Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2012 20:07 - ДВЕ ЧАСТИ - ЕДИН ПОСТИНГ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2636 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 03.07.2012 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЧАСТ ПЪРВА НА ПОСТИНГА - "ЩЕ ИМА НОВИ СКИ ПИСТИ"!

image

   Мястото, което гори е със северно изложение и става за ски писта и лифт /ове/. Затова са пламнали гората - да променят статута й и после мутри да пострОят на това местО писти. Аз го знам туй нещо, но защо се правят другите, че го не знаят. Трябва да има нещо, а и нови пожари не са изключени. Интереса клати феса.

image

Пожарът се разраства, но да се появи екозащитник - нема такова нещо.
Нема кой да ги активира да се разсмърдят и тук. Горите изсякоха за дърва за огрев, те въобще не говорят за това, но за интересите на мутрите в областта на лифтовете и ски пистите - там е друго нещо...

image

Произведено в гетото с име Пречиствателна станция. Дали тук се интересуват от пожара на Витоша, от новите цени на тока и водата или единственото което ги вълнува е да развозват боклуци безплатно по Градсия транспорт, да извличат от тях суровини за Отпадъци и ненужното им да изфъргват в реката?
 
image

                 Вилата на апелативния съдия Пенгезов е точно срещу пожара.

image

 На кадъра се виждат няколко неща: пожарът в резервата Бистишко бранище, вр. Скопарника, върховете Малък и Голям Резен, скатовете на Черни връх и вилата на апелативния съдия Пенгезов, която представлява копие на Белия дом, където живеят президентите на САЩ.

image

  Гори резерватът Бистришко Бранище. Отпред е връх Скопарникът, в ляво /не се вижда на снимката/ е връх Голям Купен. Горящият рид разделя долините на река Бистришка и Страта река, извираща от местнотта Казана над с. Железница.



ЧАСТ ВТОРА НА ПОСТИНГА - "ЩЕ ИМА НОВИ СЕЧИЩА!!!"

image

  Добре, че на Луната няма гори! Щяха да я пламнат мутрите и нея.Като не им дават да секат както на царо, налага се разни пениси да прилагат за да се сдобият с разрешинтелни. Прилагането на "мотиви" към молбата излиза скъпо, най-ефективното е огъня, струва само няколко бутилки за селските пиянища от гаровите кръчми.. Огънят помага и при други случаи когато има спор за гора, за строеж на ски писти, лифтове, хотели, за промяна статута на земята, гората. Голяма ралота е огъня!

image

Някой нарочни ни пали горите. Според мен има някаква уйдурма в
 тези пожари край нас. Дори аз знам каква е тя, за разлика от полицята, министерството на горите, местните и горски власти. Ако ме питат, ще им кажа дори кои палят горите. А те пазят компетентно мълчание...Дано те самите пламнат!

image

Така не дават да се сече дървото, но като го подпали мутрата, вече й го предлагат...

image

Мутросекачи са пламнали дъбви гори по Балкана. Следва разрешително за почистване на площите, а това по същество е разрешително за сеч, което не са могли да получат поради липса на достатъчно представени "мотиви" при поискването му.

image

Причинителите на пожари знаят кога да палят гората - когато времето е сухо, топло и има вятър. Предпочитани за палене са дъбовите гори, после идват буковите. Извършва се подготовка, като се трупат клади от сухи клони и срещу наколко бутилки местни пиянища им драсват по една клечка. Такива клади имаше дори над Бачковсщкия манастир в резервата Червената стена, но хората ги видяха, разчистиха, започнаха да следят кой идва тук и така китайските борове на карстовите скали пбяха спасени.

image

Ще има нови сечища. За да се промени статутът на гората обаче та трябва да пламне... После са дава разрешително не за сеч, а за разчистване на пожар.

image
 Този облак-пудел се е образувал от дима над пожара в Бистришкото бранище.





Гласувай:
10



1. mt46 - Навярно
03.07.2012 20:12
теренът е добър... И ще бъде евтин, разчистен - удобен за застрояване...
цитирай
2. tota - Коста,
04.07.2012 17:29
Нищо не може да ме учуди. Всичко може да се очаква. Каквото са решили ще го направят - кой може да ги спре? Вчера гледах репортажите за протестите във Варна. Колко груби бяха полицаите с младите хора? Кой да дръзне да са противопоставя? Младите! Не бих допуснала да бъдат употребявани...

Жалко за красивата природа!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183283
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031