Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2012 23:45 - ДА ЗАЩИТИМ ТВОРЕЦА ЙОРДАН ОПИЦ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2584 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 18.09.2012 23:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                        Народ, който не подкрепя творците си е духовно камикадзе!

                                                                                                                          Дела Раи

 

         ЙОРДАН  ОПИЦ – ГОРЕЩЕНИЯТ  КЕСТЕН МЕЖДУ     

            ВЪРХОВНИТЕ СЪДИИ И  ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

 

     Казусът на този човек на изкуството за пореден път доказва: не само сме духовно камикадзе, но и сме за пример в тази област. Израждането на мисленето, отказът от ценностие, създавани у нас векове наред, преклонението пред чужди изроди, защото са богати, въздигането в култ на пазарната икономика и превръщането й във фундамент на цялостния ни живот подобно на исляма в политиката, което ние наричаме фундаментализъм - това е предпоставката да се стигне до този отвратителен казус, който недвусмислено показва не само пред нас но и пред света нравственото ни и духовно израждане като личности и като общество, което само подготвя гибелта си. Отнемането от хората след Деветото на това, което имат по съветски образец – собствеността им, прогонването им от селата и натикването им в панели за да предлагат единственото което им остава - работните си ръчици, доведе до тази деградация на хората у нас, от която възвръщане към нормалното просто не е възможно. Може ли една такава държава да вземе нормално решение напр. по казуса на Опиц, след като всички пътища и документи за решаването му са ненормални, а решението трябва да се вземе от най-корумпираната институция в страната - съдебната, която на всичкото отгоре е и независима.

    А казусът е много прост:

    Иконописецът е ограбван с взлом над 40 пъти, като са му крадени предимно произведения на изкуството – икони, защото могат веднага да се продадат подобно на  бакър или джелезо. Грабителят е регистриран в полицията с над 90 взломни кражби. Присъда обаче той няма и как ще има, като в страната няма правосъдие. Съдът, това днес не е имунната система на страната, която да се бори с престъпността, а институция, която се обогатява от парите на престъпниците срещу предоставянето на свободата им, предоставяйки им по този начин възможност да грабят отново. Затова хората казват, че днес хората се крият зад решетки. Защото крадците са извън решетките. И как няма да са на свобода, като има кой да се възползва от окраденото от тях и това е бизнес на съдебната система. Зографът също си слага решетки по прозорците, за да крие произведенията на изкуството си зад тях. Ценно нещо е картината или иконата, веднага престъпниците правят разработка как да я откраднат. Ако успеят става както е описано в Капиталът: стока – пари – дрога. Човекът след толкоз обири не издържал повече и гръмнал крадеца, който по време на обира го е нападнал с отвертка.

     Банален сценарий за съдебен бизнес.  Върховният съдия може да оправдае подсъдимия или да го осъди, в зависимост от „мотивите” на предложилата по-добра оферта защита. Цитирам оправдани: Стефан Софиянски излезе от съда кристално чист, като тромпет, но бил „олекнал” с между 5 и 9 млн. лева. Адвокат – Даниела Доковска. Кристално чист – както спрайт излезе от съда и Киро Японеца. Шестнадесетте незаконни пушки в дома му и мунициите за тях докато траеше процеса станаха законни, а за наркотик – Японеца попита един репортер, какво е наркотик.  Адвокат – Илиан Василев. После направи банка на бул. Левски и там го гръмнаха малко. Съдиите пуснаха братя Галеви, по същество феодали, окрали милиони от хора, от общината и от държавата, пребили десетки, за гдето не им плащат за да ги пазят или застраховат. Мотивите на върховните съдии бяха, че нямало вероятност да извършат друго престъпление или да се укрият. Ще излезнат на свобода, после ще влезнат в затвора, така се тълкува решението им в името на народа. За „мотивите”, представени от защитата на братята пред съдиите за това решение не става и дума.

    Още един пример - делото Велков-Младенов, наричано още делото Опицвет или Иван Григоров, на името на тогавашния касационен съдия. Безспорно тези двама наркопроизводители са произвели в цеха си около 1000 кг. амфетамин, за да го продават, но касационната съдийка Тихчева прецени, че те, понеже били наркомани си произвели дрогата за лична употреба. Това е най-тлъстото дело в цялата ни история на съда след Десетото. Тосе отлагА и отлагА, преговорите между адвокатите им и Иван Григоров в това време вървяха и се договориха. Представили са му поисканите от него „мотиви”  и последва Решение на касационния съд в името на народа. Както е било пъръчано.

    При бедния зограф е различно, защото той няма кеш.Но ако той бъде осъден като предумишлен убиец към адвоката на пострадалия към съдиите отново потичат парични потоци. Е не като от Софиянски или Киро Японеца, но все е нещо. Схемата е съвсем проста. Роднини на убитият ще искат кръвнина от убиеца, а тя е много висока, достига до 300000 лв. Ако съдът уважи иска, а той със сигурност ще го уважи и ще стане ясно защо. Това е залогът в това дело -  сумата за разпределение между върховните съдии и адвоката на пострадалия, която е толкова голяма, колкото те определят като иск за кръвнина. Ето как ще се разпредели тя? Роднините ще получат по нещо, ще им дадат по стотина лева напр. Останалото – това е работа на адвоката. За него със сигурност ще има, той е основната фигура, сложил си е главата в торбата. Ако стане провал, той ще бъде жертвата. За съдиите също ще има, всичко е предмет на преговори. Докато се преговаря и проучва имотното състояние на нарочения за осъждане делото му „виси” или се замразява. А как ще се получи тази сума от съдебната мафия? Схемата и тук е стара и работи безотказно. В следващите години ще се запорира или продаде всичко на Опиц,  защото той за 5 години със сигурност ще умре в затвора. Съдия-изпълнител или мутри-събирачи на дългове ще продължат да притискат наследниците му.Това е и причината да има присъда срещу Опиц. В други страни от полицията при подобни случаи дават инструкции на нападнатите: гръмни насилника! Там законите са на страната на хората, а не на престъпниците. Тук обаче това не може да стане, защото съдиите  и адвокатите няма да има от кого да грабят и да си правят вили от типа на тази на апелативния съдия Пенгезов, копие на Белия дом. Затова адвоката на убития престъпник, нарече случилото се ужасно престъпление на Опиц, отнело живота на едно младо птиче. А младото птиче съдиите определиха като предумишлено убито по най-тежкия чл.115 на НК, гласящ, че който умишлено умъртви другиго се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.  Член 116 пък прави разделение между човек, съдия, следовател и полицай, само жена липсва в терминологията му. А членовете 118 и 119 не се прилагат от съдиите, защото до отнемания на имоти след третиране с тези членове се достига по-трудно. Там се отчита и афектирането на защитилия се, което намалява присъдата му. Но ако човек – не юрист, човек! – отвори тези членове веднага ще види, че са по-подходящи при казуса защото там се говори за афектирана и самоотбраняваша се личност. В случая с 40 пъти разбивано от предстъпници жилище. А съдиите класифицират иконописеца като хладнокръвенп убиец, който вместо да рисува икони убива предумишлено.

   Съдебните ни проститути със сигурност са проучили имотното състояние на Опиц преди да му изберат член, който да ги устройва, а сумата за ктръвнината я е поискал адвоката.Тези неща сторва обикновено адвокатът на пострадалия. Аз бях 11 години в съда за да отнеме съдебен мафиот семейното ни жилище, което е на хубаво място в София и отлично знам схемите им на грабеж на имоти. За тези 11 години в Гражданското отделение научих доста и за Наказателното и Трудовото и за Бракоразводното. За да ограбят човека /в случая Опиц/ съдиите му вменяват, че той вместо да рисува икони умъртвява умишлено. При такова решение на съда роднините на пострадалия, подучени от адвоката предявяват иск за кръвнина, а тези искове по познати схеми се превръщат в съдийски имоти в чужбина, банкови сметки по разни острови, бели домове и едри като тирове адвокати.

   Съдиите съвместно с адвоката на пострадалия си свършиха своето. Присъдата им е окончателна.  Към тях потичат нови парични потоци, но ще дойдат в бъдеще време. Такива текат вероятно и от тези, които се крият зад убиеца на двете сестри от Пазарджик и от заявителите на оправдателната присъда на един троен убиец: на майка му, баща му и брат му, който закла /или удуши/ на покрива на кооперацията.

   Сега следва втората част на горещия кестен Опиц. На ход е президентството и ходът му е много важен, защото от фейсбук сезираха хората по този казус. Старата президентска гвардия се състоеше мафиоти, кукловоди на мафията. Новата трябва дадокаже, че не са пълни боклуци. А сега всички ги гледат. Новия президент се окака вече целият на два пъти. Първият път даде рамо на строителните мафиоти чрез нагло, обидно и просташко изказване спрямо притежателите на панелки. За санирането им бил. Хората измамени, ограбени с тези жилища-боклуци, той глАси да ги ограбят строителите още веднаж. Вторият път подкрепи съдийка-поститутка, „мотивирана” да оневини педофил изнасилвач на три момченца от с. Чепинци. Десет години проститутката не пише мотиви към присъдата си и тя не влиза в сила. След десет години престъпникът е с чисто съдебно минало по давност, може да изнасили други момченца. Бащата на три момчета, Плевнялиев, подкрепи съдийката, предлага ако я уволнят, да я преместят във ВСС. А Иван Колев, който се счита за най силната и непочтена фитура в съдебната система, се изказа тя да бъде уволнена. Това бе по същество негова заявка за нов мандат във ВСС – вижте ме колко съм честен! - а трите момченца с разцепени дупенца – това си е техен проблем. Плащаш – получаваш правосъдие, не плащаш – не получаваш. Вероятно родителите на изнасилените момченца никакви „мотиви” не са представили на съдийката, разчитайки на неопровержимите доказателства за разлика от адвоката на изнасилвача. И тя намери начин да се продаде на престъпника – хем го осъди, хем не написа мотиви към присъдата му и той бе оневинен след изтичане на давностния срок. Какъв морал има тази служителска на съдебната система, какъв е моралът на Плевнялиев да я защитава.

   Какви са възможностите на президенството сега? Могат да се намесят, но слабо. Като влезне иконописецът в затвора, защото умъртвява умишлено хора вместо да рисува икони, от президнтсвото могат да го помилват, значи ще го пуснат. Този акт ще обиди обаче висшите съдии. Замката на Плевнялиев – вероятно осиновена циганка - ги разбира тези работи, ще консултира Плевнялиев. Ще пуснат иконописеца, но ще има ли той къде да живее, след като президентът няма право да променя решението за кръвнината и парите от имотите му ще се отправят към банковите сметки на съдиите, на адвоката и малко – за роднините на крадеца.

   Проституирането с казуса обаче продължава и то по начин да се подкрепя решението на съда в името на народа. В предаването НАСРЕЩА появиха един фейсбукактивист, който настоява за освобождаването на Опиц и има голяма подкрепа. Кулезич го прекъсна на няколко пъти за да промени посоката на мислите му. Човекът – неопитен пред камера, но честен, то се вижда. И децата знаят, че Опиц е иконописец, а не убиец,който умишлено умъртвява. Чрез подъл трик, разигран пред очите на хилядите зрители Кулезич покани някаква сега завършила юристка, да коментира казуса. Дойде юристката, носи пистолет. Изглеждаше точно като фаната от околовръстното с една разлика – вместо  хигиенното си шише от литър и половина тя носеше пистолет и пред зрителите изказа мнение, че това е предумишлено убийство и че решението на съда не е добро – само пет годи затвор за прекършения живот на младото птиче. Докато за убийство на животно присъдата била три години.

   И си мисля, какво нещо е боклукът. Може ли един почтен човек да разсъждава така? И дали има един почетн човек в цялата ни съдебна система? Това явяване бе типичен пример за изява на юрист. Независимо като съдия или като адвокат, юристът подфаща казуса и запроституирва с него. Морал, човещина, почтеност, в мисълта ми идва въпросът на Пилат:  А какво е истина? След консултация с поетесата Елисавета Обиграна гръмнаха великия поет Вапцаров. Все пак, макар и обиграна, на три поколения метреса, тя е била и поетеса. А тази, която изказа мнение бе абсолютният блоклук. Тя въобще не спомена, че това е творец, ограбван 40 пъти, а застреляният от него е наркоман с регистрирани над 90 взломни кражби. Kreuzrgen, кreuzigen, пеят юдеите в пасионите на Бах. Два века след тях идиотите остават. Защото знаят повече за Азис отколкото за Бах.   

      Нацията не само не подкрепя творците си, тя ги затрива планомерно заради имотите им. А се намират и боклучки, готови  да проституират по казуса...

   За съжаление властта е в боклучките и боклуците, като най-валидно е това за съдебната ни система За тях творците са мръсна дума, чиста дума са парите, многото пари, както по делото с 1000 кг. синтетичен наркотик, една доза от 10 мг. от което се продава за 10 лв. на децата в интернетклубовете, по дискотеките, в училищата. Дали съдийката Тихчева е изчислила колко хиляди години са необходими на „наркоманите” за да изядат произведената си за тях продукция. Тя ги оправда отново в името на народа. И им върна произведения с толкова труд и така необходим за тях, наркоманите, амфетамин. От който могат да се приготвят за децата ни 100000000 /пиша с думи, сто милиона/ дози.

    И ето нов елемент: убит е престъпник от жертвата му! 90 взломни кражби на престъпника не са били достатъчни за съда да го осъдят. И той като всички други престъпници е бил на свобода с висящи дела или условно. Но все пак има осъден, нека отбележат това в ЕС. Е не е престъпник, а творец. Той ще умре в затвора със сигурност или ще се самоубие. Това си е негов проблем. А за лешоядите проблем е плячката...

   Затворихме устите на тези от Европейския парламент, че нямало осъдени. Има, как да няма. Иконописецът Опиц. Предумишленият умъртвител.

   А осъден престъпник? Ако се зададе такъв въпрос на съдия вероятно ще има контравъпрос: А какво е това престъпник?

 

ПИСМОТО НА ЙОРДАН ОПИЦ В БЛОГА НА АНРИС:

 

Постинг

Обратно към блога | Предишен постинг

01:39 -  Лично обръщение на Йордан Опиц!!!

 

Автор: anris Категория: Новини   

Прочетен: 28 Коментари: 0 Гласове: 2

 

 

 

 

 

Добър вечер на всички!

 Първо бих искал да се извиня за това, че не се обръщам към вас от свой личен профил, но нямам такъв, както и не използвам този вид комуникация в ежедневието си! За това ми помага Радостина, за което съм й много благодарен!

 

Обръщам се към вас, именно към тази група, опитвам се да следя всичките ви публикации и мнения, и честно казано, никога не съм мислил, че толкова много хора биха застанали на моя страна, в моя подкрепа, и то без дори да ме познават лично!

 Абсолютно осъзнавам и това, че много от вас са тук, не защото подкрепят конкретно мен, а защото ги е страх от мисълта да им се случи нещо подобно, а други защото са преживявали нещо подобно. Независимо от всичко, аз искам да благодаря на всеки един от вас, лично и поотделно, за това, че сте тук!

 

През тази седмица, от понеделник до този момент, моето ежедневие преминава по следния начин: ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ, ПОСЕЩЕНИЯ НА ЖУРНАЛИСТИ У ДОМА, ГОСТУВАНИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИИ…, ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ, ПОСЕЩЕНИЯ НА ЖУРНАЛИСТИ У ДОМА, ГОСТУВАНИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИИ, ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ, ПОСЕЩЕНИЯ НА ЖУРНАЛИСТИ У ДОМА, ГОСТУВАНИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИИ, ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ, ПОСЕЩЕНИЯ НА ЖУРНАЛИСТИ У ДОМА, ГОСТУВАНИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИИ………….

 Всичко това определено не ми се отрази никак добре, чисто психически и не успях дори да осъзная, че се превръщам в сянка… А всъщност има няколко важни неща, които искам да споделя с вас, хората, които се интересувате от моя случай, а не да преразказвам отново и отново, кога е станало, какво е станало, как е станало или защо е станало, именно защото вече е станало!

 

Първо бих искал да споделя, че никога през живота си не съм искал да убивам или наранявам когото и да било, не съм агресивен човек, домошар съм, а иконите са моята сила и страст. Всички други обстоятелства и подробности ги знаете.

 От днешна гледна точка, след първите наистина разтърсващи и емоционални дни от тази седмица, си давам сметка, че по този член 115 от НК, по който съм подведен под отговорност и остана непроменен в целия ход на делото, присъдата наистина е под определения от закона минимум…

 Никога не съм бил „ЗА“ саморазправата и винаги съм разчитал на органите на реда. Както вече знаете, преди фаталната ми реакция, вече се бях обадил в полицията и бях пред входа, за да чакам именно тях.

 Никога не съм бил „ченге“. В продължение на 10 години ме търсеха като Експерт по Произведенията на изкуството, това беше през 90-те години. Оказвал съм съдействие на службите за ред и сигурност, давайки експертната си оценка, но никога не съм бил служител на тези структури.

 

Много съм огорчен от факта, че през последните дни виждам поместени статии, в които ми приписват думи, които не съм произнесъл. Очевидно е, че някои медии искат да извлекат дивиденти от моята присъда. Категорично съм против да става това и именно поради тази причина ще цитирам точно за какво става въпрос:

 

1. http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/feysbuk_skochi_pomilvayte_opits-163608.html - Манипулираха делото заради 300 бона кръвнина, смята зографът.

 2. http://www.blitz.bg/news/article/154731 - Той вече възнамерява да се обърне за помощ към главния прокурор Борис Велчев заради процесуални пропуски в цялото разследване и дело срещу него. „Ще изпратя молба и ще се надявам на чудо“, призна Опиц.

 Категорично заявявам, че тези думи са ми приписани и се надявам, че ще има кой да прекъсне тази порочна практика, не заради мен, а заради всички нас, тъй като това се случва непрекъснато в България.

 

Тъй като прочетох коментарите и идеите, които имат някои хора за организиране на жива верига пред кооперацията, в която живея, моля най-искрено да не правите и организирате подобни неща. Отвеждането ми от органите на реда трябва да протече спокойно и без да има риск за живота или здравето на никого. Не бих искал моята личност да предизвика поредна трагедия, никой няма нужда от това.

 

Вече е късно и безсмислено да се изясняват факти по делото или да се коментират решения, единствено бих искал да призова тези от вас, които наистина ми вярват или имат други, лични подбуди, да ме подкрепят!

 

Благодаря!

 Данчо Опиц

 

Обръщението е публикувано във Фейсбук групата за защита на иконописеца.

www.sobstvenik.com/

 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lieri - Браво за подкрепата! И до мен дол...
21.09.2012 13:11
Браво за подкрепата! И до мен долетяха вести за случая!..Ако теб те гръмнат - убиецът остава ненаказан,но ако в законна съмоотбрана му отмеш келавия живот - блъскат те в затвора,за да покажат колко са демократични и справедливи към престъпниците: в гръб крадец не може да бъде убиван! А какво търси на мястото,станало лобно място за него? Ако си беше седял у дома,щеше да си е още жив.Освен това,това са обмислени престъпления и всеки получава онова,което е засял...Лиери
цитирай
2. doctora - доктора
23.09.2012 01:19
закона за защита на частната собственост трябва да се създаде бързо и бързо да влезе в сила ... назрял е моментът, иначе сме шибана помиярска държава управлявана от помияри ... всъщност, че ни управляват помияри управляват ни, но кога най после вечността ще обърне лицето си към нас ... само тя знае дявол да го вземе ... не може повече така ... за помиярите, които не вярват в нищо ще кажа, че приказката каквото посееш това и ще пожънеш не важи само за крадеца, изнасилвача и убиеца, а преди всичко и за тях ... само като им видиш личицата на тези изроди на човешкия род и ти става ясно и ... какъв беше онзи смешен плач за "върховната съдийка" ... ебати и изродите на човешкия род ... даже не могат да си представят в какви лайна влизат като не защитават онеправданите и като освобождават престъпниците, а камо ли когато подтискат защитилите честа си и връх на ужас и безумие, когато вкарват тези достойни хора в затвора пък макар и в омекотен вариант ... когато всеки е за себе си господ е срещу всички и за съжаление това се разбира в моментът на смърта и не можеш да кажеш аз не знаех .... и отиваш там където си си го направил ... апокалипсиса не е актът на унищожение на човечеството или земята, а е точно моментът на умиране и получаване на комата хляб който си заслужил там в невъобразимото ... каквото и да е то ........ амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182845
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031