Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2013 23:09 - ОБЩИНА СВОГЕ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3066 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 11.02.2013 23:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   

                                 ОБЩИНА  СВОГЕ:

 ЗА  ДЖАМИЯ  ПАРИ  ИМА,  ЗА  ВЪЖЕН  МОСТ – НЕ!

 

         Този проблем виси от години над бедните хора, ползващи влак от София за селата Лесков дол и Редина и така и не се решава от нито една избрана до сега местна власт в Своге. Автобусните мутри от Своге биха загубили доста от един такъв мост, както румънските мамалигари сега ще загубят от Дунав мост – 2 заради по-малките пътни такси. Загубата за автопревозвачите на Своге ще дойде по две направления. Веднаж те ще загубят пътниците, които вместо евтиния влак ползват автобуси до спирките Лесков дол и Редина за си скъсят придвижването до селата. Втори път автомафиотите ще загубят от пътниците по влака, които достигат до ж. п. гара Своге и от там те ги развозват – връщат ги обратно! - по поречието на река Лесковдолска. А решението е просто и се знае от всички:

   Община Своге трябва да построи въжен мост над р. Искър при ж. п. спирка Орлин, която се явява и спирка за  разклонението на шосето за с. Лесков дол. Няколко хиляди лева ще струва на данъкоплатците всичко това, говори се за 5000 лв, но за бедните хора не се грижи никой. Поради благоприятния климат и красивата местност в с. Лесков дол вече живеят доста софиянци, които си продадоха панелките в София по време на т. н. строителен бум /пардон, втория банков обир/ и си купиха там имоти. Тези имоти сега са оградени със здрав зид, със СОТ, а хората пътуват с джиповете си до София по работа. От центъра на селото до Лъвов мост разстоянието е 40 км. За можещите да понесат тези транспортни разходи това не е проблем. Проблем е обаче, че точно на тези хора, доста от тях с влияние и пари не им пука ще има ли мост за бедните хорица, за да престанат да ги дерат свогенскиje автобусни /мутро/превозвачи. Билетите за автобуси, до където не достига влак са много скъпи. Който е пътувал напр. с влак до Монтана и после с автобус до с. Копиловци, знае размаха на ножицата.

   А в Община Своге не че няма пари. Известно е, че тя и Община Правец са със специален статут и са с имунитет спрямо решенията на София-област. Хората, с които съм разговарял казват, че в едната Община има олигарси, а в другата – откровени крадци. Но пък точно тези кметове, на българския коравец /Правец/ и на Своге за да не ги окошарват след кметуването им ги тургат веднага за кметове на София-област, оти много са пекани, а после ги депутират, за да имат имунитет още 4 години. Достатъчно време да се забрави за далаверите им и така им се разминава за кражбите, заменките, злоупотребата с власт и др. Та, Община Своге има пари и си мисля, че там дори не знаят как да ги изразходват. И поради това може би, Големият Емил /свогенци като казват за някого „големия” имат предвид голям крадец/ от партия ДПС бе решил да строи в градинката до гарата...джамия. Малкият Емил - и той от ДПС - обаче замразил строежа, оти не бил законен. Не можело у градинка да се стрОи. В този български град ибрикчиите на Догана от ДПС решиха да правят джамия!!! Да пропее мюезин на гарата като на Халите в София, да се сбират там ромове, които усещат от коя религия ще имат кяр. Не е толкова безсмислесн ход това обаче, да се построи в Своге джамия, колкото изглежда. Това е разработка на ДПС. Защото в Своге пристигат ромове от цялата страна и се заселват там, но най-вече от Видинско и двата квартала в града – Тунел №8 и Зли дол вече се разпукват от новопредставените тук ромове и популациите, които осигуряват поминъка на ромовете. Поради това Община Своге изнася ромове на фургони в горния кваратал на Своге. Гетото там се нарича Ботевата чешма и ще придобие облика на гетото при Околовръстното шосе когато се идва от Сърбия. Има си приемственост Общината при кръщаването на гетата в Своге. Кварталът върху ж. п. тунела носи неговото име, горното гето пък взе името на чешмата, където са пили вода четници от Ботвата чета. Освен тези три гета в самото Своге възникна - и то пак под давлението на Големия Емил /Иванов/ - ромгето с годечки ромове и в родното му село Желен, та хората пропищяха от новопредставящите се там ромовете, защото те ползват гетото като база за набези. Окрадват на хората животните и ги откарват в Годеч да ги изгризкат. Тия ромове са електорат на ДПС и те трябва да бъдат някак си гепнати от тях, да са им на разположение, а това значи с помощта на моллите да ги настройват срещу българите там и срещу България. За тях е била предвидена вероятно джамията, където да им раздават кебап и олио, подобно на джамията в Пазарджик, където пак срещу кебап и олио проповядват радикален ислям сред местните ромове. Сега кебап и олио, утре – вероятно обещание, че ако се взривят, отиват направо в рая.

    Едно отклонение от темата:

    Турците в България мразят ДПС и се дистанцират от тях, но  пък ДПС придоби влияние сред помаците и циганите и ги манипулира успешно. Такова нещо не съм си и помислювал...

    Та пари за мост има, не че няма, но има и интереси. Казват хората, бедни сме, а в България пари  не че съвсем няма. Я каква къща е направил магистратът Пенгезов, поне колкото 1000 /илядо/ къщи. Я какви къщи са се пръкнали по Бистирица и Симеоново, по Костинброд, по Горна Оряховица, по Левски, по Ветово. Та пари има, ама не достигат до където трябва. Със сигурност има „мотивирани” да не се самосезират управляващите от разните там бургуджии /въртачите-телефонни измамници/, от нотариалните измамници, от специалистите по банкомати и проникване в трезори. Проституцията, наркоразпространението, продажбата на цигари по улиците и др. вече го не броят за нищо. Неточно си послужих със страдателното причастие „мотивирани”, по-вероятно е да има такива, на които тия с мутро... или ромбароците се отчитат редовно. Тая работа само с еднократна мотивация няма да върви с такава мощ почти четвърт век. Чадър над тях трябва да им опне някой и да го държи. Никой не знае как, кому и с колко се отчитат концесионерите на водата, на тока, но статуквото не помръдва и си мисля: трябва да има нещо! Тя, системата, не може в една държава много да се различава. Файловете са близки. И тези, дето са ги измислили и ги подържат са същите.

   Те за това няма мост на ж. п. спирка Орлин. Някои нямат интерес от това съоръжение. Други пък имат интеререс да има дгжамия в Своге, та да гепнат още по-яко ромовете там в примката на ДПС.

   Много хвалят новият главен прокурор. Той има уникалния шанс да го похваля и аз. Ако окошари всичките кметове на Своге след 1989 г. до сега, ще го взема с мен на един 40 км. преход някоя зима лично да го изхимнословя. Но много се съмнявам това да се случи.

  




image

   Такъв мост трябва да има при ж. п. спирка Орлин. Този мост обаче, Ребровският, е исторически. След наводнението преди две години, когато той бе отнесен от водата бе възстановен от майстори с ниска квалификация. Поради това хората ги бе страх да преминават по него но...Една зима от Балкана, тръгвайки от с. Желява и после през вр. Мургаш, тук слезнала една депутатка от ГЕРБ и минала по моста. Имала е забележки жената в смисъл, че мостът е тесен и си била издрала анорака. Но пък след това хората се престрашили да преминават по моста и дори да прекарват през него биволиците си, вместо да ги карат да прегазват Искъро.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - Ама там мюсюлмани нема! Нищо, ще им направиме!
12.02.2013 11:02
Това, Коста е като стария виц, дето кандидат депутат агитира за себе си в едно село. Обещава мост на реката. Ще ви направиме мост, нема проблем. Нема път. Ще ми направиме път. Ще ви пуснем автобуси.

Ще ви построим училище.

Ама, немаме деца-

Ще ви направим и деца!

А нашите в Своге обещават джамия, нищо че няма мюсюлмани. Ще направят и мюсюлмани.

"Народът прост, животът тежък, скучен. Озъбено, свирепо куче." Вапцаров

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12186864
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031