Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2015 15:25 - РАЗХОДКА В КАРТИНИ ИЗ ИСКЪРСКИЯ ПРОЛОМ - 2
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2718 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.03.2015 15:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   
    Приятна виртуална разходка с тези скално-водопадни картини. Не помествам пояснение под природните картини, защото едва ли някой ще се вдигне от компютъра си и да отиде да ги потърси. Това могат да сторят само личности с призвание. Във времето на все по-усъвършенстващите се виртуални контакти, при които вече е възможно дори прихващане чрез мрежата без доближаване на двата разнополови индивида, допълвам възможностите за виртуален досег на сърфиращите с тези природни красоти.


image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image




image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image


image



image



image



image



image

      На този непознат човек посвещавам постинга си:
      Освен природните красоти и дивите животни аз наблюдавам и хората. Те в определени региони на страната имат някакво общо излъчване и по него приблизително определям от къде са. Вторият фактор за произхода на хората е диалектът им. Минута след проговарване на русенка, старозагорка, видинчанка и др. аз знам произхода им. Най-лесно се определя той в чужбина, когато езикът е замрял на определено ниво поради неползването му.
   Този човек е от Искърския пролом. Излъчването му е почти ангелско, възпитан е в добродетелите, които вече липсват у хората поради съзнателното разрушаване на ценностната им система и чалгизирането им във всички сфери на живота. Рядък екземпляр. Ако се заговоря с него може да определя и района на селото му. Както кучетата напр. по вилните зони във всяка зона имат известна прилика, това важи и за хората. В Северна България жените напр. са с големи глави, широки рамене, тесни задници и яки като биволици. По планините хората са дребни и слаби. По полето около София жените са дебели, по-скоро едри, коремът на мъжете е като да носят в него фетус на 15 месеца.   
   И животните са от определена порода за всеки край на страната. Някога имаше овце с остра вълна, каракачанки, неумиращи от сняг и студ, ненуждаещи се от кошари в планината. Имаше порода Искърски сиво говедо, което презимуваше без обори покрай Искъра. Имаше дребна родопска крава, която наподобява по поведението си козата.
   Но има и редки породи хора. Ето един от тях. Поместилият този постинг също влиза в тази категория с доста особените си черти на характера и на изявите си.   

image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image




image




image






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12284026
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930