Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2016 23:40 - ОТ УТРЕ - НА СУВА ПЛАНИНА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1490 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

     Свърших България като туристическа дестинация, преминах по Западните покрайнини, сега излизам извън България. От няколко ъгъла поглеждах към Сувата планина, от всякъде тя прилича на Северен Пирин, но е по-ниска. Не по-малко е изшилена обаче и страховита. Тя се издига между градовете Бяла Паланка, Бабушница и Нишка баня. Ще я подбера от към Бабушница.
   Колко бързо минават годините. Кога беше 1990, когато разградиха клеона и Западен Балкан стана достъпен. Мечтаех си да посетя отвъдната му страна, в Западните покрайнини, и това стана възможно. Имам си обаче там любими места и сега, на път покрай тях ще ги посетя като за "С богом!" Това е долинатаа на р. Дойкинска, на река Йелова. Упорито търся на една скала фигурата на кръст, обвит от змия, така и не я намирам. Ще опитам отново. Този път отивам да се насладя на красотата, която упознах преди години, да направя по-добри снимки и да ги публикувам, но един въпрос стои пред мен и ме е страх от отговора му: Ще бъда ли някога отново по тези места. Дали няма да съм последният българин, който не само ги познавам, но и по хората съдя какви сме били ние преди сто години и в какво сме се превърнали сега...



Гласувай:
4



1. slavimirgenchev1953 - Лек път!
23.06.2016 15:02
Дано не те заподозрат в нещо сърбите. При все че те са сърбизирани българи из Нишко и Пиротско, че и в Бела паланка.
цитирай
2. planinitenabulgaria - С влизането в Сърбия си заподозрян от бившите СЮК-ове.
25.06.2016 19:41
slavimirgenchev1953 написа:
Дано не те заподозрат в нещо сърбите. При все че те са сърбизирани българи из Нишко и Пиротско, че и в Бела паланка.


Казвали са ми, че ме мразят, защото съм от страна която подържа американците, а те са комунисти. Пращали са м полицаи с обвинение, че съм златотърсач. Но има нещо неотменно:
Всяка вечер след тежкия ден с 10, 12 или дори 14 часа път отивам в магазина на селото, който е и кръчма. Купувам си една бира и вафла, просто за да поговоря с хората. Ситуацията навсякъде е една и съща - към мен се обръща някой за да ме заговори, след което започва да ми говори против ЕС, против американците и против НАТО и да ме убеждава, че сме глупаци. Другите мълчат и ме поглеждат многозначително, изразявайки така несъгласието си с мнеинето по тезата, която ми излага човекът или жената, бивш/а/ кадър на УДБА. Ако сме умни трябвало да бъдем във военен съюз с Путин и в икономически с арабите, към какъвто се стремяли те. Това нещо ми се повтаря непрестанно. Голяма част от сърбите са с промити мозъци и за тях лечение няма - ако има референдум да влезат ли в ЕС никога няма да влезнат! ЕС умира, казват те, бъдещето е на Путин.
А сърбите, те са баш като нас, но има и разлика. Те много работят, трудят се над земите им, които Тито запази от претенциите на Сталин за колхолизация, НЕ КРАДАТ!!!. Заради земите си те не бягаха по чужбина, а работеха там и се връщаха. Страната им днес е като градина, но за жалост освен хранителни стоки, за които няма пазар не произвеждат нищо друго. Красива природа, подържана, всичко обработено, смазани от тежкия груд сърби, готови за помощ ако трябва и бедност, която бих нарекъл смазваща. В такава бедност и тежък труд живеят те. Лошото не идва от тях, а от политиците им. А българите там-те са отражение да душата на българина преди 100 години, какви сме били и какви сме пресатанали да бъдем след отнемане на собствеността на хората и избиването на интелигенцията ни. По тези въпроси съм вещ и имам доста постинги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12186105
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031