Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2019 00:09 - ДРАНГОВСКИ КРАСОТИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 820 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                    С посвещение на дранговското бебче Цветелина:

  В Източни Родопи има села сред антични останки и такива сред природни красоти. Село Дрангово е селото с най-красивата околност по Кирковско. Казвам това, защото добре познавам тази регион. Прекрасни гори има над селото, прекрасни долини, по чиито скатове има много махали. Има и един рид с пещери, много и различни, че и естествен скален мост. Заради тези пещери махалата под тях се казва Пещерна. На другите ридове има пак красоти, между които два Тулпана - остри върхове, като на Малкия Тулбан има и една тракийска култова ниша, а до него - кромлех. Всичко това е обрамчено от централното било на Родопа, зад което е Бялото море. Наблизо е и природния шедьовър Гюмюрджински снежник. В този постинг ще поместя красоти от най-голямата от петте малки и големи реки и рекички, които се събират при с. Дрангово. На нея има вир, наричан Синият. Наречен е така, защото наистина водата му е синя поради цвета на скалите и ебето над него.
   С този постинг поздравявам родителите на бебето Цветелина с пожелание то да си остане в България, тук в родния си край, а родителите му да построят малък хотел по подобие на този в с. Ягнево. Така опциите за туристите стават две. В хотела в Ягнево ще остават търсещите досег с античните останки, а в Дрангово - търсещите досег с прекрасната природа на Родопа. 
    Да е живо и здраво бебчето! Когато отивам натам - а това ще стане още това лято, ще му приготвя подарък изработен от мен. 

image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image
image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image











Гласувай:
3



1. bdenkov - 1
16.07.2019 06:45
Стига с тая скапана носталгия по отминалото време. Точно заради това сме толкова спрели. Защото сме мързеливи като цяло и защото милеем за миналото, вместо да гледаме напред. Миналото си е минало. Или се нагаждаш към настоящето и гледаш към бъдещето или си гниеш в мисли за мналото.
цитирай
2. bdenkov - 2
16.07.2019 06:45
По времето на "социализъма" (беше всичко друго, но не и социализъм, по-скоро огромен концлагер под върховното командване на Москва и местни надзиратели) никой на Запад не беше и чувал за България, нито пък масата хора бяха чували за запада, само се носеха легенди, до момента на покушението срещу Папата. И се прочухме, няма що. България беше абсолютно приравнявана към СССР, заради тоталната си сервилност към Кремъл. Зависимост на всички, ама абсолютно всички нива. Дори на места по света до днес преобладава мнението, че България е била част от СССР. За каква мощ и "уважение" изобщо можем да говорим, защото виждам, че някои се опитват да убедят други, че сме били мощна икономика. Пълни измислици. Никакъв свободен пазар, няма що. Чакаш за автомобил 15 години и ако се счупи, 2 години за част, ама ако си с връзки. Не отричам заводите, да, имало ги е, работели са, но с какъв пазар? Основно в СССР? Никаква конкурентност на запада.
цитирай
3. bdenkov - 3
16.07.2019 06:46
Да не говорим, че оценката на хора, които през 89-та са били под 15-годишни, т.е. са под 40-годишни днес, едва ли е особено адекватна. Спомените от детството са винаги приятни. Или в повечето случаи с някои изключения. И между другото много хора бъркат носталгия по детството с харесване на отвратителния режим тогава. Т.е. по-младите не оценяват положително Живков (няма как, нямат никаква представа и база за оценка), а оценяват силно отрицателно днешното. А пък за да е такова днешното, вината е 100% у наследниците на тези, които тероризираха България 45 години преди 89-та. Или с други думи, всички положителни оценки от хора под 40 са всъщност отрицателни.
Не бива да се забравя и друго - комунистическите изгониха повече от половината умни, образовани и способни българи зад граница. През последните двайсетина години качеството на населението у нас непрестанно спада, и днешното средно ниво е ужасяващо, катастрофално ниско. Т.е. пълната неспособност да се направи адекватна преценка на фактите от голяма част от населението не е толкова учудваща.
цитирай
4. bdenkov - 4
16.07.2019 06:47
Всички "безплатни" благинки, за които ревете са скубани от нас. Да не мислите, че са били подарък свише?! Къде учеха децата на ЦК и Политбюро? Къде се лекуваше номенклатурата. Дали е нямало разлика между правителствена болница и блницата в Брезник? Кого и с какво снабдяваше УБО, а ние висяхме на опашки за... тоалетна хартия. Кой не е ползвал Работническо дело нарязано на квадрати? Някой? Това е вашия блян, ние да лъжем, че работим, а те да лъжат, че ни плащат. Мързел и завист.
цитирай
5. bdenkov - 5
16.07.2019 06:49
Никакви медии, няма BBC, няма DW, нямя Свободна Европа, за да може хората да не знаят нищо. Никаква информация за нищо. Никакви "различни" книги, списания... нищо. Нищо от запад, само от изток. Да не говорим за пътуване. Сакън. Да не би да можеше с паспорт да идеш на летището, или на КПП? Да бе да, друг път. Кореком ли? А как доказваш 2-та долара?

 Да не отваряме дума за национализацията, защото... 

Да, имало и много положителни страни, факт, да ми говорите с някакво странно умиление за онова време... не мога да го разбера. 
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182454
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031