Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2018 20:41 - ЩЕ ПОБЕДИ ЛИ СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2274 Коментари: 7 Гласове:
11

Последна промяна: 08.01.2018 20:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                  С посвещение на председателя на ЕС г/н Борисов:                     

 

                      ЩЕ ПОБЕДИ ЛИ СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ,

       СПОНОСИРИРАНА ОТ БАНКОВАТА, В КАЗУСА „БАНСКО” ?

  АКО НЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА ЩЕ ИМАМЕ ЛИ ВТОРИ КАЗУС „КТБ”?

 

      Една от големите съсипии за страната ни след 1989 г. бе съсипването на богатия с архитекгурното си наследство и красив български град Банско. Това дивно градче, намиращо се на северните склонове на дивния Пирин, влезе в плановете на ограбилите страната при „прехода” - българските банки, пенсионниия фонд, външния дълг, кредити на МВФ и всякакви активи като обект за инвестиране на откраднатото в него. Планът не беше толкова елементарен, колкото изглежда. Бяха построени първо ски съоръжения, каквито има навсякъде в Западна Европа. Отбелязвам, че на други места в страната през същия период пък бяха изградени тенис игрища, напомням за една мошеничка, която за няколко панелни апартамента направи  заменка и придоби терен от парка до болница „Токуда”. Друг един политически мафиот направи голфигрище при Балчик. И на двамата в „делата” трябва да има нещо. Кой им разреши, от къде толкова пари…

   Дълги години Банско беше от една страна красив малък град, със самобитна архитектура каквато имат и други наши населени места – Долен, Ковачевица, Тешово и др, а от друга страна село като поминък, с бедно земеделие заради лошите атмосферни условия и песъкливата почва но пък с развито овцевъдство. Планинаата бе пълна със стада овце, напомням за огромните пасища по Безбог, по Превала, Каменица, Чаира, Албутин, Каменитица, Суходол, Муратов връх, та чак до вр. Пирин, където днес няма нито една овца.

   Не може по Западна Европа да карат ски, а ние да не караме. На този  фалшив кон заложи организираната престъпност, подобно на една друга, построила на времето в пустинята Невада комплекса Лас Вегас, придобил слава на най кичозното място в света. Бил съм там, Банско заприличва на него, макар никога да не може да го стигне, защото идва краха на балона „Банско”, който мафията разду и ликвидира този прекрасен регион като град и като природа в Пирин. Лас Вегас не съсипа нищо, защото бе построен в пустния, тук обаче съсипията на красивата ни природа бе тотална за ската на Пирин, спискащ се от вр. Тодорка. За пълна прилика между двата кича – Лас Вегас и Банско - липсват още макети на Айфеловата кула и Каналите от Венеция в Банско, където педераси да возят гости в лодки и да им пеят италаински канцонети. Липсват и хотели-небостъргачи. Специално за мен усещането за кич в Лас Вегас и в Банско е същото, различни са мащабите.

   В името на истината над Банско има отлични места за скиписти със северно изложение, половината от които вече са оборудвани с писти и влекове, борбата сега е за втората половина от планинаата над Банско. Това са наклонените към Банско скатове на Пирин, принадлежащи към рида Палашица, който се спуска от вр. Вихрен. Ако за „разчистването” на горите от дървета за изградените писти до сега бяха изсечени милиони смърчове, защото планината в този участък е гранитна,то на рида Палашица, който е карстов расте бяла мура, един много рядък и пазен от закона дървесен вид. Ще спомена само, че то е и много ценно дърво, с което бе напавена вилата на Александър Лилов. Друг случай на сеч на бяла муа и износа й в Гърция осъществяваше Крадлив Дедо като министър-предсдател с мотиви, че тази гора била царска.

    Основното съоръжение, което повлече след себе си всички простотии, наложени от строителната мафия, в която банковата наля капитали и так подготви втория си етап - строителството на хотели и апартаменти  бе големият лифт до местността Шилегарника. След неговото построяване започна жестока сеч на смърчовите гори за да се разчисти място за писти, отправящи се от него, оборудвани със скивлекове или седалкови лифтове. Те станаха толкова много, че възможността на основния лифт да изкачи толкова много скиори вече не бе достатъчна. Рекламата и другите способи привличаха все повече скиори, които предпочитаха Банско пред Рила и Родопа и поради това се получи недостиг и от легла по къщите и хотелите. И тогава стана каквато стана. Строителната мафия построи ужасно много хотели, голяма част от които днес пустее или на тях пише продаеться, а също и много жилища, в които хора с нечисти доходи или подведени от инерцията, решиха да инвестират, включително и руснаци. За руснаците ще отбележа, че те сториха това не защото ще идват в България, а да да инвестират парите си, които ако Путин реши ще им вземе. Напомням, че руснаците са разделени на 4 социални групи – селяните по селата, които нямат никакви възможности, бандюгите по малките градове, за които престъъпността е поминък, мафиотите в средните и не много големи градове, наричани обидно от руснаците мужици, които са с доста по-големи възможности. Точно тази група мужици чрез покупка на жилища в Банско укри част от доходите си и не остави възможност на Бащицата да им ги вземе чрез подходящ за целта декрет, ако Русия закъса заради санкциите.  Четвъртата група руснаци – олигарсите – тя играе по най-скъпите места в Западна Европа и Америка. Аз знам в Лос Анжелес дворци за милиарди, купени от руснаци. Това са имоти, дори и тези дребните в Банско, които ще носят само разходи на собствениците им, в случая руснаци, но така те спасяват парите си от изземването им от Путин и по същество ги наливат в икономикте на други срани, напр. България и САЩ, което е източване на финансите на олигархична Русия.

     Само че в Банско строителната мафия премина всички граници, тя презастрои града, той вече на нищо не прилича. Да ходиш по главната улица и да не виждаш Пирин, навсякъде да виждаш магазинчета, които предлагат китйски или турски боклуци, други – кичове. Измамилите се да купят жилища по 40000 евро днес искат по 15-20 за да се отърват от разходите по тях, но сделките се сключват за по 10000 евро. Също така са спаднали и пазарните цени на хотели и ресторанти, никому непротребни,  ХИЛЯДИ нови апартамеенти остават непродадени и без интереси към тях. Защото балонът „Банско” се спука, това го усещат със сегивата си и най-опростачените, подлъгали се да „инвестират” там в жилища.  Има цели блокове, огромни, с нито един продаден апартамент, накои блокове са с продадени по един-два апартамента, а проблемите с това ново строителство стават и опасни. Има блокове с доста красиви фасади, облепени с цепени плочки от Долене, с непродаден нито един апартамент в тях, от които се отлепват и падат каменни плочи по около 3 кг. около сградата. Кой ще си купи апартамент в такъв блок?

     Балонът „Банско” се спука, необходимо е да се напави нещо, за да продаде строителната мафия мастодонтите си, които са ненужни. Това не е никак лесно, заащото половината от продадените вече се препродават като вторички – така пишат руснаците на апартаментите си – и да се купят скъпи нови апаалттаменти е просто глупост. Големи са данъците тук, плаща се за ощее 100 неща, вкбючително и за охрана на входа, за платен домоупавител, а инфраструктурата до доста от тези блокове е ужасна, други са построени близо до р. Глазне, кято приижда и ги залива.

     За да бъдат продоадени на балъци тези мастодонти мафията замисли да направи втори лифт, който да разшири Банско като скицентър и така тя да промени трагичното положение с жилищата й сега. Сегашните писти са направени по рида, започващ от връх Тодорка. Мястото не е съвсем удбно за писти, но се е стигнало до това решение под натиска на еколозите – там има смърчова гора, а от другата страна на реката – Бъндерица и надолу по Глазне – беломурови гори, които са резерат и никога не са сечени. Скатовете са по рида Палашица, който е доста широк и с добър наклон. Той се ограничаваа от дълбоката долинаа на р. Бъндерица/Глазне и от Суходолието, това  казани и карстови пропадания, уникаални природни творения, бисери. Там расте и еделвайса. Цитарам един рид, Дунинито куче.  Това е сега борбата на мафията – да се построи лифт в този участък, в белеромуровата гора, уж само това, но след като това да се започне сеч на беломуровата гора за писти. И да е… майката на природата и в този дивен участък на Пирин, който няма аналог в българската природа. Напочнам, че по височина след смърчовата гора идва беломуроваата гора, в която презимуват всички диви животни, после идва поясът с черната мура, която в България я има само там и по планината Славянка. Замисълът на мафията е по същество откриваане на още толкова писти в Банско, коллкото има сега, този път в беломуравата гора, да изсекат и нея, с което да повишат отново интереса към Банско и да продадат блоковете си боклуци, построеени вероятно с откраднатите пари на хората от банките, от масовата приватизация и другите врътки след 1989 г. Напомням, че безобразно строителтво се извърши и в Разлог и в селата по котловината. Това е борбата, кояо води сега строителната мафия, като нейно острие  в случая е безличникът и неинтелигентник, а също и непочтеник, миинистърът на МОСВ, когото аз възприемам като го явят по казуса като нещо отвратително. Той има излъчване като натегнат в метемето приде са говори, като докато са го натягали и са го наактивирвали какво да каже. Негови подкрепници са неинтелигентниците Каролев от юпитата, които окрадоха България, явявващ се по същество опростачвател по казуса „Банско” а също и Стоичков, подкрепник на отцепването на Барселона и борец против краля на Испания, явявящ се по същество опростачен. В контрапротестите участват опростачени, които понятие си нямат от природа, от връзки с природата, от дивната красота на Пиирин. Вместо това предполагам, чете  слушат шоуто на Слави и четат в/к Телеграф, а също посещават и чалга заведения. Те казват така: Какво ни пука за природата, важното е да има пари. Други с „подобно” мислене, опростачените, които не са и стпъвали сред природата пък казват:

     - Щом народът иска да кара ски в Банско, трябва са наппави втори лифт!

     Те и понятие си нямат какво означава това като екоразруха на парка Пирин, а Пирин е за тях е понятие, познато колкото понятието ИСТИНА на Пилат.

     По този начин мислят и други примати по света – всичките африкнаци, а също и пакистанци и иранци и иракчани и още от много етноси искат да живеят в Германия. Няма как да стане, така както няма как да стане всички българи да прокарат ски над Банско. Ползвам случая да изтъкна как популизма повлия на мисленето на хората, като уточнявам първо, че това важи само за опростачените и второ, че броят на опрастачените расте, а те имат право на глас при избори напр. мааар опростачването да ги е превърнало във функционално неграмотни, четивно неграмотниу неспособни да различават доброто от злото, не могат да мислят. Ще цитирам иимето на най-първия популист в страната, Каракачанът.

     Мфията не е проста, защото тя играе с банките. Предполагам за казуса „Банско” от нея са мотивирани по някаакъв начин /предполагам не с рубли или северокорейски вони/ отговорни фактори в правителството, в парламента, в местна управа на Банско, залага се на подкрепата на заинитересованите – в случая мафията и стоящата зад нея банка, която не назовавам - но и на опростачените, които настояват ннарода да кара през зимата ски над Банско. България иска това, заяви една рафинирана простачка, освен като простачка, известна и като гимнастичка. Борбата да възвърне мафията инвестициите си в Банско /б. м. инвестиралата ия щуротии банка/ става безмилостно жескока, ще стане епична, възможно е в тази борба и някои да /глави/ паднат. Затова явяват по телевизията доста издигнати господа, по същество бушони, като мининстъра на Околната среда. Психологическият прочит на звуците, които прави той и повторният анализ наблюдението над него при изклрючен звук на телевизора показва, че той бива явяван по телевизията да крие истиските цели на мафията-банката, следователно работи за нея ,но стоящите над него го ползват за паровансикиш. Нищо чудно за тая работа да му теглят и един буюксикиш.

     Издигнатите в очите на опростачените – Каролев и Стоичков – са също част от тази игра, като единият е вътре в нещата, на другия е трудно да различи светло от тъмно, но пък е толкова популярна лиичност, че е символ на опростачените у нас и те го предложиха за кандидат за президент на страната. Като им пасва като интелект! Французите пък предложиха за кадидат не Макрон, а Зинедин Зидан.

   Имам опасения, че ще съсипят още голяма част от Пирин. Вината за това ще носи не толкова мафията, /б. м. инвстиращата я банка/,  на която това е бизнес – от всичко и по много да печели, без да й пука за природата, а заблудените хора, допуснали да ги заблудят след предварителната подготовка върху тях - опростачването, подобна на т. н. артилерийска подготовка преди истинското сражение. Аз съм един от хората, чиито живот за дълги години бе свързан с тази ланинаа и твърдя, че я познавам отлично, както Никола Миронски, който я описа и напави картата с ридовете – най-подробната карта на Пирин. Имам само един неизкачен връх в нея, Гредаро, като сторих това умишлено, бях на метри под него. Просто го оставих, да имаам повод да отида пак, но може и да не отида на него. За мен Пирин е символ на красота, на вдъхновене, това е планина, да разбере човек доколко е силен и смел. Природата на Пирин сравнявам с музиката на Бетховеен. По Пирин водех мои приятели гедерманци и твърдя, че аз ги напавих туристи. Сега, когато им азвам, какво става там, те отговарят само:

   - Но това руши прирордата!

    Животът в Банско няма  нищо общо с този към 1965 г.когато започнах да посещавам планиата. Градът бе малък, красив, по улициите течеше вода, от всякъде се виждаще Пирни - от връх Албутин до вр. Тодорка. Жени с мотики отиваха на нивите, мъжете бяха по планината с животните или в Горското. Имаше туристически спални. Планината бе препълненаа с туристи, 2/3 от които германци, имаше и екскурзионно летуване. Днес животът е друг, младежи се изкачват с лифтове до Безбог, до Шилегарника, поразхождат се до място, където предлагат бира и кюфтета, дъни чалга и се връщат. Пак с лифта. Най-красивото място  Пирин, Каменица, почти не се посещава, малко са и тези, които се изкачат на Вихрен, Синаница им е съвсем далеч. Просто хората днес нямат интерес към тази дивна природаа. И като не я познават, под влияние на фейсбука който се превръна в институция за опростачване, правят звуци като контрапротестиращите от времето на Орешарски, някои надават глас от контрапротестите: Разпнете Пирин! България го иска! Защото те не знят какво вършат, опростачени са тотално. Така опростачените стават подкрепници и провоодници на злото, което постепенно завладява и нас. Защото незнанието е сила, умело ползвана от мафиятаа и страните-ппимаати. На тях умни хора не трябват, те се нуждаят от опростачени, като тези, които искат просперитета на мафията чрез разрухата на Пирин. И го формулират точно – какво ни пука за природата, важното е да има пари. И това са помци на Ботев!

 

    Защо бърза мафията, пришпорвана от наливащата пари в нея банка, макар според мен тя вече да упущи работиите в Банско?

     Има места в България, на които по незнайни причини, започват да се сбират снобове. Преди години снобове се сббираха на Цигов чарк. Там красотата е не по-малка от тази на Пирин, но е съвсем различна. И там започнаха строителство, но на един скат към язовир Батак, на километър-два от мястото на кича. Изведнаж снобовете изчезнаха от Цигов барк. Друго място, където сега се сбират снобове е махалата Врата до Белинташ, къдато също се води хиперстроиителство. Снобове от Хасково пък се сбирам при Железния мост на р. Арда, друго прекрасно място, което сега се нафекалва с разни сгради, които ще ъдат изоставени по някое време техниаят строеж не прави смисъл.

     Не съвсем е спаднал интересът към Банско от заслепените от лъжите по него, затова мафията бърза, но и да не успее, това е част от усилята й да покаже, че ненужните никому мастодонти, която тя е построила един ден ще станат особено актуални и народът трябва да ги купи. Затова поръчва на опрастачените да скандират:

    Балумба , втори лифт! 

 

         Какво е Пирин за вдъхновените хора, не само за тези, които го познават, а за творците, личи от сткихотворението на поетесата Дела Раи, което нахлу в главата ми.

 

        ПИРИН

От траките наричана Орбелус,
славянски назоващ се – Перун,
алпийска от скалистата си смелост,
величествена снежност от безумие.

Превали, водопади, речни клетви,
легенди, съвършени върхове,
обширни ледникови гледки,
вълнуващи с безкраи, светове.

Дълбоки циркуси – светлеещ смисъл.
Пирамидалност, гледаща отвъд.
Места, които само  Бог орисва
с най-чистата сълза на своя път.
 
От карлингите, спускащи пътеки –
коси на Ехо в ласка на Перун,
прегръщам те с посоките си леки,
любима планина на моя сън.


image



image



image



image



image



image



image

Какво ми пука за Пирин? Важното е да има пари!  Лозунг на контрапротестиращите...




Гласувай:
11



1. rosiela - Поздавления!
08.01.2018 21:26
Правдив постинг.
цитирай
2. shveik5 - Много силно и убедително!
08.01.2018 22:12
И аргументирано! Дълбоко в мене зрееха такива подозрения, но не можех да ги навържа в логически подредена теза. Сега вече съм убеден! Затова всеки, който е инвестирал нещичко там, сега драпа да защитава лифта! Каролев ли, няма там, юпитата ли не са вложили „изработеното си”. Устакатата гимнастичка ли. Поздравления за лекцията!
цитирай
3. staler - Добре написано и обосновано.
09.01.2018 16:19
Добре написано и обосновано.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Благодаря на коменитаралите постинга ми.
09.01.2018 21:03
В блога си имам доста такива, но стоката, която се търси е чалга. Затова и точно тази стока - чалгата - е най-търсена /б. м. четена/ и е все на Първа страница.
Правя реклама на свой постинг в блога си за най-нагите ограбници у нас, тези от Софийска вода със заплати /месечни!!!/ над 200000 лв. Парите на софиянци вместо за инвестиции ги прибират французи и те напускат България, но май само мен ме възмущава този нагъл грабеж...
цитирай
5. vesever - Привет! Организират се протести ...
10.01.2018 10:20
Привет!
Организират се протести срещу застрояването в Пирин, мисля, че в много градове предстоят. Утре вечер е протестът във Велико Търново, аз ще участвам.
Не съм сигурна дали може да се въздейства на "мафията", предполагам, там играят много пари и власт, но трябва повече хора да реагират, с надеждата да има все пак шанс да се спре.
Поздрави, Коста!
цитирай
6. planinitenabulgaria - Най-лошото в случая са ненормалниците,
10.01.2018 14:53
vesever написа:
Привет!
Организират се протести срещу застрояването в Пирин, мисля, че в много градове предстоят. Утре вечер е протестът във Велико Търново, аз ще участвам.
Не съм сигурна дали може да се въздейства на "мафията", предполагам, там играят много пари и власт, но трябва повече хора да реагират, с надеждата да има все пак шанс да се спре.
Поздрави, Коста!

които въобще не ги интересува природата. Тез безакълници са и манипулируеми, те ме безпокоят. Вече една гимнастичка каза, народът иска втори лифт, друга една я подкрепи хак от ефира. Това не е случайно. В Банско са вложени много пари от банките за строежи на жилища и хотели, които са непродаваеми, защото балонът Банско се спука и това е в основата на случващото се, една от опциите за решаването на което е унижощаване и на беломуровата гора под Суходола...
Надявам се и други да са били ив Лас Вегас и в Банско, за да открият приликата....
цитирай
7. sande - Не вярвам на кряскащи защитници на природата!
10.01.2018 16:43
Природата иска тишина.

Затова тихо.

Опашки не трябва да има.

Опашките показват, че нещо трябва да се направи за да изчезнат. Иначе изчезват хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181614
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031