Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2018 22:01 - ДОСТОЙНО ЗА ВЯРВАНЕ ЛИ Е ТВЪРДЕНИЕТО НА ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА СРЪБCКАТА СКУПЩИНА?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1554 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 12.12.2018 09:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 КАКВО  ВЪРШАТ  БРАТЯТА”  СЪРБИ   СПРЯМО  БЪЛГАРИТЕ

                В ЗАПАДНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОКРАЙНИНИ

 

    Във връзка с голямата заболеваемост на българите по Босилеградско, редуцирали се там след Ньойския договор от около 60000 през 1919 г.  до 8000 души при последното преброяване, 5000 от които живеят в Босилеград и 3000 по селата, всичките оградени от планините Бясна кобила, Милевска планина и Кървав камик, екип от наши лекари-специалисти организира безплатен преглед за сънародниците ни. Тази форма на лекарска помощ лекарите избраха за тях, защото там лекари специалисти няма, а само общ лекар. Въвеждам един таг, Д/Р ЯНЕВ, голям приетел на тези хора, в активен контакт с духовния водач на този край, Иван Николов. Той редовно посещава Босилеградско и преглежда болни безплатно. Благороден човек…

    Изтъквам един факт - хората по селата по долините  на реките Любатска и Тлъминска, а също и по селата високо в планиината като Груинци, Милевец, че и тези над тях, та чак до селата Чичинград, Вучина махала и още по-високите по плранината Кървав камик изобщо нямат достъп до лекарски преглед или помощ. Причината е, че за българите в региона на Босилеградско, наричан Бутилката, защото отвсякъде е заграден с планини и има излаз единствено към гр. Кюстендил по долината на р. Драговищица,  за да бъдат прегледани от лекар специалист, те трябва да прехвърлят планината Бясна кобила през проход, висок 1300 м. н. в. по опасен път с много завои и да се спуснат в най-близкия град, Сурдулица по тесен и много стръмен път, бих казал през зимата опасен на квадрат. На места реката е на стотици метри под пътя. Разстоянието до гр. Сурдулица, където живеят също етнически българи, присъединени към Сърбия след прекратяването Австрийско-турската война около 1685 г. е около 100 км.

      Това е едната причина да отидат в Босилеград нашите лекари, за да помогнат на сънародниците си. Другата е, че хората по Босилградско в последните години масово се разболяват, както се установи безспорно и от последния преглед, от рак. Наскоро имаше три самоубиства в Босилеград, като причните за тях са тежко заболяване на хората, отчаяние от трудностите в ежедневието им, мизерията, в която живеят и безизходността, в която се намират там българите вече трето поколение, заточено в чужда страна в собствените си имоти. И хора решават да сложат край на живота си.

   Започнаха нашите лекари да преглеждат болните в сградата на българския КИЦ в Босиилеград,  но се появи проблем. Набързо дойде сръбска полиция и арестува нашите лекари. Вместо те да преглеждат дошлите от селата българи, сръбските полицаи ги озоваха в полицията да пишат обяснения каква дейност провеждат в Сърбия, където ние, българите с „европски” карти влизаме свободно. Казано на жаргон, вместо да преглеждат лекарите болните ни сънародници и да им пишат рецепти, сърбите ги задължиха да изписват кофата с мастилото в полицията в Босилеград. Знем ги тези полицейски пениси – именувам се, кой защо и с каква цел ви изпраща тук. Културни, образовани хора, с призвание да помагат на болните според положената клетва като медици, приматите ги откараха с камионетка в полицията. Ще лекувате чужди граждани, а! И ги изгониха от Сърбия. Нямам информация лишени ли са лекарите от правото да посещават Босилград за известен период според разпоредбите им свободно да се придвижваме в стрвната им, щом имаме европски карти.

  Заяждането на полицаите с лекарите ми напомня за един изпит за полицаи, при който полицаят трябвало да може да се заяде както с човек или с животно, така и с предмет. На полицай, преминал успешно през теста, му са наложило да се заяде със стълб. Полицаят обвинил стълба, че има жици, значи слуша чужди станции. На такова интелектуално ниво, като на идиота,заяли се с ел. стълб предполагам са били и обвиненията срещу нашите медици от полицията в Босилеград, на основание на които те са били изгонени от страната. Щяли да преглеждат. Кой ги знае с каква подривна иили диверсионна цел са билии в Босилеград, ама полицията никога не спи.

    Аз при многобройните си посещения в Западните нокрайнини като турист съм бил спиран от полицаи, но те никога не са се заяждали с мен. След кратък разтовор, като разберат, че знам ъде се намират дории родните им места ме пускат и без проверка. Една вечер гранични полицаи – бяха бълтарчета - ме събудиха в колата да ме проверяват и казаха, че заради тази ми постъпка могат да ми отнемат правото да влизам в Сърбия. Този път нямало да ме закачат. След този случай им отпаднах тази екстра – вечер колата си оставям на место, невидимо за граничните патрулки - поради царевица, слънчоглед и др.     

    Записалите се за преглед и дошли от планинските села с каруци или на коне болни хора останаха без преглед. Имаше очни лекари, а болни от катаркт много, специалисти по гръдни болести имаше, хирурзи, невролози, кожни лекари. Благородната инициатива на нашите лекари да помогнат на сънародниците ни бе пресечена от сръбската местна власт. На пръв поглед – агресивна простащина, но не е така. Ще осветля истината за тази бърза ракция на сръбските власти след малко.

    Последва изгонване на лекарите ни от Сърбия, б. м. от Западните български покрйнини, които СЪРБИЯ Е ОКУПИРАЛА И ДЪРЖИ НЕЗАКООННО както Русия Крим и ги задържа до сега. Изтъквал съм причината - всичките правителства български след 1989 г. нямат топки да си ги поискат, а преди 1989 г. бе невъзможно.

    За краткото време, когато лекарите можеха да преглеждат болните, преди да ги арестуват примитивите какво констатираха лекарите и как Граждански комитет от България – тук въвеждам таг, Г/Н АРСОВ, с род от с. Горна Любата -- стигнаха до причината за тяхното заболяване.

    Констатацията на лекарите бе, че мнозина от прегледаните са болни от рак. За да стане това заболяване така масово, трябва да има и причина. Тя бе установена от роднини на болните, преселили се в България. Ето каква ее тя с малко предистория:

    По долината на р. Тлъминска имаше меден рудник над с. Караманица и под вр. Църноок, най-красивият връх на планината Бясна кобила. Този меден рудник много години замърсяваше реката с химикали и финни частици, пръст и глина от флотацията на добитата руда, защото след примитивната промивна инсталация, вероятно по руски технологии,  нямаше шламотвали за разредената кал, камо ли пречиствателна станция. Всичкият отпадък от промиването на изкопаната руда с постъпваща вода от реката отиваше отново в реката ведно с мръсотиите. Финните частици се отлагат като тиня където водата се оттегли или върху камъните, а като изсъхне тази тиня остава напукана бяло-сива твърда пръст. Тази тиня по р. Любатска отива в р. Драговищца, а след това в р. Места, та чак в Гърция, където при влизането на реката в страната остава в язовира им. Някога така бе с добива на оловно-цинкова руда в гр. Лъки, и в гр. Мадан. Които са ходили по Родопите като мен знаят каква бе р. Чепеларска, макар да имаше т. н. шламоотвал, каква бе р. Арда до вливането й в яз. Кърджали, който години изпълняваше ролята на шламоотвал на промивните инсталации в Мадан, през които преминаваше изкопаната руда. Ужасът на тези утайки може да се види при втичалото на язовира, когато нивото му спадне. Така бе при социализЪма, в който неопримитивите Нинова/Радев искат отново да ни върнат. Поборники за славното ни минало се явяват те,  които с борбата си за връщането ни в него рушат живота на хората в страната ни днес, поставяйки под въпрос бъдещето й. Д не се отклонявам от темата, но това е заказ на Путин до тях, целящ хаос в страната, защото сме член на ЕС и то пози начин да причини чрез своите хора във властта ни косвени затруднения за ЕС. Дейността на Нинова/Радев приравнявам към тази по времето на сталинизма, но днес няма как да се взривяват храмове като „Света НеделЯ”, платените с рубли рушители на България сторват това законно, тибридыми способами.   

    Същият рудник, но по-малък го има и над с.  Горна Любата. Той пък е точно под вр. Бясна Кобила. Сега не се копае руда от него, но пътят до него се ползва, защото е необходим за нещо друго. В процес на изоставяне е и рудника над махала Караманска. От медодобивните мини на Сърбия остана само тази в долното течения на р. Тимок, който при наводнения отнася отровите в Дунава. Това става всяка година. Просташка работа!!!

    Каква е съдбата обаче на галериите, от които се добиваше медна руда над с. Караманица? Предварително казвам, много ужасна.

   От години сръбски камиони карат в тях отрови, отпадни продукти от тяхното производство  по руски технологии и ги депонират в тези галерии. Сърбите нямат АЕЦ, има я в Словения, но отрови от производството винаги има - опасни отпадъци, от които държавата гледа да се отърве. Тези отрови от сръбските заводи сега се карат и депониират в галериите на мината в Западните български покрайнини. Вероятно подземната вода, която достига до тези галери и  после извира носи елементи от тези отрови и причинява заболяването на хората от рак. Давам пример със селата някога по долината на р. Габровница, която при с. Елисейна се влива в Искъра. По десния бряг на реката се добиваше медна руда, но се премина към нова технология, при която под земята се вкарваха някакви химикали. Резултатът по долината на реката – натровени хора и измрял дивеч. Кравите на хората започнаха да пикаят синьо и умираха.  Последва забрана хората да пият тази вода, караха им с водоноски, но всичките животните по Ржана изчезнаха, включително и дивите свини, кото не умират лесно. Такава бе и исторята на  т. н. Курилска вода, в която нова технология за добиване на уранова руда от рудник Кътина стана причина водата от минералния извор да се смеси със сярна киселина. Починаха хора, запечатаха извора, водата сега диретно се влива в Искъра.

    Същата работа е и в Босилеградско. Сърбските власти явно са наясно с това, до какво са довели хората в този регион след депонирането на отрови в минните галерии - до масово разболяване на живущите в хози регион /бълтари!!!/ от рак. Поради тази причина – да прикрият тези последици за здравето на хората – бившите СЮК-овци побързаха да изгонят лекарите ни от там.

    Ще направя едно отклонение:

    Бившите СЮК-овци  са специалисти по минните галерии. Напомням  за изоставените минни галерии в Жепа и Сребреница, в които те скриха телата на разстреляните от сръбските паравоенни отряди на Караджич и Младич – платените убийци на Милошевич - хиляди момчета мюсюлманчета /б. м. помачета/ междду 12 и 15 години, намиращи се близо да възрастта, когато ще станат годни да носят оръжие и ще влезат в редиците на босненската армия, бореща се срещу комунистическата сръбска тираниия на Слободан Милошевич. Такъв огромен по размерите си геноцид имаше само по веме на ВСВ. Добре, че се намесиха американците, защото европейците допуснаха с безхаберието си да стане това ужасяващо престъпление. Холандски войници допуснаха босненските сърби да ги излъжат.

    Познанията на бившите СЮК-овци в областта на изоставените минни галерии, днес превърнали се в мафия към тази наа Путин и Орбан, явно биват доразвивани, актуализирани към нтовите условия.  Сега отровите от техните заводи се депонипат в минните галерии на Западните бълтарски покрайнини, за да изтичат те към нашата страна по пътя им по р. Тлъминска, р. Драговищица, р. Струма и накрая в Гърция. А не към Сърбия.

    За незаконната окупация на сърбите над Западните покрайнини, с които Сърбия няма нищо общо обвиних и нашите държавници, че нямат топки да си ги поскат. Сега отново ще ги обвиня заради безхаберието им и произтичащата от това безотговорност - да допускат Сърбия да трови сънородниците ни по Босилеградско, че и нашите реки. Ще се спра на два некомпетентнтика, които за мен са и отврантительники.

     Първият от тях е Министър ненО димоВ. Ако кажа въздух под налягане, за него ще е комплимент. Не описвам външния му вид, който на мен ми наподобява хомоноид, по чиито кръносни съдове тече гной вместо кръв, за други може да е дори красавец, щом са гу търнали на този важен екопост. По делата иим ще ги познаете, казано е в Бибилята. Две от делата му ще посоча, всичките му останали са като тях.Първото е, че той е активен поддержник на мафията Софийска вода. Благодарение на него, а също и на тЕЯ от МРРБ и /Д/КЕВР водата на София стана десет пъти по-скъпа, загубите на водата станаха 70%, а заплатите на концесионерите минаха 200000 лв. /пиша с думи, двеста хиляди лева/ на месец. Такива подкрепники като него на мафията Софийска вода причиняват източване на средствата от водата извън страната, като вместо да отиват за инвестиции в нови мрежи, те потъват по офшорки в разнни острови. Знае ли санктасимплицитасникът ненО димоВ за това?

   И още една илюстрация, този път за задаачите на ненВ димоВ. Когато от ЕС подбраха виктоР орбаН, троянският кон на Путин в Европа да отнемат гласа на Унгария в Европарламента, инициативен комитет от страна на България, в който участваше и ненО димоВ излезе с декларация, в която подкрепи мафиота орбаН с мотиви, че така можели да постъпят и с нас. С една дума като почнем и ние да рушим ЕС като орбаН, да не ни подберат и нас, да си провесим тенекийката предварително. От работата си като миниистър той хабер от понятие си няма, но се отдава на нактивирване по казус от Каракачанът. Дали този недоплавен министър ще предприеме някаква инициатива да опази България от отровите, които идват чрез реките от Сърбия.? Твърдо не!  Първо той не може да вдене в проблема, защото едва ли може да различи дигитус от фалос и второ, за да предприиеме каквото и било, той ще изчака да го наактивират турналите го на този пост, в случая Каракачанът. Понякога ненО се отделя от линията, но заедно с линията…

   Ще приведа за пример втори санктасимплицитасник, Генерал радеВ. Освен да връща закони, от които нито едно връщане не бе уважено, да противооставя хората и да руши доверието в институциите, той изпълнява и нещо друго - явява се човеко на Путин в Българиа и в ЕС. Когато му се отдаде возмжност той се изявява орално, защитавайки позицията на Путиин спрямо Крим или други казуси, в разрез с политиката на ЕС. Не си задавам въпрос, е ли той в състояние да свърши нещо, което прави смисъл. От един неинтелигентен по рождение човек,  необразован, неумен, който не става за президент, а за кукла на конци, нищо не може да се оочаква. Понеже той не може да вземе решения, другими способам ему внушаеть, что он дольжен делать.

 

   С такива хора, таксива беди ще ни връхлитат нас българите и в България и по чужбина. Специално за Генерал радеВ ще приложа една поговорка:

   Сам себе си глупавият сбърква, мнозина „умният” обърва.

 

  С такива хора начело като тЕЯ двамата, този път длуги няма да цитирам, такива ще са и делата на държавата ни, нейният авторитет по света, нейната тежест, когато седнем на масата на Европарламента. Където има/хме/ много ярки фигура като Анал Лютиф от ДПС, оправната с мъжете външна минисърка на Иван Костов, Бюреков и други като тях.  С проблемите на нащите сънародници, които президентът трябва да ообединява той не познова, но пък по един друг проблем веднага мнение: Аншлусът на Крим трябва да бъде признат.

   Другият сансктасимплитасник, ненО диимоВ пък може да не знае за загубата на вода от френския опеератор или че отрови от чужда срана навлизат в Българи, но пък зае всичко за орбаН, както аз за Ленин. Не зная обаче доколко това ще му помогне в дейността му по опазването на природната среда и се питам: Не го ли е срам от него си този класически санкттасимплицитасник да стои на тоози пост. Бзхаберието му по този казус - навлизането на отрови по река от чужда страна в нашата е напълно достатъчно, за да бъде той изхвърлен от поста си. 

    Работата пък на нашия президент, чрез която той подтиква страната към хаос и се явява придатък на БСП/ДПС е напълно достътъчен мотив да се поиска изфъргването му от този пост и насрочване на нови президентсски избори. Те ще са полезни за България, защото друг толкова неподходящ за този пост като сегашния не може да има, този е единственият  много уникален и много фундаментален едновременно.

   Докато имаме такива като тЕЯ двамата, така ще ни тровят съседите и ще ни лъжат, че сме шопи, а страните примати ще работят за иизолирането ни от културните държави и връщането ни към тях. Сега са модни патриотизЪма и национализЪма, техен разработчмик е Жириновски. Обединени в националпопулизъм, те са призракът, който сега броди над Европа…

   Понеже имам много голяма гросмайсторска сила в познаването на музикалната култура на Балканите, към тЕЯ двамата, които ги разкриткувах, че нищо не правят по проблема с отравянето на природната среда от сърбите, поздравявам ги с песента, наградена за най-смислен текст от всички сръбско-цигански песни. Това е кодата на постинга ми, а за финал - мнение за състоялата се среща между председателките на парламентите на България и Сърбия.

   Сръбската председателка на скупщината им, която е нито мъж, нито жена, видно и за неспециалистите, бе дошла да моли нашата да подкрепим Сърбия за членството й в ЕС. Това е първата лъжа. Сърбия е приятел на Путин и Орбан и никога няма да влезе в ЕС. Но имаше и нещо нечувано нагло в това, което тя каза:

   Българите в пределите на Сърбия били мост на дружбата между двата народа. Същите тези българи, между които са и сънародниците ни от Българските западни покрайнини, чиито брой се е редуцирал десет пъти,    в чиито регион те депонират отрови от производството си и хората масово се рпазболяват от рак. Тоза факт или аашата председателка на парламента не знае или и тя както всички наши държавници след 1989 г. няма топки да се противопостави на сръбския шовинизъм на Балканите, досущ като руския – това, което прави двата народа братски и което до нищо добро няма да ги доведе. Минава времето, когато всякакви контакти между културните държави от една страна и изостаналите държави – не ги наричам държавните примати – ще бъде невъзможен….

   Поздравът ми към ненО и радеВ в клипа:







Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12187308
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031