Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2012 21:47 - РАЗКАЗАНО ОТ ДЯДО АНТОНИЙ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1951 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 06.11.2012 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                        РАЗКАЗАНО  ОТ  ДЯДО  АНТОНИЙ

 

      Проватският епископ Антоний служеше в Русе, после стана викарий на патриарха в София. Той бе истински войник на Бога на земята. Преживял много след Деветото, той бе изтласкан в страни от духовния живот от новите висши духовници. Зашото бе неподкупен. Беше безсребреник, бе и вегерианец. Богатството му бяха някои документи, които бе придобил преди Деветото, библиотеката му и нищо друго. В последните години живееше при сестра си на бул. Толбухин 56 до НДК. Умря забравен от висшите духовници, но не и от миряните, където бе служил.

      Неприятностите му започват веднага след Деветото. Дядо Антоний е трябвало с брадата си да мие колата на Георги Димитров и ако не я е миел усърдно милиционерите са го биели.  Той говореше и за други форми на тормоз върху него, предимно психологически, поради което бе изгубил тотално вяра в управниците след Деветото и бе укрил някои документи, които е считал, че могат да бъдат унищожени от новата власт. Между тях са били изповедта на Никола Обретенов, който се изповядва, че е убил Ботев, изповедта на Левски, който е бил отчаян и др. Дядо Антоний увил тези документи в непромокаема материя и ги вградил във външната част на един комин. Във връзка с тях го свързах с Николай Хайтов и той му ги предаде или му даде копия от тях. По това време Хайтов пишеше книгата за Левски.

   Според комунистите църквата е опиум за народа, поповете ограбват народа, те са мързеливци, развратници, източници на всичко зло на този свят. Честни според тях са новите духовни водачи на масите - партийните секретари, които проповядват от централите си и словото им се разпространява от глашатаите им. Борбата срещу вярата на хората обаче, която се води от новите управници дава резултати много бавно. Църквата неще е неще да падне от „долу”. И ДС я събаря от „горе”. За целта са били „разработени” техни агенти, които да бъдат инфилтрирани в църквата на ръководни позиции. Пътищата към подмяна в църквата са отдавна разработени и внедрени от НКВД в Голямата страна, просто трябва да се почерпи техния опит. Така и става.

     Въпросът, как става избирането на висшите духовници е неуместен. Те се назначават от службите по разни схеми. Ролята на църквата е особено важна за управлението на масите, както наричаха тогава хората и поради това ДС, по примера на НКВД е извършило каквото трябва в тази област, б. м. внедрило е свои агенти.

    Най-важната разработка /тази дума е моя!/ според дядо Антоний е била тази срещу непослушния патриарх Кирил. Вкарали го по някакъв повод в болницата, където го поели от ДС. Упоили го, съблекли го, отворили прозорците – това било през зимата – патриархът простинал, разболял се от пневмония и починал. Оказали му почит чрез мястото на погребението му, срещу Чудотворната икона в Бачковския манастир. На неговото място за глава на църквата турнали човекът на НКВД Максим. Подчертавам, на НКВД. И сигурно е било така, защото наскоро публикуваха списък на агентите измежду висшите духовници и само двама – Максим и Николай се оказаха без досиета в ДС. Вероятно дядо Антоний е бил прав – досието на Максим не е тук. Тук понякога на тези, дето не слушкат отварят досиетата, но случай на отворено досие в Москва няма. Вероятно там е и досието на Николай. Не може да заемаш такъв висш пост и да не си към службите.

    Отварям първа скоба:

   Не само в църквата има агенти КГБ. Към тях са Симеон и синовете му, разработени от Примаков в момент на материални трудности за семейството им, като се твърди, че поради мераци да купи мобилен оператор в Москва чрез инсценирана катастрофа /втора, първата в Москва не успя!/ е убит Кубрат, а на мястото, което е искал да заеме сега е турнат Милен Велчев, също техен агент. Кой на кого служи става ясно по делата му.

    Отварям втора скоба, за руския патриарх:

    Той твърди, че най-големият дар Божий за Русия е...Путин. Путин пък го дари с частен самолет. Путин – бивш шеф на службите по подобие на Андропов, дали би допуснал на такъв висок пост човек, който не е от службите? Аз знам една, която не бе в службите, журналистката Политковская. Някой от любов към Путин я гръмна и още го търсят. Ще го намерят когато намерят българския гражданин от кв. Христо Ботев, който се качил автобус №79 и си бил перфорирал билет. Затварям скобите.

   ДС успя в първия рунд, срути църквата от „ горе”. Голяма част от хората днес са безверници, на турски гявури. Вместо в Господа Иисуса Христа вярват в пазара, който ще урегулира всичко на този сквят. Затова те подмениха ценностнатата си система и станаха подвластни на пазара, като се разделиха но три категории: Пазарни проститути, пазарни боклуци и пълни боклуци. Но църквата, сега във времето на пазара съсредоточава върху себе си много мераци, защото тя има много имоти и все на най-хубавите места в страната. Ще успеят ли от ДС така, както приватизираха държавата да пипнат и имотите на църквата – предстои да видим.

   Строителството на мутри по манастирите, където те „спонсорират” църквата /с окраденото от хората?/ и правят хотели в манастирски стил едва ли е случайно. Нищо чудно църквата да направи пазара неспокоен или направо да го взриви. Колко пари в банките чакат да бъдат някъде завъртяни и хората – отново извъртяни. Ето един повод!

   

 



Гласувай:
6



1. nicodima - Ще успеят ли от ДС така, както приватизираха държавата да пипнат и имотите на църквата – предстои да видим.
07.11.2012 19:54
Да!
Андрей Райчев, един ТЕХЕН човек, вече го каза публично!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12187787
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031