Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2012 23:44 - ЕВРОДЕПУТАТИ И ДУПНИШКИ ОБЩИНАРИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1489 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                              ЕВРОДЕПУТАТИ  И  ДУПНИШКИ  ОБЩИНАРИ

                                      /ФАНИ  ЕДИНИО,  УДАРИ  ДРУГИО.../

 

     На  9. май на Централна гара София влакът ми закъсняваше с 25 минути. Върнах се обратно към чакалнята за да се разходя и какво виждам:

    Два полицая бързат, почти тичат, но не съвсем, защото кореметата им бяха доста релефни и застанаха пред ескалоторите, които слизат от второто ниво на чакалнята. Вглеждаха се във всеки слизащ по ескалатора с осторожно внимание. Бяха в пълно въоръжение, с радиостанции, от които се чуваха указания към тях. На доста едрите им, също релефни дупета висяха в готовност да щракнат белезници. Горе на първи перон паркира полицийска кола и за секунди полицаите от нея заеха позиции по разни места. От страни изглеждаше смешно, но беше смешно и в действителност. Защото се оказа, че имало сигнал, според който по ескалатора щяли да преминат братя Галеви. След десетина минути обаче полицаите се отказаха да фащат „братята” и изчезнаха.

    Докато чаках влак си взех в/к Днес и прочетох на последна страница следното заглавие:

 „След като успя да задигне 50 лв. 3 часа ром се мъчи да изнасили баба!”

 В статията се пояснява, че ромът е на 30 години от Дупница, а бабата е на 88 г. Тя с казва Ц. К. /във вестника е изписано цялото й име, но на ромът – не!/ болна е, трудно подвижна. Поискал ромът пари,защото спешно му трябвали, а тя го излъгала, че няма. Набил я ромът яко, счупил й две ребра, насинил я, намерил къде е скрила парите, взел ги и започнал да опитва да я изнасили. Бабата се разкрещяла, чула съседка, извикала полиция, арестували рома.

   Според мен вина за това носи Общината. Защо дискриминира тя тези безработни и многодетни дупнишки роми с помощи в размер, който е недостатъчен? Затова стават тези работи. Трябва да се сменят общинарите и отново начело на Общината да застанат братя Галеви, тогава такиви работи немаше. Иначе ще става и по-лошо. Ромската общност в Дупница нараства, помощите не достигат! Никой в Гиздова махала не работи от години, те разчитат само на помощите от Общината!

   Общината дава обаче по нещо, трябва да й се отчете това, но то е недостатъчно. Напр. разрешила е на ромовета да ползват ток без да го плащат на стойност до 25000 лв. на семейство. На останалите хора прекъсват тока за 1000 пъти по-малки сметки, но това не е достатъчно, защото само с ток не се живее. Ако се отнесе този кредит за тока към едно средностатистическо ромско семайство, което има 8 деца се получава лош кредит по 1250 евро на човек.

    От тази кредит пренасям разсъжденията си към кредита на ЕС за Гърция. Той до сега е в размер на 830000000000 евро, но не достига за нуждите на гърците и поради това те не са изплатили до сега нищо по него. С всеки следващ кредит предходният е бил опрощаван. С последия кредит обаче ЕС много яко прекара гърците: даде им около 130 млрд. евро, но им опрости само 117 млрд. А разликата кой ще плаща? Гърците? Питал ли ги е някой, когато е вземал кредита? Без референдум дали гърците искат да си погасяват кредита правителството няма право да го връща, твърдят левите и националистическите партии там и искат властта за да се оправят с тия разбойници от ЕС. От ЕС бяха решили, че са се споразумяли с гръците, но те сега им започнаха нов кръг врътки, като не избират правителство и в ЕС пощуряват. Все едно гърците държат пистолет, опрян в главата на всички европейски държави в момента.  В действителност гърците врътнаха ЕС още в момена, когато той започва да им дава кредити. И го завлякоха с тази огромната сума от 830 млрд. евро.

   Какво представлява тази сума?

   Със 100 млрд. Гърция покрива годишния си бюджет, като гърците живеят доста добре. Те откриха дрямката и всеки средобед спят. С парите от ЕС наемат работници от България и Албания, които работят вместо тях. И така я караха и щяха да я карат още, ако от ЕС не се бяха опитали да ги завлекат с 13 млрд. евро неопростени задлъжения. Но пасаран, бе казала една испанска социалистка-проститутка. Ще получат кредиторите парите си от гърците толкова, колкото Общиана Дупница от ромовете за тока.

   Сега пак сметки:

   Общината в Дупница има да събира по 1250 евро от ром, но ЕС има да събира по 8300 евро от гърк. Средностатистически общинарите на Дупница се оказват 6,64 пъти по-умни и предвидливи от евродепутираните.

  Путин за да го изберат обеща с 8000000000 долара да превъоръжи Русия и да я направи недостижима във военно отношене. За да се справи с кризата ЕС се нуждае от около 1 трилион евро. Кой завлече с тези пари ЕС– Гърция. Кой им ги даде – евробанкерите. Кой ще ги плаща – предимно тези, които си държат парите в немски и френски банки. Хората, на които гърците превърнаха спестяванията им във фекалии...

   Но все пак може и евродепутатите и банкерите, които гърците завлякоха да получат нещо срещу лошите кредити. Ще се съберат с гърците да обсъдят проблема, гърците ще им изиграят по едно сиртаки. Ако са разположени в този момент може и по узо да почерпят. Така ще се приключи с този кредит: Битият бит, „осмяният” – „осмян”! Едните плашат с „Ще имаш да даваш”, другите с кукиш отговарят: „Ще имаш да вземаш!”

   Не е съвършен обаче светът:

   Ако дупнишките общитари бяха евродепутати, нямаше така да ограбят гърците ЕС. Ако евродерутатите бяха общинари на Дупница, тамошните ромове щяха да пият узо и да играят сираки до посиняване и след това отново. А те горките от мизерните помощи до такава степен са откачили, че са принудени поради мизерните помощи да вършат тия работи, дето ги пише във вестник „Днес”...

 



Гласувай:
9



1. bojo12345 - Не е виновен този който яде зелника....
15.05.2012 04:29
Да му мисли този който го дава!
цитирай
2. diso - Защо, мислиш, не е успял да изнасили баба, след цели 3 часа усилия?
15.05.2012 07:23
Защото е бил гладен и е нямал сили.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180486
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031