Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2015 12:56 - СЛАВНА ГОДИШНИНА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1232 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 19.03.2015 12:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

              
                      
ДА  ОТРАЗИМ  В  СОЦИАЛНИТЕ  МРЕЖИ

                             СЛАВНАТА  ГОДИШНИНА

 

    Вчера светът отпразнува 245 години от присъединяването на Ингушетия към Русия. Тържествата обиколиха земното кълбо. Начиная от   Острова на свободата /Куба/,  те преминаха в Пхенян, после префръкнаха в Москва и приключиха с латиноамериканска фиеста във Каракас. Две парламентарно представени политически партии в нашата страна също отделиха внимание на тази славна годишнина. Аз, нали вече започнах да забравям, разбира се забравих за нея, но едно изпълнение на програмата „КЛАСИКА” ми я вспомни. Имаше страхотно изпълнение на Клавирния концерт на съветския композитор Пьотр Чайковский от зарубежная филгармония – Западноберлинската с диригент Караян и солист Вайсенберг. Щом изпълнението привърши, вдъхновен от великата творба, реших да отделя малко време за това историческо събитие.

    Какво е най-характерното за тази народна република:

    Преди 245 години Ингушетия доброволно се присъединява към Русия, доститайки по този начин своя исторически връх. Благодарение на туй присъединяване ингушетци са активни участници във ВОСР от 1917 г. до утвърждаването на съветската власт в СССР. По-късно ингушетци участват като войници на Сталин в подразделението Вътрешни войски. Ингушетски войници участват в състава на съветските войски, като заедно с тях строшават гръбнака на фашистите  и така СССР спечелва ВСВ. Под влиянието обаче на кримските татари докато германските войски са на тяхна територия, те също като тях искат да се отделят от СССР и да си имат своя държава Ингушетия, както е било преди доброволното им присъединяване към Русия. Това става, но за много кратко време. При завръщането на съветските войски в Ингушетия, ингушетците се разкайват за сторенето от тях и доброволно заминават за Сибир, същото след месец сторват и кримските татари. Кримските татари са етнически българи, които са ислямизирани от турците, докато те са ги владеели. След това отхождане от на людете ингушетци от страната им, република Ингушетия  в състава на СССР остава безлюдна и е заличена от списъка на съветските републики. Тя преминава в раздела Области, но по същество тя не е и област, а само площ, в която започват да идват руски заселници. Тази площ административно Сталин обединява със съветската република Чечения, която също през 1944 г. поисква отделяне от СССР и населението й потегля към Сибир, но не всичките.  Следва декрет на Сталин във връзка с тези преселения на масите към Сибир и с него се зачева Чечено-Ингушетская АССР.  По времето на Горбачов някои татари успяха да се завърнат в Крим, но намериха домовете си заети от руснаци, същото стана и в Ингушетия, но желаещите да се заселят там руснаци са малко. В Чечения е доста  по-сложно, защото тя има голямо население. Всеки, поставен начело на Русия облигатно бомбардира чеченците, 2/3 от които от общо 6000000 живеят в чужбина.  

    Днес Ингушетия е прогресивна и демократична социалистическа държава, макар и миниатюрна. Тя има площ около 4000 кв. км. и население около половин милион души, но не всичките са ингушетци. Повечето от тях не се завърнаха от Сибир обратно в родината си. Напомням за тържествата в столицата им Магас, водени от президента Евкуров по случай доброволното присъединяване на Кримските татари преди година към Русия, които по този начин се отърваха от гнета на бандерофашисткомайдановските банди, след това за спонтанните демонстраци в гр. Карабулак, водени от министър-председателя  Гайсанов в подкрепа на френския негър Колибали от Париж, убит поради симпатиите му към Ислямска държава.

     Днес Ингушетиия има статут на автономна република, одобрена за такава от Путин подобно на Крим, доброволно присъединила се към към Русия през миналата година. Подобно на етническата ни връзка с татарите, макари в по-малка степен, такава имаме и с ингушетците, които са мюсюлмани. Ако ни изгонят от Европейския съюз и ни присъединят към Евразийския, за което се борят с пропагандни постинги доста платени писачи в  социалните мрежи, връзките ни с Ингушетия – нали все пок сме си роднини! - ще станат пример за социалистически интернационализъм в действие и техните достижения в областта на културата, високите технологии, информацията и бита им ще преминат и у нас. През отпуските си няма да почиваме в Германия, Франция или другаде, а ще почиваме в Ингушетия, а защо не и в Дагестанската АССР, в Карачаево-Черкезката АО, в Кабардино-Балкарската АССР, в Аджарската АССР, в Нахичеванската АССР, в Адгейската АО, в Калмицката АССР - всичките тези АО и АССР - част от Голямата страна, където живят най-щастливите хора на света.

    Това ще бъде напомняне за нас, че идвайки да се заселим тук, на Балканите, ние сме преминали през тези райони, оставяйки там най-ценното си нещо, българското семе. В него има ген, има чип и ето, ние отново отправяме поглед назад към миналото си, на където ни сезирват с намерение и да ни отправят, ако отпаднем от ЕС.

    Да здраствует нашая крепкая дружба, да здраствует братский ингушетский народ!


image

      Президентът Евкуров

image


Президентът Путин 

   Понеже настоявам за подкрепа – повече място да отделят в постингите си на това историческо събитие и други участници в социалните мрежи, чрез съвсем простичка програма извадих няколоко такива, които са чувствени към подобни теми и те са следните:

 

vencivaleri1951
dolce
kushel
1997
zaw12929
ok3223
rustam
chavdar01
nagodi62
freeoldmen
theeconomist
lyubomircholakov
born
vdp
kostadin
blackpredator

 rumen221

 

     Дали програмата ми за изваждане на социално-мрежово изяваващите се по обръчи на интереси е добре направена, ще преценя ако избраните появат статии в социалните мрежи във връзка с това историческо събитие.




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nikikm - Само една
19.03.2015 20:33
забележка!
Не сме дошли от там,а сме стигнали до там! Малко е но не е маловажно!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Историческа неосведоменост!!!
19.03.2015 23:13
nikikm написа:
забележка!
Не сме дошли от там,а сме стигнали до там! Малко е но не е маловажно!

Веднага си проличава, че не посещавате сбирките на Крът "Слово". Точно обратното е.
цитирай
3. nikikm - Добре,
20.03.2015 15:10
ти си привърженик на теориите на Петър Добрев,Които са изключително вредни за българщината,аз на автохтонната теория,което отдавна не е теория,а доказана реално!Траките са българи и от там трябва да започнат нещата! А,кръг Слово не ми говори нищо! При всички случай,трябва изчистване на недоразуменията,не тъпо упорство,кой е прав,защото се ражда Истинската българска история и трябва да се мисли за България,а не за собственото его и това на разни кръгове!Последното не е упрек,в никакъв случай!
цитирай
4. mamkamu - :)
21.03.2015 08:50
Хехе :) Да здраствует! Направо им завиждам така, както си го описал :)
цитирай
5. nikolinavalentinova - Да отразим в социалните мрежи
24.03.2015 14:11
Демократична социалистическа държава - дървено желязо. Особено внушително е да се знае, че е ставало доброволно, или както е прието на български, доброзорно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183283
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031