Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2015 04:58 - СВЕТЪТ ЩЕ СВЪРШИ, ЛОШИТЕ ХОРА - НЕ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1649 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 26.07.2015 05:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
             СВЕТЪТ  ЩЕ  СВЪРШИ,  ЛОШИТЕ ХОРА – НЕ!!!

 

    1. ПРЕЛЮД:

    Понеже летата ми станаха доста, хвърлям понякога поглед назад и установявам, че много съм ходил из България и по-малко по света. През тези години много неща видях, много истини проумях. Винаги съм се стремил да превръщам пътуванията си в творчески процес, макар това да не става често. А пътуванията ми, съпътстващи ме през целия ми живот – голяма част от тях остават живи в мен, други отзвучават много бавно, както трептяща  струна от субконтраоктава.        

      Първата част от „разходката” ми през това лято събуди в съзнанието ми спомени от преди две лета. Причината – оказах се на обратната страна на една махала от с. Врабча, намираща се на планината Гребен. Махалата е толкова високо в планината, на такова неповториимо място, че върхът над нея, наподобяващ зъб, съм си избрал за репер, когато съм из този район. Аз съм писал, че имам много силна зрителна памет, която в случая ми помогна да се сетя дори от кое място снимах махалата от срещуположната й страна. Трудността, поради която забавих този постинг дойде от това, че трудно намерих снимките в компютъра си, защото архивът ми вече стана голям като нилски кон. А времето ми сега за тези неща, когато съм в Лос Анжелес – то е доста по-малко от преди. Животът е твърде многообразен - излизат неочаквани и неотложни задачи, появяват се нови приоритети.

    Споменът, който се върна в съзнанието ми бе от едно обгледно място на Ясеновия рид, който е в частта на планината Руй в Западните покрайнини. Изкачих се тогава на Крепостта на Иван Асен, наричана от селяните от Звонци връх Калето, ползвах римски път през Руй за Трън, за времето си вероятно магистрала, минах през много български села и местности, красиви, както може би в рая. Високото било на Руй и част от планината Гребен затваряха хоризонта към България. Писал съм за Гребен планина, разкошна е. Покрай река Ерма тя има скални ридове, наподобяващи зъби на гребен, от които идва името й. Високата част на планината обаче представлява котловинно плато, високо 1000 – 1100 м. н. в, заградено с бели високи скални зъбери. Това плато е било пасище за домашните животни на хората, служило е за градините им, а махалите, принадлежащи към с. Врабча са разположени покрай заграждащи ги ридове навътре в гората. По платото има временни извори и много кладенци. Днес тук е пустош…

     Планината Гребен започва от с. Суково и завършва почти при Брезник. Ноьйският договор разделя тази планина на две, като на нашата част от нея дават ново име според традицията, свързано с името на близко село под нея, Завала. Така е известна тя днес, Завалска планина. Освен планиината „договорът” разделя и село Врабча на две - в България и в Западните покрайнини. Границата минава над два прохода от двете й страни – единият от Трън за Драгоман, а другият от с. Петачинци за Цариброд.

    Половината от махалите на село Врабча по този начин са откъснати не само от България, но и от света. Този пример е ярко доказателство какво се целели великите сили – да прогонят българското население от тези земи или то да си умре в щракнатия му от тях снежен капан в планината.Само който познава района, който описвам може да разбере написаното. Живеещите по махалите не могат вече да достигнат дори до централното им село Врабча при роднините си, да се видят, да си помогнат, защото то остава зад границата. А на другата страна градове за предлагане на стоките им няма. Затворен за хората по махалите се оказва и достъпът до Трън през с. Петачинци, до което има 5 км. слизане, а после още 3 км. до Трън, който също вече е зад границата, определена от „договора”. Така през лятото хората не могат да достигнат и до Трън да реализират стоката си, да си купят каквото им е необходимо за да презимуват и те и животните им.

      Това е един пример за подлостта на великите сили, за които живота на хората не струва нищо в сравнение с интересите им на Балканите. Те приятели нямат, имат интереси, каза един английски изрод, който заповяда да бомбардират културната столица на Германия, Дрезден, след като ВСВ бе привършила. Подлото отнемане на наши територии роди нова подлост от страна на сърбите, които окупираха тези наши  територии след разпада на Тройното кралство и до днес ги държат незаконно. Който сее ветрове, ще пожъне бури, казва Апостол Павел.

      Цялата трагедия на този процес не може да се научи от учебниците по история, защото историята се преиначава с цел да служи на последните властимащи. При нас не е точно така, защото буквално какво да се напише в нашата пренаписана история след Деветото основните насоки дава лично Сталин. Те остават в учебнициите до днес. Донякъде от филмите, донякъде от книгите, донякъде от неформални форуми по тази тема може нещо да се понаучи, за мен обаче този процес е познат в много по-широк аспект. Едва ли друг българин познава така добре както аз територията българска, която президентът ни нарече Западни Балкани, а и доста съм чел по този казус. Това не са балкани, ненаселена пустош и не знам какво, така не се говори г/н президент. Там в собствените си имоти през 1919 г. в чужда държава са били заточени 180000 българи.

 

    

     2. АРИЯ:

     Историята трябва да се учи! Така страшните периоди в живота на хората няма да се се повтарят, животът ще върви напред, а с него - интелекта и разума на нас, пътуващите в прекрасния космически кораб, наречен Земя. Тогава те ще могат разсъждават справедливо и мъдро според възможностите си, ще следват пътя на истината, ще отхвърлят магическите заклинания, с които държавниците-примати промиват мозъците им. Ако лошите неща в историята се повтарят, те ще водят ускорено по утъпкан вече път към още по-големи разрушения, ще разколебаят хората във вярата им, че светът върви напред. Ако тази тенденция се наложи в резултат на лъжите и насилието на държавниците-примати, които се не свършват, хората за да оцелеят против желанието и естественото си Божие употребление ще се отдадат на магия и заклинания, ще заживеят облигатно в тотална лъжа -  фундаментът на агресивността, на материалната и духовна нищета в днешните държави-примати, които нищо не могат да произвеждат, но пък дрънкат ракети. КНДР може да унщожи Южна Кория и Япония, Русия – цяла Европа.

    Би трябвало светът да върви напред, мисля си аз, макар все по-малко да остават държавите начело с примати, но тенденцията май е друга. След почти 100 години от несправедливите „договори” от ПСВ, които доведоха до Втора, по този път на идиотите, трасиран от тях преди век, заклеймен от историята, днес большими скачкоми идет Путина. Той извърши аншлус на два региона от Грузия /Северна Осетия и богатата на нефт, но и много красива част на Черноморието, Абхазия/, на един клин от Молдавия, който нарече Республика Приднестровие, после на Крим от Украйна, сега  опитва аншлус и Донцецка и Луганска област, които нарича Независимые Новороссиские Республики. От полковник Путин / чинът му в КГБ/ може да се очаква толкова, колкото от полковник Кадафи /чинът му във войската/, он тоже предвосхищают своей конец. Този път на идиотите след ПСВ, които разделиха държавите не само в Европа, но и по света, та чак до Далечния Изток и положиха основите на днешното противопоставяне в света на територален, етнически, верски и културен принцип е отречен от историята. Ако в новите „независими” республики, чиито бащица стана Путин бъде внедрен путинизЪма, това ще е краят им, защото те не могат да имат допирни точки със света, ще се станат КНДР-2. Ако в Украйна победи путинизЪма, то това би било нещастие за всички украинци, защото те пък ще станат Куба-2 – самокапсулирали се към света, откапсулирали се към една държава с обществен строй от времето на приматите, намираща се на другия край на земното кълбо. Кой ще спечели от това противопоставяне в Европа, плод на болния мозък на полковника от КГБ, нека някой да познае от три пъти. Аз ще позная от първия – Америка. Ще й плащат да ги пази, а може и да им набута нов вариант на плана Маршал ако ги остави да се сбият. Както решат…

    Тези процеси са особено обезпокоителни като цяло, но сред хората те водят до деградация на мисленето им, обезверяват ги, те считат че не е възможно да се случи нещо разумно, че във времето на голямата лъжа трябва да се лъже, да не се вярва на самия себе си. Ни държава, ни общество, ни семейство, нищо не става от такива деформанти, деграданти, промити мозъци, избрали си идоли, на които да се кланят или турнали ги по мавзолеи.

     Може ли непримат, израстнал в царството на лъжата и насилието, макар и не приел „ценностите” му напълно да работи за укрепването на един такъв процес? Отговорът е отново много обезпокояващ – може срещу заплащане, защото и добрият човек, роден сред идиоти прихваща по нещо от тях, иначе той е загубен. Ще го унищожат както лястовиичките, ако някоя се излюпи бяла. И се съгласява да работи напр. като платен хибриден войник, специализирал се за трол в социалните мрежи, напр. да химнослови държава с режим, начело с примат. Всичко това - против волята му, но е срещу заплащане. Всички лъжат, защо и той не. Това е основната причина -  появата на нова професия, трол – за да защъкат в социални мрежи изведнаж толкова много тролове, по същество хибридни войници на държавите-примати.

     Още на първия конгрес на коминтерна през 1985 г. е решено, че на агентите ще се заплаща. На заплата и на разположение на коминтерна ще посоча само двама наши сънародници – Георги Димитров и Цола Драгойчева. А за назначаване на хора на длъжност тролове ще посоча само един бивш партен биринджия, Иван Костов. Тия пениси със заплащането на кадровите и волнонаемни агенти продължават и сега. Последното доказателство е от контрапротестниците в подкрепа на съдебната система, която е гърбът на мафията в България. Приматчета, които изобщо не знят за какво става въпрос искат смяната на министъра на правосъдието без да знаят дори името му, нямали му доверие. По 20 лв. са им давали за това. И тук прозира намесата на Путин в нашите вътрешни работи, защото той има в парламента ни четири партии, които работят за него и чрез тях той дърпа конците в България - без тях парламентът не може да вземе нито едно решение. Уж се противопоставят една на друга тези партии, този спектакъл гледаме постоянно. Преди години пред джамията в София се „сбиха” две такива „враждебни” една към друга партии, но че ги командват от едно място / Центъра?/ в това съмнение не може да има. Доказателство – опитът сега да се пипне съдебната система.  Контрапротестниците отново заимитираха попикани оси, както от времето, когато защитаваха Орешарски и Пеевски. Сега обаче е различно, контрапротестират в защита на Цацаров и Пеевски. Срещу 20 лв. на сеанс. Има и по-високи тарифи обаче. Ако се премине през Центъра и се усвои /напр./ технологията с радиоактивен литий или пък полоний, възнагражденито ще е много над 20 лв. Ако се забият пет куршума в главата на интелектуалка / Политковская/ или четири в гърба на дисидент /Немцов/, вероятно тарифите са доста различни отколкото за тролова „статия”. Аз ще посоча и тагове: В момента се набират студенти за безплатно обучение във ВУЗ-овете на Русия.

    Срамното е, че сред нас, българите, които сме пострадали най-много от отнемане на български териитории, днес придадени към Турция Гърция, Македония и Сърбия, се намират тролове подкрепници на отнемането на територии от чужди държави начело с държавник- примат, в чиито действия няма нито морал нито разум, но пък дрънкане на ракети. Никакъв просперитет след аншлуса на тези територии не може да има за хората, защото територията им ще бъде превърната в подземни силози за ракети. Тези тролове в социалните мрежи мязат на клошарите в градинките, където играят деца. Клошарите могат само да наекскрементират градинките, възползвайки се от паравана на демокрацията. Такъв е ефектът и от „работата”  на троловете в социалните мрежи. Най-опасните и най-високо платените тролове обаче са тези, които са разработени да се прикрепват към творците с цел да ги омаскаряват с досега си с тях. Жалко за творците, такива има, а когато се объркат /или продадат?/ първенците, объркването сред хората расте по експонента.

    Браво, тролове от социалните мрежи, дерзайте! Има и по-големи герои от Вас, тези напр. които взривиха църквата „Св. Неделя” по времето на Сталин. Въвеждам един таг, фамилията на евреина Фридман. Дано да го достигнете по величие на подвига и да останете в историята като него. Или пък някой от Вас да се превърне в символ на троловете, както „Моторолата” на Путин в Донбас. Иначе ще си останете със скромните възнаграждения по 20 лв. на статия или за участие в контрапротести  срещу контрапродуктивното предлагане на промени в съдебната система или други контрарепродукции,  ползвам термин от речника на Путин. Май и Вас, като и четирите партии, Ви командват от едно и също място. /Центъра?/

   Посылаю Вам приветы!!!

 

    3. ФИНАЛ:
    Финалът ще е доста тъжен. Ще покажа какво е станало с една махала, където хората са живяли по Божия закон стотици години, а възможно е и повече от хилядолетие. Природните условия в тази махала считам за най-суровите в цялата страна. Имам сериозни познания в тази област и може да ми се вярва, макар да не съм хабилитииран. Махалата е част от мегакомплекса от махали, които някога са били към Трънското село Врабча. Тя е отдалечена на час и половина - два през планината до с. Врабча, от където има път за Трън. Другата опция за връзка на махалата е да се слезе до с. Петачинци, находящо се на 5 км. от махалата и на около 500 м. по вертикала под него, от където също има път за Трън. Границата отнема тези негови опции, хората от махалата остават щракнати в снежен капан. Хилядолетие може би тези сурови природни условия не са прогонили хората от махалата и съседните на нея, но върху хората се стовариха други беди, причинени им от идиотите и днес от махалата е останал  само един емоционален спомен. Несправедливите договори от ПСВ, които откъснаха този регион от Родината му, после преврата на Деветото, колективицацията, това прогони хората от тук, останалите беди за тях премълчавам, тези две стигат. Махалата вече е само спомен. Мисля, че се казва махала Пропаднала заради карстовата си местност, в която се внезапно се раждат въртопи, но не съм сигурен в името. Аз също съм свидетел на раждането на въртоп в района на с. Губислав.
   На търсещите красота сред природата препоръчвам посещение на тези места от друго разделено от граница с. Петачинци, но от частта му в Западните покрайнини. От там започва път за джип към махалите на Врабча, разделени с граница, които са на територията на планината Гребен. Красотата е изключителна. Ако в Петачинци се отиде с джип, има и още един път, който извежда по шосе на военните чак над с. Вучи дел и после под вр. Руй. Приказка!
   Има една категория хора обаче, които не стават да посетят този район. Това са троловете, защото за толкоз много усилия няма кой да им плАти по 20 лв. на ден за проституирването им по казус. Те по толкоз си сакат, а тук такову нещу нема, оти даян требе и дупце.
    А би било добре проституиращ по казус трол да се окаже тук и да види за какво се подлага на употребяване...за 20 лв.
   

       
 
image
 
  Тази снимка е направена от последната махала на Ясенов рид, който е на територията на Руй планина. След това село буковата гора става толкова дива, макар да може да се ходи в нея, че да навлеза и продължа към билото на Руй не посмях - страх ме е от мечки. Вижда се ливада на селото. Селото е почти напуснато, в центъра му има обилен карстов извор и никъде другаде вода. От него има прекрасен изглед към ридовете-гребени на Гребен планина, към скалите на Влашката планина над ждрелото на р. Ерма. Има изглед и към платото на Гребен планина с наклон към с. Петачинци, където е и въпросната махала Пропаднала, принадлежаща някога към с. Врабча. Тя ще се види от следващата снимка, сега се вижда само върхът над нея.
 image
 
   Виждат се няколко къщички от махала Пропаднала, в основата на върха. Този връх поразително наподобява вр. Драговицкия камък, но е на съсем друго място. По въздушна линия двата върха са на около 4 - 5 км. Махалата е направена в требеш - изсечена част от гората на подходящо за къща място. Махалата се състои от няколко махали, най-добре се вижда горната. В ляво има друг заоблен връх, зад който са селата Врабча и Проданча.. Ридът в дясно от този остър връх слиза в с. Трънска Банкя и служи за граница след 1919 г. Такова място за живеене се среща много рядко.

image
 
   В почти незащитена от ветрове гънка от обратната страна на този връх е махала Пропаднала. Тази снимка е направена от Драговицкия камък. В дясно от върха се вижда скалист рид, който е от Гребен планина и е част от красивото ждрело на р. Ерма. Под този скалист рид е с. Искровци.
 image
 
  Тази снимка направих от махала Маниш. Да се вижда в какви места е бил жив българският дух, как се е съхранил с векове, и колко леко го прекърши брадатата спирохета на Маркс, която бе пренесена тук след 1944 г. Махалите са обезлюдени, селата са в будна кома. В с. Врабча живеят постоянно само 8 души. За тези беди, които ни постигнаха, сега b. g. тролове, част от хиридното воинство на страните-примати срещу 20 лв. на сеанс воюват с исалките си същите тези беди да сполетят други хора...
 
 
 Прилагам линк с едно произведение на Цезар Франк, музикалната съвест на Париж според писателя Ромен Ролан.
 
 https://www.youtube.com/watch?v=XismhZn_GQc

 





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12302255
Постинги: 4573
Коментари: 10803
Гласове: 18380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930