Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2012 20:41 - НАМЕРИХМЕ СИ МАЙСТОРА В ДЕНЯ НА ШЕГАТА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2138 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 08.04.2012 21:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                      ЖЕСТОК  ПЪРВОАПРИЛСКИ  НОМЕР !

 

  Днес бяхме на Рилския манастир. Открихме новия сезон за пътуването с кола, но времето си направи с нас лоша шега. И не само то. Искахме да запознаем наши гости от чужбина с най-големия ни манастир и пещерата на Свети Иван Рилски при постницата Свети Лука. На крачка бяхме от успеха, защото преди Кирова поляна изгря пролетно слънце, но с посещението на пещерата се провалихме. Ето как:

  На завоя под постницата, където могат да се паркират няколко коли имаше табелка с надпис: „ Поради ремонт пещерата на Свети Иван Рилски е затворена за посещения до 14. април”.

   Пътувахме до там, няма работници, продължаваме към пещерата – няма да се предаваме! Няма жив човек по пътеката, а мирише на ванилия та не се трае. Достигаме параклисчето Свети Лука, в което имаше двама строителни техници, сравнително интелигетнти хора. Разказаха ни те, че на 25. март тук е идвало бусче с депутатки от парламента, между които била и една много едра от ГЕРБ. Искали да видят депутатките що е това Рилски манастир, къде е живял основателят му. Едрата депутатка била много ядосана от посещенето си в църквата на манастира. Попитала тя там на кого е гроба в църквата и монахът от пангара й казал, че е на царя. Тя му се развикала:

    -Ти мен ли намери да премяташ, аз вчера уговарвах с него да правим коалиция.
    Взело да става страшно, монахът се спасил набързо от църквата. Депутатката довбесили окончателно още два монаха, които били закрили мощите на Светеца и не пожелавали да й го покажат макар тя да им показвала служебната си карта.

   Ядосани от тези неразбрани монаси, депутатките се качили на бусчето и поели за пещерата на Светеца. Разгледали гроба му в параклиса, минали през отвора на пещерата, но тук станала голямата беля. Едрата депутатка не поела в дупката с ръцете нагоре и се заклещила в нея. Ни нагоре, ни надолу! Опитали да я изтеглят, но достъпна била само главата я. Така изтеглят едрите бебета чрез вакум при раждането им - за главата, но за туй едро нещо този номер не става. Опитали да я дръпнат надолу, но пък й се приклещили ръцете. В това безнадеждно положение обаче жената извадила голям късмет:

       С дебел холандец върху пещерата се спазарявал в това време хуренмайстера на жриците от хотелите около Рилския манастир. Погледнал той към депутатката и казал: Заклещване, няма проблем, до половин час ще я освободя! Звъннал в сексшопа до хлебарския магазин на манастира и поръчал: Бидонче с 5 литра лубрикатив – 2 кг. медицински вазелин и 3 кг. течен парафин, през миксер, подгрят на 40 градуса,  веднага!  Момичето от сексшопа обаче не изпълнило точно поръчката и прибавило в сместа и 50 гр. ванилия, според обема на лубрикатива.

   Донасят бидончето, хуренмайстерът го изсипал по скалата около депутатката и тя буффффнала обратно надолу. Първата беля от това падане били потрошените три дървени стълби и разместените две каменни стъпала до ложето на Светеца. Но голямата беля била разлятия по скалите мазен, миришещ на ванилия лубрикатив.

   Депутатката откарали веднага в стаята на момичетата, изкъпали я, преоблекли я и си заминала по живо по здраво. Но налубрекативените скали трябвало да се обезлубрикативят преди да влезат други посетители в пещерата. Сега работници пръскат с талк където е налубрикативено, после избърсват с парцали третираните места, перат и сушат парцалите, пак пръскат и бършат. Смята се, че като се отлубрикативят скалите, ще изчезне и миризмата на сладкиши от пещерата и района.

   Новите стълби бяха вече там, имаше и теракол за разместените стъпала. Но за отлубрикатяването и измирисването на пещерата е необходимо по-дълго време и поради това тя щяла да бъде отворена отново за посетители чак на 14-и април.

    Нямаше проблеми да влезем в пещерата, имаше дори стълби за работниците по отлубрикатяването й. Но щяхме да излезем от горната й страна или изцапани с талк като маймуни или налубрикативени като... да не казвам какво.

  И посещението ни се провали частично. Заради депутатката. Твърде едър първоаприлски номер ни скрои парламентарната гигантка. Като тръгне пак към пещерата, да слагат указателен знак от КАТ при с. Рила, та да не се разкарват хората напразно до пещерата при тоя скъп бензин.

 




Гласувай:
10



1. mt46 - Здравей, Коста!
01.04.2012 21:10
Хак да й е на дупетатката!...
цитирай
2. sande - На Първи Април се случват чудеса ...
02.04.2012 14:20
Още повече на Светите места.

Добре, че вратите на Парламента са ги измайсторили по-широчки, а са и двукрили, пустите камунисти барем за това са се сетили на времето.
Иначе требеше сега да се наложи да се лубрикират всички врати в Събранието, за да може да се провират едрогабаритните депутати и депутатки, макар и на верев... А ако, недай си Боже, се размирише като в Рилската обител, не зная какво ще правим. Ще имаме един напарфюмиран и лубрикиран Парламент, какъвто нема никъде. А и законите ще се приемат лубрикирани и нема да има никакви спънки ... Това е идея!
цитирай
3. planinitenabulgaria - На sande - гатанка:
02.04.2012 19:21
В парламента има една подсилена тоалетна чиния / от чугун, влакова, №5/ и специално укрепена мивка. Нека някой от три пъти познае за кого се тези прелести. За по-бързо достигане да правилния отгавор уточнявам, че туй нещо е в дамските тоалетни.
цитирай
4. rebu - Ей,
04.04.2012 09:47
Ама много я мразиш тая. Инак, поздравления за първо априлския хумор.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Голяма си фога, как само ги измис...
06.04.2012 14:17
Голяма си фога, как само ги измисляш:))))
цитирай
6. planinitenabulgaria - на Късна Пролет:
06.04.2012 20:13
Оставам с убеждение, че се съмвяваш във фактите. А знаеш ли, че преди 5 дни преди да се гледа делото на Лазар Колев към Пещерата се е бил устремил и адвоката му Марин Марковски, но са го върнали поради ремонтни дейности и не могъл да се "провре" преди заседанието на съда?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286909
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930