Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2021 21:26 - БОЛИДИТЕ ДО СЕЛО ПОБИТ КАМЪК
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 28.08.2021 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
  Природната забележителност "Болидът" е скала, по-трудно подаваща се на ерозия през хилядите години, когато тук водата е размивала площта, където днес е с. Побит камък. Освен този болид, който е най-горям има и други, но те вече се скриват в боровата гора, която е насадена в страни от ливадите, представляващи селска мера.
  Болидът е разположен от дясната страна на реката, когато се преминава през селото, вижда се от далеч. Преди селото има отклонение за него, подходящо за пътуване с джип.
    Има още едно село с подобно име, Побиен камък, което е на превала, между планините Кървав камик и Милевска. То е в региона на Кюстендилско, Краище. И там има побит камък, но докаран от някъде и оформен с християнски символи за да служа на хората за църква.
    Велика нация сме били, но след 45-те години съветска окупация, през която е отнета собствеността на хората, принудени да напуснат родните си места, отнета им е своодата да са господари на самите себе си, унищожена е ценностна система на поколението им - те това става от нас - муджахидини на Христо Иванов, талибани на Трифонов, тупамароси на Манолова - всичките под командването на президента ни. Следващият ми постинг ще бъде на тази тема.
   Такива скални образувания по Родопите има хиляди, но това е много лесно достъпно място и на това се дължи неговата популярност.  Ако не бе изборният преврат, осъществен по сценария на Радев, свалил работещото ни правителство на Борисов, което да бъде заменено от недоправени или плод на дефектна яйцеклетка, назначени от него,  този път - тегоба за хората, щеше да бъде довършен и през с. Медени поляни щеше да се спуска в с. Елешница и от нея - до Банско.
   Ще  поместя снимки от болидите:

image

        Ще покажа Болидът погледнат от няколко места.

image



image



image



image

Още един болид, но от по-слаба скала. Черният бор е впил корени в вего.

image

                                Друг болид

image

                              И още болидчета...

image



image

Беспорно този е първенецът - така, както ИТН съкруши всички партии на последните парламентарни избори. И - сега предлагат да ни управлява ...БСП.

image

Тук всичко е в хармония, дори животните. Малките помачета ходят сред стадата крави в опит да ги насочат към по-добра паша, минавайки под тях. Виждал съм да минават и под конете. Убедени са, че хайванчето няма да ги нарани, гледат на него като на живо същество, с разум, свикнало с хората.

image


image

Най-интересното на селото - Болидът и джамията. Тук хората са помаци.

image

Тази жена отива да пусне стадото си крави на паша. Кравите са извън селото, няма крадци на животни, каквото вилнеят по циганските региони. Цитирам Ихтиманско около Казанлък.

image



image

Сред тези размити от хилядите години болиди има чешма и беседка Мястото съм избрал да ножувам тук когато съм наблизо. През цялата нощ коне идват да пият вода.

image



image



image


image



image



image



image

Тези две снимки са свързани. На горната си представям България преди Решетников да ни турне за преидент Радев, а на долната си представям България, когато Радев бъде изходен от възможността да съсипва страната. Това ще е останало от нея, ако той получи още един мандат, което е на долната снимка...

image




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12314872
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930