Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2019 23:09 - ОЩЕ КАРТИНИ ОТ РАЗХОДКИ ПО СВЕТИ МЕСТА ОКОЛО СВОГЕ - 1
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3667 Коментари: 31 Гласове:
5

Последна промяна: 25.06.2019 08:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
    Мисля да продължа двата си предишни постинги със снимки на оброци от Светата планина, Манастирище, като сега приложа такива и от съседната й планина, Малата. Връщам се на тази тема, защото тази година вали доста дъжд, а след дъжда по тези планини, части от които са си полупустини като в Източните Родопи, цветят бързат да цъфнат, да се издигнат над тревата, да пуснат семената си и когато тревата ги покрие, да заспят до следващата година. Те са повечето луковични, но има и такива с много дълбоки корени. Други растат от скална цепнатина и стъбълцата са им бронрани с плочи срещу топлината и срещу изпаряване. Голяма красота.
   Приятна разходка с мен:
   
image

На разходка по Светата планина, Манастирище. Със светите си места по нея, тя би трябвало да е много посещавана. Дано да не я познавам само аз...

image



image



image



image



image



image

Датата я има на снимката, нека някой от три пъти се сети защо този бръмбар бива
наричан майски.

image

                                                                      ?

image



image

Червените горски мравки, едни от най-ползните животни, наред с пчелите.

image



image



image

Много цветя ще покажа в тази серия постинги от Светите места.

image



image



image

  Не мога да намеря снимката, на която два майски бръмбара се "женят".

image



image



image

                                  Тук има влага, пеперудите пият вода.

image



image

Връх Манастирище. Зад него има един много голям понор, чиято вода се излива в реката през с. Брезе.

image

                                                    Енювче

image



image



image

За този кръст в двора на някогашното училище на с. Манастирище хората ми казаха.
  - Една мутра го докара тук, изхвърли го от джипа си, ние го изправиихме.
    Аз пък го разчистих от подраста.

image

Паментик на колективизацията. Хиляди години българите са си живяли тук, сталниската колективизация ги прогони от родните им места, децата им се родиха в града. Никой вече няма да се върне тук. Имотите на хората, кътани с години бяха изооставени, за да си купуват скъпите и просташки панелки...

image



image

                          Кръстът след почистване на подраста /от мен/.

image



image

Това е оброкът, свидетелстващ, че на това място е имало манастир. С неговите камъни е построено училището и голяма част от къщите тук. Най-голямото архитектурно богатство на това село е гробището, по което има безценни съкровища от камък.

image

                     Клонорзът остана в раницата, няма да ми трябва.

image



image

                                                      Кръстът почистен...

image



image

                           Всяккви земни твари има сред тази дивна природа.

image



image

                        Одървил се крачещ хищен динозавър на два крака?

image



image



image



image



image

            Оброците тук са много, защото и манастирите тук са били много.

image



image

Това са три блогъри, които проникват с хоботчетата си в току що поместен постинг на ракетчичката Гонореевная, специализирана в Центъра по ВКС на Путин. Те търсят смисъл в поместеното в постинга по метода на сондирането му и като го открият ще го направят още по-лесно достъпен за нетовите нещотърсачи.

image



image

Почупването на оброчните кръстове тук и по Западните покрайнини е извършено от партизаните след слизането им от Балкана. Явно приказът е дошъл от едно място, според мен от Москва, предаден по телеграфа от Диимитров на новите властници. Кръстът е свързан с живота на хората тук, със спомените им, събирането на определана дата с роднини, приятели. Те са се опитали да го залепят. Проклети да са извервачите, потрошили с простотията си част от историята ни...

image

Не може нормален човек да посегне с чук наа тази светиня, не човек трябва
да е той, а комунист.

image



image

Мила мамо напиши ми, пак за наше село,
от сълкъма откъсни ми, едно цветче бело....
/Градска песен за емигрантите/

image



image



image

Красива е българия, но децата са пред компютрите....
Защото родителите им освен да ядат ии да преработват храната в бокове, други интереси нямат.

image



image



image



image

Този параклис не е на Светата планина, а е в двора на вилата ми. Понеже съм много скромен, няма да кажа, че имам строителни умения, умея да работя с камъни и съм го построил аз.







Гласувай:
5



1. bdenkov - 1
25.06.2019 04:00
Стотици сайтове, вестници, телевизии, радиа, платени тролове, агенти за влияние разпространяват лъжите на Кремъл. Зад тази машина стоят големи финансови и олигархични ресурси.

Тяхното мото е Гьобелсовата максима: „Една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина“. Ако вярваме на Гьобелс, излиза, че за утвърждаването на истината са необходими 100 пъти по-малко ресурси …

И точно това е голямата сила на Истината. Тя няма тази необходимост от олигарси, бездарни журналисти и пропагандни „медии“, за да се утвърди. Тя просто трябва да се казва и да се разпространява. Ето защо дори и скромни средства имат голям ефект, който Пропагандата на Москва може да тушира само влагайки много по-големи ресурси.
Хибридната война, като част от общата теория на войната
Вижте един различен поглед над методите, целите и алгоритъмa за провеждане на хибридна война.

https://postvai/analizi/хибридна-война.html
Съвременни концепции за война

https://postvai/analizi/koncepcii-voina.html
Оптимистична теория за Българския Интернет предприемач

https://postvai/analizi/optimistichna-teoria-bylgarskia-internet-predpriemach.html

Използвана литература с цитиране:
Интернет списание за Информационна война!

https://postvai/internet-spisanie

http://kontraprop/
цитирай
2. bdenkov - 2
25.06.2019 04:01
Българското Самоунижение
Момчил Дойчев

„Не може да бъдем български патриоти, без да обичаме Русия.“ Ивайло Калфин – кандидат за български президент
„…Никой не ви е дал нищо даром. Вие самите, на първо място, сте творците на този исторически обрат…“ Доналд Туск - председател на Европейския съвет
Между тези две изречения е пропастта над която е надвесена днес България. За кой ли път отвън трябваше да ни напомнят да се самоуважаваме и че имаме собствено национално достойнство, докато в къщи някои се молят отново да ни върнат обратно в кошарата на бившата тоталитарна империя.
Нашенското зло днес има две основни лица – едното е носталгията по комунизма, а другото е русофилството. Веднага пояснявам – не става дума за носталгия по комунистическата утопия, а за осъществената и практика, довела до реална антиутопия. Не става дума и за любов към руския народ, а към руското самодържавие, което го държи и досега в крепостно подчинение. Става дума за носталгия по комунистическата терористична държава, към човеконенавистния режим на червената олигархия, за омраза към свободата и преклонение пред днешния тираничен режим на посткомунистическата мафия в Русия, която нашенски „патриоти“ работят да се установи и у нас.
Русофилството е израз на дълбоко вкоренен комплекс за малоценност, старателно внедряван в продължение на много десетилетия в българското общество. Този комплекс се набива в главите ни още от детството, още от първите буквари и учебници, които пораждат чувството, че не сме самодостатъчна, независима и достойна нация, а че някой друг винаги се грижи за нас и това нашият „голям брат“ – Русия. Винаги и всякак Русия ни освобождава – от „византийско, турско и фашистко робство“ и даже от комунизма, който сама ни е натрапила. Винаги „дядо Иван“ е идвал на помощ на „по-малкия си брат“ – безкористно и жертвоготовно.
С подобна митология много трудно се спори. Още по-лошо е,
цитирай
3. bdenkov - 3
25.06.2019 04:03
Още по-лошо е, че този комплекс създава чувство за недоразвитост и неспособност да се справим сами с огромните предизвикателствата на света, в който живеем.
Парадоксално, но може би най-точното определение на същността на русофилството дава първият български социалист Димитър Благоев:
„Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите".
Наистина не става дума за рационално обоснована вяра, а именно за суеверие, което умишлено и целенасочено се култивира от два века насам. То неизбежно доведе и до национални предателства от страна на русофилите (свалили с преврат княз Александър Първи, убийците на Стамболов и на Вълкович, предателството на русофилските правителства по време на Балканските войни, на генерали като Радко Димитриев и Владимир Заимов, на премиери като Стоян Данев, Иван Гешов и Кимон Георгиев и на стотици още българи, за които родина е „Матушката“), и до национални погроми. Да не говорим за предателствата на БКП, създадена именно за да бъде пета колона на съветския империализъм.
Басните за „добрата Русия“ обаче не вървят самостоятелно, а в комплект с омразата към „лошата Европа“, която „винаги ни е тъпкала, залъгвала и мразела“, помагала на „вековните ни врагове“ и пречела на Русия „да ни освободи“.
Ужасният комплекс за малоценност, в комбинация с басните за „добрия „дядо Иван и „лошата“ Европа, водят до раждането на хибридните чудовища на патриоти, милеещи повече за Русия, отколкото за България. За модерния русофил България е някъде между Големия брат и Лошата Европа и, както казваше незабравимия с простотията си бай Тошо, „трябва да се снишим, докато отмине бурята“, та пак
цитирай
4. bdenkov - 4
25.06.2019 04:04
казваше незабравимия с простотията си бай Тошо, „трябва да се снишим, докато отмине бурята“, та пак да се топлим под под мишницата на евро-азиатската империя (както казваше незабравимият проф. Николай Генчев, там няма как да ни зашлевят).
Робското мислене, че от България нищо не зависи, че винаги трябва да се прикрепим към нагайката и „молчать, не рассуждать!“ е основното оръжие и на стария, и на „модерния“ русофил. Омаловажаването на суверенитета на България за него не е от значение, важно е да сме с Кремъл на царете, генералните секретари, или на днешните мафиоти и олигарси. За тези „патриоти“ Русия не е страната на Пушкин, Толстой, Чехов и Булгаков. Те може и да не са чували за тях. Но прекрасно знаят кои са Сталин и Путин. Руските борци за свобода против руското самодържавие и съветско-комунистическото мракобесие за неграмотните ни патриоти са „юдео-масони“. Свобода, равенство пред закона, разделение на и контрол над властта в държавата, граждански права и свободи за тях са „еврогейските ценности“.
Обратно - самовластието, силната неограничена от закони власт, терористичният режим над поробения народ – това са истинските евразийски ценности, прегърнати от днешна Русия. И искат тези „ценности“ да се върнат отново у нас, както беше в „прекрасното време“ на съветския комунизъм в продължение на половин век.
Днешните български, всъщност руски патриоти вярват едновременно в православието и комунистическия идеал, който е пълно отрицание на първото. Но нали в това вярва новия идол на модерните тирани Путин, който преди ден кощунствено сравни мощите на християнските светци с мумията на антихриста Ленин!
В реакционата идеология на православно-славянското евразийство – новият „опиум за народа|“ на Русия - и нашенските „патриоти“ виждат спасение за България.
Но това не е всичко – в днешния нацифициран и фашизиран болшевишки режим на Путин те виждат политическият модел, в който те ще бъдат новите господари, а народът ще бъде същото стадо до 1989 г.,
цитирай
5. bdenkov - 5
25.06.2019 04:05
Но това не е всичко – в днешния нацифициран и фашизиран болшевишки режим на Путин те виждат политическият модел, в който те ще бъдат новите господари, а народът ще бъде същото стадо до 1989 г., което те ще доят и стрижат.
Всъщност омразният за русофилите Европейски съюз се формира благодарение и на старите християнски ценности и традиции , които именно в комунистическа Русия радикално се разрушиха , а през посткомунизма християнството се превърна в „православие“, развяващо хоругви и икони с образите на антихриста Сталин и наследника му Путин!
Какво ако не ново средновековно мракобесие е това?
Днес Русия води яростна хибридна война не просто против Запада, а против човешката цивилизация. Пропагандните легенди за „либералните фашисти от Запад“ и „спасителката“ Русия винаги се издига като довод от модерните русофили, когато нямат доводи. Изкараха не случайно дядото на Доналд Туск фашист (Виж: Евтина руска пропаганда срещу България и Европейския съюз. Posted on January 13, 2018 by Veni Markovski | Вени Марковски)
И досега бълнуват за „фашистка Германия“ и ФАЩ (Фашистки Американски щати). За тях всеки от демократичния политически сектор – социалдемократ, либерал или консерватор е „фашист“. Да не говорим, че не разбират разликата между националсоциализъм и фашизъм и не са чували, че националсоциализмът и комунизмът са тоталитарни близнаци, а не антиподи.
Цинизмът им стига дотам, да обявяват всички истински български патриоти за русофили! Но още Захарий Стоянов разобличи тяхното предателство и лъжи:
„Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския“.
цитирай
6. bdenkov - 6
25.06.2019 09:14
Не се посвениха да осквернят дори името и паметта на Апостола на Свободата! Впрочем защо той е апостол на Свободата, а не на Нагайката? Нямат отговор, разбира се!
„Който ни освободи, той ще ни и пороби“ - това е пророческата истина, с философска дълбочина, но изкараха Захарий Стоянов „българомразец“, защото е предал с тези думи същината на делото на Левски – да се освободим трябва сами, защото ако друг го направи, ще го направи за своя интерес. И както по-късно Стоян Михайловски ще обобщи: че „ние, българите не сме свободни, а освободени“, т.е. сме си останали роби по душа. А Пенчо Славейков ще напише, че „освободените имат повече нужда от свобода, отколкото робът“. Именно, защото не са се освободили сами.
„Да бъдем равни с другите европейски народи!“ Не с народите от Азия или Евразия – биле сме вече там и знаем как е.
А днес Левски е икона на неговите антиподи, на неграмотните врагове на Родината с българско уж потекло, обичащи чужда държава, с които Левски е воювал даже повече, отколкото с турците. В писмо до войводата Филип Тотю от 18.04.1871 г. той пише: „Българите, ако бяха се повлекли след четите, щяха да донесат полза на руския цар. И така щяха да изгубят най-добрите си юнаци, в ръцете на които стои българската свобода. Пък тогава нека тегли България още цял век! С факти искам да докажа, че с руски агенти съм имал работа, без да знам, в 1869 г. Единият бе препоръчан от одеските българи за добър помощник, пък не излезе така. Уловихме няколко шарлатанъци и хайде – откъдето дошъл. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме …“
А днес хаджиПенчовци ни учат на патриотизъм, някои даже с професорски титли.
И накрая погледнете топографията и топонимията на българските земи, погледнете нашите паметници, които трябва да пазят българската памет. Колко от тях въздигат и възвисяват български герои?
Със сигурност поне две трети от паметниците в България възхваляват чужди герои, чужди царе, генерали и армии, чужди на България национални предатели
цитирай
7. bdenkov - 7
25.06.2019 09:16
Със сигурност поне две трети от паметниците в България възхваляват чужди герои, чужди царе, генерали и армии, чужди на България национални предатели на българския дух и свобода. Само в центъра на София – най-големия паметник е на съветската окупаторска армия, следващият е Братската могила на националните предатели – комунисти, партизани и руски шпиони, съдействали за тази окупация. Най-големият доскоро християнски храм на Балканите носи името на руският княз , наречен справедливо от руските историци – „върховен предател“ (защото три пъти е сменял вярата си) Александър Невски – слуга на монголо-татарските поробители, масов убиец, воювал против собствения си народ и починал като правоверен мюсюлманин. По-късно по политическа целесъобразност превърнат в светец и герой от кръволока Сталин. Пред народното събрание не стои кхан Аспарух, св. Цар Борис Покръстител, Симеон Велики, или Калоян, а руският цар-освободител.
В Пловдив скромният паметник на Левски е сгушен в подножието на огромния монумент на съветския окупатор, кръстен с миловидното „Альоша“, сякаш става дума за загинало във войната, разпалена от Сталин и Хитлер нещастно руско момче, а не за съветската окупаторска армия. Същото е във Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора ...
България е музей -резерват на съветски и комунистически паметници, до които просто няма място за българските герои! Наскоро минавах през едно кюстендилско село – всички улици там носят имена или на съветски дейци, или на техните български слуги – главната улица е с чисто нова табела „Ленин“, с пресечки „Георги Димитров“, „Васил Коларов“, „Владимир Поптомов“, „Киров“, … и пр. и пр.
цитирай
8. bdenkov - 8
25.06.2019 09:17
Жалка работа, национален нихилизъм нечуван и в най-забутаната африканска колония!
Иван Вазов пише стихотворението „Нови екове“, което години наред е премълчавано от комунистическия режим. Именно дядо Вазов, един от най-видните русофили, пише на русите, нападнали през 1916 г. България:
„Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко –строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново!“.
Днес „Русия упражнява влияние върху България чрез доминиращата си роля в икономиката , главно в енергийния сектор, както и чрез пропаганда, отношения с политически партии, културни връзки и силно влияние върху българската армия, която продължава да разчита на екипировка от съветско време. Устойчивите исторически отношения на България с Русия я прави уникална сред другите страни в ЕС и НАТО, и изисква постоянна бдителност за ефектите от руското влияние върху страната“. (из официалния доклад на Конгреса на САЩ, изготвен по инициатива на сенатор Бен Кардин от Демократическата партия).
Този доклад бие тревога не само за нашата национална сигурност, но и за нашата идентичност. България, която плащаше до миналата година на Русия над 8 милиарда лева за внос на суров нефт и над 2,6 милиарда лева за внос на природен газ - или общо над 10,6 милиарда лева за внос на основните си енергийни суровини .
В регистрирани у нас 51 415 фирмени досиета като гражданство на собственици или управляващи на тези фирми се среща понятието "Руска федерация".
Новорегистрираните хиляди фирми на руски граждани са основно в Бургас, Варна, Созопол, Царево, Ахтопол, Равда, Св. Влас, София.
Няколко руски фирми са декларирали над 20 милиона лв. годишен приход: Повечето от тях обявяват, че са без печалба или с нищожна печалба и не плащат данъци.
Към списъка прибавете и стратегическите предприятия БТК, която също е руска собственост, Булгартабак и много, много други.
цитирай
9. bdenkov - 9
25.06.2019 09:18
30 % от икономиката на България е в руски ръце, а България не получава нищо от това!
България плаща най-скъпия руски газ, почти двойно по-скъп от страни в Централна Европа като Чехия, Унгария, Германия, с 32% по-скъп от газа за Турция, който минава през наша територия...
Очевидно тук става дума и за огромна корупция, и за "целенасочен, планиран и дирижиран от Кремъл политически и икономически саботаж и грабеж на икономиката на България".
„Народе!!!!“....

КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ ПРИЗНАЦИ НА ФАШИЗМА?

Според съвкупността от признаци съвременната наука разделя идеологията на фашизма на две множества: първа група признаци, характерни основно или само за фашизма и втора група признаци, характерни също и за други видове тоталитаризъм и националистични движения. Освен това, в различните видове фашизъм признаците на фашистката идеология могат да се проявяват с различна интензивност, а някои от тях могат да отсъстват.

Група признаци, характерни основно или само за фашизма:

e97353 Краен национализъм (шовинизъм), достигащ до расизъм, а в агресивните му проявления – до геноцид;

e97354 Идея за диктатура на националния елит начело с вожд, на основата на организиране на този елит като ръководна върхушка на партия от военизиран тип;

e97355 Създаване на военизирана партия от “орденски” тип с твърда дисциплина и военизирани формирования;

e97356 Определяне на враговете на нацията – вътрешни и външни;

e97357Претенции за разпространение на духовните ценности на своята нация и на своето движение в целия свят;

e97358 Романтично пропагандиране на безкомпромисна борба за “световно – исторически” идеали на движението и култ към жертвоприношението и героичната смърт в името на победата;

e97359 Пропагандиране на култ към силата и заплаха не само на така наречените врагове, но практически на цялото население;
цитирай
10. bdenkov - 10
25.06.2019 09:20
Пропагандиране на фашистка, антисемистка и друга ксенофобска литература;

e97361 Придаване на огромно значение на семиотичен (знаков) език на политическия стил (езикът на събранията, сборищата, шествията, партийните символи, униформата, лексиката), задължителност на този стил, в крайна сметка, за членовете на фашистката организация, като специфично изобразяване на фашистката идеология;

e97362 Идеята за построяване на тоталитарна държава на основата на принципа на корпоративността (този признак е бил характерен за италианския фашизъм, но не е непременно задължителен за фашистката идеология).

Група признаци, характерни не само за фашизма, но и за други видове тоталитаризъм и националистически движения:

e97363 Култ към вожда;

e97364 Ксенофобия и, в частност, антисемитизъм (юдофобство);

e97365 Отрицание на демокрацията, либерализма, плурализма, потискане на опозицията, чистка на целия държавен апарат; курс към репресии;
Претенции за разширяване на териториалното пространство;

e97367 Политическа и социална демагогия;

e97368 Специална организация на военната и идеологическа подготовка на младежта.

Признаци, които могат да доведат до фашистки преврат: 

e97379 Събаряне на създадените социални структури. Десоциализация, маргинализация на масовите групи от населението;

e97380 Задълбочаване на икономическата и на социалната криза, осезаемо влошаване на условията за съществуване на преобладаващото мнозинство от населението;

e97381 Отслабване на държавната власт и дискредитиране на нейните институции. Отчуждаване на населението от политическите и от административните структури. Падение на изпълнителната дисциплина. Масово неконвенционално поведение на гражданите. Ръст на пиянството, наркоманията, престъпността;

e97382 Разпадане на предшествуващата ценностна система. Идейно-ценностна дезориентация. Нарастване на чувството за накърнено национално достойнство, формиращо фактора на масовото съзнание. “При
цитирай
11. bdenkov - 11
25.06.2019 09:21
Разпадане на предшествуващата ценностна система. Идейно-ценностна дезориентация. Нарастване на чувството за накърнено национално достойнство, формиращо фактора на масовото съзнание. “Привикване” на обществото към дясно радикалистки постулати и лозунги към насилие. 

Какви варианти на развитие можем да си представим в тези условия?

Вариант първи (оптимален, но малко вероятен). На властните структури се удава да овладеят положението и, запазвайки демократичните институции, с тяхна помощ да се изведе страната в по-спокойни води. По такъв начин през 30-те години е разрешил кризисната ситуация в САЩ Франклин Рузвелт.

Вариант втори. Управляващият елит се опитва да излезе от кризата чрез по-нататъшен демонтаж на демократичните институции. На този път е трудно да се спре. Той води до откровен авторитаризъм и открива възможността за тоталитарно прераждане на режима.

Вариант трети. Нарастващото нажежаване на социалното и политическото напрежение в страната ще бъде използвано от дясно екстремистките сили. Издигайки харизматичния лидер, те идват на власт под лозунга за национално спасение. Режимът, който се възцарява, не е задължително да стане фашистки. Обаче демократичното развитие на страната ще бъде преустановено.

Вариант четвърти. На вълната на социалното и политическото недоволство възниква ново дясно екстремистко движение, в състава на което влизат популярни военни дейци. На обществото ще бъде наложена фашистка програма. Едва ли този режим ще се нарича фашистки, но работата не е в наименованието.

Борислав Скочев: Пропагандата на соцносталгия подготвя завръщането на тоталитаризма под нова форма

Целта на българските комунистически концлагери е моралното изтребление на човека като свободна и уникална личност
http://www.faktor/bg/articles/mneniya/intervyu/borislav-skochev-propagandata-na-sotsnostalgiya-podgotvya-zavrashtaneto-na-totalitarizma-pod-nova-forma
цитирай
12. bdenkov - 12
25.06.2019 09:23
Съвременните идеологически агитатори, които са наследници на партийните агитатори от времето на тоталитаризма разчитат на материалните затруднения на безработни и пенсионери, за да подклаждат у тях носталгия по "доброто старо време". Всъщност тези хора останаха бедни тъкмо заради политиката на "планово стопанство", характеризираща се с ниски заплати и липса на стоки ,което води и до днешните ниски пенсии.По време на соца повечето хора бяха почти еднакво бедни, но сега е виден контраста с повишените възможности на нормално заплащаните работещи и това създава чувство за бедност ,още повече , че магазините са пълни със примамливи стоки, които не всеки може да си позволи! На поръчителите на носталгия към тоталитаризма е ясно, че идеята за комунизъм е мъртва и вече неизползваема, но всяка агитация против утвърждаването на ЕС е полезна за болните амбиции на руските хибридни идеолози !
Абсолютната грозна истина за тази държава! Веднъж като се завъртиш из белите държави и видиш как живеят хората и някак си ти се отщява да се връщаш в България! 99 причини, които ме карат да остана в България = Чист пример за Крадеца вика дръжти крадеца. Чист пример за промиване на мисленето. Термин: Опростачване.
цитирай
13. bdenkov - 13
25.06.2019 09:25
99 причини, които ме карат да остана в България
1. Защото много ми харесва да живея в кочина.

2. Защото обичам да дишам мръсен въздух.

3. Обожавам да пия хлорирана вода от ръждясали тръби.

4. Държа да умра от рак на четиридесет години.

5. Страшно си падам да плащам външния дълг, дето не съм го направил аз.

6. Приятно ми е да работя по един месец за 217 лева.

7. Обичам да не ми плащат социалните осигуровки.

8. Много ме радват сметките от по 150 лева за парно.

9. Кефя се когато сметката на телефона ми е по-голиама от заплатата ми.

10. Умирам си от кеф цяла година да събирм пари за GSM втора употреба от Германия – почти като нов ..

11. ....и после да ме е страх да говоря по него, защото за 2 минути разговор трябва да работя два дена.
12. Държа съседите ми да са олигофрени.

13. Искам всяка седмица да се караме кои се е разпломбирал радиатора и защо някои си не е платил 0,60 лева за чистачката.

14. Страшно си падам да ме унижават новобогаташи.

15. Панелните гарсониери ме кефът.

16. Дупките по пътищата са супер.

17. Обичам съседът ми да си цепи дървата в хола си.

18. Обичам като изляза на терасата и да виждам как тъпите ми съседи си изхвърлят манджата и боклука през джама си.

19. Обичам депутатите, дето съм ги избирал, да гласуват тъпи закони.

20. Луд съм от щастие когато после същите депутати ми обясняват, че законът който са приели е виновен за еди-какво си.

21. Държа да се осигурявам здравно и след това, като се разболея, никой да не ми обръща внимание.

22. Искам с парите ми за здравни осигуровки да се купувт нови Мерцедеси

23. Искам депутатите дето аз сам ги избрал всяка година да си купуват нови коли.

24. Кефят ме данъци от по над четиридесет процента.

25. Обичм да плащам такса смет колкото две пенсии на баба ми и после пак да ходя из боклука.

26. Луд съм от щастие когато се забавя с 0,14 минути да си платя тока и ме резнат веднага.

27. После след като си го платя да чакам три дена да ми го пуснат.

28. А наи-готиното е, че
цитирай
14. bdenkov - 14
25.06.2019 09:26
28. А наи-готиното е, че тъпите цигани не си го плащат по дест години.

29. Радвам се когато мургав контролюр в градския транспорт ми дава билетче шеста употреба 

30. Щастлив съм да гледам тъпи циганки да не се плащат билетчетата защото са братчеди с контрольора от шесто коляно.

31. Хубаво ми е да събирам пари за кола от десет години…

32. …после да ми я откраднат на втория ден.

33. Искам инфлацията да ми изяде спестяванията.

34. Обичам да дружа със тъпи, грозни и миризливи цигани наскоро забогатели от съмнителен бизнес.

35. Още по-хубаво ми е, когато ми откраднат колата.

36. Най-хубаво ми е когато после корумпирани ченгета ми се обаждат да искат “награда” за нея за да ми я върнат.

37. Харесват ми подкупните ченгета – те са гот!

38. Харесват ми подкупните митничари – браво юнаци!

39. Харесва ми, че абсолютно всички, дето не трябва, са подкупни.

40. Чувствам се щастлив, когато мутрите изнасилят гаджето ми.

41. Чувствам се щастлив, когато мутрите изнасилят и мен.

42. Весело ми е, когато БМВ-та газят хора и се отървават с глоба за превишена скорост.

43. Обичам попфолк.
44. Искам да си купувам дрехи втора употреба – на килограм.

45. Искам да имам хладилник втора употреба.

46. Искам и пералня втора употреба.

47. Искам и климатик втира употреба.

48. Падам си да ми обират апартамента по два пъти в годината ...

49. ...кефя се и когато се върнат да ми изядат и сланината в хладилника.

50. Хубаво ми е сутрин да виждам некролози на шест годишни деца изнасилени от гнусни педофили.

51. Хубаво ми е когато на следващата сутрин разбера, че гнусните педофили са ги освободили срещу гаранция от 500 лева.
52. Хубаво ми е сутрин да виждам некролози на петнадесетгодишни деца, умрели от дрога.

53. Хубаво ми е сутрин да виждам некролози на шестнадесетгодишни деца, застреляни от полицаи.

54. Хубаво ми е сутрин да виждам некролози на двадесет годишни младежи които са се самоубили в “родната казарма” защото някои се е гаврил с тях.

55. Хубаво ми е сутрин
цитирай
15. bdenkov - 15
25.06.2019 09:28
55. Хубаво ми е сутрин да виждам некролози на на старци които са се самоубили за да не живеят в мизерия

56. Обичам да гледам старци да си късат рецептите пред поликлиниките, защото немогат да си купят лекарствата. 

57. Приятно ми е да ме хапят бездомните помияри, които живеят в градинката до нас.

58. След това ми е хубаво, когато в болницата ми кажат, че се е свършила противобясната ваксина...

59. ...и най-накря ми предложат такава за десет лева от личният им запас.

60. Харесва ми да ме ръгат в трамваите.

61. Харесва ми да ме настъпват и да ми кашлят в лицето в тролеите и автобусите.

62. Обичам да ме лъжат на пазара.

63. Обичам да ме лъжат навсякъде.

64. Харесва ми че в България думата “Педераст” звучи гордо.

65. Приятно ми е, че от чешмата в кухнята текат лайна след като не съм имал вода от четири дена защото живея на 13 етаж.

66. Обичам да гледам тъпа телевизия.

67. Много си падам по предавания с дълбоко социално значение като “Разбиване” и “Първична сила”

68. Обичам да гледам тъпи сериали по четири пъти на ден.

69. Обичам да слушам тъпо радио.

70. Обичам страшно тъпите театрални постановки.

71. Обичам тъпите вестници.

72. Много обичам да ми спират кабелната телевизия в момента, когато има хубав филм.

73. Падам си да пия метилов алкохол в бутилка от уиски.

74. Весело ми е да гледам как баба ми живее с петдесет лева пенсия.

75. Става ми гот като видя, че баба ми си продава покъщнината да може да си плати водата.

76. Доставя ми удоволствие да гледам как контрольорите в градския транспорт бият хора.

77. Доставя ми удоволствие и мен да ме бият.

78. Радват ме бездомните деца по улицата ...

79. ...и те са щастливи когато намерят малко пари да си купят лепило.

80. Харесвам по цял ден да седя пред телевизора и да няма едно сфястно заведение където да ида да пия едно кафе.

81. Обичм кафето да ми е втора цетка с бъркалка втора употреба.

82. Още повече ме радват бездомните деца, когато са гладни.

83. Обичам да виждам пудели с прически за
цитирай
16. bdenkov - 16
25.06.2019 09:31
83. Обичам да виждам пудели с прически за по сто лева. 

84. Става ми хубаво, когато си купувам лекарства с изтекъл срок на годност.

85. Весело ми е, когато освобождават убийци от затвора, за да си правят пломби по зъбите.

86. Кеф ми е когато лекарят ми ми каже, че дължа 50 лева за един обикновен преглед и консултация.

87. Радвам се, когато срещна случайно на улицата бивши финансови фараони.

88. Радвам се, когато на пешеходната пътека някой шофьор се опита да ме сгази.

89. Кефя се когато по тротоарите няма място от паркирани коли

90. Обичам да си купувам фалшиви шампоани, от които да ме избиват обриви.

91. Харесва ми, когато някой се закачи на моя телефон и говори половин час с Гвинея Бисау.

92. Приятно ми е, когато някой психопат спечели избори.

93. Много ми е гот, когато родителите ми живеят на заеми.

94. Радвам се като някакъв изрусен, детствен педераст ме срещне на улицата и ми каже:”Скъпи, обичам те!” Или нещо подобно.

95. Радвам се, когато разни тъпаци с костюми за по хиляда лева, наскоро купили по един мезонет на трите си любовници, с извъннормено тегло от прекомерно ядене на езици от пъдпъдъци, прекарващи уикендите на островите Тонга, возещи се в служебни коли, струващи колкото половин поликлиника, децата на които ходят с по шест бодигардове, жените на които се занимават с това да си купуват гащи от Париж всеки втори петък на месеца, да се опитват да ме убедят, че нещата някога ще се оправят.

96. Харесва ми самозвани професори, въртящи по 10 фирми, да пишат двойки, защото по време на лекциите сме ходили на работа.

97. Защото умирам комплексари да ме третират като роб.

98. Защото няма по-голяма наслада да уча в бунище.

99. Защото много обичам екстремния спорт - "разходка по планините" и т.н.
http://frontalno/
Виж кой те управлява! Всички са деца на ДС и стари комунисти!
Властта и парите в България не отиват при случайни хора. Преходът, изглежда, никога не се е състоял http://vchas/57588/ „Връщането на комунистическите фамилии на
цитирай
17. bdenkov - 17
25.06.2019 09:45
Доктрина Ран-Ът няма. Има план за реорганизация на стопанския живот в България, написан и издаден като официален документ, който може да се намери свободно в нета, но който бе провален от комунистофилите – пребоядисани капиталисти. Днес същите са гъзомийници на олигарсите от 300-те клана на бившите общински и градски партийни секретари и членове на Политбюро. Мантрата Ран-Ът е една от първите „опорни точки“ на хибридната война на БКП-ДС срещу българския народ. И руското КГБ е първопричината на всичко това, което сърбаме днес. И овчите мозъци на гласуващите за БСП.
За 140 години на някои крепостници толко са им промити мозъците, че нормалните считат за луди…
Виж кой те управлява! Всички са деца на ДС и стари комунисти!
http://vchas/57588/
Властта и парите в България не отиват при случайни хора. Преходът, изглежда, никога не се е състоял
„Връщането на комунистическите фамилии на власт фактически обезсмисля усилията ни през целия преход“. Това са думи на бившият зам.- председател на ДСБ Веселин Методиев по повод идването на Симеон Втори на власт, което доведе до нов тип явление в кадровата политика на управлението столетницата – завръщането в социалистическия авангард на фамилии, причислявани към комунистическата номенклатура.
Властта и капиталите в страната до ден-днешен са концентрирани в техните ръце, а по различни данни днес 85% от високопоставените политици и олигарсите са свързани с ДС и БКП.
Expressnews ви предоставя списък на най-влиятелните хора, в България, чието родословно дърво преминава през върхушката на БКП или Държавна сигурност.
ПОЛИТИЦИ
Сергей Дмитриевич Станишев
Бивш премиер, председател на БСП
Баща му Димитър Яков Станишев е най-младият партизанин от отряда „Чавдар“ и секретар на ЦК на БКП. След Деветосептемврийския преврат от 1944 г. Станишев заминава за СССР, където учи история, подготвя и защитава дисертация по история на марксизма-ленинизма в Московския държавен университет.
Бойко Борисов
Бивш премиер, лидер на ГЕРБ
Член на БКП и
цитирай
18. bdenkov - 18
25.06.2019 10:07
Бойко Борисов
Бивш премиер, лидер на ГЕРБ
Член на БКП и син на полковник от МВР – Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. През 1991-а година неговата фирма охранява бившия първи Тодор Живков.
Росен Плевнелиев
Президент
Платен първи комсомолски секретар на общински комитет на ДКМС. Баща му Асен Плевнелиев е имал високи позиции в партийната йерархия и е бил сред най-високопоставената номенклатура на самия отдел „Пропаганда и агитация“ на Окръжния комитет на БКП-Благоевград.
Цветан Цветанов
Бивш шеф на МВР, ГЕРБ
Син на Генчо Цветанов, шофьор и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
Николай Младенов
Бивш министър на МВнР, ГЕРБ
Баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на нейното Първо главно управление – свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие. Според някои медии Николай Младенов участва активно в младежкото комунистическо движение (Комсомола) и е последният секретар на Ученическия комитет на ДКМС на гимназията.
Симеон Дянков
Бивш финансов министър, ГЕРБ
Продукт на седмичната детска градина. Отгледан от властна майка и втори баща пастрок, малкият Дянков е бил в почти еничарски условия на израстване като дете и юноша. Бившият финансов министър се оказа отгледан от майка и баба със здрави комунистически убеждения и принципи, под силното влияние на Макаренко при възпитанието на своя син и внук. След 10 ноември 1989 се премества във Виенския университет (според Иван Славков е изпратен във Виена през 1988 г. от Фондация „Знаме на мира“ на Людмила Живкова, ковачницата на млади и отворени за света комунистически кадри.), а след това в Свободния университет на Западен Берлин.
Меглена Кунева
Политик
Омъжена за финансиста Андрей Пръмов, син на някогашния сектртар на ЦК на БКП Иван Пръмов.
Цецка Цачева
Бивш председател на НС, ГЕРБ
Партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
Борис Велчев
Бивш главен прокурор
Син е на дипломата Владимир Велчев, член на ЦК на БКП и внук
цитирай
19. bdenkov - 19
25.06.2019 10:09
Борис Велчев
Бивш главен прокурор
Син е на дипломата Владимир Велчев, член на ЦК на БКП и внук на Борис Велчев – втория човек в Политбюро на ЦК на БКП до средата на 70-те години.
Сергей Игнатов
Бивш образователен министър, ГЕРБ
Син на секретаря на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси Симеон Игнатов.Бащата на бившия образователния министър е член на ръководството на Българския антифашистки съюз. Организацията влиза в състава на Коалиция за България заедно с БСП.Той все още е и член на БСП, а преди 12 г. Симеон Игнатов беше сред учредителите на т.нар. генералско движение в БСП.
Нона Караджова
Бивш министър на околната среда и водите, ГЕРБ
Дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
Лиляна Павлова
Бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, ГЕРБ
Внучка на партизанина и завеждащ отдел на ЦК на БКП Георги Павлов.
Антон Кутев
Депутат от БСП
Баща му Константин Кутев дълги години работи в ДКМС и в ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта).
Моника Станишева
Съпруга на Сергей Станишев
Баща ѝ Любомир Янов е известен журналист. Работил във в. „Поглед“, „Стършел“, „Стандарт“. Говорител на Футболната лига, аташе на агента на секретните ни служби Божидар Божилов – Боби Бец.
БИЗНЕСЪТ
Ирена Кръстева
Медиен магнат
Бащата на Ирена Кръстева е полк. Ангел Кръстев, който е бивш заместник-шеф на управлението на Държавна сигурност във Враца. Назначен е след опита за преврат на Горуня, което говори за голямо доверие. В онези години е отговарял и за ДС делата във Видниско, Михайловградско и Плевенско, понеже Враца е била определена за регионален център. Още по-любопитно е чий е началникът му полковник Мургин. Съвпадението във фамилиите на полк. Мургин и г-жа Мургина изобщо не е случайно.
Иво Прокопиев
Предприемач
Баща му – Георги е дългогодишен служител на прословутото УБО и като такъв стига до поста директор на ловно стопанство „Воден“, според някои по личната препоръка и желание на Тодор Живков. След 1989 година възраждат популярния петъчен „Отечествен фронт“,
цитирай
20. bdenkov - 20
25.06.2019 10:10
След 1989 година възраждат популярния петъчен „Отечествен фронт“, но с една малка промяна в името – изданието става „Отечествен вестник“.
Цветелина Бориславова
Банкер, „Българско-американска кредитна банка
Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на ПГУ-ДС и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Майка ѝ, Веселина Карагьозова, е акционер в „Кемисол“ АД, Стара Загора – дружество, търгуващо с химически продукти.
Валентин Златев
Генерален директор, Лукойл България
Валентин Златев е роден през 1965 г. , точно на студентския празник 8 декември в родния град на Тодор Живков – Правец. В далечната 1968 г., когато той е на три годинки, баща му Васил Златев става председател на Селския народен съвет, някогашен аналог на длъжността кмет. След обявяването на Правец за град той продължава да го ръководи, но вече като председател на Изпълнителния комитет на Общинския народен съвет.
Огнян Донев
Изпълнителен директор на „Софарма“.
Роден през 1957 г. в Берлин. Баща му е свързан с Държавна сигурност и работи зад граница като търговски представител. Самият Огнян завършва колежи в Западна Германия и Австрия, а после е приет „Международни икономически отношения“ във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ в София.
На 29 години вече е доктор по икономика и получава първия висок държавен пост в България – съветник в Министерски съвет на една от най-силните личности в България по времето на Живков – Огнян Дойнов. Дойнов сред хората, които най-основно управялват парите на БКП. Самият казва, че е направил първия си милион с продажба на близалки и дъвки.
Милен и Георги Велчеви
Бивш финансов министър и бизнесмен
Баща им Емил Велчев е член на БКП и сътрудник на държавна сигурност. Син на братовчед на първия обвинител на народната република Борис Велчев. Като представител на БГА „Балкан“ в Зимбабве Емил Вепчев е въртял далавери с нелегално чейндж бюро с посланика Александър Атанасов – брат на Андрей Луканов.
Красимир Гергов
Рекламен магнат
Да се родиш
цитирай
21. bdenkov - 21
25.06.2019 10:12
Красимир Гергов
Рекламен магнат
Да се родиш в семейство, което е изцяло отдадено на службите преди 10 ноември 1989 година означаваше само едно – че имаш ясен и предначертан път, който ще те изведе до пост с висока заплата и съответните привилегии. Причината е повече от очевидна – има си вуйчо, явил се този път в ролята на заместник-шеф на прочутото Управление „Безопасност и охрана“, по-известно като УБО.
Любомир Павлов
Бивш медиен магнат и дългогодишен сътрудник на Огнян Донев
За него са показателни думите на бившия председател на Комисията по досиетата Методи Андреев: „Да не забравяме, че бащата на Павлов е бил личен лекар „Уши, нос, гърло“ на Тодор Живков. След това в Общинска банка Любомир Павлов назначава за изпълнителен директор офицер от Шесто с инициали С.М. После продължава да привлича твърде много бивши офицери от Шесто“.
Емил Кюлев
ДСК
Покойният банкер е син на полк. Александър Кюлев, който е началник-отдел „Убийства“ към отдел Криминалната милиция, близък на Адрей Луканов.
Христо Ковачки
Бизнесмен, мини и енергетика
На 18 години, през 1980 година, той влиза като курсант във Висшето военно-артилерийско училище. По времето на развития социализъм, военните училища даваха и граждански звания – инженер за техническите специалности. Но школникът Христо не завършва петгодишния курс на обучение, а още на втората година заминава да продължи висшето си образование и то не в българско висше училище, а направо в ЛИТМО – Ленинградски институт за точна механика и оптика, един от най-елитните технологични институти в бившия соцблок.
Цеко Минев
Собственик на „Първа Инвестиционна банка“
Потомствен финансист, син на бившия зам. министър на финансите Тодор Минев
Николай Банев
Ссобственик на „АКБ Форес“
Баща му Йордан Банев работи в структурите на Държавна сигурност, където е отговарял за „гръцкото направление“.
Тодор Батков
Адвокат, собственик на ФК „Левски“
Баща му е роденият през 1931 година Костадин Батков, едно от големите имена на родното външно разузнаване,
цитирай
22. bdenkov - 31
25.06.2019 10:15
Баща му е роденият през 1931 година Костадин Батков, едно от големите имена на родното външно разузнаване, работил през годините основно зад граница като журналист.
Кирил Домусчиев
Собственик на „Хувефарма“ и ФК „Лудогорец“
В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, който е активен борец против Фашизма и капитализма, бащата на Домусчиев – Петър, който по времето на комунизма е с ранг на министър, и майка им, която е верен и дългогодишен активист на компартията, а по време на комунизма и след 10.11.89г. е директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира за жълти стотинки, чрез фонд „Напредък“и на който след това става шеф.
Жертви сме на преход, режисиран от тайните служби на СССР и НРБ
„НАТО се оказа най-ефикасният хербицид срещу учтиви зелени плевели“, смята капитан I ранг о.з. Васил Данов
Все още малцина от нас знаят, че през последните три десетилетия страната ни живее в гравитационното политическо поле на доктрината „Андропов”. Още през 1983 г., когато шефът на КГБ Юрий Андропов заема поста „генерален секретар на ЦК на КПСС” в лабораториите на КГБ започва разработването на теорията, обособяването на кадрови банки, вербуването и издигането на лица, които ще осъществят пъкления замисъл.
Днес сме свидетели и жертви на преход, режисиран от тайните служби на комунистическия режим в СССР и НРБ, от съвместните усилия на двете болшевишки партии.
Фасадната и управляема многопартийна система, олигархичната полупазарна икономика, изградена след разграбване на държавната и на общинската собственост, 90-процентната зависимост от руския енергиен внос, чудовищната в рамките на ЕС корупция, проядената прокуратура и нереформираната съдебна система, галопиращата престъпност, контролираните държавни структури, зависимите медии и фалшивите неправителствени организации, пренаписаните и препрани през съда биографии на комунистически дейци и на наследниците им съставят зловещата, гротескна картина на политическия, икономическия
цитирай
23. bdenkov - 32
25.06.2019 10:17
ренаписаните и препрани през съда биографии на комунистически дейци и на наследниците им съставят зловещата, гротескна картина на политическия, икономическия и обществения живот в България. Картина, която ни връща към жестоките кошмари на Франсиско Гоя, в които сънят на разума ражда чудовища.
Бившите социалистически държави Полша, Чехия и Унгария, с които делихме оскъдицата в съветския концлагер, запазиха част от националните си елити, осъществиха лустрация, шокова терапия и с външна помощ извършиха същности, дълбоки и невъзвратими реформи, които ги изпратиха далеч над нас в европейската им орбита.
Фактът, че днес България е най-бедната, най-болната, най-бързо топящата се и най-обезверената страна от ЕС категорично потвърждава извода, че доктрината „Андропов” бе реализирана успешно.
„Ако за четвърт век държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено”, заяви неотдавна председателят на Върховния касационен съд.
Смелите опити на малцина политици и държавници, на кълнове от гражданското общество, на честни творци, учени, бизнесмени и на други българофили срещат организирана съпротива от мощните групировки на старата кремълска агентура, на нови рубладжии в нова полуда, на продажни медии, на фиктивни „граждански и независими” сдружения, подкрепяни от руското посолство, на попове с милиционерски пагони, на наивни потомци на Мичо Бейзадето и на полезни идиоти, кой знае защо решили да мразят Запада, да се кръстят пред иконата на евразийската полуимперия и да чакат хляб и свобода от полуимператор Владимир Късий.
„Това, което виждате, е само сянката на онова, което се задава”, казва Конфуций. Към досегашния си комбиниран енергиен, политически, психологически и медиен натиск срещу страната ни Путиновият режим добави дипломатически рекет, военни заплахи и кресливи акции на маскираната си агентура. В тази претоплена смес прозира чудовищната амалгама от травматична носталгия по СССР, обнадежден реваншизъм и най-вече органична
цитирай
24. bdenkov - 33
25.06.2019 10:18
тази претоплена смес прозира чудовищната амалгама от травматична носталгия по СССР, обнадежден реваншизъм и най-вече органична ненавист към демокрацията и Запада.
Кремълските политически технолози наново издълбаха стария разлом в българското национално съзнание: разлома между русофили и (уж) русофоби, както тогава са наричали истинските български родолюбци. Реанимираният конфликт обещава да бъде дълготраен и трудно разрешим, защото човърка стари рани в обществето ни, праща ни към неизучени и дълго потулвани факти от миналото, вади от гардероба на историческата ни памет скелетите на свидни жертви, на мъчителни поражения и национални катастрофи. Поражения и катастрофи, в които като катализатор или пряк участник винаги присъства сянката или кинжалът на Руската империя, на СССР или на днешната Руска федерация.
В документите, които малко преди 1989 г. бяха извозени с вагони към Москва и до които нямахме достъп, пише „Да се възпита у българите любов и синовна признателност към Русия“. Сред тях са слова, завети и прозрения на национални водачи като Раковски и Левски, Ботев и Захарий, Димитър Благоев и Пею Яворов. В проза и в стих, в предсмъртни писма или в пространни съчинения те ни казват едно и също: че “…православието и славянството са двете овчи кожи на хитрия руски вълк”, както пише Яворов.
Че „Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви – отговорил Апостол Левски. – Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече“, припомня Захарий.
Че „Ний требва, ако искаме една далекогледна политика на нашето правителство, да намерим път, който между турското робство и руското освобождение води към едно свободно бъдеще”, както ни завещава Стефан Стамболов.
цитирай
25. bdenkov - 34
25.06.2019 10:20
Безпристрастният прочит на историята налага недвусмисления извод, че през XIX и XX век има три благодатни периода на обществено-икономически възход: 1885-1912, 1918-1944 и 1997-2005 г., които са свързани с еманципацията ни от Русия и с ненамесата й в държавните ни дела.
Путиновият режим има защо да се бои от огромната сянка на Велика България и от духовния ръст на днешна Република България. Държавотворческото племе болгари от Волжка България донася в Русия плужното земеделие, по арабски образец сече първите сребърни слитъци, откъдето произлиза названието „рубла”, съставя ръководните органи на Московското княжество, дава им титлите цар, боляр и богатир, организира войските им по български образец.
Съвременният руски език представлява 55 % старобългарски думи; 15% – немски; 10% – френски; 10% – неологизми и чуждици и около 10% оригинална руска лексика. Това не го казвам аз, а руски учени.
На татарски език Москва означава „мътна вода”. Днешното Московско княжество, разраснало се от половин България до най-голямата държава на света, се опитва да обясни, че отново е заплашвано. Готвят се да го нападнат Литва, Латвия и Естония, Полша и Румъния, Турция и България. Както преди две години го нападна Украйна. Както неотдавна го нападнаха Грузия и Молдова. Както през 1940 г. „фашистка” Финландия извършва агресия срещу миролюбивия сталински СССР. Както са го нападнали десетки народи от Централна Азия и от Далечния Изток, преди да бъдат присъединени към руската държава-„освободителка”, кой знае защо наричана „тюрма на народите”.
Напоследък Русия в съответствие с вековните си рефлекси опитва да намери мястото си в света като на доставчик на заплахи. По количество и по мащаби престъпленията на подполковник Путин се изравниха с подлостите на хитлеристките военни престъпници Гьоринг, Кайтел, Рибентроп и другите, обесени през 1946 г. в Нюрнберг.
цитирай
26. bdenkov - 35
25.06.2019 10:22
През последното десетилетие Путин разпали две войни и се намеси в трета. Наруши редица основополагащи закони на международното право. След агресията срещу Украйна на съвестта му тежи смъртта на повече от 14 000 души. И злочестата съдба на над 1 милион бежанци. „Националният лидер” доведе страната си до незапомнена изолация. Готви се за световна война. Заплаши Запада с ядрен удар, а шефът на кремълската пропаганда обеща планетата ни да бъде покрита с радиоактивна пепел.
Сепаратистките формирования в Донецк и Луганск, въоръжавани и финансирани от РФ, нарушават Минските споразумения. В Донбас в момента са разположени 8 500 кадрови руски военнослужещи („Разпалване и водене на агресивни войни” е престъпление срещу мира, за което са били осъдени мнозинството от хитлеристките главатари).
Окупираните украински области са подложени на разграбване. Демонтирани и откарани в Русия са десетки заводи, държавни предприятия и частни производствени мощности. Ограбвани са частни жилища и мъртви украински войници. Невъзможно е да бъде обяснена жестокостта, с която са бомбардирани летищата в Донецк и Луганск и са взривявани мостове и пътища. (Мародерството е военно престъпление, което се наказва още от началото на XVIII век).
С одобрението на Путин донбаските отцепници преведоха пленени украински войници в унизителен марш по улиците на Донецк. Част от местното население, подкрепящо сепаратистите, подложи безпомощните си сънародници на жестокости и унижения. (Униженията и гаврата с човешкото достойнство на военнопленници са грубо нарушение на Женевските конвенции).
Убийството на Ал. Литвиненко от агенти на ФСБ посредством опасно радиоактивно вещество като полоний-210 представлява терористичен акт на територията на друга държава, тоест, международен тероризъм. (За престъплението „международен тероризъм” няма давност).
цитирай
27. bdenkov - 36
25.06.2019 10:24
„В момента Русия е хибридна държава, която е фашистка по същност, покрита с амалгама от съветското минало”, смята проф. Андрей Зубов. По време на Путиновия режим бе осъществена частична реставрация на съветския строй. Половината от частната собственост се оказа в ръцете на трийсетина олигарси, а останалото бе обсебено от държавата. „Тази корпоративно-националистическа държава прилича далеч повече на фашистка Италия от времената на Мусолини, отколкото на СССР”.
Или както казваше бившият руски премиер Виктор Черномирдин: „Каквото и да се захванем да правим, накрая винаги излиза КПСС”.
Кремълският ЧеКатило, виновен и за убийствата на повече от 300 руски журналисти, се прави на бодър мъжкар, на спортист и непукист. Но изглежда все по-нервен, все по-обречен, все по-мъртъв. Придоби вида на човек, който чувства предизвестената загуба. Който няма печеливш ход. Който в края на живота си ще бъде принуден да повтори думите на истинския Чикатило, убил и изял 53 човешки същества: „Моля се на Бога повече никога да не се раждат такива като мен…”
У нас туземните служители на култа към новата полуимперия, които се стремят да изтрият България от картата, би трябвало да помнят, че Русия се превръща в най-голяма заплаха за нашето съществуване именно поради тяхната колаборация с нейните имперски домогвания.
Срещу заплащане или доброволно значителен брой лица в България участват в информационната война срещу страната си. Участват целенасочено и понякога доста яростно поради две причини: първо, поради наследствен комунизъм, мутирал в съветофилство и сега в путинофилия. Тези лица са потомци на активните борци срещу фашизЪма и капитализЪма (около 200 000 души), които бяха облагодетелствани от комунистическия режим и сега се „борят“ да възстановят поограничените си привилегии.
Втората група лица с български паспорти и съветско мислене са идейни или генетични наследници на руските шпиони, вербувани още в началото на XIX век. Едва сега излизат документи, че видни дейци на българската наци
цитирай
28. bdenkov - 37Съвременният нашенски русофил е човек, който мрази собствената си родина, защото не е Русия.
25.06.2019 10:27
Едва сега излизат документи, че видни дейци на българската национална революция като Любен Каравелов, членове на БТРЦК, апостоли на Априлското въстание и кой ли не са били агенти на руското разузнаване. Някои са се полъгали заради мнимата роля на Русия като освободителка, но други са били откровени рубладжии.
Днес Кирияк Стефчов е превербуван от турски в руски шпионин. Щото заплатата и заплахата идват от РФ.
Съвременният нашенски русофил е човек, който мрази собствената си родина, защото не е Русия.
Къде е лекарството?
Излезе класацията на лондонския Institute for Economics and Peace, в която България заема 29-о място сред 162 държави. А “беззащитната и миролюбива, обградена от врагове-чакали, точещи зъби да отмъкнат природните ѝ богатства” Русия, която нещастниците от петата колона ни дават за пример и към която искат да ни прикачат, заема “престижната” 152-ра позиция.
Отговорът е един: спасението, процъфтяването и щастието на българската нация са в европейското семейство и в НАТО. Сред мирните и цивилизовани народи, чиито достоен приятел и съюзник винаги сме мечтали да бъдем.
Нямаме право да предаваме идеалите на светлите ни възрожденци. Да загърбваме Европа на Аристотел и на Марк Аврелий, на Леонардо и на Бетовен, на Шекспир и на Гьоте, на Виктор Юго и на Шандор Петьофи.
Културна и етническа съкровищница, лаборатория, създаваща бъдещето на Човечеството, Европа бе и остава най-напредничавият, най-хуманният, най-обаятелният проект на съвременната цивилизация. Европа на Възраждането и на Просвещението, на енциклопедистите и на социалните утописти, на социалните мечтатели, на мъчениците и на героите-борци срещу нацизма и комунизма. Европа на мореплаватели и християнски мисионери, на летци-романтици и на творци-импресионисти.
Европа на Одата на радостта и на „Върви, народе възродени”.
цитирай
29. bdenkov - 37
25.06.2019 10:31
Атлантическа Европа се радва на седем мирни десетилетия зад щита на НАТО. Бившите руски сателити доброволно се включиха в Северноатлантическия Алианс, за да не се повтарят никога Унгария 1956, Чехословакия 1968 и настоящите Молдова, Грузия и Украйна. НАТО се разшири на изток, за да не се разширява Русия на запад, тласкана от амбициите и изкривените представи за света на някой кагебистки стратег. НАТО се оказа най-ефикасният хербицид срещу учтиви зелени плевели.
За първи път българската държава е там, където са я виждали нашите борци за национална независимост. Заедно с европейските народи и далеч от азиатското варварство.
От нас, днешните българи, не се иска много: да си стоим на мястото и да си опичаме акъла.
Нека Бог да просветли умовете и да подкрепи десниците ни!
Едно уточнение-комунистическата сган не са наши сънародници, те не са българи-и по ум, и до голяма степен -по произход. Те имат задача да унищожат изключителния български ген, смесен с православието. За това получават кървавите си пари. Но има Бог!
Освен КГБ и ДС сложи и ЦРУ защото преходът беше договорен и имаше втора Ялта между Русия и Запада . Ние извадихме късмет да се паднем този път на Запад, както и всички бивши СОЦ страни. Тези ,които трябваше да останат под шапката на Москва бяха бившите съветски републики , но някои от тях и Запада нарушиха договореното и на власт дойде КГБ-то Путин. Огромна грешка . Колкото до нашата история на насилието тя не започва от първата Ялта , когато се паднахме на Сталин . Тя започва от „освобождението “ и ролята на Руската империя е изцяло отрицателна за нашето развитие. Русия никога не е искала силни и обединени Балкани , още по-малко силна и голяма, независима България. Тяхната доктрина винаги е била „разделяй и владей“ и след идването на власт на болшевиките изобщо не се е променяла. Днес виждаме как тъпаналите в Москва се завърнаха към старата панславянска и православна доктрина с която заместиха пролетарският интернационализъм. За съжаление другата им
цитирай
30. bdenkov - 38
25.06.2019 10:33
За съжаление другата империя на злото САЩ също не спят и нямат интерес от силна независима Европа , която може да се оправя сама с руснаците и проблемите наоколо . САЩ ревниво пазят ролята си на големият брат и защитник на демокрацията и свободният пазар, но всъщност внасят несигурност и хаос в света и около Европа . Така че историята и играчите на нейната сцена никога не са чернобяли .
Не селендури от гората водеха политиката на ситите роби през социализма, а чуждородци. Те инфектираха с генетичноприсъщата им зараза и една значителна част от българите родом, които им служеха без да ги разпознават като „чужди“. Днес пак такива чуждородци заедно със заразени неуки примитиви унищожават народа и държавата ни. Авторът с претенциозния псевдоним нахвърля много факти, но още много остават незабелязани от него, липсват му дълбочина на вглеждането и широк обзор не само в, но и извън България, поради което мисленето му е плитко. Не му четах подробно откъсите от книгата и за която няма да губя времето си да чета, защото авторът е непросветен човек, от когото няма какво да почерпя. А част от фактите, които натрупва, съм ги преживяла, но съм преживяла, прочела, осмислила още много факти и събитя, не само от избрания от него период от нашата и световната история.
Съвременните идеологически агитатори, които са наследници на партийните агитатори от времето на тоталитаризма разчитат на материалните затруднения на безработни и пенсионери, за да подклаждат у тях носталгия по „доброто старо време“. Всъщност тези хора останаха бедни тъкмо заради политиката на „планово стопанство“, характеризираща се с ниски заплати и липса на стоки ,което води и до днешните ниски пенсии.По време на соца повечето хора бяха почти еднакво бедни, но сега е виден контраста с повишените възможности на нормално заплащаните работещи и това създава чувство за бедност ,още повече , че магазините са пълни със примамливи стоки, които не всеки може да си позволи! На поръчителите на носталгия към тоталитаризма е
цитирай
31. bdenkov - 39
25.06.2019 10:37
Съвременните идеологически агитатори, които са наследници на партийните агитатори от времето на тоталитаризма разчитат на материалните затруднения на безработни и пенсионери, за да подклаждат у тях носталгия по „доброто старо време“. Всъщност тези хора останаха бедни тъкмо заради политиката на „планово стопанство“, характеризираща се с ниски заплати и липса на стоки ,което води и до днешните ниски пенсии.По време на соца повечето хора бяха почти еднакво бедни, но сега е виден контраста с повишените възможности на нормално заплащаните работещи и това създава чувство за бедност ,още повече , че магазините са пълни със примамливи стоки, които не всеки може да си позволи! На поръчителите на носталгия към тоталитаризма е ясно, че идеята за комунизъм е мъртва и вече неизползваема, но всяка агитация против утвърждаването на ЕС е полезна за болните амбиции на руските хибридни идеолози !

Апокрифна история на България (1944-2008)

http://frontalno/342/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182595
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031