Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2015 23:17 - ВЕРТОЛЕТЪТ К 50 - ГОРДОСТТА НА СССР ОТ 1982 г.
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2035 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

К 50 – ЧЕРНАТА АКУЛА, ЧЕРНИЯТ ХИЩНИК, НОЩНИЯТ ПРИЗРАК – НАЙ-ДОБРИЯТ РУСКИ ВОEНЕН ХЕЛИКОПТЕР ДО СЕГА

 

      Годината е 1982. Лятото на тази година, няколко месеца преди да се новопредстави Брежнев е най-убедителното време на застоя в СССР. С понятието застой се характеризира времето на управление на неосталиниста Брежнев като генсек на КПСС. Той вече е сероизно болен, „чакат” го, но политическата мафия няма решение кой да го наследи, а борбата за нов генсек е безмилостно жестока. Тази борба продължава по времето на Андропов, възкачил се на поста от позицията си на шеф на КГБ и после до смъртта на Черненко - политически мафиот от украински произход, турнат за генсек като кукла на конци докато се разбере мафията кого да турнат за постоянно на този най-пръв пост в съветката империя. Положението е много сериозно, защото трябва да се проведат промени в тази империя, спечелила си прозвището империя на злото, начело на която след ВОСР са били само невменяеми. Само от споменаването на понятието промени те са се фащали за кобура на пистолета си. А така повече не може! Мафията се разбира след двугодишни борби за наследник на Брежнев, това ще бъде Горбачов, Черненко набързо изяжда някаква лоша храна и той както Брежнев се новопредставя. Истината за смъртта му ще стане известна ако се отворят някога архивите на КГБ. С какво е бил нахранен, та е умрян, ще стане ясно толкова, колкото Литвененко литий ли е пил или полоний. Има един виц от времето на застоя за пътнически влак, който спрял. Докладвали на Брежнев. Той разпоредил да се имитира движение на влака като се спуснат пердетата на прозорците, а комунистите да слезат и да клатят влака, та да изглежда, че се движи. Типична застойна картина.

    Брежнев през 1982 г. е много зле политически, но и физически. Напомням за посещението му в Париж и номера с канала от тоалетната му, който французите отклонили. Изследвайки екскрементите му те узнали картината на здравословното му състояние и се отказали от преговорите с него, защото той е пред новопредставяне, а всичко с СССР е непредсказуемо. Кой ще го наследи на поста генсек, какви идеи ще има следващият генсек, това е нещо като руска рулетка. По-добре да изчакат новия. Тук е мястото да напомня за още един виц от онова време.

     Брежнев вижда, че нищо не върви в СССР, но съветската медицина много била напреднала. От един кокал на Ленин взели ДНК проби и го клонирали. Брежнев искал лично да го попита, защо след като той така стриктно следва ленинизъма, нещата никъде не вървят. Ленин дошъл в политбюро, прегледал документите и… избягал в Женева. Да не повтарям стари вицове. Този обаче е много точен, защото описва безизходоно състояние на управлението на Брежнев. Последният неосталинист в Русия сега, Путин е в още по-безнадеж/д/но положение.

   И в цялото това безнадежно състояние на икономикта на СССР, която за разлика от сега тогава все пак произвеждаше нещо за хората по линията на ширпотреба с отпадъциите от военното производство, във време, когато руснаците искаха да имат президент, а не болен старец в хладна треска, когато СССР бе с чатал на врата след натискане от страна на САЩ на педала на въоръжаването и не можеше да се мери с военната сила на САЩ, която растеше в геометрична прогресия, на показ се извади едно наистина велико техническо достижение на военните инженери на СССР, хеликоптерът К 50.

    Ще направя едно отклонение за хеликоптерите.

    За техен баща се смята руският инженер Сикорски, дете на руски заселници в Украйна, тогава в пределите на руската империя. От дете Сикорски има идея за направа на летателна машина от този тип и работи по нея през целия си живот. Само че не в СССР става това, а в САЩ, защото през 1918 г. той бяга от СССР. Сикорски е конструкторът на малките и пъргавии хеликоптери с един носещ и втори стабилизииращ винт, а също и на товарните хеликоптери с два винта. Той е конструктор и на самолети, но силата му не е при тях.

    Хеликоптерът е изключително сложно съоръжение, чиято автоматика трябва да работи безотказно, за да бъде той стабилен във въздуха, иначе се стига до това, което показаха по телевизията при шоуто на руските хеликоптери. Един от тях започна да се върти, защото автоматиката на стабилизатора отпадна, падна и пилотът загина. Друг руски хеликоптер пък се завъртя с банкерите на Русия, полетяли с него над стадо с китове пак поради отказ на автоматиката, която стабилизара тялото на хеликоптера с вертикалната перка.

    Бащата на хеликоптерите, Сикорски, ползва два винта за хелокоптера, един хоризонтален, който го издига и който може да променя в някаква степен ъгъла си, от което отклонение се получава тяга за придвижването на хеликоптера на всички страни. За да не се завърти тялото на хеликоптера той трябва да има стабилизиращо устройство, което да създава усилие срещу завъртането на хеликоптера във всеки момент в зависимост от въртящия момент от въртенето на големия му, хоризонтален винт. Автоматиката тук трябва да е безупречна, в противен случай хеликоптерът става неуправляем, последва завъртане във въздуха, след което пилотите трябва да катапултират. А катапулта на хеликоптера не е като този на самолета. Той е много по-сложен, защото отгоре има въртящ се винт. Независимо то повредата, ако хеликоптерът пада, винтът над него се върти.

     Компенсирането на условията за завъртане на хеликоптера може да стане чрез използването на два хоризонтални винта в предната и задната му страна, управлението на които също е много сложно. Двата винта се задвижват от два различни двигателя, които трябва да бъдат управлявани безупречно от електрониката на хеликоптера. Такъв хеликоптер е тежък от към маневри, лети бавно, но пък може да превозва големи товари. За военна машина не става.

    Руските военни конструктори правят хеликоптер с два винта, които са съосни, изключително трудно да бъде изпълнено технологично. Единият винт е на ос, другият е на тръба, а в долната им част има мазителна система, без която те ще се стопят.Този механизъм се задвижва от два независими реактивни мотора, управлявани с електроника. Межанизмът трябва и да мени ъгъла си, за да се придвижва хеликптерът по хоризонтала. Двата винта се въртят противоположно, като по този начин те компенсират усилието за завъртане на тялото на хеликоптера. Такъв хеликоптер поради манереността си наистина наподобява хищник, както той е наречен, напр. динозавър. Известно е, че за да се по-маневрени хишните динозаври са били на два крака, а тревопасните на четири. Маневреността на този хеликоптер отговаря точно на това сравнение с останалите модели. Черната боя на хеликоптерите от този тип дава и името им, черни хищници, нощни призраци и др.

     Хеликоптерът има и крила с двойно предназначение. Основната им задача е да носят въоръжение под тях, което може да бъде  различно, като стандартното е със 8 ракети с различно предназначение. Крилата се използват обаче и при придвижването на хеликоптера, защото създават подемна сила. Хеликоптерът има и оръдие. Той се управлява само от един човек, а ракетите му могат да се изстрелват и дистонционно от команден пункт на земята. Тактически хеликоптерът се използва като се издигне много бърза, влети в район без подготовка да го свалят за минимално време, изстреля ракетите си по набелязани цели и избяга. Преходният процес при него е много кратък. Хорошая машына. По това време – лето Господне 1982,  САЩ нямат толкова съвършен хеликоптер. Затова коментариите в САЩ са обширни, наименованията на хеликоптера са техни, те стартират програма за нови хеликоптери, продължение на която са днешните Апачи. Апачите обаче са по класическата схема, с един хоризонтален и един стабилизиращ винт. Последните Апачи са връх на технологиите и възможностите им като бойни машини.  Апачите имат възможност с 16-те си ракети да унищожават танкове, да свалят самолети, да обстрелват цели по земята с автоматичното си оръдие, даващо до 10 изстрела в секунда, имат дори радарна система. Те са с двама пилоти. На хеликоптерът К 50, супервертолетът от 1982 г. обаче не му потръгва, той печели и лоша слава.

   Едно напомняне за съветската плопаганда от онова време:

   Вестник Известия помества статия на американски вестник, в който е поместена статия за съветския вертолет. Руснаците пазят в тайна хеликоптера, но пък казват какво пишат американците за него. При това без коментар. Ако това не е геюва работа…

   Представят през лятото пробен образец на Брежнев, един от изработените 3. Ще влизат в масово производсво, но СССР го е закъсал икономически така, че не може да осигури средства за хеликоптерите. Нещата се отлагат десетина години, оборудването на хеликоптера обаче си остава на ниво 1982 г. Произведени са около 15 такиива машини, две или три от които катастрофират поради повреди. Машините си спечелват черна слава в ерата на Ецин във войната срещу Чечения, после за същата цел там ги ползва и Путин. Така вертолетите изпълняват ролята на закритиите вече вътрешни войски от вемето на Сталин. Това са войскови поделения, които биват изпращани да потушават бунтове в страни към Империята на злото, които искат да следват съдбините и развитието си като независими държава, а не като част от съветската империя, с най-пръв ръководител, агент на КГБ. В Дагестан, в Чечня, в Северна Осетия, това са местата, където са се изявявали черните хищници. А те са наистина страхотни, защото могат да летят на много малки височини в равнинните терени примерно на 10 метра, бронирани са, скоростта им достига 300-400 км, а таванът им е към 6-7000 м, ракетите им улучват цели отдалечени на 3 км, имат и неуправляеми ракети на разположение на пилота. Ако град Грозни бе разрушен от съветските бомбардировачи на технологично ниво ВСВ, то бойците за освобождаване на Чечения бяха избити предимно от атаките на тези хеликоптери.

    Производството на тези хеликоптери е спряно от двадесетина години, но десетина - петнадесет машини от тях са още на въоръжение. Ако Путин сега има 15 от тях, с които да изтребва такива като чеченците, дагестанците или северосетинците, то Щатите имат поне 15000 и то съвременни, далеч над технологичните достижения на руските военни инженери от 1982 г. от ерата на Брежнев. Сега такива руски инженери няма, те емигрираха. Путин търси да си купува хеликоптери и хеликоптероносачи от Франция, но след аншлуса на Украйни вече няма кой да му ги продаде.

 

    Този постинг е ретроспективен и понеже сега актуална е темата „Украина”, сезирам с него троловете-примати, да фанат и да попрочетат нещо по нея. Затова ще разширя малко постинга си за хеликоптера К 50 като се спра и на съветски личности-биринджии от онова време, свързани с Украйна. Така писанието ми за К 50 ще стане полезно не само за троловете-примати, които са най-първите постингвачи в социалните мрежи, но и за по-висшите от този вид, достигнали вече средата на отсечката между примати и маймуни:

   Едва ли всички знаят, че Хрущо е с украиинки произход, но винаги  е наричал себе си руснак. На троловете, които тролят за пари препоръчвам да попрочетат нещо от биографията му. Тя е в няколко тома. Нека прочетат за ролята му по време на репресиите на Сталин над Украина и за дейността му в самата Украина по това време, но непременно за годииниите 1932 – 1937. По-верен съратник на Сталин и човек, на когото Сталин да има такова доверие друг такъв няма. Нека да попрочетат троловете и за съвместната работа на Хрущо и Каганович, друг довереник на Сталин. Да прочетат и за деятелността на Хрущо по време на ВСВ. Там има една голяма лъжа, политически офицер бил. Не е вярно, бил е офицер към НКВД. Знаем каква е била задачата на растрелячите на НКВД в тила на войниците, към които той е офицер с чин генерал. Мистерия е и смъртта на сина му, за който има измислени легенди, напр. версията че бил отличен стрелец. Съмненията, че е убит по заповед на Сталин остават. Друг интересен период – палячовският – на Хрущо от 1945 до 1954 г. също е доста интересен. Главната му дейност тогана е участие във вилата в Кунцево при запоите на Сталин. Хрущо разкрива истинската си същност след 5. 03. 1953 г. отстранявайки всички свои противници по пътя си, от които убива само един, Берия. Останалите – Маленков, Каганович, Молотов, Шепилов, Булганини др. той измита от върховете на КПСС и ги турга на разни постове по огромната територя на СССР, напр. шефове на заводи, банки, совхози, охрана на мавзолея на Ленин и т. н.

    Още нещо, свързано с украинеца Хрущо, самоопределящ се за руснак – трагичните събития от 1956 г. в Унгария, които Шостакович отразява в гениалната си Единадесета сиимфония, наречена „1905 г.”

     И още едно събитие от живота на Хрущо – за да бъде той изцяло съсредеточен върху работата си /за шастието на народа?/ Хрущо намира още двама съмишленици, маршал Малиновски и Янош Кадар и те си извършват операция кастриране, за да не мислят за глупости. Така основават известното трио на скопците. Докато Хрущо обаче е бил вече женен и с деца, а маршалът - доста възрастен, Янош Кадар е бил още ерген. И му е останало май да обича само комунизма, който той внедряваше в Унгария след събитията от 1956 г. А политическите му противниици му Имре Наги и генерал Малетер бяха разстреляни след ужасяващи изтезания от инквизиторите на КГБ.

    Макар и хитър като свинкя, Хрущо, наричан от Сталин дебела украинска свиньо, също бе изпързалян с намесата на КГБ и сега няколоко думи пак за сезирване на троловети-примати в соцалните мрежи върху личнотта на друг потомък на руски заселници в Украйна,  макар и чист руснак, Брежнев.

    Брежнев, както и Сикорски е син на руски заселници в Украина, когато тя е в пределите на руската империя. Той роден за комунист, както Сикорски за конструктор на вертолети. Възкачвайки се по стълбицата на възхода на ВКП/б/ Брежнев работи като партиен работник на важни места в СССР, преминавайки и през поста политически офицер по време на ВСВ, което означава, че и той е бил служител на НКВД. Нямя начин някой да се е въздигнал в СССР и да не се е утвърдил в средите на КГБ. Такъв е и полковник Путин, полковник на КГБ в Дрезден. Длъжността политически офицер въвежда по-късно Хрущо, това са най-верните на КГБ служители, внедрени във войската. Хрущо прави реформи в НКВД, като променя името му на КГБ и на всички постове поставя свои хора. Политическитее офицери  ги имаше и  у нас, но не толкова силни като фигури. Във всяка подводница на СССР, във всяко важно военно поделение, решението се е вземало от политическия офицер, който е отварял един плик – последните инструкции на КГБ.

    След ВСВ кариерата на Брежнев се развива предимно в Украина, където той става шеф на Днепърската мафиая. Това са технократи, които настояват за още по-ускорена индустриалицация на страната с цел производство на най-модерни оръжия. В Селскостопанския завод на Днепропетровск, където Брежнев е директор се произвеждат двигателите за съветските ракети. Затова сега на Путин му е толкова криво за тези заводи. Брежнев е местен човек, той е от гр. Дзерджинск на Днепър, известен с паметника на ФЕД. Човекът на Ленин, шеф на ЧК, който след идването на власт на Сталин бива умрян при неизяснени обстоятелства. Има какво да се търси в архивите на КГБ.

   Истинските  комунисти са обидени на Хрущо, защото той злепостави Сталин и искат възвръщането на сталинизма в по-съвременен вариант. Пак КГБ играе важна роля, Хрущо от генсек го правят персонален пенсионер на СССР и фактически остава под домашен арест, на поста му застава неосталиниста Брежнев. В аванс споменавам нещастието, което сполетя децата и внуците му, всичките вече не измежду нас заради пиянство и полудяване.

    Пак сезиирам троловете, нека се запознаят с паметника на Хрущо от черно-бял мрамор, изработен от Лев Кербел. Янос е двулик, Хрущо е наистина черно-бял. Паметникът е  произведение на изкуството.

   Хрущо е махнат, идва Брежнев, неосталинистът, който ще оправи работата. Неговото време на управление на съветската империя остава в историята и като „Годините на застоя”. Но все пак той свърши нещо. През 1968 г. в Чехия и през 1980 г. в Полша. И още нещо – обгради с клеон целия соцлагер, като мрежите му обхванаха и нащата граница от Тимок до Беласица и после до Резово. Благодарение на него един ден в седмицата да гледахме съветска телевизия, как живеят най-щастливите хора на света. А за въоръженията на Варшавския договор по негово разпределение заплащаха солиидарно всички соцстрани. От ерата на Брежнев остана крилатата фраза, която той повтаряше навсякъде така често, както поповете в църквата „Господи помилуй!” по време на служба:

-         У нас все, чтобы обезпечить свою безопастность?

Ким Чен Ун повтаря нещо подобно:

-         Войната е неизбежна!

 

   Бившите комунисти /неправилно се изразих, бивш комунист няма!/ и подкрепници на задкулисието /говорим задкулисие, понимаем Путина, говорим Путин, понимаем задкулисие/ у нас още си спомнят за славното време, когато СССР можеше да направи нещо високотехнологично и вероятно мисълта за страхотното достижение на онова време, хеликоптера К 50, не ги напуска. Има радиостанция с това име /май, че беше в Бургас/, никове в социалните мрежи с различните наименования на вертолета. Това е характеристично за тези, на които това време им е свидно. Били са агенти на Центъра или деца на тези агенти, продължават да му служат и сега, но вече като тролове в областите, в които са ги разработвали. Защото щатни агенти вече няма. Времето обаче се е изнизало покай тях и те си остават на ниво примати. Всичко се променя в този свят. След технологичната революция предстои и генна, тя ще започне още този век, но началото й вече се усеща. Времето, което троловете химнословят срещу заплащане на мъртви вече идеи и зли гении безвъзвратно отмина. Те ми напомнят за един случай от туризма ми, когато нощувах в незнакомая комната.

    Имаше летеж на бръмбари рогачи, вероятно тогава бе техен разможителен период. В стаята където бях имаше един убит бръмбар. Докато бе отворена вратата обаче в саята влетя един рогач, достигна прозореца и попадна при убития бръмбар. За моя изненада, той опита да извърши с него интимен контакт с цел възпроизводство на вида, макар бръмбара да бе мъртъв, вероятно бръмбарка. Бръмбарът бе до толкова настоятелен, че го изнесох извън стаят заедно с бръмбарката, с която той полетя, мъкнейки я със себе си.

    С такъв устрем, като този на бръмбара, който си хареса умрялата бръмбарка, днес троловете са се захванили за нещо, което също е умряло, но им носи някакви доходи, явява се техен поминък. Нещастници. Жал ми е за това съсловие, макар то да превзе социалните мрежи. Но за това са си виновни и тези, които влизат в сайтовете им и ги четат, а най-вече творците, които не различават трол от човек.

 

    За незабравящите героичното си минало комунисти прилагам сниимки на незабравимото от 1982 г. военно технологично съоръжение, вертолета К 50, едно наистина уникално съоръжение в рамките на СССР. Сега в Русия, по времето на неосталиниста износвач на суровини, бащица на олигарсите и полковник от КГБ Путин, такова нещо вече не може да бъде създадено. Той дописва последните страници на труда си, снимка на който ще поместя след снимките на черния красавец К 50. До такова падение никой друг руски държавник не е довеждал тази огромна страна. Да не може тя да произвежда нищо, да живее от износ на природни ресурси и да дрънка ракети…


image

Следват снимки на черния хищник. Този е въоръжен с 8 ракети.

image

Двата винта, които са съосни разрешават на хеликоптера да бъде суперманеврен. Той може да носи и две баки с допълнително гориво, което след изчерпването му летецът изхвърля.

image
 
К 50 може да лети на метри от повърхността на земята, на водата, конструкторът Камов казва, два метра.
 
image


image 

 
image

Това е американският хеликоптер Апачи, на технологично ниво 2015 г. Има и радар, помагащ му да следи ще бъде ли нападнат от самолет и даващ му възможност да атакува самолета с ракета. Този тип хеликоптери са участвали в бойни действия по света и поради това са доусъвъренствани. Произведени са с хиляди и се продават по целия свят. А от К 50 - само 15. Такова е съотношението между военната сила на САЩ и на Путин днес по отношение на конвенционалните оръжия. Затова войната в Сирия и Украйна смъкна рублата до 80 за долар. 

image 

Моим заместником - Путин!
Это мой последний приказ.
Той е моят възлюбен ученик,
в него е моето благоволение.
 
image
 
Два полковника родственами делами. Десният свали пътнически самолет над Локърби с 300 души и плати първо 4.5 млрд. долара, а после и с главата си. Вторият свали индонезийски пътнически самолет с 300 души над Донбас и се опитва да блокира трибунала от позицията си на член на Съвета за сигурност. Не будеть! 

image
 
Ким Чен Ун и Путин, верни във борбата,
скоро ще въведат нов ред на земята!

image 

Имам да дописвам още няколко страници, в края съм.





 













 





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12283692
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930