Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2018 16:42 - АЗ - В ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН БЛОГОВ ОТПУСК
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 4265 Коментари: 9 Гласове:
14

Последна промяна: 13.06.2018 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Постингът посвещавам на загиналия алпинист Боян Петров, един достоен българин с мисия в живота. Аз съм от същия тип хора като него и отлично го разбирам. 
  Брависимо, Бояне! Сам избра пътя в живота си. Ти си гордост за страната ни! 

  Постигът ми стана доста труден за четене и разбиране, ще бъде по силите на малко хора да ме разберат. Замислих го докато бях на Родопите. Този постинг включва много теми, към които ще се върна по-късно, когато започна да публикувам снимките си. Те са наистина уникални, защо хората ме заведоха по места, които за да открия сам ми трябваха много, много дни. Ще се спра на природните красоти родопски, на поминъка на хората тук, на тракийските скални светилища, от които вече посетих към 100, на останките от римски пътища и византийски крепости. Родопа е велика планина, не е достатъчно човек да бъде само запален турист, за д я разбере. Доста по-широк кръг от познания са необходими. Хората, останали в нея са съхранили духа на миналото, подобно на откъснатите българи от Родината им в Западните покрайнини, но тези от доста по-предишни години. Тяхното разбиране за света, за живота, да се види как те живеят, какви са отношенията помежду им, това ако го схване човек му дава допълнителна сила в днешното бездуховно време.
   Ще се върна на тази тема, но след доста дълго време, чака ме пътуване на 14000 км. от България.   
     Започвам с няколко снимки, защото текстът е наистина доста труден за разбиране.


image

                                          Паметник на възродителите от 1989 г.

image



image

                                    Банята ми. Водата е поне 25 градуса.

image

Ето ме и мен с раницата ми, отправил взор към светилището
на отсрещния рид, последното ми селфи.

image

   Ново селфи, това съм аз. След всеки ден отправям благодарност
към Бог, че ми дава сили да посещавам тези места. Не лесно.

image

Така възприемам президента ни когато прави звуци по телевизията.

image

                  Полуостровът на яз. Кърджали, не се вижда крепостта Патмос.

image

                                     Крепостта Патмос

image
 
                                       Импресия

image



image

                       Тук няма цигани, затова не съм изядена!

image

                                                       Връх Бездювен

image



image



image

                               Дълбано с кремък преди 8000 гоодини.

image

                             Винарна в скалите /шарпан/.

image



image

                                          Светилището до село Кос

image



image

                                                 Още една винарна

image



image

                                   Римски път

image

                    Второ светилище до село Кос

image



image



image



image



image



image

                                             Пещерата до селоо Равен

image



image

                                   Животът започва сега!

image

                                Животът вече приключи...

image

Не знам защо бръмбарката ми напомни за някогашната активистка на СДС, Надето Михайлова...


               АЗ  -  В  ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН  БЛОГОВ  ОТПУСК

 

    След последните ми две „големи пътувания” се прибрах изморен както никога до сега. Причината за това бяха турците, които виждайки ме сам да посещавам техния край счетоха, че им оказвам внимание и те решиха да се отнесат по същия начин с мен. Поради това те с ищах ме съпровождаха до места, които според тях аз сам никога няма да намеря. Чак от София съм дошъл да се запозная с техния край, не можело да ме оставят сам. Едно нещо не им стана ясно обаче. Подемаше ме сабахлем един турчин, в другото села ме предаваше на втори водач, той на трети. Рид след рид, светилище след светилище, така по 11 часа на ден, когато им казвах: За днес стига! Времето минаваше неусетно, не си поглеждах часовника, ориентирах се по слънцето. Привечер обаче умората казваше тежката си дума. Ставаше късно, студено за къпане в някоя река или язовир, както правех винаги в края на деня. Силите ми достигаха да вечерям нещо и заспивах щом си легна. След 11 часа сън се чувствах отново във форма.

    По време на пътуванията ми като да бях в една друга България, където няма кражби, лъжи, а труд, труд и пак труд. Тук хората пазят ценностната си система, формирана през изминалите векове и веднага изтъквам защо - защото сталинска колективизация по тези пулупустини не бе възможна навсякъде и собствеността на хората не бе отнета, едно от указанията на Маркс как хората да бъдат превърнати в боклуци. Поради това връзката на следващото поколение със земята и стоката тук не се прекъсна, както се получи при нас, българите. Поради това турците ценят земята си, а тя една земя, бедна, бедна.  За да не се губи плодородна земя, къщите им са построени върху скалите, а в много случаи тези скали са част от древно тракийско светилище. Цитирам две такива села, Ягнино и Божак. Тук се цени и водата. Ако някой открие изворче, трябва да отведе водата до път, да направи там чешма и да си напише името с някаква пожелание, напр. пийте студена вода за здравета на Мюмюн, построил чешмата. А при чешмата има канче за вода, сапун, кърпа, гъба за миене на съдове, скамейки, в някои случаи чешмите са ии покрити. Това човекът е наппавил за своя сметка с помощта на съселяниите си. Такива случаи има и сред нас, цитирам семейството Митка и Илия Попмаркови от с. Копиловци, направили десетки чешми под масиива Копрен. Към животните хората тук изпитват не само обич, бих казал, любов. Те са важни за тях, защото хората хранят животните, после животните хранят хората. Няма ли ги животните, няма да ги има и хората. Култ има тук и към гората. Турчин никога няма да отсече напр. дъб, пък и други дървета. Гробищата им са обикнавено в дъбовите гори, по този нтачиин превърнатии в свети места. Ако край селото или ливадата има сипей или урви, които стават само за гора, хората вадят подраст и го засаждат по тях. От сутрин до вечер тук се работи на много фронтове – с животните, на градината, в къщи, за задоволяване на най-елементарни потребности, напр. да се донесе вода / от някъде си или дори с магаре/ в двора, в къщата. За да помогнат при тази работа на възрастните бяха дошли и децата, които сега са във ваканция. На хората тук всичко им е навън, на открито, никой обаче не посяга на чуждото. Давам такъв пример с едно друго място -  крава от с. Копиловци се бе изгубила и бе намерена в Босилеград. Умна крава, как не пое към Столипиново или Факултето, друга щеше да бъде съдбата й. Босилеградските българи отлично знаят какво нещо е кравата за стопанина й, издириха го и му я върнаха, макар той да се оказа в друга държава. Как на никой не премина през ума да я открадне, заколи. Уточнявам, че сред българите в Западните покрайнини също нямаше сталинска колективизация, която да разруши ценностната им система и да ги превърне в маркссталиински хомоноиди.  

    Досегът с античната култура на траките за мен е нещо много вълнуващо. Добих опит и вече мога да откривам без проблеми останки от населените им места, светилищата им, гробища на обикновените траки. Могилите на богатите траки всеки може да види, но да намериш гробща на траки в дъбовата гора трябва опит. Тези гробища започват от най-западната част на Родопа, Славеевите скали над Велинград. Последното гробище, на което се натъкнах бе над село Врело, където има 4 шарпана – скални бъчви за правене на вино, които пък показват, че тук е било тяхно населено място, гледалии са лози. Огромните камъни, домъкнати върху гробовете на траките имат подобни фигури по тях по целите Родопи като правени от едни майстори. Има си закономерност и при избора на траките къде да си направят           светилищата - по отвесните скали покрай долините на реки. За да достигат до светилищата си и населените си места, те са правили пътеки, част от тях издялани в скалите, напълно съхранени до днес. Където пътеките в монолитните скали са стръмни са направени на стъпала. По-късно тези пътеки се ползват за трасета на римските пътища, като римляните ги разширяват и настилат с камъни. Широчината на римските пътища е от 0,8 до 4,0 м, като по-тесните преобладават в Източни Родопи, а гъстотата им е като мрежа. Покрай тези пътища в по-късните векове Византия строи многобройни крепости за да се предпази от остготите, които въпреки това я превземат и разрушават. В по-ново време по тези пътища в планината навлизат странстващите животновъди в търсене на вода и паша за животните си и зАветно място за село. Мисля си, че без тези римски пътища разпределението на населените места по планините щеше да е съвсем различно и давам пример с три села - Топли дол и Сенокос в Балкана и Меча поляна над Своге. Без римските пътища, вдълбани в отвесните скали, достъпът до местата за тези села би би невъзможен.

    Досегът ми с хората, живеещи по тези места също е много силен за мен. Такива бих искал да сме и ние, просто хора, а не в това, което се превърнахме – неверници, нежелаещи да се трудят, разделении на три класи – пазарни проститути, пазарни боклуци и пълни боклуци. Вече казах, тук е друга България - хората работят, помагат си, не се съревновават в придобиването на пороци, в замязване на изроди, достигане по размери на линове /големи бъчви за вино/, водене на живот не по Божия закон, пропагандиране и рекламиране по градация, в зависимост от това кой най-много мяза на изрод. Сред турците не видях хораа с излъчването напр. на Кирил Йорданов, на Петър Диков, на Андрей Райчев, на Елена Йончева, да цитирам и еедин небългарин, Тото Риньо. Затова тук хората не се състезават кой от тях е най-големия идиот, който после да поеме нагоре по пазарната стълба – бизнесмен, още по-голямия от него идиот – депутат, а най-първият – държавен глава. Такава държава, с кърмчии, преминали през всички етапии на опростачването за да ги въздигнат опростачените от тях, без ценностна система, няма бъдеще. Тя в един близък момент ще рухне, разрушена от оръжието срещу което няма защита, агресивната простащина. Ще останат държавите, в които хората се трудят, обединени са по етнос и вяра, възпроизвеждат се, не лъжат, не крадат - просто живеят по Божия закон, независимо на кой Бог служат.

    Тези неуки хора усещат, че държавата ни няма имунна система и допуска зарази сред хората – мързел, далавери, престъпност, наркомания, проституция и още много - от които те опитват да се предпазят. Хората ми се оплакаха, че тези неща бавно настъпват и в техния регион и те не могат да ги предотвратят.

 

     Сега ще се спра на миграцията на турците вътре в страната ни. Възползвйки се от обстоятелството, че след сталинската колективизация земята на хората бе отнета и връзката на поколението с нея прекъсната, поради което същото това поколение сега няма отношение към земята и гледа да я продаде или по-точно казано да се отърве от нея доведе до миграция на турците от полупустините, в което те живееха по плодородните полета под Родопите. Там те се заселиха по селата изкупувайки големи площи изоставени земеделски земи, превърнали се в келемета. За разлика от нас турците знаят цената на земята. Допълвам, че турски фирми от Турция изкупуват земи по Пазарджишко и че хората са петимни да се отърват от дядовото си наследство. Този процес на купуване на земи премина вече през Сърбия, където земите на много места бяха купени от албанци, една от предпоставките за казуса „Косово”.

   Вътре в самите Източни Родопи също тече миграция. Останалите малко хора по селата, от които хората мигрираха в Турция се преместиха в селата с инфраструктура, които сега те възраждат. Възраждането им става от спечелените пари от българските турци в Турция, които те влагат в строителство на къщи и на блоци, колкото и чудно да изглежда това, давам за пример град Черноочене. Още едно перо има в полза на възраждането на този регион, това са върналите се в България турци, пенсионирани в Турция, които имат двойно гражданство. В Турция пенсия се добива на възраст 48 години и средната пенсия е 800 евра. Много завърнали се турци възродиха къщите на родителите си или се заселиха по атрактивни места, цитирам село Лисиците, което има пристанище на яз. Кърджали, мост над язовира, огромна крепост наблизо,  светилището Читкая, ж. п. гара, Перперикон е на една ръка разстояние. Да допълня още села около с. Лисиците - Зимзелен със Сватбата, Бели пласт с Гъбите и Летовник с лилиите.

    И още нещо – в този регион кьорав българин нема…Има по няколко българа в градовете Момчилград, Джебел, Крумовград. Църквата в с. Русалско е единственото свидетелство, че тук са живели българи, църквата в с. Перперек напомня за тракийците, изгонени от Одринско, които сталинската колективизация прогони след това от плодородната долина на р. Перперек, където те бяха заселени, изгубиили всичко в Турция.

    Българи тук обаче не че няма, има но те са мюсюлмани, наричаме ги помаци. Има разделение на турците и помаците по Родоопа, като те живеят по долините на реките и не се смесват. Не се имат много турците и помаците, вината е на ДПС. ДПС настрои помаците и срещу българите. По Крумовградко и Кирковско по мое мнение съотнощението на турци и на помаци е 1:1, като в останалата част на Източни Родопи преобладава турският етнос. В Западните Родопи има само 4 турски села – Грохотно, Борино, Гьоврен и Нова Махала. От Борино е един от най-големите интелигентници български, биринджията мустафА карадйЪ, равноинтелигентен на нашия биринджия, генераЛ радеВ. В Западни Родопи има едно много интересно село, Рибново, има и един град-крепост на ДПС и на криво разбраната помащина, Якоруда.

   Друга особеност тук – където живеят турци или помаци цигани няма. Още в мечитите моллите учат децата, че чентенетата са лоша раса, която не работи, а лъже и краде и поради това цигани в селата им не трябва да се допускат, а ако се появи циганин да се пропъжда от селото и да се следи докато го изгонят. И на този фронт обаче има пробив, много жесток, както самите турци казват. В Кърджали гетото, наричано Боровица се превърна в огромен квартал, където местната власт и държавата нямат достъп с изключение на задължанието да им зареждат банкоматите с помощите. Имам инцидент от този квартал, в който се изгубих преди години. Тези престъпници със скъпи коли имали връзки с полицията и местната власт, непрекъснато пътували до Турция, крадяли животни. Един турчин отърва от обир моята кола когато бях на крепостта Асара при рудник Звездел. Най-разпространените кражби са на шилета и пуйки. За хората тук УАЗ-ката е символ на кражба на гора, а покритият бус е символ на кражба на едри животни. В момента цигани атакуват Крумовград, където има и българи, поводът е пускането на банкомат там. В напуснатите от турците села се появиха цигани на помощи, които изядоха костенурките, посякоха дъбовите гори и крадат хората от околните села. Хората са стари, безсилни, а държава, която да ги пази от тези крадци няма, разчита се на местната власт, която е някъде си в друго село. Като най-престъпно село тук се сочи Багрянка. В него никой не влиза, то се е превърнало в анклав, но през лятото на каруци циганиите тръгват нагоре-надолу и се хранят с животните на хората. От селата хората имат съгледвачи, появят ли се цигани, пазят се. Най много те си правят временни гета покрай р. Върбица, боклуците им остават до поредното пприиждане на реката. Един турчин ме води до скалите Костенурките, пълно бе с цигански гета покрай реката.  В циганско село се е превърнало напуснатото от турците с. Устрен, а също и Дардан до каменните гъби.  В други села турците прогониха неканените гости, цитирам Ночево, но за това трябваха години. Причината - циганите са електорат на ДПС, на Нинова и на Радев, затова властите не им се противопоставят на престъпността. Ще се върна на тази тема.

    Оставям ги турците и помаците, ще се връщам на тази тема многократно, защото имам прекрасни снимки от региона им, над 2000.  и все от уникални места. Сега за нас, защо съм обезпокоен за бъдещето ни: Отговорно казвам: България загива, а сам едиин от хората,които най-добре познават страната си.

 

    Петстотинте години турско иго не унищожиха българския етнос по земите ни, защото българите бяха ограбвани от Турция, чиято империя имаше амбиции да се разшрява и разширява, каквито амбиции днес има Путин, а за тази цел им бяха нужни средства. Не бе отнета обаче възможността на българина да се труди, животът му да завииси от самия него. За тези пет века се ползва думата робство, още едно соцсловоблудство, правилната дума е казана от Вазов, иго. Запазеният български дух се възражда след Освобождението и за кратко време България стана една от развиттите страни на Европа. Изгради се инфраструктура, позволяваща на селското население да живее по-добре, построи се ж. п. връзката между Северна и Южна България, производството на хранителни стоки стана толкова голямо, че  се наложи да се построи ж. п. линия от Оряхово до Червен брят за да може да се извози зърното от Златията и да се продаде в чужбина.

   Едно отклонениие: Четох наскоро спомени на един човек от времето, когато руските войски са ни освобождавали. Отседнали войниците в селото му, те ги посрещнаали с всякакви видове месо, вино, баници, а един руски войник казал:

-         Дошли сме да ви освобождаваме, а вие така добре си живеете.

 

    Но всички хубави неща свършват, когато в делата на една малка държаве се намесят идиотите от големите страни. България бе подарена от Чърчил на Сталин да я граби за това, че СССР през ВСВ от съюз с Германия премина към съюз с Англия, понесе големи загуби, но пък Англия се спаси от поражение. Не я спасиха Съветите, спасия световната мафия, която от тогава е яхнала света. Замислям се колко гениален е бил Маркс, измислил системата как да скапе хората по света, чрез ллъжи, обещание да ги наппави пролетарии, а в действителност да разруши ценностната им система и да ги превърне в боклуци, което виждамее днес. Два века по-късно това се повтаря, наричаме го популизъм. Общото между напролетаризираните и напопулизираните е че те се най-големите простаци. Сталин чрез колективизацията разруши основата на страната ни, българското село, чрез избиването, затварянето и интерниранетоо по селата на интелигенцията ни нанесе непопправим удар на културата ни, която турнатите за ръководители неуки комунисти с промити мозъци съвсем унищожиха. С преселванеето на хората в града се прекъсна нещо много важно, връзката на хората със земята и стоката, причина да останем по тези земи от 685-а година до сега. Така рухна и ценностнатата система на българина, което споре мен е най-страшното. Без нея, без духовен живот, хората се превръщат в хомоноиди, които не могат да осъществяват най-елементарните връзки по между си, защото нищо не ги обединява. Марксизъма не можа да замени вярата в Бога, но пък я унищожи и направи хората гявури /неверници в никакъв Бог/. Така те завършили каквото и да било соцучилище остават функционално и  четивно неграмотни, матриал, от който не може да се построи държава. Прост народ, слаба държава, казват хоората. В случая нещата са още по-тежи, защото спрямо този прост народ и сега се води политиика да доопростачването му и успехите са небивали. Тук ще споделя едни прогнози, коиито плашат. Доо 40-50 години Софиая щяла да стане към 5000000 души, а по страната щяли да останат между 200000 и един милион. За решаване на проблема идиоти предлагат в София да се строят небостъргачи и да се повиши цената на водата. Банда от идиоти? Тази прогноза за развитието на страната се подкрепя с  прилагането на приимер от Гърция, една страна от опростачени люде, които искат социализъм, впили се като кърлеж в ЕС. И за необразованите хора е ясно, че това означава еедно, край на страната ни. Какво би било туй чудо, площ в една страна без население.

     Нуждата от прости, неуки хора, които да са е желязната гвардия на електората на днешните управници доведе до бум на циганската престъпност, започваща още от техния съвсем законен поминък, раждането на деца и получаване на помощи. Поради този поминък броят им в България вече е към1, 8 млн, а около 330000 живеят в София. За тях законине не важат, пораади това те извършват престъпления дори и такава, които не прави смисъл, например да се хвърлят камъни по влакове от нежелаещите да си губят времето в училището деца. От учене файда няма, твърдят те, хубавото на училището е само сандвича през голямата почивка. Една от причините за тази простотия е липсата на каквато и да била възможност за някаква друга тяхна изява - освен това, като хвърлянето на къмъни, какво друго те могат да правят?  Същите работи, като хвърлянето на камъни по влаковете прави Путин, чиито интелект е като на невъстните наши циганета чрез неговите кибератаки. Какво друго би могъл да направи той, питам аз, може ли Русия нещо да произведе и предложи на световния пазар? Затова кибератаките му и хвърлянеето на камънии по влакове от невръстни цигането считам за равностойни от гледна точка на интелекта на извършителите на тези простотии. Като тях са и нетовите тролове, получаващи някакви възнаграждения от подмятането на нетови пениси. Цитарам няколко таква с прякорите им: г/жа Климктерикос Генекас, г/н Кухий Дулл, г/жа Санкта Симплицитас, г/н Чьорный Блек.

    Да продължа обаче с циганската престъпност, наричана битова, която даваа нов облик на страната ни – обезлюдяват се под удариите й цели региони, държавата уж прави нещо среешу престъпността, аз го класифицирам като секуро. Така окриляна от властта, циганската престъпност става все по-агресивна, такина стават и въртачите, телефонните измамници, които поемат по нов курс - изявяват се като терористи. Колко път ми се обаждат вече на статичния ни телефон от празен номер в опит да ме измаамят и след като видят, че не става, заплашват. Тези хора обаче са неообходими на опростачмените ни кърмчии, с чито гласове те биват избирани и ни управляват. С какъв електорат, ако не с опростачения ще спецелят изборите Радев, Нинова? Към кого от трибуната на президентството Радев прави звуци, ако не към точно този негов електорат, кой друг ще го изслуша, вместо да си затвори на секундата телевизора. Това са гласовете на гаровите и селските пианища, на безделниците, на припозналите престъпността за свой поминък, на промитите мозъци и бетонните глави. Вече виждаме и държавници, които по излъчване отговарят на тоталноопростачени,  пример с военния ни министър. Какъв пример би могъл да лъде той като интелект, като излъчване, като ум за децата, които всичко запаметяват, защото нямат модерация срещу простащината.

    Полиитиката на опростачмване на хората е нещо, което ще доведе до временнен успех на кърмчиите ни, но то подрива бъдещето на страната.  Как тази страна ще бъде раавноостойна на странитее от ЕС, след като начело на нея са президент на конци, двулиичник и непочтеник, а партията, разрушила основата на страната ни и интелигенцията ни раздава акъли от най-високото място.      

       Опростачванеето, поръчвано от Путин и воденоо срещу нас по указания от Нинова и Радев не може да бъде преодоляно.  А има и нов момент,това е израждането на хората. Толкова дебели мочета и млади мъъже никога не е имало в България, към които аз изпитвм само съжаление – те просто са жертва на един от фронтовете на опростачването, който е видим, другият фронт, духовният е още по-страшен. Тези дебелаци и мързели, а също и безотговорници само консумират национален продукт, защото живеят от случайни доходи, от далавери, от продажба на наследство, те не се женят и размножават. Заради тях момичетаата няма за кого да се оженят и не раждат.

    Като контрапункт на финала на статията ми отново напомням как живеят турците в България – от сутриин до вечер труд, запазили са си ценностната система. А останалите хора в страната, които стават все по-преобладаващи могат да бъдат разделени на три вида: Тотално опростачени, частично опростачени и  неопрстачени, между които поставям и себе си. Какъв би бил резулатът от едно съревнование между нас и турците на територията на страната ни след години, няма да давам прогнози. Само ще кажа, че България просто няма да я има. И вината ще е на тези от нас, които подкрепят страните-примати, защото те самите са такива - само те биха могли да изберат да сме съюзници на държава, която нищо не може да произведе, но пък може да унищожи културните държави. Към такива държави са се ориентирали радеВ и ниновА, но те имат подкрепата на широките маси и слоеве на народа -  опростаченото от такива като тях поколение и пълните безграмотници, живеещи само на помощи от тези, които те са избрали за кърмчии…

   Послепис:
   Поститингът ми е наистина доста сложен. В него има няколко теми, които провеждам линеарно, има и скрити гласове, които дискретно провеждам. Ако някой музикант прочете постинга ми, тези неща ще му прозвучат. Прилагам в линк едно много трудно музикално произведение, с възможности да бъде разбрано от много тесен кръг хора. Светът е музика, за мен тя звучи навсякъде.





Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Прекрасни снимки
13.06.2018 18:05
и чудни разкази. Къде ще забегнеш по Америката сега, та ни изоставяш?!
цитирай
2. russofil - Не си губи времето в блог.бг
13.06.2018 18:44
тази платформа е на много ниско техническо ниво и статиите ти се загубват, освен това тя се спонсорира от путинофили и целта е разпространение на пропаганда от русофилските гниди в блога, някои от които си посочил.

Това което пишеш би било изключително интересно особено за тези българи напуснали България и бих ти препоръчал да пишеш в професионална блогова платформа, а не в тази пародия на блог, където всичко се манипулира/помпи. Има един куп безплатни блогови платформи на които ще ти бъде много по-удобно да пишеш, да подреждаш и редактираш постовете, както и да ги пропагандираш, защото публиката в блог.бг е доста ограничена, а 'фаворитите' които се пробутват на първа са русофилските гниди.

Там ще имаш много по-добра видимост и възможност да категоризираш статиите си, да подредиш и снимковия материал по теми така, че всеки да може да чете според тематиката - социална, етнографска, политическа, географска, историческа и т.н. Поради липсата на функционални възможности в блог.бг ти натрупваш огромно количество разнообразна информация в един пост, което го прави труден за четене и изключително неудобен за коментиране, трудно е и да се прочетата стари постове, а оформлението им е под всякаква критика.

Ако наченеш блог в друга блогова платформа (професионална и поддържана извън България!) много по-лесно/бързо ще оформяш статии и най-вече ще можеш да привлечеш българи от чужбина а не да дискотираш с русофилски малоумници, тук ще постваш само въведение и линк за тези които се интересуват.

А сега по публикацията - можеш ли да се разпростреш повече върху темата за древните тракийски винарни (кога и как са дълбани/използувани), също и за тракийските гробове които си споменал и дали са правени изследвания по тях (археологически/генетични?).

@russofil
цитирай
3. predatorkapredatorka - 6++++++
13.06.2018 18:46
Много добър постинг и
този път много ми Харесаха снимките
щастливо и пълноценно лято Коста
цитирай
4. planinitenabulgaria - Ще се върна, но имам проблем:
13.06.2018 21:00
rosiela написа:
и чудни разкази. Къде ще забегнеш по Америката сега, та ни изоставяш?!


Не останаха места в България, където да имам да ходя..
цитирай
5. planinitenabulgaria - Тракийските винарни са били правени около населените места на траките.
13.06.2018 21:03
russofil написа:
тази платформа е на много ниско техническо ниво и статиите ти се загубват, освен това тя се спонсорира от путинофили и целта е разпространение на пропаганда от русофилските гниди в блога, някои от които си посочил.

Това което пишеш би било изключително интересно особено за тези българи напуснали България и бих ти препоръчал да пишеш в професионална блогова платформа, а не в тази пародия на блог, където всичко се манипулира/помпи. Има един куп безплатни блогови платформи на които ще ти бъде много по-удобно да пишеш, да подреждаш и редактираш постовете, както и да ги пропагандираш, защото публиката в блог.бг е доста ограничена, а 'фаворитите' които се пробутват на първа са русофилските гниди.

Там ще имаш много по-добра видимост и възможност да категоризираш статиите си, да подредиш и снимковия материал по теми така, че всеки да може да чете според тематиката - социална, етнографска, политическа, географска, историческа и т.н. Поради липсата на функционални възможности в блог.бг ти натрупваш огромно количество разнообразна информация в един пост, което го прави труден за четене и изключително неудобен за коментиране, трудно е и да се прочетата стари постове, а оформлението им е под всякаква критика.

Ако наченеш блог в друга блогова платформа (професионална и поддържана извън България!) много по-лесно/бързо ще оформяш статии и най-вече ще можеш да привлечеш българи от чужбина а не да дискотираш с русофилски малоумници, тук ще постваш само въведение и линк за тези които се интересуват.

А сега по публикацията - можеш ли да се разпростреш повече върху темата за древните тракийски винарни (кога и как са дълбани/използувани), също и за тракийските гробове които си споменал и дали са правени изследвания по тях (археологически/генетични?).

@russofil


Там са били и гробищата им, не теза на богатите траки. По винарните /шарпаните/ се съди къде са били населените места на траките. Гробовете им са добре "проучени" от иманяри, разкопани са всичките!
цитирай
6. planinitenabulgaria - Аз знам защо не са Ви харесали снимките от предишните ми постинги,
13.06.2018 21:09
predatorka написа:
Много добър постинг и
този път много ми Харесаха снимките
щастливо и пълноценно лято Коста


защото нямам приложено селфи към тях. Този път път приложих две, Вие явно сте ме харесала поне на едното. Това е предизвикало у Вас хормонален /естрогенен/ удар. Затова ми не харесвате снимките от предишните ми постинги. Като специалист с гросмйсторска сила не само по женска психология и физиология, но и като любител фотограф твърдя, че са добри.
цитирай
7. vesever - Привет, Коста! И аз твърдя, че са ...
14.06.2018 10:29
Привет, Коста!
И аз твърдя, че са добри снимките ти!
Направо ти завиждам, че няма място в България, което да не си посетил...
Аз съм била на толкова малко места...
Много хубав престой в Америка ти пожелавам, а пък аз снощи си преглеждах раниците, да видя коя е подходяща за Планината :)

Да, и за мен светът е музика, винаги и навсякъде!
Поздравявам те!
цитирай
8. planinitenabulgaria - Който се докосне до природните красоти, до античните останки,
14.06.2018 12:09
vesever написа:
Привет, Коста!
И аз твърдя, че са добри снимките ти!
Направо ти завиждам, че няма място в България, което да не си посетил...
Аз съм била на толкова малко места...
Много хубав престой в Америка ти пожелавам, а пък аз снощи си преглеждах раниците, да видя коя е подходяща за Планината :)

Да, и за мен светът е музика, винаги и навсякъде!
Поздравявам те!


прхожда по планината но така, че при всяка възможност я посещава. А планини тук - много. Господ като разнасял планините по света тук му се скъсал чувала и той не прибрал всичките обратно в него.
цитирай
9. nbrakalova - 2. russofil - Не си губи времето в блог.бг
20.06.2018 09:53
А какво да правим ние без неговите илюстровани репортажи?! По-добре и тук, и там... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181065
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031