кенеди I,
Кинг Черни,
Кенеди II,
рече да запали
земята,
водата,
небесните простори,
кой ще отбие безумния удар?
Кой ще ни защити?
Небесно знамение?
Някакво чудо?
Ти!
Ти!
Ти!
Ти!
Ти ще бъдеш първият, тоя,
кояйто ще влезе в ада на боя,
твоя Андрюша
ще яхне катюша,
русия Ванка
ще влезе във танка,
твоя Альоша
ще мине по страшните бойни полета,
за да остане безсмъртен,
по нечии чужди тепета!
Тук няма шега.
Няма измама.
Един е пътя.
Два пътя -
няма!
И нека ни хулят.
Нека се пенят.
Такъв е законът на нашите дни:
който на теб, СССР,
измени -
тойна великата правда изменя.
За тебе е моята ода,
за тебе е моята песен,
за тебе -
днес и завинаги...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Благодаря на коментиралите със стихове, в които закодирани послания от един от
01.05.2015 20:17
духовните отци на България и на един полипроституиращ с таланата си. И аз бих написал стихотворения по тази тема, но нямам талант за това - на бодлива крава Господ рога не дава!
Един закодиран в музиката на Хайдн отговор имам за Вас:
https://www.youtube.com/watch?v=e3Zs24NJgfI
цитирай
5. nikolinavalentinova - Преустройството
01.05.2015 21:14
Адмирирам интелигентното Ви чувство за хумор! Май само то ни остана.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Какой гумор,
01.05.2015 22:47
nikolinavalentinova написа:
Адмирирам интелигентното Ви чувство за хумор! Май само то ни остана.

я уже являюсь двадцатпервым настоящим маркспутинцом в социалные связи. Так я надеюсь, через короткое время самым первым в блоге стану....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182454
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031