Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2012 11:23 - ВЛАКОВИ МОТРИСИ "SIЕMENS" И....РОМОВЕ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 4982 Коментари: 9 Гласове:
18

Последна промяна: 22.04.2012 13:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Исках да направя постинг за известното оброчище Свети Георги в с. Чеканчево. За целта се пътува със супермодерните мотриси тип Сименс, които хората нарекоха влакове-стрели. Тези мотриси са плод на далавера на Никито Василев, който е взел за тях комисионни от банките от които да се вземе заем и от фирмата Сименс. Мотрисите още не са изплатени и дори може банката да ги вземе, защото са ипотекирани. Лоша съдба обаче имаха тези мотриси. Поради това, че не дават на ромите да пътуват без билети по влаковете те си отмъщават с камъни по тях, като основен прицел станаха точно тези мотриси. Ето една "ранена" мотриса. Освен десетте стъкла, които успях да снимам по нея имаше и още едно, а също и едно строшено от камък предно огледало за обрано виждане. Щетите на БДЖ, нанесени от невръстните ромчета, които не знаят какво правят и не носят отговорност само върху този влак са за 24000 евро. Кварталите, от които хвърлят камъни се знаят: Факултето, Захарна фабрика, Волуяк, Гара Искър, но и от някои гари между Клисура и Карлово.
А проблемът с безплатното пътуване на ромове с мотрисите вече бил решен: качва се ромът, дава на кондуктора 1 лв. и пътува колкото си иска. И той на далавера и кондуктора. А БДЖ вътре с 24000 евро само за този влак-стрела. И ромовете пътуват безплатно като в Градски транспорт, с торбите с джелезо и боклуци.
  Още един спор между влака и ромовете вече има решение: линията по ул. Жак Дюкло вече е закрита и ромовете няма как да скачат от къщите си в товарните вагони на влака и да си вземат каквото им е потребно, а превозите на товари през кв. Бенковски вече се извършвали само през деня.
  Темата е доста по-широка от заглавето на писанието ми. Стана така, че ромовете превърнаха влака с многото си джелезо по него в обект за налети - мтого скраб може да се извлече от него - и се заселиха в близост до ж.п. линиите.
  Може да се реши въпросът, но ноикй не знае за това - че хвърлят камъни по влаковете, че крадат елементи от ж.п.пътя и подвижния състав. Ако знаеха, щяха да решат въпроса венага....

image

Гарови ромове на една софийска гара. Чуваше се чалга чак във влака а те се кълчеха.

image
Въпрос на шанс: едното стъкло на мотрисата уцелено няколко пъти с ромски камъни, а съседните - нито веднаж. Едва ли ще им се размине и на тях.
image

Това е специална влакова превръзка. Сега по телевизията тече една реклама за превръзки с нов горен слой -  страхотни, но дали има такъв голям размер, че да почнат да ги тургат по местата на строшените от ромчетата стъкла на мотрисите...

image

Егаги късмето! Ромски камък е улучил страничното стъкло на мотрисата, което струва само 2000 евро. Ако бе улучил едно от челните стъкла, всяко от тях струва по 8000 евро. БДЖ е спечелило шестица от тотото поради този неудачен удар на ромчето.

image

Коато се пътува по Подбалканската линия изгледът към Балкана е величав но при две условия: да го познаваш и ромче да не е строшило стъклото на мотрисата.

image

   Гатанка: Колко ромски камъка са уцелили стъклото на мотрисата " SIMENS"?

image

Хубави стъкла за влаковете правят геманците. След удар с ромски камък по тях пак остават на местата си, вместо да се разпръснат на частици.

image

Ромче със сила на Херкулес е успяло с камък да пробие двойното стъкло на влака.

image

Незнаещо какво прави и поради това неносищо отговорност за действията си ромче с камък е причинило на влака щета от 2000 евро.

image
 
                       Резултат от масирана атака на ромчета по мотрисата - 
                           строшени са две стъкла по 2000 евро всяко от тях.

image

             Камък, хвърлен от невръстно ромче е потрошил стъкло за 2000 евро. 



Гласувай:
18



1. анонимен - Така де, кому пука, че БДЖ се издържа ...
22.04.2012 18:24
Така де, кому пука, че БДЖ се издържа от редовните пътници, които си купуват билети, че и плащат данъци? Поредна дивотия си е това, а циганите си просят погром.
цитирай
2. tota - Коста, какво може да се очаква
22.04.2012 19:28
от хора без образование и ниска култура. И още ненаучени на труд. Те нямат и примера, който да ги променя.
Остава това поведение на паразити... А, "паразитът е организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен гостоприемник. Паразитът се развива за сметка на гостоприемника, който губи постепенно жизнеността си. За разлика от хищниците паразитите не убиват или не убиват веднага организмите, които използват за храна. " Само ги довеждат до агония...
Или ако държавата не вземе своевременни мерки спрямо това население нищо добро не ни очаква. За съжаление.

Поздрави за гражданската позиция!
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Когато пуснаха тези влакове, за ...
22.04.2012 23:06
Когато пуснаха тези влакове, за първи път се почувствах човек, когато съм на път. Толкова чисто , комфортно, климатик в жегата, направо се родих. Миналата година и аз забелязах тези пукнати стъкла и ми стана много болно. Иначе кондукторите забелязах, че ги правят тези далавери не само с ромчетата, но и с българи. Купувам си билет от Централна гара за отиване и връщане, само и само да не се разправям с тези мазни гащници. То затова и БДЖ е на тозе хал., като че ли няма работещ в него, който да не е крал. Тази вечер по телевизията съобщиха, че в гардеробите на машинистите от "Товарни превози-БДЖ" ЕАД са намерили купища пълни туби с източено гориво, причинило месечно около 800 000 лв. загуби. Е, кажи ми кое е това дружество, което би издържало на толкова много кражби. И да знаеш, плюе се против приватизацията, защота тя спира кражбите на работещите в предприятията от най-долно до най-горно ниво. Частният предприемач няма да допусне някой да го ограбва по този отвратителен начин.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Забравих да ти кажа, че прибавих ...
22.04.2012 23:09
Забравих да ти кажа, че прибавих твоя постинг към моята блогвълна "Циганията в България".
цитирай
5. mitternacht - ...
23.04.2012 02:15
Чисто, просто и цивилизовано. Като хванат някой да мята камък по обществен транспорт, било то българин, циганин или марсианец- разстрел или на площада, или при втория вариант- в центъра на махалата. (Методи да се хване кой мята- има. Ако ще и да се дебне от скрити ченгета...) Айде на бас, че след 2-3 подобни случая- няма и прашинка да дадат да падне върху влака.

Парите са пари, но я си представи, че докато пътуваш те шибне камък колкото юмрук, с висока скорост? После ще има каене от политици и други плужеци, ама ще е късно.
цитирай
6. mitkaloto - Особеностите на един етнос.
23.04.2012 08:18
Особеностите на един етнос.
цитирай
7. анонимен - Каквато държавата - такива са и циганите й....
23.04.2012 09:51
Или каквито са цигните - такава и държавата.

Добре сме. Но ще се оправим.

Поздрави, Коста!
цитирай
8. alexs - Никито Василев е един от тия които ...
26.04.2012 20:08
Никито Василев е един от тия които загробиха БДЖ!
А пък с циганизацията не виждам как ще се оправим!
цитирай
9. анонимен - ДМВ Дезиро
29.04.2012 07:36
Вчера видях влака 2 пъти,втория път се качих.Говоря за влака със залепените стъкла. Анонимен
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180285
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031