Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2013 23:45 - ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2380 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 07.03.2013 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image 

        



 
                                                             ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ НА ТЕЗИ,
КОИТО КРАСЯТ ЖИВОТА НИ!

 

      Бях по един от тежките ми в последно време маршрути из зимно-пролетния Балкан. Снегът отстъпва във все по-висfката част на планината,  пролетта го следва, появяват се първите цветя. Красотата на нежните цветенца свързах с красотата на тези, които красят живота ни – жените. Харесах си две цветенца от двора на новия параклис „Света Мария Магдалина” в махала Редина и ги снимах. Помествам ги в постинга си като пролетен поздрав към жените, които аз безкрайно обичам. Голяма част от тях, увлечени по домакинската си работа - по децата им, да сервират салата и ракия на съпруга си, да му търсят програми с попфолк или състезание от Формула 1, – нямат възможност да упознаят една друга красота около тях, тази на неподправената още от хората дива природа.

    Казах, безкрайно обичам жените. Доста е смешно, но е така и ще обясня защо:

   Аз имам само братовчедки. Предишните родове по линията на баща ми и майка ми също са били преобладавощо женски. По линията на майка ми имам две лели, по линята на баща ми – шест. Имам две дъщери. Където съм работил също винаги са преобладавали жените. Поради това съм свикнал с тях и съм изключително добре запознат с природата им. Като своя заслуга ще изтъкна, че на много жени в живота си съм помогнал в кръстопътни моменти. Те пък не пропускат повод да ми напомнят за това и да ми благодарят.

    Жените имат много предимства пред мъжете – по-дълго живеят, задачата им е по-отговорна от тази на мъжете - трябва да продължат живота. Не само тези са предимствата им, ще добавя само още едно: мъжките костюми са два-три възможни вида, а роклите и другите тоалети за жените са хиляди. Само да съумее жената да си намери подходящото за нея и тя става красиво-смешна и поради това - интересна за мъжете през целия си живот. Женската чувствителнвост също е различна и може да бъде разпозната от „специалист” дори при изпълнение на дадено музикално произведение. Може неща, които остава недостъпно за мъжа като чувствителност. През целия си живот обаче жените са преобладаващо смешни, дори когато са тъжни. Те са циклически създания в най-широк смисъл, животът им върви като спирала. Ето и някои характерни етапи от живота им:

   Момиченцето може да бъде с панделки, да носи разни роклички, да имитира жива кукличка. При контакт с него хората се...развеселяват.

   По нататък през време на началното си обучение, до към 12 години, момиченцата са доста по-интересни и по-интелигентни от момчетата. В този период не са чак толкова смешни, защото са щуро изпълнителни но после?

   От 12 до 15 момиченцата започват да гледат надолу, изкривява им се носът, бузките им стават червени, подуват им се малко устните, други неща – повече. Нищо, което им се казва не изпълняват и са неуправляеми. Родителите казват в такива случаи за момиченцата си, че били станали лоши, те не били някога такива. Грешат – станали са смешни! Всичко си върви по Божия сценарий.

   От 15 до 18 нещата стават неудържими, а и момичетата вече са по-силни от майките си физически. През този период обаче им се случва нещо и те се поукротяват. Временно. Излъчването на тези момичета е доста по-смешно от предишната възрастова група.

   Смешността им /тази дума вземам от речника на юристите/ през следващите години – от 18 до 24 – се увеличава, защото те вече започват да узряват пълноценни яйцеклетки, сторвайки това демонстративно – запалват цигара пред момчетата. Точно поради това – за да са интересни! – те се обличат провокативно, доста от тях грозно – със скъсани нарочно джинси, с грозни поли и блузи – но каквото и да облекат, то им стои красиво, защото те самите са красиви. И пак предизвикват  смях, но в никакъв случай подигравателен, а добродушен. Грехота е да им направиш забележка, да им скършиш радостта, глупаво е да ги поучаваш – няма смисъл.

   Следва един доста дълъг период – от 24 до 40, единственият, който е по-малко смешен в живота им. Желанието на женските индивиди да се възпроизведат в този възрастов отрязък е много силен и още в началото му, в желанието си да си намерят мъж, те отново...предизвикват смях. Красиви и с аромат на цвете, те се явяват принудени да свалят някакъв подобен на двукрак мех ерген /или пък разведен/ да им стане мъж или поне да заживеят заедно. Сега за околните смехът е през сълзи. Обикновено в тази възраст жените се размножават, за жалост все по-малко, но и тук има смешни моменти – когато тръгнат с големите коремета, когато започнат да говорят небивалици, да плашат с повръщоци.Причината за това е бременността им която превръща жените в смешни хормонални бомби. Така трябва да бъдат те възприемани, а не да им карат майките или мъжете им. Не им е лесно, макар да са смешни. Успоредно на този период обикновено за жената върви и един друг - тя трябва и да работи, защото мъжът й стои по цял ден в къщи и търси работа или сърфира на лаптопа си. А и той трябва да яде, трябва да се плащат данъци, режии, трябват и бебешки такъми. На жените в такова статукво не им е смешно, но в очите на другите точно така изглежда тя и близките й си шушукат: Горката, как се е подредила!  През този период жените наподобяват биволи, впрегнати в тежко натоварена каруца и я теглят безропотно, достигайки до най-важния предел на живота си, 40. Каквото било до сега било, вече няма да е същото, взема най-важното решение в живота си жената.

   Започва следващият неин период – от 40 до 55. Това е времето, когато на една жена наистина може да се помогне. Детето вече е поотраснало, мъжът, когото тя е издържала петнадесетина години вече е прогонен /е, не всичките мъже са за прогонване, няколко на сто се оказват свестни/ от дома й да сърфира при майка си, която няма как и тя да го да го разкара, нали има пенсия, а той – нищо. Жената се оглежда най-после в окръжаващия я свят, търси заслуженото си място в него. И пак е смешна, защото е ясна в стремежите си без да каже дори една дума. Точно това е периодът на жените, когато истинските мъже трябва да имат отговорно отношение към тях - всякакво друго отношение с такава жена би било недостойно спрямо нея и може да я нарани за цял живот. Останалите въпреки всички проблеми дами със законен съпруг също се оглеждат в заобикалящия ги свят, по по различен начин от разведените. Те търсят извънбрачна връзка, макар поради падението на мъжете като интелект, морал и физиология това да е почти невъзможно за осъществяване. А боклуци, търсещи кратки връзки – бол.  Една такава дама, минала 40, от прословутия блок 508 в Младост, дошло й до гуша от боклуци, изгонила поредния, излязла на балкона и за се успокои се изкрещяла над градинката в междублоковото пространство:

-         Няма ли мъже в тази държавааааааааааа. От една пейка се чул дрезгав глас:

-         Да не е останало нещо за пиенееееееееее?

    Възможностите пред жената в този период – творческия! - са две – или да направи връзка с мъж, който да я издигне на едно ново духовно ниво и не само духовно или да се сбере с още един като нейния, за да има близък още едни мъж. Това е ужасна комбинация.  Годините напредват обаче, жената се развива и както от какавидата изхвръква пеперуда, така тя започва да се превръща в човек. Опитва се или дори вече може да различава основни неща на този свят, като топло от студено, светло от тъмно и дори по-сложи взаимовръзки. Но веднаж започнал нагоре, този процесът за жената става необратим. За да се внедрят според изискванията на възрастта  си, жените вече не припалват цигара както в по-предния кръг на спиралата на живота си, като девойки, чиито яйчници вече са сработили и сега прилагат друг трик, за „специалистите” отново много смешен – узряват яйцеклетки демонстративно, макар те вече да не могат да влезнат в употреба. Само може да  бъде сторена скъпоструваща за отстраняване пакост, това е сега посланието им. Смешно...

    Процесът на развитие на жената напредва, достигнати са предели, които й разрещават тя вече да прави умозаключения, да коментира, да дава акъли. Някои до толкова напредват, че дори може да се разчита на тях - нещо да решат сами, да го направят и то да е разумно. В медицината тази възраст /от 40 до 55/ се нарича променлива, но тя е различима и от неспецилисти в обхвата между 45 и 50, когато омъжените жени се избиват с мъжете си /защото и на тях толкова им е акъла/, а те са толкова смешни, колкото никога до дсега не са били. Така и не се досещат обаче как да си решат „проблемите”, а е толкова лесно.  

   Последната възрастова група е над 55 и няма ограничение нагоре. Тя започва с петгодиишния т. н. любовен период на жената, когата тя отново е много смешна, но пък напълно предсказуема. Този период е доста продължителен за оправните жени.

   Има обаче нещо много важно за жената през всичките тези периоди – тя трябва да бъде в хармонично равновесие, което означава да е едновременно и красива и смешна. Ако е само красива, никой не й предлага, защото счита, че няма да му се уреди въпроса, а „специалистите” знаят, че които са красиви не са „добри” и също не им предлагат. Ако жената е само смешна, пак никой не й предлага, защото от много смях може да се достигне до контракция на диафрагмата, задушавене и дори до летален изход вместо контакт по същество.

   Посочвам себе си като пример за добро отношение към жените:

   Винаги слизам пеша към мотрисите на метрото, но от ескалатора една чанта в резултат на политване на едно момиче така се стовари върху главата ми, че залитнах. Усетих се в нокдаун. Момичето се изплаши като  видя, че ме удари. Може би си помисли, че ще го набия и започна да ми се извинява като слезе. Обясних й, че ако жена стори нещо неприятно на мъж без да иска, той никога няма да й се разсърди, дори да е нещо сериозно. Седмица след този случай, докато се разнесе цицината на главата ми като я докосвах ме наболяваше и си спомнях за угриженото й лице. Със смях...

  




Гласувай:
10



1. syrmaepon - Честита пролет!
08.03.2013 08:37
Много весело и смешно описание на жената - личи си познавачът )))

http://www.youtube.com/watch?v=OXVOlE_ZunM&feature=player_embedded
цитирай
2. tota - Благодаря, Коста!
08.03.2013 22:28
Пролетта напира, както младостта!! Така ще се редуват сезоните, както си описал превъплъщенията на жената в житейския й път!!

Само живот и здраве да е! И мир да е!
цитирай
3. ckarlet - Харесаха ми снимките, Рlaninit...
09.03.2013 17:26
Харесаха ми снимките, Рlaninitenabulgaria. Вече нямам търпение да се промени природата:)
Поздрави и за четивото!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184077
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031