Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2014 07:26 - НЕ ЗАМЕРВАЙТЕ ПРОКУРАТУРАТА ДОРИ С ЦВЕТЕ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1895 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

      Цветята са от улици и паркове в Лос Анжелес


image



image



image



image



image

Срамота: Да ти е 125 кг. булката и да ти роди бебе две кила и половина!

image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image





image 


image


        НА  ВНИМАНИЕТО  НА  ГЛАВНИЯ  ПРОКУРОР  НА РБ:

 

   В желанието си далеч от България да поразбера какво става там, отворих новините на Нова Телевизия. Чух нещо, което ми е отдавна известно, но то така и не става известно на главния прокурор на РБ. Новината предизвика у мен хумор и ме върна в миналото, когато имеше две газети – „Правда” и „Изестия”. В първата нямаше известия, във втората – правда. В този дух бе и „новината”, която поднесе Нова Телевизия:

    Комисия  извършила ревизия на микроязовирите по водосборната зона на река  Скът. Пояснявам, че те са дадени на концесионери /б. м. мутри/. Установено е било, че на всичките микроязовири изпускателите не работели /б. м. били са повредени съзнателно/. Репортерът съвсем обърка играта, защото каза, че при това положение обемът им не можел да се регулира, което прозвуча както „Царят е гол!”. А до преди дни  лично министъро на МОСВ го хвалеше за розкошните му дрехи. Дано още да е жив репортерът, дано да не закрият телевизията. Защото мафията вместо команди „1” или „0” реагирата на други – „Убывай!” или „Не убывай!”.

     Дни преди това предаване в друго слушах същия този министър на МОСВ, назначен от ДПС. Правеше разни звуци от които разбрах, че от висотата на ведомството, което той оглавява ни уверява, че тези микроязовири, за които стана въпрос в предаването по Нова  са изправни, работят безупречно и компетентно посочи на гражданите на Бяла Слатина и Мизия виновника за нещастието им… дъжда. Точно същите звуци пред телевизията направиха и концесионерите на микроязовирите /б. м. мутрорибарите, зад които стоят истинските, задкулисни собственици на съоръженията/. А концесионерите, сбрани на една маса да успокояват /б. м. да излъжат/ хората от наводнените от тях градове как изглеждаха! Делян Пеевски е по-красив от повечето от тях. Такова единомислие между министър и мутри - гаче ли в устата си бяха плюли, до толкоз еднакви бяха оралните им гимнастики, които се изразяваха в следното – при нас всичко е изправно, виновен е дъждът! Взех, че си помислих: Дали пък тия не са били натегнати по казуса приди да ги явят пред телевизията в един  и същи  Център? Мутрорибарите обаче отидоха по-далеч в лъжите си от депесеминистъра - те помогнали чрез съоръженията си по-малки щети да причини дъжда на хората. Осанна за тяхното благородие! Не само, че не причинили те наводнението в двата града, но и помогнали…Да им помогнат манафите дано!

 

      Изведнаж цялата тази тяхна стратегия / б. м. разработка на Центъра/,  изградена върху троицата министър – мутри – непричьоми,  се срути. След предаването по Нова стана ясно, че това си е организирана престъпна група за даване на прокурор, която чрез неволни действия е причинила щетите в Бяла Слатина и Мизия, а биринджиите й лъжат хората по ефира. Как така на един язовир, на когото не работи изпускателя може да се регулира обема му, та да служи той за буфер на прииждаща река или да се поливат градини? Престъплението обаче отива още по-високо и от мутрите през местните власти, после през МОСВ, то достига прокуратурата и остава за решаване от нея. Това е така, защото по Конституция прокуратурата се явява компетентен орган за всичко, макар тя да не е компетентна почти по нищо и да няма физическа възможност да се сезира върху казусите, които всички адресират до нея. Това е капан на Конституцията, в който е поднала прокуратурат Аз обяснил вече защо е заложен. Освобождаването на прокуратурата от железните му зъби може да има само когато се приеме Конституция.

   Точно същият казус, както този в градовете Бяла Слатина и Мизия имаше преди две години в с. Бисер. Компетентните органи /б. м. прокуратурата/ започнаха разследване и то до  момента е все на етап уточняване на собственика на язовира със скапаната стена, която /стената!/ носи вината за наводнението, както сега дъжда за двата града, а не мутроязовирите, както се изфърли министъра на МОСВ /от ДПС/. Дори за хората без оперативен опит при запознаването с тази информация и за непросветените юридически е ясно, че производството на прокуратурата по казуса съзнателно се насочва към задъдена улица. Аз имам версия как ще продължи разследването на престъплението на мутририбарите, довело до трагедията в село Бисер – ще се бавят и връщат експертизи, разни други процесни фокуси ще се правят, ще се шиканери, едни знаци, измислени от финикийците ще се намесят, пениси ще се подмятат докато се ловне някой на тях. Така ще изтече давностният срок и кой събори  къщите на хората и ги издави с вода и шарани в нея прокуратурата /поради давност!/ ще бъде възпрепятствана да разкире и повдигне обвинение срещу престъпниците. И ще закрие производството срещу престъпника. В такива случаи хората казват: Бавят нещата за да се забравят и всичко да се потули. Това обаче е отказ от правосъдие от страна на прокуратурата и тя носи наказателна отговорност, макар да не ми е ясно юридически може ли да се  подслушва главен прокурор или да му се повдигне обвинение. Опитът да се подслушва Филчев завърши зле за Иван Костов и разузнавача му Атанасов - Филчев ги изобличи за поставянето му на „бръмбари” в дома му.

    Докато прокуратурата подмята това престъпление и не изправя виновните пред съда, същото нещастие /като това в с. Бисер/ се повтори в по-големи мащаби. Ако прокуратурата бе посочила виновниците за трагедията в с. Бисер и се бе стигнало до ревизия на всички такива съоръжения в страната, нямаше да има сега наводнение в градовете Бяла Слатина и Мизия. Без всякакво съмнение наводнението е причинено поради повредените изпускатели на водата на микроязовиирите /б. м. мутрорибарниците/. Несвършената от нея работа е част от общата вина за трагедията на тези хора, но тези населени места няма да са последните заляти с вода от мутрорибарник. Аз знам още десетки язовири по Източни Родопи и под с. Червен /до Асеновград/ които са потенциално опасни. Каня главния прокурор да посети някои /мутрорибарници/ от тях – в махала Памука на с. Ночево, в с. Лебед, където те са около 15 и всичките са по ската към река Джебелска. Заради тези и други каскадно подредени микроязовири предричам наводнения по р. Джебелска и р. Харманлийска. Описвал съм защо в Източните Родопи докато вали дъжд реките стават ужас, най-страшният от които - река Върбица.

   Анилиз на случилото се показва престъпно деяние, започнало от далеч – подаряване на мутрите на микроязивирите в България, като подчертавам, че зад мутрата стои човек от задкулисието, а мутрата се явява бушон в сделката.  Схемата е проста – точно определен човек – правилният! -  купува микроязовира, но със задълженията му за ток, вода и парно.

   Това е първата стъпка, по нея прокуратурата пази компетентно мълчание и обвинени за грабежа на собствеността на общините до сега няма.

   Втората стъпка е да се превърне микроязовира в част от мутрешник.  За целта се загражда голяма площ около него, в нея незаконно се строят мутробароци, по водата му порят джетове с трицентнерови мутри върху тях.

    Третата стъпка е перестройка на микроязовира в рибарник, но тя е съпроводена и с още нещо – за да има повече вода в него, бетонира се изпускателят на язовира, по-точно, блокира се задвижката на изпускателя, когато той е в затворено положение.

    Това преустройство на микроязовира е незаконно, прокуратурата обаче отново пази компетентно мълчание.

    След извеждане на изпускателя на изовира поради нанесената му повреде нещата стават неконтролируеми. Язовирът престава да дава вода за напояване, да бъде буфер на водата при силни валежи – той е обърнат в мутрорибарник за развъждане на шаран.  Ако някой не е доволен от това, да ходи да се разправя с мутрата-собственик или гавазите, общината вече не отговаря за туй излишно й съоръжение това е отговорът на хората, ползвали от язовира вода за напояване или за животните.  Без оттичане на тинята от дъното язовирът постепенно се превръща в блато, обемът му се запълва и водата в повече изтича от преливника му. Така водата руши стената на язовира, защото при малките язовири стената представлява уплътнена пръст. Пука й на мутрата! Мутрите и министърът на МОСВ /от ДПС/ сега заиграха на друг кон, твърдейки че язовирите били по на 50 години, което означава, че не министъро и мутрите са виновни за лошото състояние на подарените им язовири, но и дума не споменават защо водата не тече от изпускателя им, а по стената. Нека кажат и какво са направили с изпускателя на язовира:

    - Ние хвърлихме един миксер бетон на задвижата за изпускателя, затова он се прееба. 

   Прокуратурата и при сегашното раздаване на картите, при които бяха проиграни два града по вина на мутрорибарници отново казва, „пас”, което на юридически език означава отказ от правосъдие, което е престъпление.

   Скъсването на стените на десетки микроязовири вкарани в режим на мутрорибарници,  които могат да издавят хора и животни или ще унищожат цели населени места е въпрос на време. Като стане такова скъсване, видяхме какво прави прокуратурата срещу престъпниците - за две години – нищо. Така ще е и по останалите места. Друг проблем обаче се явява, перманентен и още по-страшен - това е неконтролираното изтичане на вода от повредените микроязовири. Този проблем се получи при Бяла Слатина и Мизия и сега прокуратурата може да свърши нещо полезно…ако й разрешат обаче. Защото в политическия ни речник  появи нов термин, незаобиколим фактор. Май тоя незаобиколим фактор освен на пътя на полицията, е застанал и на пътя прокуратурата. Знаеш ли? Визира се и конкретна личност /от ДПС/, посетила министъра на полицията ведно с главния прокурор. Срещата е последвана от тристранно мълчание за целите й, което е подозрително. Сега обаче има доказателства за съзнателна заблуда спрямо пострадалите хора от страна на министъра на  МОСВ /от ДПС /и на мутрорибарите, разкрита от репортерите на Нова Телевизия. Това е достатъчно основание за прокурорска проверка, светкавично разследване и повдигане на обвинения срещу тези, кото унищожиха частично два града и вкараха в такива нещастия хората в тях. Такова обвинение трябва да има и за чадъра на тази дейност, за който съдя от изказването на министъра на МОСВ. Защо ако не се чувстват виновни министърът и мутрорибарите ще казват, че язовирите са им изправни, а не кажат следното:

   -Изпускателите на язовирите ни не работят, ние си ги повредихме сами,за да има повече вода за рибата ни, но не този факт, а дъждът е виновен.  Ние сме кристално чисти! Както спрайт!

    Защото не смеят. Хората знаят, че виновните за наводнението на тези два града и на земедлеските земи са те. И шиканерят, дано главният прокурор пак нищо да не направи.

  А последният ни главен прокурор – той стои на поста си по-зле от всякога и от всички главни прокурори след 1989 г. За да свали този отрицателен имидж, който придоби пред хората, първото нещо, което трябва да стори е да обясни какви са връзките му с Делян Пеевски /от ДПС/, деполитизирана инстанция ли е неговата. Нека той докаже, че не е зависим от ДПС и хората да му повярват. Предполагам, че не съм единственият, който ако не получи това обяснение никога няма да му повярва, каквото и да каже той.

 

    Ето и още няколко водни задачки за главния прокурор:

1.     Концесионерите на Софийска вода губят 70% от подаваното количество вода за София, но това не пречи цената на водата да нарастне 10 пъти от както те я взеха на концесия и на директорите им - да вземат заплати по 200000 лв. на месец. Грабежът на хората е едно, кой ли се интересува от тях, но прахосването на около 30 куб .м. вода в секунда от яз. „Искър” е ужасяващо екопрестъпление. Защо няма повдигнати обвинения срещу виновните за това от МОСВ и ДКЕВР?

 

     2. Защо няма повдигнато обвинение срещу съдия Тенева, която оневини Догана /от ДПС/, получил за даване на акъл къде да се построи язовир „Цанков камък” 1500000 лв. от НЕК. Защо не се разшири обвинението и срещу далите му тази сума от НЕК, защо не се повдига обвинеие срещу Догана да върне тази сума на страната?

    Към този въпрос изказвам недоумението си:

    Аз съм поне 1000 пъти по-компетентен от Догана по темата вода и язовири, бих се съгласил и на 10 лв. за да дам консултация на НЕК. Но от НЕК май са търсили точния човек. Или пък е имало изискване от тяхна страна консултантът им да е с рязана карабина?

   

    И една задачка извън „водните”:

   В декларацията на г/н Пеевски /от ДПС/ за имотното му състияние е вписано, че той притежава два панелни апартамента и един Опел на 20 години. Хората обаче / и аз/ го считат за медиен олигарх. Защо не извършите проверка дали данните за имотното му състояние са действително такива?

 

     Накрая -  едно предложение:

     Прокуратурата има реалната възможност да оптимизира състава си, като съкрати поне 100 наблюдаващи прокурори. Това ще бъде възможно, ако там започнат да четат постингите ми всяка сутрин на оперативката. Две години не стигат да се разбере какво е станало в с. Бисер, аз го обясних веднага след заливането на селото. Същото сторих и за Аспарухово, като обяснението ми бе потвърдено 100%. Без да съм запознат в детайли с наводнението на последните два града, аз знам точно какви са причините. Дали пък не трябва да бъдат съкратени дори повече от 100 наблюдаващи прокурори?
     Готов съм и на такава консултантска услуга, тя ще е безплатна.








Гласувай:
11



1. syrmaepon - При това има и смъртни случаи, но ...
12.08.2014 09:06
При това има и смъртни случаи, но безсрамието няма граници. Но виновните сме ние, защото не взимаме тоягите.
цитирай
2. mt46 - На прокурора
12.08.2014 14:00
му е през оная работа... Всички партии и мутри са обвързани... Да си припомним, че медиите на Пеевски обслужваха ГЕРБ по време на управлението им... Това едва ли е било безплатно, безкористно...
цитирай
3. magnoliya - И булката и съпруга и са охранени - ...
12.08.2014 18:40
И булката и съпруга и са охранени - такова ще е и детето им на тяхната възраст.
Родих син 4 кг, а същия ден една роди такова мъничко дете - кожа и кости. Тя и съпругът и бяха доста едри и охранени, а преди това се хвалеше, че и бебето и ще е такова като тях, но . . .
Поздрави за прекрасните снимки!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Загатването за възможната реакция на прокурора по казуса
12.08.2014 20:32
mt46 написа:
му е през оная работа... Всички партии и мутри са обвързани... Да си припомним, че медиите на Пеевски обслужваха ГЕРБ по време на управлението им... Това едва ли е било безплатно, безкористно...


и свързването й с един много важен негов орган ми напомни за едно изказване от тази зима на селяни в кръчмата на с. Царичина. Слизах от планината, но изпреварих маршрутката и пих едно кафе в кръчмата. Хората обсъждаха демонстрациите и контрадемонстрациите, които те защитават, защото тук са комунисти. Визираха конкретно Мая Манолова, която в този момент е била подложена на най-голям натиск от протестиращите. Интересни /и смешни/ са сравненията за това, как щяли да й се отразят протестите на работата й като зам. председател на НС:
Дреме й куро! и
Че й пръднат на куро.!
Прехвърлянето върху лице от женски пол на тези деяния, неприложими спрямо жени показват, че от този процес, продължаващ вече четвърт век на идиотизиране на хората, те съвсем луднаха и бъркат основни понятия. Все едно да сбъркат топло със студено или светло с тъмно. Този процес бе катализиран с последното ппровителство на подмяната, което ще остане в историята като корпоративно търговската банда.
цитирай
5. planinitenabulgaria - При такива случаи пожелавам поправителен, ако момичето е в репродуктивна възраст.
12.08.2014 22:24
magnoliya написа:
И булката и съпруга и са охранени - такова ще е и детето им на тяхната възраст.
Родих син 4 кг, а същия ден една роди такова мъничко дете - кожа и кости. Тя и съпругът и бяха доста едри и охранени, а преди това се хвалеше, че и бебето и ще е такова като тях, но . . .
Поздрави за прекрасните снимки!


Бих Ви пожелал поправителен - още по-добре износен фетус - поне 5 кг. но не знам дали да Ви пожелая това, защото пожеланията ми винаги се сбъдват. В момента една страхотна дама в Дупница носи последствията на едно такова мое пожелание. Тя е много спортна и поради това пожеланието ми там е за фетус от 2,5 кг.
цитирай
6. sande - Векове проблемът на България е била сушата,а сега - водата! Невероятно, но факт!
13.08.2014 16:11
Селянинът е проклинал сухата година.

А сега ще ловим шарани по улиците.Докато не заприличаме и ние на шарани.

Малка България - голям проблем!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185125
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031