Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2018 21:49 - КАКВО ЛИ ЗЛО Е ВИЛНЯЛО ТУК?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2208 Коментари: 10 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                     С посвещение на нетовия комунист Товарищ борН:

 

                     КАКВО  ЛИ  ЗЛО  Е  ВИЛНЯЛО  ТУК?

 

     Днес имах възможност и се погрижих да подобря спортната си форма доколкото това е възможно за възрастта ми.  Ходих на планина, като посетих две махали на Батулия – Попски преслап и Свогето. Махала Свогето няма нищо общо с гр. Своге, тя е една от най-високите махали на Централен Балкан.

     Някога имаше път от с. Батулия нагоре към планината, който достигаше с. Кръстец. Дървената мафия, която тук носи името „Белия Мерцедес” осече горите по долината на р. Кръстешка. След тази сеч дъждовната вода нямаше къде да се акумулира и отнесе пътя за с. Кръстец, включително и бетонния мост на с. Батулия, по който преминава пътят за селата Огоя и Ябланица. Щетите от нарушеното природно равновесие – изсичането на горите – бяха за много милиони, но едва ли тези, които ги платиха от бюджетите на общините и държавата знаят чия е вината. Пътят до с. Кръстец никога няма да бъде възстановен – това не е възможно след наводнението – сега се ползва обходен. Високо над тази обезобразена от дървената мафия долина се виждат пътищата в гората, по които е трябвало да преминават камионите с метровиците. За тези метровици чакаха в Батулия гръцки и македонски тирове, на които ги претоварваха.

    Поне две години не бях пътувал през махалата Попски преслап. Вече в нея не живее нито един човек! През годините, когато раздаваха по Постановление изоставени земи, хората се върнаха по родните си места за да повъзстановят бащините си къщи или да направят нови. Измежду новите къщи – всичкито скромни от онова време – имаше шедьоври като красота. Всеки направил каквото могъл. Днес се нтасладих на една каменна ограда, изидана по типа суха зидария, като стената е със сечение на трапец. Ама го изпипал човекът. Всичките къщи, без нито едно изключение са разбити и ограбени. Ако вратата е здрава, влизано е през прозорците. Цялата покъщнина е изнесена, ненужните неща за грабителите са нахвърляни в средата на стаята или навън, за да търсят скрити ценни неща. Метални части и предмети няма – изнесени са за скрап - жиците са изтръгнати от стените. Какво унижение на личността, проявила творчество, трудила се за да направи нещо. А как се иизнасят в планината материали, вода се вади от кладенец. И идват крадци, преценяват какво може да им служи, какво става за скрап, какво може да се продаде на битака или другаде. Това е една от причините да бъдат изоставени тези къщи, но има и втора - строилият къщата е починал, а децата му не се интересуват от нея. Ще посоча за пример вила на голям мераклия в махала Белюви ниви. Направи бетонна подпорна стена човекът по типа видим бетон, тераси, на най-високото вдигна една голяма остра къща. Направи и система от стълби. На терасата на таванския етаж сложи и надпис: ВИЛА ВИОЛЕТКА. Разбира се, че това бе кич, но аз ценя опита за изява на личността, да се опита да сътвори изкуство в рамкте на своите дадености. Къщата бе така характерна, че се различаваше дори от отсрещния бряг на река Оградишка. Днес къщата е ограбена, каакто и всички останали около нея, тя е и изоставена. Руши се покрива над горната тераса, декоративните дъски прогниват. Прозорците на първия етаж са потрошени, през тях е изнесено потребното за катуните в махали Тунел №8 и Зли дол, може би, металните парапети и стълби са изчезнати.

     Граабижът, разрухата, обезселваането, не е подминало нито едно населено място в планината. А резултатът е обезселването й, но това обазселване засяга не само планината, а огромни региони, наскоро писах за Северозападна Бълкария от Видин до Кюстендил.

     Преди две години тук говориих с един старец с две кози. Планината беше пълна с хора, каза той но ни взеха пасищата и ни разбишкаа. Останали хората с една крава и четири деца. Децата тръгнали на училище в Батулия – то днес е закрито – до което вървяли час надолу и час и половина нагоре. После децата се преселили в София. Момичетата се оженили, синовете му станали пройдохи. Бабата гледала внуците си по СофИята, но починала, той останал сам. Окрали му овцете, сега гледал само две кози, защото ако се опитат да ги откраднат, те не се давали. Ако не бяха ни взели пасищата, стоката, тук пак щеше да бъде пълно с хора, казваше старецът.

    Днес инах покрай къщата му, вече го нямаше. Всичко запустяло,

разбито, ограбено. Училищата закрити, общината търси купувч, за да се отърве  от тях. Някои ги продадоха и до там. Придобил някой собствеността с надежда да ги проаде по-скъпо, но стана обратното и ги изоставил. Давам за пример огромното училище в Батулия, за сега развалина, но потенциално го грози самосрутване.

    Такава е съдбата и на селата около София, давам за пример цветущите някога села Локорско и Войняговци. Къщите са заключени, няма хора, спряха маршрутките, разредиха автобусите. Всичките хора се местят в София. И не само съдбата на селата и малките градове около Софя е такава, такава е относимо към цели региони, най-първите са в Северна Блгария.

    Днес се отбелязва годишнина от разстрела на интелигенциятаа в България, това бе първата стъпка. Следващите стъпки бяха отнемане на собствеността на хората, което стана причина за разруха на селото - основата на сраната ни през вековете, за масовитее преселения по градовете, за прекъсването на живителната връзка на хората със земята и стоката, тъкала плаща на живота ни хиляда и повече години. Това разруши и ценностнатаа ни система, а сега нета и фейсбука, които се ползват с цел хилридна война от държавите-примати срещу културните и разпространяват в миг лъжи по целия свят, окончателно дообъркват младите хора.

   За всичко това е виновна съветската система, която бе внедрена у нас след преврата на 9. 09. 1944 г. В много от хората проникна комунистическата зараза, от която отърване няма. За мен най-силният образ на комунист е „журналисткага” Елена Йончева. Оказа се, че комунистическата зараза се предава генно, тя се наследява. Има хора, които я носят в латентна форма, мислят по комунистически, изглеждат комунистически, това е пасивната половина от заразените. Другата половина заразени са активните, те се борят за беззаконие, за безкраеен преход, защото единственото, което могат да правят е шашмата и далаверата. Д се трудят, да гледат семейства, деца, да се образоват, да мислят – това няма как да стане. Те се приматизрат като изява в живота и посланията на популистите, към тях, обещавайки им добри и бързи решения достигат до тях.

    Връщам се на днешния ден, когаато чествааме загиналите репресирани наши достойни мъже. Само че нещата са много по-сериозни. Промените след Деветото, когато вннедрихме съветската система на управление не се ограничават само с разстрела на интелигенциятаа ни. Не е вярно и твърдението, че съветските другари ни върнаха век назад. Унищожаванеето на традициите ни, на културата ни, на трудолюбието ни, на ценностнатта ни система, внесе такива промени в живота на хората, които те не могат да превъзмогнат, да станат отново нормални, да се отърват от магиите и вълшебните заклинания. Ако това не стане, България няма да я има.

     Аз специално мисля, че няма да стане. Защото политическата ни система не се реформира, не се осводи от тези, които бяха петата колона на съветскитее другари и те днес, същите, крадците, които причиниха тази разруха от най-високат трибуна на страната ти викат:Дръжте крадците. И изчакват Путин да им подръпне конците.

    Тази вечер казаха, че тече митинг на защитниците на Пирин. На тези, които са против опазване на природата на Пирин давам за пример какво стана с долината на р. Кръстешка след изсичането на горите й. Показаха и кръста пред параклиса до НДК пред мемориала – каменниият кръст, откраднат през нощта с техника, защото тежи 500 кг. от гроба на овчара бай Цветан от гробището на с. Гинци. В ударната група по организрането на кражбата бяха Иван Костов, Ангел Ахрянов и тогавашнша кмет на Гинци, забравих името му. Сега с кръста, откраднат от гроба на бай Цветан почитат избиването на българските първенци. Толкова ли не заслужиха дори със смъртта си тези хора един нефалшив кръст? 

    Слизам от планината, за да не си изпусна влака, край мен – ужасии: Разруха, изоставени имоти, обраснали със павой както гроблище, което не се посещава, кръчмите пълни с младежи, които не работят, но имат пари за пиене /без всякакво съмнение от престъпност/ и се питам:

   Какво ли зло е вилняло тук?

   Отговорът е еднозначен:

   Туй, дето ни го докараха съветските другари, след като Чърчил ни подари на Сталин. Сталин умря, системата му рухна, но брадата спирохета на Маркс в ортанизЪмите на децата на бившите другари, сего петатата колона на Путин в България е жива. Докато не съсипят страната ни напълно, няма да мирнат…   

 



Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nbrakalova - Тъжна истина! Непоправима! ...
01.02.2018 22:25
Тъжна истина!
Непоправима!
Защото "Докато не съсипят (не само) страната ни напълно, няма да мирнат…"
цитирай
2. krumbelosvet - Четох до "разстрела на интелигенцията в България"
02.02.2018 09:29
Невероятен феномен - интелигентен човек да напише толкова плоска ЛЪЖА. Не интелигенцията е разстреляна, а една НИЩОЖНА ЧАСТ от образованите хора, заемащи високи държавни постове. По ЗАДЪЛЖИТЕЛНО решение на победителите - САЩ, СССР и Британия. Не само в България, но и в САЩ, по онова време ИНТЕЛИГЕВЦИЯТА Е ПРЕДИМНО Л Я В А, затова в САЩ се налага да дойде Макартизма, заклеймен от Айнщайн, прогонил Чарли Чаплин, и осъдил бащата на атомната бомба... САЩ прекратяват позорните процеси ПО ДОНОС срещу западазрени в симпатии към комунистите, но Макартизмът продължава да владее медиите, в това число и "Гласът на Америка", който е възпитал нащите антикомунисти, в т.ч. и авторът-планинар. Горкият.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Истината е още по-тъжна:
02.02.2018 09:44
За държавата си ли работи президенттът ни или за друга държава, същият въпрос отнасям към патриарха, който ведно с патриарх Кирил /руския/ и сръбския отказа да присъства на Вселенския събор, за държавати ли си работят шефовете на различните партии като Столетницата, демократическите и националистическите партии и др. с невписващи се в дейността им имена или чакат подръпване на конците им от Кремъл?
Всичко в България "виси" благодарение на тези и на още доста "пети колони", а т. н. Западни Балкани - това е едно понятие коети не прави смисъл и за което ще пиша постинг - още повече усложнява нещата. Въвеждам два тага: Сърбия, Македония.
цитирай
4. born - За разлика от теб, "товаришч ...
02.02.2018 11:58
За разлика от теб, "товаришч Борн" никога не е бил партиец - комунист.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Има комунисти, които не осъзнават проблема си:
02.02.2018 16:34
born написа:
За разлика от теб, "товаришч Борн" никога не е бил партиец - комунист.


Те са заразени с брадата спирохета на Маркс, без да осъзнават това и принадлежат към латентната форма на заразените. Вирусът им е бил нацръкан в организЪма когато са били малки. Активните носители на брадата спирохета имат доста различни изяви. Спецалистите ги разпознават без да са произнесли една дума - те създават поле около себе са на едно специфично излъчване, а когато проговарват още по-съвършените специалисти без се мъчат да вникнат в смисъла на звуците, които те правят, констатирват: Коремен тембър, кво да говорим... И без китап на геносета, товарищи, друзья, другари и др. подобни, тези недоразработени - те достигат най- много до Клас 25 - носят в себе си вируса на Маркс и се класифицират и редуцират от специалистите веднага въпреки опита им да го прикрият, представяйки се за носители на носители на прогреса - маркспутинците, основата на тъканта на плаща, която днес наричаме ПОПУЛИСТИ.
Разбира се, че Вие не сте комунист. За да Ви предпазя от зараза с брадатата спирохета на Маркс написах този постинг. Той обаче е труден за схващане - изглежда смешен, но е много сериозен. Без да изминете поне два пъти прехода Ком-Емине ще Ви остане невъзможно да ме разберете.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Аз мисля като Вас:
02.02.2018 16:44
krumbelosvet написа:
Невероятен феномен - интелигентен човек да напише толкова плоска ЛЪЖА. Не интелигенцията е разстреляна, а една НИЩОЖНА ЧАСТ от образованите хора, заемащи високи държавни постове. По ЗАДЪЛЖИТЕЛНО решение на победителите - САЩ, СССР и Британия. Не само в България, но и в САЩ, по онова време ИНТЕЛИГЕВЦИЯТА Е ПРЕДИМНО Л Я В А, затова в САЩ се налага да дойде Макартизма, заклеймен от Айнщайн, прогонил Чарли Чаплин, и осъдил бащата на атомната бомба... САЩ прекратяват позорните процеси ПО ДОНОС срещу западазрени в симпатии към комунистите, но Макартизмът продължава да владее медиите, в това число и "Гласът на Америка", който е възпитал нащите антикомунисти, в т.ч. и авторът-планинар. Горкият.


Спасението на България е връщането им към ОНД. Ако това стане и излезем от НАТО и ЕС и Путин ще ни пази с най-могъщите си ракети на света. Ако не извършим този преход, той от Крим ще задейства част от тези ракети срещу нас и ще превърне прекрасната ни природа в радиоактивно стъкло. Ще се въздигнем от една такава перестройка икономически и културно. Трябва да мислим за бъдещето! А сега какво?
Тия, еврогейците,могат да ни научат само на това, което те си знаят: да вършат срамотии мъж на мъж и жена на жена...

Спомних си една съветска народна песен, която някога пеехме:

Не хочу я пыть из такова чайника,
я хочу меня ебать ГПУ начальника!

При желание от Ваша страна мога да Ви изпратя линк с песента в изпълнение на прекрасната изпълнителка на блатни песни Тамара Гонореевная, многократно удостоявана с най-високите награди в областта на изкусвото.
цитирай
7. getmans1 - . . . Най-обикновен лъжец! Н...
02.02.2018 19:05
... Най-обикновен лъжец!

krumbelosvet написа:
Невероятен феномен - интелигентен човек да напише толкова плоска ЛЪЖА. Не интелигенцията е разстреляна, а една НИЩОЖНА ЧАСТ от образованите хора, заемащи високи държавни постове. По ЗАДЪЛЖИТЕЛНО решение на победителите - САЩ, СССР и Британия. Не само в България, но и в САЩ, по онова време ИНТЕЛИГЕВЦИЯТА Е ПРЕДИМНО Л Я В А, затова в САЩ се налага да дойде Макартизма, заклеймен от Айнщайн, прогонил Чарли Чаплин, и осъдил бащата на атомната бомба... САЩ прекратяват позорните процеси ПО ДОНОС срещу западазрени в симпатии към комунистите, но Макартизмът продължава да владее медиите, в това число и "Гласът на Америка", който е възпитал нащите антикомунисти, в т.ч. и авторът-планинар. Горкият.

цитирай
8. schumpov - Не съм съгласен с написаното в края ...
02.02.2018 19:16
Не съм съгласен с написаното в края на постинга, че разрухата ни е докарана от съветските другари. И убийствата, и национализацията , и колективизацията и безкрайните привилегии на активните борци, и днешната приватизация, фалиране на банки и държава, всичко това е дело на БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ. Те безродниците винаги са работили срещу родината си в полза на чужди държави- на СССР, на СФРЮ, на гръцките комунисти, на арабските комунисти, на всякакви други бекапета по света и никога за българския народ. От създаването си БКП се бори за унищожаването на държавата България.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Аз мисля, че този човек не е лъжец, а вероятно толкова умен,
02.02.2018 22:19
getmans1 написа:
... Най-обикновен лъжец!

krumbelosvet написа:
Невероятен феномен - интелигентен човек да напише толкова плоска ЛЪЖА. Не интелигенцията е разстреляна, а една НИЩОЖНА ЧАСТ от образованите хора, заемащи високи държавни постове. По ЗАДЪЛЖИТЕЛНО решение на победителите - САЩ, СССР и Британия. Не само в България, но и в САЩ, по онова време ИНТЕЛИГЕВЦИЯТА Е ПРЕДИМНО Л Я В А, затова в САЩ се налага да дойде Макартизма, заклеймен от Айнщайн, прогонил Чарли Чаплин, и осъдил бащата на атомната бомба... САЩ прекратяват позорните процеси ПО ДОНОС срещу западазрени в симпатии към комунистите, но Макартизмът продължава да владее медиите, в това число и "Гласът на Америка", който е възпитал нащите антикомунисти, в т.ч. и авторът-планинар. Горкият.



че ние не можем да го разберем. Вероятно само човек, притежаващ интелекта на Генерал Радев и на Делян Пеевски едновременно, би могъл да схване туй, що той е написал...
цитирай
10. planinitenabulgaria - Не мога да кажа,
02.02.2018 22:21
schumpov написа:
Не съм съгласен с написаното в края на постинга, че разрухата ни е докарана от съветските другари. И убийствата, и национализацията , и колективизацията и безкрайните привилегии на активните борци, и днешната приватизация, фалиране на банки и държава, всичко това е дело на БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ. Те безродниците винаги са работили срещу родината си в полза на чужди държави- на СССР, на СФРЮ, на гръцките комунисти, на арабските комунисти, на всякакви други бекапета по света и никога за българския народ. От създаването си БКП се бори за унищожаването на държавата България.


че не е така, както твърдите. И сега от най-високото място на страната си срещу страната си в интерес на друга държава работят същите тези, които цитирате.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12188135
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031