Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2019 00:08 - Р Е К Л А М А
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                    ПОСЕТЕТЕ ВРЪХ МИДЖУР ОТ КЪМ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ

     По желание този път на съпругата ми посетихме отново масива на вр. Миджур. Той е един от най-могъщите масива на Балкана, с който могат да се мерят само Дюса /ридът Равнец над Карлово/ и масива на Триглав, наричан още Мазалат или Кадемлията. Огромно нещо, красиво, вдъхновяващо. От към България пътят е много дълъг, а денивелацията е към 1500 м. От комплекса Бабин зуб разстоянието е само 8 км, денивелацията е към 700 м. и има път за джипове, който с равномерен наклон достига на 50 м. от върха.
   От с. Горни Лом към вр. Миджур преходът е много тежък. По стръмни затревени пътеки и без пътеки по меката трева се достига до седловината Кози превал, висока почти 1900 м. а от нея още колко път има до върха. Ще поместя сега няколко снимки от този дивен преход, а когато имам време ще поместя повечето от тях. Сега ще отбележа само, че ридът, който се отделя от вр. Миджур и се пуска на юг има форма на триъгълник с площ поне колкото тази на Витоша. На север се списка друг рид, по висок от Мургаш, наричан Язова планина. Красотата на Копрен е една, на Миджур е друга, но това са бисерите на Западния Балкан. Благодаря на Господа, упознах ги от нашата страна и от към тази на Западните покрайнини.
    Сърбия е в едно състояние в момента, наричано от Алексей Толстой Навъсено утро. Сърбите са наясно, че не могат да живеят в конфликт с всичките си съседи и с ЕС, докато техните СЮК-ови и УДБА метастази са проводник на политиката на Путин на Балканите. Сърбия е в едно предсъстояние на това, в което бе Македония преди година-две. Виновник да са толкова бедни сърбите и в конфликт с всички съседи и Европа е единствено Путин. Той не може да предложи нищо на Сърбия, неговият стратегически партньор на Балканите, защото нито има технологи, нито ресурс, подарява им само самолети-боклуци и хеликоптери-боклуци. дПовечето държави го игнорират, защото той е трън в очите на света с неговите анексии на чужди територии, заподмятване на ракети и други просотии. Това, което остава на Путин е да държи на нокти балканските дъргжави и чрез тях да предизвиква напрежение в ЕС. Кафа сикме от такъв приятел на Сърбия, хората обаче са наясно с него и с кърмчиите на Сърбия в момента - всичмките негови хора, пардон, на националиста Шешел, руският Жириновски.
   Сърбите не санито лоши хора, нито мързеливи, имат здрав ген. Те проявяват интерес тъм живота в България, какви предимства и недостатъци имаме като членове на Европския съюз. Има обаче и една друга категория сърби, най-простите хора, за които ЕС ще им докара само неволи и закони, които ще са против тях, напр. да ги задългжат да станат геьове.  Такива има и у нас, най-големите простаци, електоратът на Радев, Нинова, Сидеров и др. Сърбите излизат на демонстрации, но Вучич ги бие по точки. Направят сърбите някакав партия против него, той прави на момента ще пет контрапартии, които са за него. Кагебистка разратока. По времето на маркспропунетинеца Орешарски  тук подмятаха същия пенис, наричан контрапротести. В тях участваха такива с пари от БСП или от руското посолство.
    Нещата не се развиват обаче добре за Балканите. С тоя ненорвалник, Вучич, кукла на конци на Путин, тук разбирателство няма да има и ЕС трябва да е съвсем глупав да вкара такива като него в ЕС. Таралаж за възглавница им не трябва, но, жалко за сърбите. Не те ще се капсулират, ще ги капсулират съседите им, щом имат такива ръководители. В името на истината те не могат да си мвахнат махнат кърмчиите, които имат и алтернатива - ако стане много напечено в Сърбия да се повтори и там сценария Сирия" Където Путин ввел войск и свободи народа, като запази законно избраниия му президент., негов верен съратник.
   А сега - няколко снимки от Миджур:

image

 

image



image



image



image



image



image



image



image



image

       Турист и туристка на Миджур: Глядите, завидуйте!

image



image



image

                       Новата ракета на Путин?

image



image



image

Козият превал, Кози връх, резерватът Чупрене, вр. Острата чука, погледнати от Миджур.

image



image

           Скалата от северната страна на Миджур

image



image



image



image



image

            Силуетът ми на една скала под вр. Миджур









Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184819
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031