Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2019 06:25 - НА РАЗХОДКА СРЕД ОСТАНКИТЕ ОТ ДРЕВНАТА КУЛТУРА НА ТРАКИТЕ - 4
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2803 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 30.01.2019 06:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
    Разходката около с. Бенковски продължава. Ще отбележа за този преход, койго ще продължа в още няколко постинга, че който не познава този регион има една много голяма дупка в познанията си по отношение на красотите на България и на античните й останки. Местните хора тук - преобладаващо турци, с помощта на роднините си в Турция и предприемчивии помаци, които пък с помощта на спечеленото с труда им в ЕС са направили тук хотелчета, къщи за гости, разположени сред приказно красива природа или  сред антични останки. Резултататт не е какъвто трябва - огромни като московски говновози "туристи4 на път за гръцките плажове профърчават през тези места за да лежаТ като морски слонове по пясЪците, вМесто да останат тук, където е сто поти по-интересно и да си оставят парите на тези хора, които имат нужда от инвестиции, за дапдодършат започнатото. В постингите си все по-често говоря за един процес, който обхваща целия свят - опростачването, една негова проява у нас. Слушах тези дни по телевизията лакардиите на един от най-първите опростачени в България, президентът ни. Нищо от това, което той поднесе орално към електората си -опростачените - не правеше смисъл, макар да правеше школувани физионмии, мимики, гримаси и жестове, познати на специалистиите, само войнстващи слова, толерираши популистите /опростачените/ в страната. Вместо контрапункт към речта му от вецепрезидентката, наподобяваща героинята Пиги от една детска приказка, където тя пее и танцува, она запази компетентно мълчание, изразявайки с гримаси пълната си подкрепа за всяка негова дума.
   Нормално, мисля си аз. Освен в централата на БСП, президентът и вецепрезиденткта да не са ходили някъде по страната, та да могат да кажат нещо, не казвам да направят. Такива като тях - оралници - са кастприрани от към всякакав възмогност да сторят нещо за хората в страната си. Затова и страната ни не следва оптималния път, бих го нарекъл пътя на естественото Боожие употребление....
   Приятна разходка с мен и запомнете това населено място - с. Бенковски. От тук нагоре про притоците на р. Върбица има красоти, които другаде в България ги няма. 
   
     

image

                                      Етюд

 image



image

                    Две турчета. Те така рата, играейки си по камъните.


image

Този камък хе в двора на едиин турчин. Ако някой иска да го разгледа, влиза в двора.

image



image

Все по-често тук се появяват хора. Последния път тук видях туристи през 1956 г.


image



image



image

Някаква асоциация се появи  в мен, като видях това мило хайванче. Припомних си за речта на президнента, защото то ми заприлича ми на един от двамата на трибуната, но не мога да преценя на кого...

image



image

Ето кои снабдяват млекопреработващото предприятие в с. Бял извор. Млякоото на тези крави мирише на билки, а от 10 кг. мляко става 1 кг. масло. 

image


image

Скална гробница от с. Ягневоо в двора на една мниги симпатична туркина. Койтоо иска да я разгледа, влиза в двора, проблеми няма.

image



image

                                                  Бунарът на с. Ягнево

image



image



image

                 Тази гъба е първата точка точка от маршрута за Крокодила.

image



image



image

Пак моят силует, но вче има въпрос - докога? Защото след дни изпълвам 75.

image



image



image



image



image

Да нее пропусна, тук има златопромивен траков комплекс, но не е от най-големите.

image



image

                                                      Жертвени кладенчета

image



image



image



image



image



image



image



image



image



image


Тази снимка-сърце е символична. Госпожа Радостина харесва две блогови машкарчета, Венци и Борн и не можее да се ориентира защото разликата между тях е много голяма. Единият е имал толкова жени, колкото звезди има на небето, а другият - само една. Препоръчвам им една обща разходка ииз тези места и изпълнени с емоции нощи в хотелския комплекс на с. Ягнево. Чак тотава Радостинкиините вълнения ще изкристализират в един образ, по-подходящия от тези две машкарчета..













Гласувай:
7



1. born - Определено г-жа Радостина притежава вкус и то прецизен...
01.02.2019 11:57
Това е по повод подметката:
"Госпожа Радостина харесва две блогови машкарчета, Венци и Борн" ,
без никаква връзка с темата на постинга - просто завистлива хейтърска подметка...
цитирай
2. planinitenabulgaria - Има ново положение:
01.02.2019 12:33
born написа:
Това е по повод подметката:
"Госпожа Радостина харесва две блогови машкарчета, Венци и Борн" ,
без никаква връзка с темата на постинга - просто завистлива хейтърска подметка...


Г/жа Радостина, която на 5. 02. т. г. ще бъде в осмия си ден ме е коригирала:
Не Вас и Венци харесва тя, а Венци и Рустама. Ще заменя написааното под последната снимка. Предполагам, така е намиислила, защото Вашата съпруга е укрорускиня, а рускините не прощават - когато друга жена обладае мъжо на рускиня, тя й налита като ракета на Путин и я разделя на молекули. Ще коригиирам написаното по приказа на г/жа Радостинчето, горкото момиче трепери от спрах, а в документите на Архива пише, че тя в момента живее при някакаво машкарче в Стара Загора, 18 години по-малко отхнея, но ще го разкарва, защото не й пасвало интелектуално. Само като мъж било добро - настоящое Motоrsege.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286363
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930