Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2017 23:35 - НА ВЛАШКАТА ПЛАНИНА - 1
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1773 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 16.11.2017 23:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

    Хибридната война, която Центъра с неговите платени тролове води чрез нета срещу Бъллгария и други балкански държави навлиза в нова фаза.  Средата тук се ппромени и това дава възможност водената до сега такава война с едни средства вече да се води с други. Центърът ги актуализира непрерывно и сега отново е с хиляда крачки напред пред културните държави на този фронт. Казвам фронт и наистина е така, защото Центърът вече ползва информацията като оръжие и има високооподготвени специалисти в тазии ообласт.

    Социалните мрежи с премногото информация объркаха хората на Запад и да се манипулират тези хора по желан от страните-примати начин е новото оръжие, което едн руски генерал нарече информационно. Преди него пък арабите, които не са интелигентни колкото руския генерал-пропагандатор предложиха друго оръжие, петрола. Информационното оръжие, срещу което за сега няма противодействие наистина е много страшно. Поразени бяха страни като САЩ, България, Унгария, Англия, Испания, а още много са застрашени - Италия в значтелна степен, малко по-слабо Франция, Полша, Словакия и др. Фалшивите новини повлияха и на парламентарни избори, давам пример със САЩ и България, като тези избори разцепват единството на хората в тези две държави.  

    В областта на рекламите има също ново направление, вероятно полюбено от Центъра, защото то доопростачва електората.  Вече за лица на рекламите се избират необразовани хора, защото в резултат на съзнателно водения процес на опростачване на хората тези необразовани, неграмотни, бити от живота хора днес „вървят”. Те са желязната гвардия на национаалистите и на патриотите, основата на друга разработка на Центъра, популизЪма. Ако тези прости хора, обикновено бабички или възрастни, смазани от живота мъже заподмятат в медиите някоя стока-боклук и кажат, че това е истинска стока, сродните на тях /б. м. опростачените като тях/  ще им повЕрват.

   Кибервойната се води от страните примати срещу културните държави на всички фронтове и има големи успехи. Тя произвежда една света за Центъра Троица – фалшиви новини, дезинформация и пропаганда. Освен във Фейсбук и Туитър, разработчиците на това най-ново оръжие - информационното – вече го прилагат във всички електронни мрежи. Технологията е много проста и пробива защитата на опрастачените от заобикалящата ги среда и обърканите от опростачватели-професионалист/к/и. Ето как:

      Появява се един нов ник, който изглежда съвсем като истински и в него се пише доста пиперливо. Никът не носи никаква информация, като име, възраст, интереси, нито категорията е тази, по която се пише. Специалистите не се ловват на такива писания, а поглеждат какво друго са писали тези постингар/к/и. Една такава се появи в блога, със снимка, не отговаряща на мислите в писанията й. Снимката според мен е взета от някой порносайт, за да се размечтаят по нея мъжете и да прочетат глупостта й, а зад нея стои кух ник, който ще висва поръчкови „статии” в нета по заказ докато пак паднат цените на нефта.

   На какви теми пише тази дама? Оказва се, че тя пише на балкански теми, ама досущ така, както Путин и Вучич виждат проблемите и решението им на Балканите. Пише за Черна гора, заклеймявайки противниците на Путин, пише за Сърбия, химнословейки подръжниците на Вучич, пише за Македония, която както знаем даде на Русия четмото, писмото и църквата според една реч на Путин.  Някяква матрица ползва тази дама, в която всичко е едно и също донякъде, после става разлиично, според балканската държавата, за която ще се отнася. Според мен това е някакъв ДОТ ново поколение, който по задание и въведени термини в програмата, сам пише глупостта на заказчика си. А кухониковците имат задача да се справят само с картинките, допускащи постването, за да висне в нета фалшивата им новина, дезионформация или пък пропаганда, относима към някой държавник, съхранил в действията си това, което са правили приматите, когато слезли от дърветата на земята преди няколко милиона години. На заказчика този начин да си каже глупостта май  остава единственят начин да я публикува. Виснатото в нета не може да бъде друго освен фалшива новина или инсинуация. Нещо не ти върви напр. на фронта, тургаш клип с електронна игра и го представяш за истински. Така новината се разпространява, иначе ако я каже някой напр. по телевизята, ще има споменаване на негова майка. А по този начин „новината” се разпространява от „бушон”, каквито бяха нашите мутри, а зад тях истинските придобивачи на голяма част от активите на държавата останаха в тайна.

    Във връзка с Договора с Македония, който предстои да бъде одобрен в двете страни, срещу опитите да се построи Коридор №8, чрез който страните Македония и Албания да получат свобода на придвижване и така да са премахне ограничавнето им от Сърбия, сега се Центъра води хибридна война, една от сериозните мишени на която е България. В нея участват Вучич, ученик на Шешел, олицетворяващ най-силната пета колонона на Путин на Балканите, македонските комунисти- маркститовци, а също и нашата пета колона  на Путин, двуединната БСП/ДПС. Задачата им е да злепоставят България пред ЕС докато сме предсеедатели на ЕС. В подкрепа на тези пети колони се нароиха и много балкански специалист/к/и, които са запознати с този регион и с манталитета на хората тук колкото девственик с клитора на жената.

    Искам да кажа, че Путин е далеч-далеч преди Запада с хибридната война, защото хората там имат много информация, част от тях са объркани и не различават фалшивата /Путиновата / новина от истинската, което ги обърква. Колкото повече кухи никове работят за Путин, толкоз по-зле за Запада, това е ясно. В страните на държавите обаче с ръководители държавници-примати това няма никакво значене за електората срещи тези хора или пък в тяхна полза информационната война изобщо не върви - този неспособен да мисли електорат бива манипулиран как да мисли и какво да прави, опростачването му е започнато от бебешката количка и при някои екземпляри достига небесни висоти.

 

   Страните примати подценяват обаче демокрацията на Запад и мислят, че хибридната война ще им помогне да ги скондапцат без военни действия, защото при всяка друга война те ще бъдат унищожени.  Ще бъде така до време, после тия подмятани от изток на запад пениси няма да вървят. И това време е близко, защото станаха доста фалове на запад и като резултат има дори автоголове. Нямаше как да не се размислят и противопоставят на хилридната война държавите на Запад, а в областта на ай ти технологиите те са недостижими.

    В следващата разходка в картини из Влашката планина аз искам да покажа, че за тези, които се опитват  да раздЕят хората, държавите, етносите на Балканите, няма повече място тук. Животът напредва, пропастта между напредналите технологично държави и държавите примати става толкова голяма, че те изчезват от хоризнота на това, което наричаме човечество. И по едно време нищо чудно, приматите като изява, изгубили правилната посока да променят курса поради объркване и да стигнат там, от където са слезли от дърветата на земята преди няколко милиона години. Напред да се върви е трудно, назад е доста по-леко. След което ще започнат все с начале…

   След този увод – приятна разходка с мен по прекрасната Влашка планина. Някога в България, по Ньойския договор придадена към Тройното кралство, след разпада му – окупирана от Сърбия до днес.

     


    Таза разходка из Влашкатаа планина помествам като доказателство, че балканските народи сме единни. Ние не забравяме сънародниците си от Западните покрайнини. Давам пример с един турист - и не само туриист - изминал 4000 км. из този край, упознал го подробно не само като регион, макар да няма никакви роднини в него. Името му обаче ооставям в тайна, защото от книгата Рекордите на Гинес току виж се самосезирали и го вписали в нея...

image



image

Улучих времето на това растение. Преди години видях такова
високо 4 м, истинско дърво.

image

Този път няма да се покача на скалите, но ще ги снимам от римския път, който преминава по хоризонтала под тях.

image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image

                                            Вертикален карстов извор

image



image

На горната и доолната снимка е ридът, който разделя Кусоврана и Нашушковица.

image





image



image



image



image



image



image



image

                         Изоставена къща. гората се е върнала на требеша...

image



image



image



image



image



image



image

Достигам махала Селище, любимото ми населено място във Влашката планина.

image

   Разходката продължава и няма да свъши скоро. Приятна разходка с мен!




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - ВИНАГИ ИНТЕРЕСЕН!
17.11.2017 05:24
И в текст , и в снимки.
цитирай
2. barin - С удоволствие изгледах снимките от ...
17.11.2017 06:31
С удоволствие изгледах снимките от места, които се каня през пролетта да посетя. Все още са останали кътчета из България, където не съм стъпвал, а на по-хубавите съм ходил по много пъти.
Поздрави!
цитирай
3. nadzambunata - Здравей Планинарю!
17.11.2017 09:34
"Цъкнах" ти "минус" поради наивността ти да мислиш, че само едните са против Обединен Балкан. ВСИЧКИ са против! И ВИНАГИ са били против! Посочи ми поне една "държава"/ групировка, дето никога не е действала в наш ущърб или за нас, но в своя полза (щатите навремето)! В развяването на обидната мантра "Балкански синдром" отдавна вече участват и нашенските политичари. Никой няма интерес, защото ЦЯЛ Балканът е самодостатъчен и от него става най-добър контрол над Близкия Изток.
"Това растение", дето викаш избуяло (ох, дано знаеш как се казва) е в Алпите най-малко пет пъти по-малко, но в Алпите (които са в по-голямата си част неблагодатни, бедни планини) няма необитаеми селища, почти няма необитаеми къщи извън населени места, а прехубавите ни Земи са така разцепени, че... Да, картата на западна европа е била прекроявана също, но не е ПРЕКЪСВАНО ДВИЖЕНИЕТО през границите! Шосетата винаги са били супер-поддържани! А от Видинския регион в сърпско ходеха единици и то естествено само с визи, а те се издаваха единично само за АБПФК, иначе - само с организирана екскурзия!
Долу всекакви пропаганди срещу нас! Требва да се построи читава връзка!
Поздрав!
П.С. А ти гледа̀ ли филма за оградата?
цитирай
4. planinitenabulgaria - Коментарът Ви носи доста противоречия и съдържа неверни тълкувания и изводи.
17.11.2017 09:49
nadzambunata написа:
"Цъкнах" ти "минус" поради наивността ти да мислиш, че само едните са против Обединен Балкан. ВСИЧКИ са против! И ВИНАГИ са били против! Посочи ми поне една "държава"/ групировка, дето никога не е действала в наш ущърб или за нас, но в своя полза (щатите навремето)! В развяването на обидната мантра "Балкански синдром" отдавна вече участват и нашенските политичари. Никой няма интерес, защото ЦЯЛ Балканът е самодостатъчен и от него става най-добър контрол над Близкия Изток.
"Това растение", дето викаш избуяло (ох, дано знаеш как се казва) е в Алпите най-малко пет пъти по-малко, но в Алпите (които са в по-голямата си част неблагодатни, бедни планини) няма необитаеми селища, почти няма необитаеми къщи извън населени места, а прехубавите ни Земи са така разцепени, че... Да, картата на западна европа е била прекроявана също, но не е ПРЕКЪСВАНО ДВИЖЕНИЕТО през границите! Шосетата винаги са били супер-поддържани! А от Видинския регион в сърпско ходеха единици и то естествено само с визи, а те се издаваха единично само за АБПФК, иначе - само с организирана екскурзия!
Долу всекакви пропаганди срещу нас! Требва да се построи читава връзка!
Поздрав!
П.С. А ти гледа̀ ли филма за оградата?


Порадии това няма да го коментирам.
цитирай
5. planinitenabulgaria - В този постинг
17.11.2017 12:33
rosiela написа:
И в текст , и в снимки.


наблегнах на въведението...В следващия ще има само снимки.
цитирай
6. sande - Поздрави, Коста !
17.11.2017 13:44
Защо няма кьорав човек овде? Не може да нема. Някой овчерин, козарин... Някой лоовец. Или турист като теб

Един, барем за семка..
цитирай
7. planinitenabulgaria - И на мен ми е много мъчно, приех този край като моя роден...
17.11.2017 22:21
sande написа:
Защо няма кьорав човек овде? Не може да нема. Някой овчерин, козарин... Някой лоовец. Или турист като теб

Един, барем за семка..


Затова наблегнах на увода към тази разходка, който стана доста дълъг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182915
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031