Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2014 10:25 - НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 7 И 10 ГОДИНИ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1979 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                    НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 7 И 10 ГОДИНИ –

             ВЕЧЕ С ТАКТИКА И СТРАТЕГИЯ ЗА КРАЖБИ

 

     През изминалата седмица имах много работа на вилата. Притежавайки способността да се катеря по дърветата като далечните си прадеди, съседите ми ме ползват да режа старите им или ненужни вече дървета, които вземам за горене. Някои от тях са доста големи – напр. стари орехи . и имат по около 5 куб. м. дърва за горене. Към ангажиментите ми влизат и да изгоря тънките клонки. Известен с тези ми способности извършвам услугата рязане на дървета в по-широк периметър на вилната ни зона и от доста години така осигурявам за зимата дърва и за вилата и за апартамента ни. Но пада голяма работа.

    След като приключих работата си като резач за тази година се прибирах към автобусната спирка, носейки електрическата си резачка в една специална за целта торба. Сега като се замисля, осъзнавам излъчването ми след тежкия ден, което бе разгадано от десетина български гражданета - бъдещи крадци, от което те решиха да се възползват. На път към спирката на автобуса аз преминавам по дерето на рекичката Косана и накрая ползвам около 300 м. от шосето в началото сред две гета с български граждани, а после преминавам и покрай още едно. Срещу мен идваха от автобусната спирка десетина български гражданета, момичета и момчета, най- голямото от които бе едно 10 годишно момче, което познавам. Разминахме се. Те ме познават, защото преди им давах вафли. но внезапно се върнаха и започнаха опити да влезат в разговор с мен. Едно българско граждане блъскаше друго в мен, а блъснатото нарочно се засилваше още. Питаха ме крещейки, от Левски ли съм или от ЦСКА, казаха, че познават жена ми и питаха искат ли да им кажа с кого ходи. Не говореха, а крещяха. В последната секунда преди да завърши операцията им успешно, аз се сетих какво са замислили и предотвратих кражбата на фотоапарата ми, която те бяха замислили.

   Фотоапаратът ми бе на вилата и си го прибирах, защото там да се остави нещо е рисково. Блуждаещи ромове влизат по къщите и крадат каквото намерят. Носейки тежката електрическа резачка на едното си рамо, а тя е и обемиста, защото от нея стърчи режещата дъска с веригата, аз бях поставил фотоарапата на гърба си за да не ми пречи. Преминавайки зад мен българските гражданета са ме огледали и са помислили, че това е някаква чантичка с пари и документи, която те могат да откраднат. Затова се преориентираха за секунда след като се разминаха с мен, повърнаха се и започнаха с номера, с които да отвлекат вниманието ми за да може този, който вероятно е най-отраканият в кражбите да открадне съдържанието на чантичката или пък цялата. Усетих обаче, че някой се опира в гърба ми и се обърнах. Видях едно граждане, на което преди редовно давах вафли. То се дръпна и мина отпред, но изчезна отново. Пак усетих допир до гърба си и през ума ми мина, че иска да ми отреже презрамките за фотоапарата и го извъртях пред себе си. Щом сторих това цялото воинство от гражданета ме остави и продължи по пътя си. Капакът на калъфа за фотоапарата се отваря трудно, защото ципът прави извивки, но бе отворен в някаква степен. Двете джобчета обаче с резервните батерии и с резервната симкарта бяха отворени. Симкартата не може да изпадне, защото е лека, но батерите като по чудо не бяха изпаднали, защото ципът на капака им бе отворен току що. Всичко ми се изясни – аз бях набелязан като обект, който да бъде окраден. Преценено от бъдещите крадци е било, че съм изморен, че съм разсеян, че има какво да се открадне от мен – чантичка с нещо на гърба ми – и бе приложена подходяща тактика: да отвлекат вниманието ми, да ми говорят и да ме питат, да се блъскат в мен, докато най-опитният в кражбите от тях успее да окраде съдържанието на чантичката ми или пък цялата. С надеждата вътре да намерят пари, документи, мобилен телефон и др. прелести, които после да продадат на Женския пазар, където битакът отново е възстановен.

   Преди носех на тези деца вафли, но с това си създадох проблеми. Вафли давах предимно на момиченцата, но те се караха с другите деца, сбиваха се, крещяха до небесата, неполучилите вафла се държаха с мен агресивно, все едно съм откраднал нещо от тях. Вместо да ги зарадвам, децата ми причиняваха неприятности и престанах да им нося вафли. По тази линия обаче познавам част от децата, които сега  опитаха да ме окрадат.

    Преди месец или два пред Данъчното на Община „Витоша”,където сега се опитаха да окрадат и мен, тези или още по-изпедепцани в кражбите български гражданета бяха дръпнали чантата на една жена, тръгнала да плаща данъците си. Дръжките на чантата се бяха скъсали и те избягали с чантата през дерето с боклуците в боровата гора отсреща. Жената бе извикала патрулка и обясняваше, че в чантата имало около 40-50 лв, но документите й, включително и картата и за градския транспорт била вътре.

   Следващият ми постинг в снимки ще покаже какво сторват по-големите от тези български гражданета след веселбата си всеки в градинките на Горубляне или на минералния извор на Панчарево.




Гласувай:
8



1. sande - Гражданета - циганета ...
28.03.2014 11:10
Тези гражданета - циганета са бодрата смяна.Те са си наши. Наше светло бъдеще.

Пък и на Европа може да ги джиросаме. Там да се очовечават.
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Добре, че си се усетил и си спасил ...
28.03.2014 16:22
Добре, че си се усетил и си спасил фотоапарата си, че кой ще ни подарява после снимки на горски цветенца... мммм? Досещаш се къде съм сложила и този твой постинг:
http://blog.bg/theme.php?theme=33207&success=1
цитирай
3. planinitenabulgaria - Не бодрата смяна,
28.03.2014 20:10
sande написа:
Тези гражданета - циганета са бодрата смяна.Те са си наши. Наше светло бъдеще.

Пък и на Европа може да ги джиросаме. Там да се очовечават.


а българите на бъдещето. С техните ромгласове спечелиха изборите управниците ни. И затова толерират кражбите им. Сега ще правя постинг за кражбите на крепежни елементи от ж. п. инфрастуктурата, които стават причина за дерайлиране на влакове. И как не - голяма част от ромовете живеят по изоставените сгради на БДЖ, на самите гари.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Когато се видим за книжките
28.03.2014 20:11
kasnaprolet9999 написа:
Добре, че си се усетил и си спасил фотоапарата си, че кой ще ни подарява после снимки на горски цветенца... мммм? Досещаш се къде съм сложила и този твой постинг:
http://blog.bg/theme.php?theme=33207&success=1

ако знаеш каква снимка съм Ти приготвил към тях!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12187609
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031