Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2015 03:41 - ПЕРВОАПРИЛСКОЕ ОБРАЩЕНИЕ К КОНТРАПИЧАМИ - 2
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 981 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   
     Продължение:

Ако пишещите в социалните мрежи решат да повишат квалификацията си, давам им образец, как да звучи написаното от тях:

 http://planinitenabulgaria.blog.bg/muzika/2015/03/22/franc-shubert.1348144

 

    А сега и няколко линка:

   

       ПРОСЛАВА НА СТАЛИН

              от Димитър Полянов

Историята не познава

по-гръмко име от това –

една е твойта светла слава,

една – съветската държава,

една – великата Москва!

 

Към Кремъл днеска се обръща

за мир жадуваният свят,

и столицата ти могъща

с любов обятия разгръща

за нас и най-далечни брат.

 

Днес ти си вяра и надежда

за волен труд и свобода –

към теб човекът нов поглежда

и във колони се подрежда

под петолъчната звезда.

 

От изток иде светлината,

що с тебе Ленин бе мечтал;

а старий запад – в тъмнината

отново вдига знамената

на побеснялий капитал.

 

Светът отново се разделя

на лагери враждебни два –

там кражбата едничка цел е,

а тук – от земните предели

за братство ти ни призова.

 

Ти носещият избавление

повторно ще ни защитиш

от рейнските бизонени,

от океанските хиени,

от Ню Йорк, Лондон и Париж!

 

Прииждат племена, народи,

расте спасителния фронт,

великий Сталин смело води

към слънчевите небосводи

изстрадалий човешки род.

 

Кънти земята от възторзи,

бушува млада буйна мощ,

шумят заводи и колхози,

цъфтят Кавказки пищни рози

за Сталина, другар и вожд!

 

Днес тебе, своя вдъхновител,

приветства и трудът със вик:

„Живей и доживей честити,

годините на планините,

кат тях безсмъртен и велик!“

     /Б. м. стихо от поръчков поет/

 

 

Йемен                                                                         Украйна

газ,петрол,стратег. положение                  транзит на газ,стратег. положение

гражданска война                                          гражданска война

избягал президент в Сауди Араби                 избягал президент в Русия

въоръжено население "хуси"                         въоръжено население "руси"

мобилизация на 150 000 войници                   логистична подкрепа
въздушни удари с 150 самолета
от съседката


САЩ - подкрепят външната намеса                САЩ - против външната намеса

Никакви санкциониращи мерки                        резолюции, санкции, заплахи

ООН мижи като бит педал                                ООН се дръвчи юнашки

   /Б. м. стихо от политически поет/

 

           КНДР иска разследване на мъченията на ЦРУ

КНДР е подала молба в Съвета за сигурност на ООН да бъдат разгледани практиките на насилие от страна на американската разузнавателна служба. Според Пхенян „разкритите неотдавна случаи на мъчения от страна на ЦРУ, които в най-жестока средновековна форма са практикувани в центровете на разузнавателното ведомство на САЩ, са най-грубото нарушение на правата на човека в света“.

/Б. м. – всичко, което е честно и прогресивно – подкрепям го/

 

 

Чернобил е бил взривен от ликвидаторите на СССР

Трагедията в Чернобилската атомна електроцентрала е умишлено предизвикана с цел разпадането на СССР и отделянето на Украйна от Русия. Това са констатациите на независимата физическа и техническа експертиза, извършена от ядрения физик Николай Кравчук, пише "30 думи". 

Резултатите от проучването му са описани в статията “Загадката на  Чернобил”, публикувана през 2011 г. в Москва, където тя предизвиква определен резонанс. Още преди публикуването на книгата, след първия теч в украинската преса, Кравчук веднага е уволнен от Института по теоретична физика в Националната академия на науките.

Заключенията  Кравчук са подкрепени в рецензията на труда му от  проф. д.т.н. И. А Кравец и доктора на науките В. А. Вишински. Въпреки това до широката общественост резултатите от изследването на украинския учен не стигат.

Ученият твърди, че експлозията на реактора е била  предварително планирана и извършена под ръководството на Централния комитет на КПСС, ръководен от Горбачов, а вината е прехвърлена внимателно на персонала на станцията, който става “изкупителна жертва”.

След това ядрените инженери са принудени да се защитават в условия на кръгова отбрана от  натиска  на “перестройчиците”. Което косвено е признато пред международната общност от горбачовското ръководство, към което водят всички следи.

“През август 1986 г. официалната версия на събитията в Чернобил беше представена пред МААЕ и  основното й заключение е: ”Основната причина за инцидента е доста невероятно съчетание на нарушаване на реда и начина на работа, допуснати от персонала на енергоблока“, казва Николай Кравчук

    /Б. м. враговете на народа са си ебали на гъзъ вятъра. И това за тях е възможно, макар на практика да изглежда нереализируемо. 

-                                                            ЧЕТЕТЕ ЛЕНИН

-           

-                „Пролетариатът няма да застави да го чакат. Той често отстъпва на буржоазната демокрация първенството в речите на банкети, в легалните съюзи, между стените на университетите, от трибуната на представителните учреждения. Той никога не отстъпва и не ще отстъпи първенството в сериозната, велика революционна борба на масите. Условията за избухването на тази борба назряват не тъй бързо и не тъй лесно – както би се искало на един или друг от нас – но тези условия зреят и назряват неизменно. И малкото начало на малките академически конфликти е голямо начало, защото след него – ако не днес, то утре, ако не утре, то вдругиден – ще последват големи продължения“ (Ленин, 1908 г.)

-                /Б. м. – я все по ленниским делаю…/

 

 

 

- ВДИГНЕТЕ И ПОНЕСЕТЕ НАПРЕД ЗНАМЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА НЕЗАВИСИМОСТ И НАЦИОНАЛНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ

РЕЧ НА Й.В.СТАЛИН,
ПРОИЗНЕСЕНА НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ
НА XІX КОНГРЕС
НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ,
14 ОКТОМВРИ 1952 Г.


Другари!

Разрешете ми да благодаря от името на нашия конгрес на всички братски партии и групи, чиито представители почетоха нашия конгрес със своето присъствие или които изпратиха до конгреса приветствени обръщения – да ви благодаря за дружеските приветствия, за пожеланията за успехи и за доверието.

За нас е особено ценно това доверие, което означава готовност да бъде подкрепяна нашата партия в нейната борба за светло бъдеще на народите, в нейната борба против войната, в нейната борба за запазване на мира.

Би било погрешно да се мисли, че нашата партия, която стана могъща сила, не се нуждае повече от подкрепа. Това не е вярно. Нашата партия и нашата страна винаги са се нуждаели и ще се нуждаят от доверието, подкрепата и съчувствието на братските народи от чужбина.

Особеността на тази подкрепа се състои в това, че всяка подкрепа на миролюбивите стремежи на нашата партия от страна на която и да е братска партия означава същевременно подкрепа на своя собствен народ в неговата борба за запазване на мира. Когато през 1918-1919 г. през време на въоръженото нападение на английската буржоазия срещу Съветския съюз английските работници организираха борба против войната под лозунга „Долу ръцете от Русия!”, това беше подкрепа, подкрепа преди всичко на борбата на своя народ за мир, а след това и подкрепа на Съветския съюз. Когато другарят Торез или другарят Толиати заявяват, че техните народи няма да воюват против народите на Съветския съюз, това е подкрепа, преди всичко подкрепа за работниците и селяните на Франция и Италия, борещи се за мир, а след това и подкрепа на миролюбивите стремежи на Съветския съюз. Тази особеност на взаимната подкрепа се обяснява с това, че интересите на нашата партия не само не противоречат, а напротив, сливат се с интересите на миролюбивите народи. Що се отнася до Съветския съюз, то неговите интереси са въобще неотделими от делото на мира в целия свят.

Понятно е, че нашата партия не може да остава длъжна към братските партии и тя на свой ред трябва да им оказва подкрепа, а също и на техните народи и борбата им за освобождение, в борбата им за запазване на мира. Както е известно, тя именно така и постъпва. След като нашата партия взе властта през 1917 година и след като партията предприе реални мерки за ликвидиране на капиталистическия и помешчическия гнет, представителите на братските партии, възхищавайки се от храбростта и успехите на нашата партия, я удостоиха със званието „ударна бригада” на световното революционно и работническо движение. С това те изразяваха надеждата, че успехите на „ударната бригада” ще облекчат положението на народите, които пъшкат под гнета на капитализма. Аз мисля, че нашата партия оправда тези надежди особено през периода на втората световна война, когато Съветският съюз, като разгроми германската и японската фашистка тирания, избави народите на Европа и Азия от заплахата от фашистко робство.

Разбира се, много трудно беше да се изпълнява тази почетна роля, докато „ударната бригада” беше една-единствена и докато й се налагаше да изпълнява тази челна роля почти сама. Но това е минало. Сега работата е съвсем друга.

Сега, когато от Китай и Корея до Чехословакия и Унгария се появиха нови „ударни бригади” в лицето на народнодемократичните страни – сега за нашата партия стана по-леко да се бори, а и работата тръгна по-весело.

Особено внимание заслужават онези комунистически, демократични или работническо-селски партии, които още не са дошли на власт и които продължават да работят под ботуша на драконовските буржоазни закони. На тях, разбира се, им е по-трудно да работят. Обаче на тях не е толкова трудно да работят, както беше трудно на нас, руските комунисти, през периода на царизма, когато най-малкото движение напред се обявяваше за най-тежко престъпление. Обаче руските комунисти устояха, не се изплашиха от трудностите и победиха. Същото ще стане и с тези партии.

Защо все пак на тези партии няма да бъде толкова трудно да работят в сравнение с руските комунисти през царския период?

Първо, защото те имат пред очите си такива примери на борба и успехи, каквито съществуват в Съветския съюз и в народнодемократичните страни. Следователно, те могат да се учат от грешките и успехите на тези страни и с това да облекчат своята работа.

Второ, защото самата буржоазия – главният враг на освободителното движение – стана друга, измени се сериозно, стана по-реакционна, загуби връзките си с народа и с това се отслаби. Понятно е, че това обстоятелство също така трябва да облекчи работата на революционните и демократичните партии.

По-рано буржоазията си позволяваше да либералничи, отстояваше буржоазно-демократичните свободи и с това си създаваше популярност сред народа. Сега от либерализма не остана и следа. Няма вече така наречената „свобода на личността” – права на личността се признават сега само за ония, които имат капитал, а всички други граждани се считат за суров човешки материал, годен само за експлоатация. Потъпкан е принципът за равноправие на хората и нациите, той е заменен с принципа за пълноправие на експлоататорското малцинство и безправие на експлоатираното мнозинство на гражданите. Знамето на буржоазно-демократичните свободи е захвърлено като ненужно. Аз мисля, че това знаме ще трябва да го вдигнете вие, представителите на комунистическите и демократичните партии, и да го понесете напред, ако искате да съберете около себе си мнозинството от народа. Вече няма кой друг да го вдигне.

По-рано буржоазията се считаше за ръководител на нацията, тя отстояваше правата и независимостта на нацията, като ги поставяше „над всичко”. Сега не е останала и следа от „националния принцип”. Сега буржоазията продава правата и независимостта на нацията за долари. Знамето на националната независимост и националния суверенитет е захвърлено като ненужно. Няма съмнение, че това знаме ще трябва да го вдигнете вие, представителите на комунистическите и демократичните партии, и да го понесете напред, ако искате да бъдете патриоти на своята страна, ако искате да станете ръководна сила на нацията. Вече няма кой друг да го вдигне.

Така стои работата сега.

Понятно е че всички тези обстоятелства трябва да облекчат работата на комунистическите и демократичните партии, които още не са дошли на власт.

Следователно, имаме всички основания да разчитаме на успехи и на победа на братските партии в страните на господството на капитала.

Да живеят нашите братски партии!

Да живеят и да бъдат здрави ръководителите на братските партии!

Да живее мирът между народите!

Долу подпалвачите на война!

   /Б. м. – дали знае някой, че този конгрес бива наречен „На обречените” и че после всички участници са били разстреляни като врагове, проникнали в партията, а Сталин е бил с карабина на трибуната, спирал да чете и се прицелвал към този и онзи от участниците?/

 

       Ето и списъкът на автори, които се нуждаят от поучение, пропуснати през последната ми програма-филтър. Най-високо, но не съвсем задоволително оцених  №13 защото в него има знак на признак на интелигентност и почтеност. Най-ниско и абсолютно незадоволително оцених №3. Поради това на първия замечен от мен препоръчвам добре да се запознае с писанието ми, на следващия, читать его наоборот, след като предварително си обърне монитора на 180 градуса спрямо вертикалата. Ако някой разпознае главния вещер в тази група – ще го приема при мен за повишаване на квалификацията му като оперативчик.        

    Длъжностните характеристики на никой няма да оповестявам, но нека знаят, че са ми известни до най-малките подробности. В масива от който тегля данни липсват само банковите сметки и извънбрачните връзки. На всичките подхожда мотото:

 

          ДА  ЖИВЕЕ  МЕЖДУНАРОДНОТО  ПОЛОЖЕНИЕ!!!

 

vencivaleri1951
dolce
kushel
1997
zaw12929
ok3223
rustam
chavdar01
nagodi62
freeoldmen
theeconomist
lyubomircholakov
born
vdp
kostadin
blackpredator

rumen221

 

                                                 Авторът на статията

                       image




Гласувай:
4



1. kasnaprolet9999 - Все пак като правиш първоаприлски ...
02.04.2015 19:13
Все пак като правиш първоаприлски постинги, прави ги на съответната дата, а не след нея, сега шегичките ти хич не са на место. Защото ако наистина си такава Клечка от разузнаването, то няма никога да си признаеш, а ще продължиш да действаш подмолно. Ако пък си демократ, то би трябвало да бъдеш толерантен към инакомислещите и да се помъчиш да разбереш причините, поради които са такива, а не да ги дамгосваш и поучаваш. Кой си ти, та да раздаваш квалификации, да не си Господ. Много ме разочароваш.
цитирай
2. planinitenabulgaria - От мястото, където написах постинга - Лос Анжелес - времето е с 9 часа назад.
02.04.2015 21:29
kasnaprolet9999 написа:
Все пак като правиш първоаприлски постинги, прави ги на съответната дата, а не след нея, сега шегичките ти хич не са на место. Защото ако наистина си такава Клечка от разузнаването, то няма никога да си признаеш, а ще продължиш да действаш подмолно. Ако пък си демократ, то би трябвало да бъдеш толерантен към инакомислещите и да се помъчиш да разбереш причините, поради които са такива, а не да ги дамгосваш и поучаваш. Кой си ти, та да раздаваш квалификации, да не си Господ. Много ме разочароваш.


Възможни са и следващи разочарования. За да няма повече такива, добре е който ме е включил в "любими" да ме изчисти от списъка. Но въпреки това добре да прочете препоръките по четирите точки с римско подреждане. Запознаването с тях и последващо задълбочаване на познанията в тази област е особено важно за това, което връхлетя страната ни...
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Нищо не е връхлетяло страната ни, ...
02.04.2015 23:48
Нищо не е връхлетяло страната ни, ние сами сме си го направилир защото в болшинството сме дупедавци. Не ми трябва да чета точки с римско подреждане, пък и не си дал такива тук. Аз най-добре си знам как съм пострадала от Черномбил от перестройчиците, които са решили да отделят Украйна от Русия по този идиотски начин. Повече не ми трябва да знам и това ми е достатъчно. Тази информация не е нова за мен, защото съм завършила топло и ядрена енергетика. Властолюбците минават през трупове , за да постигнат амбициите си. Прочети добре линка, който ти дадох в първата част и си направи изводите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184195
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031