Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2014 07:08 - ЕДИН ТЪЖЕН ПОСТИНГ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2203 Коментари: 0 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


    В този постинг ще включа снимки от селата Ръсовци, Височка Ржана и Радейна. От снимките може да се направи заключение защо българите от 120000 през 1919 г. днес в Западните покрайнини са останали само 18000. И те си отиват, гаснат като свещици от старост, от бедност, от тежкия живот, който са водили в планинския капан, щракнат им от Ньойските педераси. Чърчил е мразел българите заради победите им над англичаните през ПСВ и ползва поводът, че се присъединяваме фиктивно на страната на Германия във ВСВ, макар това да не пзависи от нас и да не разполагаме с никакви военни сили и войната вече да е била решена, заповядва бомбардировки над различни градове на България. Един от бомбардираните заради този идиот градове е и Пирот, защото той знае, че там живеят българи. Какви заповеди са имали бомбардиращите личи от факта, че те унищожават църквата "Свети Георги" над Велинград, защото тази вечер уредникът пропуснтал да изгаси свещите. Имали са заповед джелатите от летящите крепости, свети ли някъде нещо, да го дскондапцат. По същия стандарт "добрите" във войната бомбардираха когато нямаше никакъв смисъл и Дрезден, културната столица на Германия. Тези хора днес налагат нормите си на живот и стопанскте си системи на света и затова смятам, че не само Европа, но и светът никога няма да се оправи повече от злото, което насадиха сред хората тези идиоти.. Защото в основата на днешното статукво останаха несправедливите договори от ПСВ и диктатът на победителите във ВСВ - бъдещата световната мафия.


image

Замиращото село Ръсовци опитва да привлече туристи с тази карта....

image



image

Село Ръсовци. То е заградено от Балкана, от Видлич и от ждрелото Пъклещица. До Пирот има към 20 км, но се прехвърля планината Видлич, пътят е опасен. Най-десният връх има много пещери, които са били обитавани от монаси в миналото. Естествената връзка на селото е била по долината на р. Височица с Годеч, сега остава щракната в планински капан. Ако не се направи ГКПП между с. Долни Криводол и Смолча селото умира съвсем.

image

Тези две снимки са от рекламното табло, с което се насочват туристите към интересните места в района. А те са много, стига да може някой да ги намери.

image



image

За да се подържа напрежение сред хората тук навсякъде има табели с имена на убити титови партизани и ятаци. Виждайки, че съм българин местни /предполагам бивши агенти на УДБА/ ме убеждават, колко много сърби са избили тук бугарските фашисти.

image

Този паметник са го построили заради мен.?В него се отби водата, идваща от Видлич след потопа тук и не ми отнесе колата.

image

Символ на бъдещето на тези райони? Същото като в Източни Родопи, но там е полупистиня.

image

Тук р. Височица е разрязала връзката на Балкана с Видлич и е образувала ждрелото Пъклещица. Микромодел на ждрелото на р. Ерма или на Искърския пролом.

image

Черна мура на оброчищено на с. Ръсовци, донесена тук преди
200-300 години от България. Идиоти са засекли долната й част
за борина, защото е смолиса. Да си палят печките...

image

Това е кръстат на оброчището в с. Ръсовци с името на спонсора.

image

                Гробни кръстове, правени в с. Гинци.

image



image

Формата на кръста показва, че тук има погребана жена.

image



image

Петбукелен кръст, доста важна особа лежи в гроба.

image

               Ето и моето име на един кръст...

image



image

На горната и долна снимка е един и същи кръст на починала
жена,Той е шедьовър като тези по оброците. Тежи поне 500 кг.

image



image

На следващите три снимки е кръстът на оброчището на с. Ръсовци.

image



image



image

                                Черната мура, моят репер за този край

image

Римски път, който започва от разклонение на главния римски път от Станичане за Чипровци през Балкана. Този път се ползва до днес от с. Височка Ржана до с. Долни Криводол. Не само в планински капан, но и без читав път са оставени тези хора тук.

image



image

Тракторът не може да изтегли каруцата от калта, жената я бута. Така живеят хората тук.

image

Пещери над манастирския скален комплекс "Свети Апостоли Петър и Павел". В едни пещери са живеели монасите, в други са се крили, в трети са извълшвали службите си, в четвърти са погребвали починалите...

image

                             С форма на бедрена кост

image



image

Следват снимки от село Височка Ржана.

image



image



image

Виждайки, че съм до паметниците при мен дойде един човек и като разбра, че съм българин започна да разказва колко убийства са извършили тук бугарските фашисти. Останах с убеждение, че те са идвали тук да отстрелват когото сварят и са се прибирали. Защо се води тази злостна пропаганда, аз имам обяснение.

image

Една българка, останала в родното си място. Отива към смъртта си.

image

Тук е имало оброк, но кръстът е откраднат. На долните снимки е човекът, който ме заведе там, и той не знаеше че кръстът е изчезнат. В този край след завръщането си титовите партизани са натрошили с чукове много от кръстове, по оброците но после децата им са поръчали нови и част от тях са възстановени. Ще поместя снимка на един пресен-пресен. Защо ли се е наложило на децата на джелата на кръста да го възстановяват?.

image



image

Следващите снимки са от с. Радейна. При начертаване на Наказателната граница тя преминава между селата Липинци и Радийна, което е все едно между селата Симеоново и Драгалевци. До римската магистрала, свързваща тези села и ползвана до 1919 г. има оброк с интересн кръст, но нямах време за него. И тази 2000 годишна магистрала е прекъсната от граница, както тази между селата Йеловица и Дива слатина. В това село има много оброчища, чувал съм за 14-15. Село Радейна все пак има някаква връзка с Цариборд, но с. Липинци, чиято естествена връзка с Цариброд е прекъсната му остава само връзка с Калотина и Годеч през планината Чепън и е пълна скръб. Да се пътува там през зимата е по-опасно от руска рулетка.

image

Едно от езерата между селата Радейна и Смиловци. Те са в огромен въртоп, от дъното на който извира водата от планината Видлич.

image

                                                       Църквата в с. Радейна

image



image

                     Една овчарка от с. Радейна.

image

Следващите снимких а на един от оброците на с. Радейна.

image



image



image



image



image


Докато дългите сенки на мафията на Балканите налагат волята си
на политиците и съдиите, които съблюдават интересите им, тук справедливост
няма да има.
 




Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12289404
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930