Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2014 06:03 - На разходка около с. Ръсовци
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3089 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 10.08.2014 21:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   В тази разходка в картини съм включил част от околностите на бъългарското село Ръсовци, принадлежащо към т. н. Западни покрайнини.. Тук има временен, но много красив карстов водопад, останки от многобройни свети места, оброци, природни красоти и чудатости, между които и едно ждрело, не променено от човешка дейност по него. Личи си, че това място е част от християнски култов център заедно с планините около него, започвайки от Манастирище.
   Един от оброците на селото вероятно не еосветен, но се споменава името на човека, поръчал и побил кръста преди 200 години в неговата си ливада, която в следващите години става гробище на селото. Човекът е донесъл и черна мура от Пирин, която е станала огромно дърво, но идиоти са засекли основата на дънера за да изпуска той смола, и после да секат насмолената част за борина, подпалки за печка. Вероятно и с кръстът е иимало проблеми, защото е бетониран. Поне не е счупен както много други, той е много голям и здрав.
   Тази разходка в картини свързах с декрета на Путин, който дава минимален шанс на тези хора да подобрят живота си, ако се появи възможност да продават селскостопанските си стоки на този пазар, но се съмнявам, защото тук хората нямат опит в сношенията с мафиоти и последните ще яхнат събитията, за да ги ограбят съвсем. От 1919 г. до сега тези хора чакат откриване на ГКПП село Долни Криводол - село Смолча...и нищо. Резултатът - от няколко хиляди души в селото, днес там има само няколко десетки стари хора.


image

Това е Ръсовският водопад. От една карстова дупка излиза голям дебит вода, скача на три пъти и се влива в река Височица. Водата във водопада е временна, към месец август вече я няма. Следващите седем снимки са също от него, напрпавени са от камъните на р. Височица, която по дебит понякога съперничи на Искъра.

image



image



image



image



image



image



image



image

     Тази колиба на връщане ме спаси от страхотен дъжд, от всякъде идваше вода.

image

Това са пещери, в които монасите в миналото са се крили и са основавали монастири. Пещерите са по скалите на ждрелото на р. Височица. Те са труднодостъпни веднаж поради релефа тук и втори път, защого трябва да се гази реката. А тя  след дъжд напомня за руска рулетка. Коритото на реката тук е тясно, а скалите - отвесни. Не свариш ли да избягаш, ще те отнесе в с. Пъклещица.

image



image

Такъв го бе приготвИл Делян Пеевски на престъпниците в
България, ама го не избраха за шеф на ДАНС...

image

Следват снимки на входове на пещери, в които е имало манастири по ждрелото.
Донякъде ми напомнят за пещерата "Утробата" /Дандардъккая/ до с. Илиненци.

image



image



image



image

Малко трудно ще се достигне до входа на тази пещера.

image

          Пазачът на останките от скалните манастири

image

Оброчният кръст при днешното гробище на село Ръсовци. Той не
носи името на определен Светия, вероятно не е осветен.
През 1810 г. селянин от тук поръчва в Гинци този монументален
кръст, побива го тук, но и носи някъде от Пирин фиданка черна мура.
Черната мура се хваща и днес е един от символите на селото. Аз я
ползвам за репер когато слизам в тази посока от Видлич или Балкана.

image

Следват гробни кръстове, които свидетерлдтват за етноса, обитавал
тези места, връзката им с България, село Гинци и град Годеч, но и за
това, че хората са имали възможности да поемат тези разходи. Сухата 
пара е идвала от овцета - най-тежкият животновъден труд.

image



image

Този кръст е един от уникалните въобще! Добре, че Иван Костов и Ангел Ахрянов не са го знаели, щяха него да откраднат и побият пред параклиса на НДК. По чантата на фотоапарата ми, която е широка 18 см. може да се пресметни широчината му. Теглото му е поне 500 кг. и е напправен от гранит. Този предмет е не по-малко ценен от кръста монаха Рафаил в музея на Рилския манастир.

image



image

Кръстовете на преждепочиналите са поставяни в краката на новопредставения пред Бога или до оградата на гробището. Какви шедьоври има измежду тях!

image

За размисъл: С каква гранитна скала се е преборил селянина от с. Гинци, само с длето и чукче, за да направи от нея този кръст на починала /б. м. заможна/ жена.
Ако сега теглото на този кръст е към 500 кг. как ли майсторът го е обръщал, за да работи по него! Как е натоварен без техника, как не се е строшил във волската каруца от Гинци до тук. Кръстът е изоставен, макар да е собственост на наследници, вероятно на заможни родители. пръснати някъде по света след 1919 г. Добре е това архитектурно чудо да се прибере и съхрани в някой музей, за да го виждат хората. А хората - какви са делата им посочвам какво са направили с черната мура, част от оброка на селянина от Ръсовци. Ще си поръча някоя мутра да му откарат кръста в мутробарока му, че си плАти, техника ще намери - както при открадването на кръста на бай Цветан от гробището в с. Гинци - и това ще е последното му видюване от хора.

image



image



image

Кръст на починала жена, одтавен до оградата на гробището.

image

                             Черната мура при оброка

image

                                    Оброчният кръст
image       

              Оброчният кръст с черната мура зад него

image

Тази и следващите три снимки са на удобно за достигане място, не се гази реката.

image



image



image








 В дни на война и мир на мъдрия приляга да види сгодата от случая веднага!

                                                                                     Й . В. Гьоте

  АНШЛУСЪТ ОТ ПУТИН НА КРИМ – ШАНС ЗА ИКОНОМИКАТА

             И НА БЪЛГАРИТЕ В ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ

 

      Най-големият олигарх в света, рожба на всесилното КГБ, Путин, вече не може да рекетира други държави, защото му скръцнаха със зъби. Шило в торба обаче не стои, казва една наша поговорка и това е обяснението за последвалото негово рекетиране… на собствения му народ. Такъв е по същество последният му ход да ограничи вноса на храна за хората на Русия от Европа, макар подчинените му олигарси вече да скапаха Русия до степен, при която тя да не може да си произвежда нито храни, нито стоки за ширпотреба, както се класифицираше в метастазиралата в олигархия империя на злото невоенното й производство. Във втората част на писанието си ще дам прогноза какво ще се случи с Русия след като тя постепенно се оказва низвергната от почти всички страни в света заради агресивната политика на бащицата – първият по богатство в света олигарх, Путин. Само в 2-3 изречение ще кажа, че той поема познатия курс към капсулиране на страната, който устройва враговете на Русия, защото капсулиралата се държава наподобява човек, не намерил пътя си на земята и поради това, подготвящ се за евтаназия. Заразеният с вируса на марскизЪма  Енвер Ходжа бе капсулирал комунистическа Албания - твърд последовател на Сталин - за десетки години На това капсулиране албанците сами сложиха край. Най-зверското капсулиране обаче е факт в Северна Корея, и тя свързана с  СССР като негова бивша окупационна зона. Сега бащицата си е спомнил за модела на тези идиоти – сигурно ги е учил в КГБ - и стартира прилагането му в Русия. Ето как:

    Бащицата нямало до внася храни от ЕС, но руснаците все пак трябва да се хранят, защото ще се повторят ужасните години след 1917 или тези в Украйна през 1936/37, когато на власт бяха други идиоти, но от същите служби и ползваха същите /както Путин/ методи на „работа” с масите. Покрай приматщината в политиката на Путин, който съсипва Русия откакто я превърна в олигархия се задава звезден момент за няколко притиснати от законите на ЕС страни, които все още не членуват в него. При това /путинско/ статукво те ще могат да реализират хранителните си стоки в Русия, явяваща се за тях един безкраен пазар за този тип продукция, защото Русия е огромна страна, нуждите й от храна – също. Напомням, че олигарсите скапаха дори зърнопроизводството на Русия, добивите от което падат с всяка година, а разработвани до скоро ниви се превръщат в келемета като нашите.

    Щом като вече няма ЕС да храни руснаците, ще ги хранят други страни – природата не търпи празно място. Най-близките до тази огромна и изостанала в технологично и всякакво отношение страна са Турция, Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина. И Косово може да се включи, но те се превърнаха в депо на наркотиците от Афганистан за Западна Европа – доста по-лек начин за препитание в сравнение с работата на полето или с животните. Тези страни могат в кратки срокове да пренагласят производството си на земеделски продукти и да ги изнасят изгодно за Русия, но те и сега имат нереализирани на пазара огромни количества от тях и са петимни да могат да ги продадат. Уточнявам, че колкото и големи да са тези нереализирани хранителни стоки, те няма да са достатъчни за Русия. Нишата ще запълни постепенно Бразилия, един от най-големите производители на месо в света. 

    Започвам с възможностите на Сърбия да изнася храни за Русия:

    След юговойната и разделянето й на отделни държави заради подтискането им от сърбите, Сърбия се оказа постепенно обградена от държави, принадлежащи към ЕС и такива, с които тя е в лоши отношения.Това пречи на икономическите й връзки с тях от една страна, но от друга тя не може да произвежда никакви качествени стоки. Нито технологии претижава Сърбия, нито специалисти, нито енергийни суровини, за да направи нещо хубаво. За да оцелее временно Сърбия в тази обстановка докато влезе в ЕС бе заложено на селскостопанското производство, за което страната имаше база и хора с умения в тази област. Напомням, че Тито не разреши на Сталин да ги колхолизира и поради това двете страни станаха врагове. Но пък хората останаха по селата си, продължиха да произвеждат селскостопански стоки и това бе важно за титовата промишленост така както и парите от гастарбайтерите му по Европа, които те харчеха в Югославия. Тези прелести – запазване на собствеността на хората касаеха и българите от Западните покрайнини, които бяха подложени на сърбизация не чрез отнемането на собствеността им, а чрез прлагане на други способи – терор чрез УДБА, затвори, идиотщини за това, че са от друг етнос – българи - и искат да си го запазят, като се противопоставят на сърбизирането им.

   Сърбия е в много изгодно отношение като природа за производство на селскостопански стоки. В нея има много плодородни полета, полупланини и планини. Климатът е като нашия в Северна България.  Унгарската територия, придадена към Сърбия в резултат на договорите след ПСВ с име Воеводина предствалява нещо като нашата Северна България в района на Мизия, наричана Златията. Разкошна земеделска земя има и по долините на техните големи и малки реки. За разлика от нашите келемета, техните ниви се обработват и погледнати от някоя планина те наподобяват пъстър килим. За животновъдство също има добри условия. Сърбите се работливи хора като нас, не слагам в това число комунистите и шовинистите от големите им градове - техните мутри -  които бяха основната причина за юговойната, чрез която да се оттърват другите народи от тези дебели изроди със скъпи джипове, които се занимаваха само с далавери. Във Воеводина има доста голям цигански етнос, но там циганите работят, още унгарците са ги научили така. Тази област е много плодородна. В Санджак има мюсюлманизирани сърби, много зли и настроени против християните. Те също работят много. В Южна Сърбия пък преобладават албанците, които  са най-трудолюбиви от всички. Пазарът на ЕС е преситен с такава стока и да се изнесе нещо от Сърбия натам има много пречки. При това положение селскостопанските стоки пренасищат пазара в Сърбия и остават нереализирани, а сърбите бедни. Имат какво да ядат хората и почти нищо друго. Тази беднотия е особено показателна в периферията на страната, визирам Западните покрайнини. Пред очите ми в момента изплува картината с немощния дядо, бабата и кравите им, които общо дърпаха и бутаха една каруца с храната им за зимата.

   Друга балканска държава, която може да изнесе голямо количество селскостпонаски стоки е Македония. Тук положението е по-особено. В тази страна работят албанците, а македонците са по кафани и кръчми. Прави са македонците да не работят - те толкоз много са дали на света – архитектурата на Западна Европа, писмеността на славяните по света, древномакедонските герои Ахил, Аякс, философите Архимед, Софокъл, писателят Омир – всички велики хора са македонци. Имат и 16 метров кон в Скопие, но само това да е. Те и повече щяха да дадат, но българите им пречат.  Огромното производство на селскостопански стоки в Македония е плод на труда на албанците там. То е толкова голямо, че няма реализация на пазара в Македония и се изнася в други страни на дъмпингови цени, напр. в България по мутроканали, осигурявани от руската мафия, която държи Плодохранилището в кв.  Слатина. Напомням, че ние сме в ЕС и в него непроверени стоки от външни страни не могат да се внасят. Знаем за случая, когато един западноевропеец фанал диспепсия точно от такива стоки.

    Още един производител на селскостопански стоки на Балканите посочвам – Албания. Албания представлява един скат на висока планина, който равномерно слиза до морето. Трудолюбието на албанците е пословично и те имат повече селскостопански стоки, отколкото се нуждаят, а при вакум на пазара те могат да произведат още. Производството им на животинска продукция е много над нуждите им, овцете там не могат да се преброят. Само свините са малко, защото са ислямизирани. Макар и като слаб играч, в тази кампания може да се включи и Босна и Херцеговина. Сърбите в Босна са едни от най-бедните хора в Европа и се преселват в Сърбия, подгонени от немотията там.

    Най-големият играч на преструктурирания пазар за храни към Русия ще бъде Турция. Тя стана велика сила, като промишленото й производство превишава това на Русия към 20 пъти. Русия не обявява обаче какво е произвела на черния оръжеен пазар, чрез който снабдява такива като мудждахидините, мюсюлманите в Африка и всички идиоти по света, които търсят оръжие от незаконния пазар. На много голяма висота е и селскостопанското производство на Турция. Който е пътувал през Турция знае, че там необработено кътче земя няма, а строежът на два нови нови огромни язовира превърна много полупустинни земи в централните им части, подобни като природа на нашите Източни Родопи, в градини. Същото важи и за планините им, които са с отлично подържани пасища за тамошните юруци, каракачани и др. Турция е голям вносител на енергийни суровини от Русия и ще си прихване значителна част от масрафа за газа през Черното море и нефта. Голям келепир за тях ще бъде да изместят ЕС от този пазар, на който те и без това бяха много сериозни конкуренти заради ниските цени на продукцията им. Сега цените ще скочат драстично, а с това и растежът на брутния продукт на Турция.  Решението на Путин /ако не се абортира от него, защото това е голяма простотия/  ще бъде от голяма файда за Турция, която за година-две може изцяло да замени внасяното преди в Русия от ЕС. Това са почти 100000000 души, които се поздравяват с „Лека работа”, страна с неизчерпан ген като Стара Европа.

   Още едно последствие ще има от решението на бащицата, което ще му достроши главата:

   Югоембаргото показа, че то не е фективно, не помогна да спре войната, спряха я натовските сили. Иначе кланетата в Жепа и Сребреница щяха да обхванат и Сараево, което бе в смъртна хватка под прицела на танкове и снайперисти. От ембаргото се възползваха мошеници, с огромна печалба от него приключи Гърция, която после ограби и ЕС с около трилион евро. Ние също „играехме” в ембаргото, но пък сърбите за компенсация за скъпото гориво ни откраднаха ж. п. цистерните. Прокуратурата се прави, че още търси вагоните, от БДЖ се правят, че не знаят за тях, както и за още хиляди, натоварени със скрап, но достигнали крайната точка почупили се и бракувани. Измамници, крадци, корупция по високите етажи на властта и правосъдието, това е основата на организираната престъпност в мафиотските държави навсякъде

   Сега висшият офицер от КГБ, товариш Путин, отново избира отреченият вариант ембарго, но го доразвива творчески, ленинским-путинским способом – ембаргото няма да е срещу чужда държава, а срещу собствения му народ. Такова решение срещу собствения си народ взеха едни сродни на Путин  държавници - Абу Мохамед, Исмаил Хания, Осама Хамдам, Мухамад Дейф, Раулите и Фиделите в Куба, комунистическата династия с последен представител Ким Чен Ун, по чиито пример поема сега с капсулирането и Путин. Разликата ще бъде тази, че /напр./ тези в Газа ще ги бият на почивки, а руснаците като плащат в магазина за хранителни стоки ще плачат.
  Напомням за още едно ембарго на СССР по времето на "маймуните", наричано така, защото шефът на Днепърската мафия от Ростов на Дон, Брежнев, приличаше на този предтеча на човеците. Тогава СССР пострада при строежа на газопровода от Сибир до Западна Европа, като плати три пъти повече за изпълнението му, пропадна и суперпроектът на Брежнев за камионите КАМАЗ, чието оборудване без западните технологии се оказа на ниво 3000 години преди маймуните. Заради войнатаа във Виетнам тогава спряха житото за СССР за известно време, но Брежнев закупи зърно от други страни на тройно по-високи цени. Това бе добре пресметнат икономически удар тогава срещу "маймуните", на които по доста линии едновременно пуснаха кръв, после натистнаха педала на въоръжаването и сгромолясоха СССР. В оперативната информация от хтова време намирам нещо интересно:
  Брежнев държи реч и убеждава руснаците, че заради американците и другите им врагове, съветските граждани няма да загубят и грам хляб, той гарантира това. Явно Брежнев е бил по-умен от Путин, който сам сяда на същия стол, на който насила седнаха Брежнев и го...отцепиха.
  От тези години остана един филм, "Планетата на маймуните", в която маската на артиста на най-първата маймуна имаше мертите на лицето на Брежнев. 
От путинското ембарго най-печеливша ще излезе руската мафия, за която не се съмнявам, че ще продлъжава да внася плодове в Русия от страни като нашата. Същата тази мафия ще иска де не свършва ембаргото, начело на Русия да е бащицата, контрапротести ще правят в негова защита както у нас за Орешарски , за Дялания и разните други. Култът към личността на лидера го прави тъп и това води до организирана престъпност и упадък в тези страни. И ние ставаме за пример в тази област. Французите, които произвеждат много хранителни стоки също ще се свържат с руската мафия, а Италия – тяхната и руската мафия са в творчески контакти още от времето, когато там учат Ленин на марксизъм.  На тези мафиоти ще трябва обаче да се плаща и крайната цена за руснаците ще стане страшна. Плодно-зеленцуковата мафия макар да внася храни, тя работи по законите на мафията. Същата тази мафия не може да не „заработи” и с нас. Напомням, че собствениците на нашето Плодохранилище са руски мафиоти. Ще има и други трудности докато храните стигнат до Русия, защото Украйна ще затвори до връщането на Полуострова на свободата /Крим/ всички свои пътища за Русия. Така най-близкият път до нея ще става през Литва или Беларус. Изключвам да няма мафиоти и в тези три страни, най-вече руските възпитаници в Украйна, на които руснаците също ще плащат чрез цените на стоките, достигнали до тях. Да здраствует товарищ Путин!

    Само че, малко е сбъркал с този декрет Путин Най-голямата му грешка е, че не ми прониква в блога понякога. Все нещо щеше научи от мен, напр. да не вкарва в затвора певиците, наричани пуситата. А как е на сгода бащицата да го треснат по банкова линия по модела на нашата КТБ! Само му подсказвам…Окраденото от него от Русия е в офшорки и той си мисли, че враговете му не знаят къде са парите му и в какъв размер са те. Дори и аз знам с каква „печалба” излезе той от първия си мандат като президент /след това не мога да изтегля данни/, но няма да обявя сумата защото всички олигарси по света ще му завидят.Че и милиардерите, които печелят, защото работят, а не защото са приватизирали /б. м. ооткраднали/ природните богатства на страните си.

 

    /Следва/




 



Гласувай:
8



1. mt46 - А
10.08.2014 17:45
какво да прави Путин, след като САЩ тръгнаха на война срещу Русия?... Да им клекне като Елцин?... Или да им се надупи като нашите путьовци?...
цитирай
2. planinitenabulgaria - Елцин не е клякал пред никого:
10.08.2014 21:50
Той за една вечер раздаде на техните мутри /сегашните им олигарси/ богатствата на стрната и основа олигархичния строй в Русия, като начело турна висшия офицер от КГБ с регион Германия, Путин. И още едно дело свърши Елцин - разруши до основи Чечня, защото не искат повече да са под руско иго, 300 години стигат. Сега 3000000 милиона чеченци са извън Чечня, там остават само 1000000 и толкова руска войска, колкото да подържа геноцида в стрната им. Това е една типична метастаза на империята на злото, свързвана с Елцин така, както свалянето на югжнокорейския пътнически самолет с Андропов.
А нашите се надупват, но затова имат договор - колко ще получат след като бъдат отработени. Давам пример с договора с Уестингхаус и продъжбата на Пашадере за жълти стотинки и светкавичната промяна на статута му. Някой се е облажил както съдиите Иван Григоров и Тихчева на времето с аферата "Опицвет", където те прецениха, че двама наркомани си направили завод за амфетамин за тях, върнаха им дрогата /660 кг. и още 1 тон готова 90% дога/.
Руснаците нацръкаха вируса на Маркс в България и са виновни за всичките ни беди днес. Ако не бяха те, България щеше да се развие по модела на откъснатите от нас части в т. н. Западни покрайнини, нейният Божи път.
цитирай
3. mt46 - Ако търсим
11.08.2014 10:11
външни причини - колкото ни е виновна Русия /СССР/, толкова са виновни и САЩ, Англия... Знаем, че победителите във ВСВ са решили съдбата на победените...
България участва в двете световни войни на страната на губещите...
цитирай
4. mt46 - Светът
11.08.2014 12:32
страда повече от най-голямата империя на злото - САЩ...
http://kostadin.eu/2014/08/10/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B0%D0%BB/
Та що за шизофрения, за кой ли път да попитам? Значи действията на Милошевич бяха геноцид, а напълно идентичните акции на Порошенко са законни? Значи албанците в Косово имаха право на независимост, а руснаците в Източна Украйна нямат това право?

Отговорите на всички тези въпроси са добре известни. До преди няколко години международното право поне на хартия даваше основание за надежди, че всички бъдещи конфликти ще бъдат решавани по справедлив и законов начин. С действията си през последното десетилетие, намерили своята кулминация през изминалите шест месеца, САЩ разрушиха изградения от самите тях нов световен ред, основаващ се на силата на правото, и изградиха нов ред. Колониален. С това принудиха всички останали да се осланят само на правото на силата. Ако искат да оцелеят, разбира се.

Във всички тези събития България е в обичайната си роля - послушна колония, управлявана от раболепни компрадори. Лошото е, че настоящият ни собственик САЩ до момента не е показал с нищо, че смята притежанието на нашите 111 хил. кв. км. за особено важно. 25 години американско управление съсипаха и унищожиха държавата, народа и икономиката ни. А изгледи това унищожение да спре няма.

На този фон - един последен парадокс. Една от най-често срещаните мантри на пропагандата у нас е за руската енергийна зависимост. Зависимостта ни от руския газ и ядрено гориво са безспорни. Странно защо обаче не се споменава за американската енергийна зависимост. ТЕЦ "Марица - изток" 1 и 3, които са американска собственост, имат обща мощност от 1578 MW (за сравнение общата мощност на АЕЦ "Козлодуй" сега е 2000 MW). Токът от тях не само че е три пъти по-скъп от ядрения, но освен всичко друго вече е и незаменим. Ако утре теоретично те спрат работа, в България ще започне небивал режим на тока. Отделно че ще фалират въгледобивните мини в района, както и още стотици други свързани бизнеси.

Та, да попитам - някой да е чувал да се говори за американската енергийна зависимост у нас? Няма и да чуете. В колониите е така.
цитирай
5. sande - Интересен икономически и политически анализ!
13.08.2014 16:20
А оброчните кръстове са уникални!

Световен музей под небето.

А хората изнемогват. И си отиват един по един. България нехае, оплетена в паяжини на мръчкаво минало и още по-мръчкаво настояще.

Народна република България, Народен фронт, Народна армия, народна банка, народна младеж, народно читалище, Народно събрание, Народен съд, Народен враг - враг, враг, ама и той народен.

А сега демокрация, под път и над път, за нищо непотребна, камуфлажна. Същата дума - като народен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12187999
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031