Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2014 04:57 - С ПОУКА КЪМ ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН............
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1454 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 30.06.2014 05:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                  С   ПОУКА   КЪМ   ЕДИН   ПЛОВДИВЧАНИН

                  ЗНАКОВА ФИГУРА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

 

      

         ВЪВЕДЕНИНЕ:

         Толкова хубав град е Пловдив! Като турист изказвам мнение, че той е най красив когато се вижда вечер от селото на Николай Хайтов -  Яврово,  разположено на най-северната точка на прекрасната Родопа. Ако времето е хладно и въздухът – прозрачен, различават се дори отделните  къщи в града. Пловдив чрез своята Автогара – юг се явява изходна точка на туристите за посещение на голяма част от Западните Родопи. От нея преди десетки години започнаха пътуванията ми из този край. Сега интересите ми са към други места, но любовта ми към тази част на Родопа, спомените ми за нeя, за нейните първенци по мое време, с които имах жив контакт - Ангел Вълчев, Николоай Хайтов, Константин Канев – остават завинаги в сърцето ми.

     В блога пък има доста пловдивчан/к/и, които особено уважавам. С талант в различни области, те извисяват нивото на блога, творят красиви неща или напомнят за добрите ни предци с актуални за настоящия момент техни творби. Сегашният момент в историята ни считам за дъното на нашата духовност, култура и национално чувство по времето на съзнателния ми живот.

    Не тези блъгър/к/и обаче или други на тяхното ниво са най-известните личности на Пловдив. Други образи - не ги наричам демони на прехода, за да не ползвам чужди понятия – от средите на този стар град станаха известни, съсредоточиха голяма власт в ръцете си и имат възможности за влияние сред подземния свят. Те станаха лице на сегмент от упадъка на страната, който води до негативни последици сега и в бъдеще, защото тези фалшиви и кухи личнности ще бъдат взети от подастващите като примери за успели хора, на които те да подражават в живота си. Не само Пловдив има такива известни личности, такива за Велинград са напр. биринжиите им Лидия Шулева, известна като еврейката Шалом преди да смени и вето си и хазартния крал Черепа. С произход Пловдив ще посоча също два биринджия – столипеновеца, станал популярен като Катунишкия цар Киро и главния прокурор. Кухите фирми на цар Киро бяха в основата на доставките и дестрибуцията на захарта в страната, включващи и пренасочването й към спиртоварните. Тази захарна дейност, съчетана с укриване на данъци, източване на ДДС и купуване на ромгласове от Столипиново, което по време на избори набъбва до 100000 глъсчета води до обедняване на страната, до подмяна на вота на хората особено за местна власт и… големи финансови възможности за строеж на дворци тип Катунишки барок.. Захарната афера завърши с опожаряване на дворците на Кора Циганина след трагичен инцидент и последвал процес срущу него. За споразумението между царо и прокуратурата се предполага - подсъдимият дава данни за други уастници в организираното престъпление срещу занижена присъда.

    Вторият известен пловдивчанин, главният прокурор, се свързва с медийния бизесмен, наричащ себе си един Успял на 33. Май Успелият се явава по някаква линия шеф на главния прокурор и спуска директивите за дейността му. Никой така и не обясни защо като е ходил Успелият при министъра на полицята, Цвъко, / Цветанов/, той е водил със себе си и главния прокурор.  Туй, кой да държи или дори върти главните прокурори не е от вчера. Причината за това е, че те имат много голяма тежест във ВСС и от тях зависи в голяма степен съдбата на най-големите крадци, наричани знакови. Това понятие,           знакови, идва от финикийските знаци, които престъпниците притежават, а когато се наложи пренасочват част от тях към факторите в съдебната система, които получават същото определение, знакови.  Единствено Татарчев бе независим в пълния смисъл на думата. Филчев бе параванът на Трактора, който по същество изпълняваше длъжносттта главен прокурор. Следващият главен прокурор, известен като Пррокурорът с поличка бе подчинен на Центъра. Спускачът на задачите му се твърди, че е бил Първанов. Напомням за едни важен елемент от кариерата му. Точно за него за член на КС си поде глъсеца и президента Плевнялиев от своята си квота. Известно е какво стана и после, когато независимите съдии на КС гласуваха внесеното при тях искане на президента за повторно разглегждане на казуса „Пеевски”. Човеко на президента гласува срещу президента. Това решение на КС показа кой е по-първи - президента или Центъра.

    Страрата схема на ползване на прокуратурата - главния прокурор да е е турнат за параван на наблюдаващ и контролиращ го олигарх от Центъра, сега се прилага отново. Едно доказателство: Пеевски заплаши от трибуната на НС Цвъко /бившия министър на полицията/ що ще стори с него като стане началник на ДАНС. Но не можа да стане началник. С каквото обаче Успелият на 33 заплаши Цвъко, то стана неотменна линия, следвана от главния прокурор и повдигането на нови и нови обвинения срещу Цвъко ще продължава докато Успелият на 33 не каже:

       - А стига с тоя Цвъко, ето ти актуализиран списък на такиви, дето да им повдигнеш обвинения. Прибираш се в кабинета си и ги отпочваш веднага, а аз ще подготвя чрез медиите ми какво да бъде то! Анадъмо?

    Разкритикувах прокуратурата, която заради водената в нея линия от главния прокурор наричат цацаратура, но има и нещо положително в работата й. На предишните прокурори по 10 години не стигаха да фанат убийци и престъпници, сега само като си помисли един да гръмне друг и вече е гепнат от прокуратурата. Това наричам аз превенция. Така бе спасен животът на двама от титаните на прехода ни - на Успелиая на 33 на и банкера на КТБ. Аз на тяхно място оброк бих направил, неръкотворен, цацаратурен…

   

      Тук, на 10000 мили от България рядко слушам новини, но последният път като ги чух се размислих и си казах:

-         Аз съм по-умен от главния прокурор!

Слушайки следващата емисия промених заключението си в същата посока, още по-убедително, и го коригирах така:

-         Не само от главния прокурор съм по-умен но и от всичките други прокурори, барабар с него!

      Понеже съм много скромен човек не само, че няма да кажа това на прокурорите, защото ще им смачкам самочувствието, но и на никой друг – запазвам си го в тайна. Аз съм един от малкото вещи по техните дела – имам 22 семестъра в съда, където организирани престъпници,  работещи със съдиите искаха да отнемат семейното ни жилище -  и ми е ясно как те работят, но-най вече с престъпниците. За съжаление работата на прокуратурата става достояние на много малко хора, докато деянията на съдиите стават публични след Решенията им и Мотивите им към тях. Затуй и проклятията срещу съдебната система им се стоварват от всички страни, както на бясно куче тоягите, като много рядко някой казва селективно, прокуратурата. Надценяване обаче на умствените възможности на прокурорите и на дейността им, както се помпа в медийното пространство няма. Това е част от играта на престъпниците, които ползват прокуратурата за параван на дейността си. Каквото и да се случи, трябва да се произнесе прокуратурата, която се нарича компетентният орган и след това се споменава така често редом с престъпниците, като „Господи помилуй!” по веме на богослужение. Това е сега чалгата – компетентните органи -  която се припява от четвърт век. А сезирането на компетентите органи може да е по повод срутване на път или мост, където са „играли” фирми, градушка, саморазправа между мафиоти, славявани от медиите като древногръцките титани /по живото им тегло?/. Стане някъде престъпление, всички мълчат, защото текат следствени дейности, б. м. работят компетентите органи. Да ги изработят манафите, дано! На въпроси на журналисти и депутати в парламента по повод отминали и приглушавани от прокуратурата престъпления отговорът е стандаретен: Нека компетентите органи да свършат работата си, има се предвид прокуратурата. А дали тя не работи селективно се вижда напр. от работата й срещу Христо Бисеров от ДПС, с чиито гласове бе избран и главния прокурор. Ще дам един пример за работа на прокуратурата:

     Във Велинград престъпник напада касиерка в магазин през нощта, не успява да я ограби, но впоследствие тя получава тежко нервно разстройство от преживения стрес. Жената полудява, не може да си гледа децата, не може да работи. Престъпникът обаче е сключил споразумение с прокуратурата, получил е минимално наказание и статут на защитен свидетел и сега, когато жената го търси да заведе срещу него дело за обезщетение, прокуратурата пази в тайна самоличността му. А самоличността на пострадалата – тя се казва Албена, не се пази и престъпникът може много лесно да й затвори устата напр. с желязна тръба по главата. Защитеният свидетел, пазен от прокуратурата? Мисля, ако 3000 години преди маймуните е имало прокуратура, тя вероятно е пазила хората, а не престъпниците.  Много циниична е приказката на требичани за такива, помествам част от възмущението, което изказват те при подобни казуси: Такива – метни си ти на к..о!

     Последният пенис, който /вероятно агентите на Сорос в България/ заподмятаха в медийното пространство е сезирането на прокуратурата за причиненото от циганиското гето наводнение в Аспарухово. Вече има наблюдаващ прокурор, който бил заработил по случая. Ако аз бях възложителят на тази задача за прокурор, щях да проверя възможностите му, познанията му, почтен ли е, потентен ли е като ум и образование да даде такова заключение за бедствието, което ще се приеме официално, след като всички знаят защо се случи това.  Понеже съм скромен няма да изтъкна отново, че със сигурност съм по-умен от наблюдаващия прокурор и ако аз наблюдавах, заключението ми щеше да е истинно, а не поръчково. Ще се опитам да открехна по-долу прокуратурата как да процедиира при два азбучни казуса. Единят е нов, но по-старият държи офекален суратя на прокуратурата от две години. И как не? Всички знаят какви са причините за наводненото село Бисер, прокуратурата /б. м. компетентният орган/ - не. Ако им послужат познанията ми в тази област – добре. Ако не ме послушат ще е валидна за тях поговорката: Късмет в гъзо му вкарваш, оно бега от късмето.

 

    

      ЕКСПОЗИЦИЯ:

 

      Казус първи, преляли микроязовири и издавили хора по къщите им:

 

      Вече две години прокураторута води проверка срещу наизвестен извършител за удавени хора и унищожено имущество в с. Бисер и нищо.  Не се намира такъв. Аз ще им подам сламка с един от стотици такива случаи из страната ни, не конкретно за повреденият съзнателно язовир над с. Бисер по същата схема.

      Микроявозирът го взема под аренда мутра. Какава е точно схемата, аз я знам, съжалявам, че прокуратурата – не. За да печели мутрата от него, тя го превръща в рибарник. За да не зависи пък водата в рибарника на мутрата от нуждите от вода за напояване, мутрата извъшва едно нещо, ще обясня технически как:

     Изтичалато на /микро/язовира се състои от метална тръба с диаметър обикновено 40 цола. Тя се прекъсва в началота на стената на язовира и към нея се заварява шибърен кран, огромен, със задвижки от стената на язовира. Шибърният кран не променя посоката на водната струя и може да пуска желан дебит вода или да освободи цялото светло дсечение на тръбата, като по този начин язовирът се изчиства от тинята в него. А какво ще стнане с рибата на мутрата ако се източи цялата вода от язовира му или пък с нея хората поливат нивите си? Каквото и да е, няма да е добре за рибата. И що прави мутрата? Блокира щибъра! Това сторва с един или няколко бетоновоза, които изсипва върху задвижването на шибъра горе от стената. Шибърът остава завинаги блокиран, вода за рибите на мутрата вече ще има. Язовирът престава да бъде язовир, той се превръща в рибарник и потенциална бомба за селата под него. Сега той ще е винаги препълнен и ще прелива от преливника си, което е опасно, защото се руши стената му, обикновено земнонасипна и валирана с вибриращи валяци. Ролята на язовира да служи като буфер срещу високи води му е отнета. При пълен язовир и голям дебит на постъпваща вода в него в резултат на дъжд или снеготопене, тя може да доведе до размиване на стената му и дори до скъсвънето й и да се стигне до положението на хората в с. Бисер. Където прокурорите още не са разбрали, че извършителят е прикривана от мафията мутра-рибовъд, на която е бил подарен язовира, пардон, даден на концесия.

    Това прокурорите едва ли го знаят. Но пък вероятно са видели друго нещо, че в стаите на хората е имало отанали след оттичане на водата риби. Дано да не е завършила прокурорската проверка с отнасяне по домовеете на прокурорите риби от къщите на хората. А за пострадалите – една студена цацаратурна вода. От извора – компетентните органи.

   А виновниците за това?  Проверката продлъжава вече две гоини, ако трябва ще продължи до изтичане на давностния срок, такива няма да има. Тук е скрито кучето за с. Бисер, в т. н. давностен срок. Може би финикийски знаци се въртят, проверката може да е станала знакова, та виновни компетентните органи все да не откриват. А казусът е толкоз прост, че не няколко кометентни органиа, а само един мой, който запазвам в тайна може да се справи за минути. Не казвам би могъл, а може!

 

    Казус втори, как се причиняват наводнения на крайни квартали в градовете:

     

      ВАРИАНТ І – ромовото гето е на изхода на дерето:

      Необходими предпоставки за наводнението - дере, ромове, гето.       

      Забележка: Технологията е разработена до съвършенство и се прилага в цялата страна:

 

     Ромове правят гето в едно дере. Първите забиват четири кола и слагат найлон, новопредставените правят бараки, после къщи, които падат и сами. По дерето нагоре винаги има гора, която понякога е безстопанствена – тя е на територията на общината, но е собственост на държавата. Тази гора става жертва на ромовета за печките им. Те я изсичат на около 80 см. над почвата, разфасоват отсека на дебели дърва за огрев и клони, които хвърлят в дерето. Процесите нататък са логични. Шумата по тях задържа треви и други органични материали, влачени от водата в дерето. Образуват се мръсни вирчета, но влачената тиня уплътнява стената им и се отлага по дъното, изчаквайки сгода да продължи пътя си надолу. Освен клоните в дерето обаче ромоветее нахвърлят в тях още пластмаси, автомобилни гуми,

части от обезджелезени хладилнии, обгорени обвивки на кабели и други боклуци, които уплътняват още по-здраво стените на вирчетата. По продължението на дерето се образуват вирчета, като първата причина за това е нахвърляните клони в тях. Кой ще се занимава с клоните, в дерето им е мястото. При дъждове тези вирчета се пълнят, водата носи още тиня и нови боклуци, хвърлени от ромовете. При обилни дъждове обаче ако прелее някое от вирчетата, то размива стената, водата препълва следващото вирче, което също разрушава стената си и т. н. Всичката вода, акумулирана във вирчетата, причинена от безръзсъдната дейност на ромовете и нежеланието на Общината и държавата да се спазват законите в страната спрямо всички, тръгва отприщена надолу ведно с тинята и боклуците и отнася всичко по пътя си. За специалистът е ясно само като види в телевизионно предаване какво мъкне водата да разбере къде се е била събрала тя преди да си отмъсти на приматите.  В моите постинги има снимки на такива преграждания с клони и боклуци на рекичката Косана. Там ромовете всичко обезлесиха, а реката напълниха с боклоклуци, които докарват с безплатен грдски транспрорт по Автобусна линия №1.

      Компетентните органи /б. м. прокуратурата/  работят вече по казуса „Аспарухово”, не че не работят. Сега са по-бързи. Дадох вече пример как за разкриване на престъпление някога им бяха нужни десетина години, сега само като си помисли някой да отстреля друг и го ловват. Последните – банкерът на КТБ и Успелият на 33.

 

   ВАРИАНТ ІІ - дере , ромове, гето горе при началото на дерето.

   Тук всичко протича както при случая, когато гетото е в края на дерето с тази разлика, че гетото не пострадва въобще. Това не значи, че Общината не е задължена да даде на ромовете отново помощи, макар те да са причинили с гетовата си дейност – изсичане на гори, хвърляне на боклуци по дерето и задръстване на коритото му акумулиране на вода, която в един момент се отприщва, повлича боклуците в нея и поразява къщи и хора под ромовоте гето.

 

    Още един акъл ще дам на прокуратурата – ако аз бях прокурор, щях да осъществявам правен натиск върху определени личности, посочени ми от партията, коята ме е турнала на този висок пост. Пак ще си послужа с пример:

    Нека поискат от мен –ако съм главен прокурор – да попритисна някоя полотическа личност, напр.Цвъко. Играта ще му разкажа, поне десет наказателни дела ще му завед. Ще го спукам от разпити и снемане на генетичен материал, в перманентен клиент на прокуратурата ще го превърна. Аз знам вилата му в с. Шума, но от в/к „Галерия” знам и друго – Цвъко има в двора незаконен кладенец. И не само това. Той има в двора си още клозет, който не се ползва, а служи за прикритие на помийната му яма, която освен незаконна е изпълнена без хидоизолация и причинява замърсявания на подземната вода по цялото Годечко поле. Това е лесно за доказване – ще разпоредя да се спусне в изкопа на клозета му наблюдаващ прокурор – той не е ползван въобще. Нека да докаже защо не е ползвано съоръжението Цвъко. Компетентните органи обаче знаят. После ще спусна наблюдаващ прокурор в помийната му яма да наблюдае има ли тя хидроизолация. И като почна от Цвъко, после ще мина през строителния надзор на Община Годеч, София-област, Строителното министерство и за всичко това ще повдигам обвинение след обвинения на Цвъко, дакото ми не кажат, стига.

   Не бих повдигнал обаче на Цвъко обвинения че е осъществил нерегламентирани контакти с зам .главната прокурорка и с шефката на СГС, тъй като при сегашната мода – жените се депилират абсолютно - няма как прокурорите ми да намерят генетичен материал косъм. Ето такава спусната ми от Центъра задача не бих поел…

 

      КОДА:

      Започнах с това, че има образовани хора в Пловдив и мисля, че те биха могли да бъдат полезни за двамата пловдивчани, които тук засегнах. Защо не поканят пловдивските блогър/к/и  тези два издигнали са до небесата техни съгражданина и да ги убедят, че повече така не трябва. Защото вече са станали за кашмер. Срещите с такива личности са много интересни, но се трудни в организационно отношение. Само първомайският бизнесмен Чомбе където и да го поканят, отивал с кеф.
   Приложеният линк е неподходяш за образа от последната снимка.
 Лос Анжелес 29. 06.

    


image



image



image



image



image



image



image



image

                                     Авторът на постинга
 






Гласувай:
13



1. yotovava - Понеже всички са замесени,
30.06.2014 07:11
истината ще се точи като лепкав локум, отговорността ще се прехвърля насам-натам, а удавените хора никой няма да обезщети. Истински. Ще се разчита на вечните ни максими - Всяко зло за добро и Да не ровим в паметта на мъртвите. А същевременно същите тия мургавелки, които са основна причина за бедствието, ще лапат и лапат държавни помощи, мутрата ще въди пастърва в рибарника си и ще среща всяка комисия със сачове и пачки под масата.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Уточняване:
30.06.2014 21:51
yotovava написа:
истината ще се точи като лепкав локум, отговорността ще се прехвърля насам-натам, а удавените хора никой няма да обезщети. Истински. Ще се разчита на вечните ни максими - Всяко зло за добро и Да не ровим в паметта на мъртвите. А същевременно същите тия мургавелки, които са основна причина за бедствието, ще лапат и лапат държавни помощи, мутрата ще въди пастърва в рибарника си и ще среща всяка комисия със сачове и пачки под масата.


На дребните мутри дават микроязовири, в които се отглеждат толостолоб или шаран. Биринджимутрите "държат" на концесия големите язовири като Беглиците, Доспат, Широка поляна, Въча, Кричим, Цанков камък и други буюкгьолове според терминологията на ДПС, където се отглежда в специални ферми пъстървата.
За Вас - един поздарв от Шуберт:
http://www.youtube.com/watch?v=NF9DrUXowBo
цитирай
3. sande - Колкото по-зле, толкова по-добре за циганите!
05.07.2014 11:53
В Дупница циганите казват: Няма вече цигани, няма бъгари. Ние станахме като вас, и вие станахте като нас.

Едно време едно село се грижеше за един циганин, да го нахрани него и семейството му, да ги облече. А сега един циганин требе да се грижи за цело село. Извъртяха се времената. А и Европа дава на циганите някои перспективи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12271083
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930