Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2021 23:37 - БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ, ЧЕ МЕ ОПАЗИ И ТОЗИ ПЪТ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2361 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 08.02.2021 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ЗАЩО МИСЛЯ, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СМЕНЕН С ЧОВЕК НА РАДЕВ?

 

   Преди дни, документирани на картичките ми, които ще покажа, Бог пак бе опази. Тази зима това стана за втори път, защото преживях и едно изпързалване по гръб върху лед, посипан със сняг като брашно, което никак не ми отива за годините и можеше да остана на място, където няма да бъда намерен. Ето какво се случи сега:

  Запознах се с едни катаджийчета от Своге, много симпатични момчета. Стоят и пазят – не ми е съвсем ясно какво – на разклона за Миланово. Разговорихме се, аз съм контактна личност. Те се оказаха местни хора, но не познават и поради това не ценят природната красота на региона си, не знаят исторически му особености. Не бил интересен. Чист нихилизъм си е това, типична българска черта, лоша. Описах им оброците свогенски, карстовите извори, отвесните скали, високи стотици метри, Светата планина /Манастирище/, за която само бяха чували, Четирите големи понора. Въобще не знаеха, че регионът им е старо християнско светилище, унищожено от турците. Стана интересен разговорът, питаха ме за Рила, за Пирин, където са били това лято със семействата си. Дадох им и по една моя картичка да четат блога ми.

   Тръгнах към Миланово, но зад мен се чу силен грохот, като да се разтресе земята. Обърнах се да видя какво става и виждам големи камъни как се търкалят по ската и падат на асфалта, където бях буквално секунди преди да паднат, на 50 м. зад мен. Макар снегът да се топи и да е много влажно, вдигна се прах. Заснех събитието, но какво става в праха не излезе на снимката ми. Прахът се разстла, към мен тичат катаджийчетата, да ме вадят изпод камъните. А аз – на 50 м. зад тях. Успокоиха се.

   Благодаря на Господа и за този важен миг в живота ми.  Можеше в този момент да съм където  паднаха камъните. Това СПАСЕНИЕ не считам за случайно, а някякво предупреждение към мен. Веднага през ума ми мина споменът за още едно, когато преди 3-4 години видях пред мен до реката Хамбардере спящ мечок и се върнах без той да се събуди.  Просто тогава получих шанс да ме има още, сега пак. Благодаря Ти Господи, знам, че ме пазиш, повече ще се пазя и аз.

   Застанал пред грамадата камънии, които се срутиха на пътя се размислих:

   До какви беди доведе страната ни бать Боко - такава разруха, че планините се срутват заради него, камъните падат, както пееше Трифонов в една песен в опит да въздигне интелектуалното ниво на децата. Трифонов, втурнат /не знам от кого/ да спасява страната, се самопредложи за министър председател по същия начин, както Радев за новопредставен през още един президентов мандат. От такива самоотвержени хора като тия двамата има нужда страната ни в този момент, а също и от сдружение за честни избори и машинно гласуване. Ако не управляваше ГЕРБ /говорим ГЕРБ, понимаем Боко, говорим Боко, понимаем ГЕРБ/, в България щеше да има превенция върху този процес от свлачища и срутища, който Бойко ни натресе и тази опастност щеше да се управлява. Тоталната разруха, която ни натресе Боко ако не бъде обуздана, ще ни затрие. Тя е по-опасна от Ковида, както натърти президентът ни, натовски генерал и обединител на нацията ни.

   Същата разруха, но само в София, навъртя Фандъкова. Давам пример с новият лъч на метрото. На всички е ясно, че Боко краде от магистралиите, тя от метрото и затова тунелът на метрото в клисавия участък около Герена пропадна. На всеки честен човек с прогресивни виждания това е ясно. Ако кметицата нямаше файда от келепира по метрото, София никога нямаше да има метро. Тя е виновна и за пропадането на тръбата на тунела, както Бойко за свлачището, с което той  индиректно щеше да ме размаже като тахтаба. Ако честната и с прогресивни възгледи Мая Манолова, специализирала се в Москва в Катедра "Образование за работа с младежта" бе кмет, не пропадане на тръбата на метрото щеше да има, а нагоре щеше да се надигне.

  Ако Слави Трифонов или друг човек, /но!!!/ назначен от президента бе министър председател, никакво свлачище в страната нямаше да има – скали, пръст, всичко щеше да е укрепено. А то – на където тръгнеш, свлачища, срутища, резултат от десетгодишното управление на Боко. Добре, че имаме президент, който ни отвори очите за причината за тези беди – Бойко, Гешев, Фандъкова. Те са по-опасни от новите мутации на коронавируса, прецизирам справедливите и истинни думи на президента.

  image

                       Докато приготвя фотоапарата си камъните паднаха.
 
image 
 

image

                                                Прахът се вдигна.

image

                                            С тези камъни се разминах...

image



image

Не само аз наблюдавах падането на камъните по ската, ето още една група наблюдатели горе в дясно, трима. Скалите според мен са жива материя, но с много дълъг живот. Човек се променя след години, те след милиони години...




Гласувай:
10



1. rosiela - Коста,
08.02.2021 03:05
елегантна ирония имаш и много се смях, само се опасявам, че някои умствени запъртъци ще я приемат за истина. Господ те пази. Ти и кола потроши и пак нищо ти няма, не че не е случайно, ами никак не е случайно всичко това.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Случаи в живота ми, които биха могли да даведат до летален за мен край
08.02.2021 10:42
rosiela написа:
елегантна ирония имаш и много се смях, само се опасявам, че някои умствени запъртъци ще я приемат за истина. Господ те пази. Ти и кола потроши и пак нищо ти няма, не че не е случайно, ами никак не е случайно всичко това.


имам доста и Коментарът Ви откючи желанието ми да ги опиша. Колкото от тях мога да си спомня...
цитирай
3. planinitenabulgaria - На пиянището, което някога имаше ник на поет:
08.02.2021 18:21
Ако нямате какво да правите в блога, правете го ннякъде другаде! Привети на Ваша майка! Verstanden?
цитирай
4. born - Ако нямате какво да правите в блога, ...
09.02.2021 01:43
planinitenabulgaria написа:
Ако нямате какво да правите в блога, правете го ннякъде другаде! Привети на Ваша майка! Verstanden?

Поддържам Вашите приветствия към пУета- пияндурник напълно, безпрекословно и безусловно - It is a fucking psycho...
цитирай
5. planinitenabulgaria - Един мъж, който не пие и жена, дето не оди по мъже, нищо не са.
09.02.2021 10:33
born написа:
planinitenabulgaria написа:
Ако нямате какво да правите в блога, правете го ннякъде другаде! Привети на Ваша майка! Verstanden?

Поддържам Вашите приветствия към пУета- пияндурник напълно, безпрекословно и безусловно - It is a fucking psycho...


Ама тоя излиза от всякакави граници....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12190391
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031