Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 18:07 - ЯЙЧЕНИТЕ МУТРИ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2703 Коментари: 1 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                ЯЙЧЕНИТЕ  МУТРИ  ПРЕЦАКАХА  ЗА  СЕГА  БИЗНЕСА

                  НА РОДНИНИТЕ  НИ  В  ЗАПАДНИТЕ  ПОКРАЙНИНИ

 

    Доста по-организирани престъпници се оказаха яйчените мутри, които в момента „въртят” яйцата, отколкото очаквахме. Оказва се, че връзките им са по етажите над парламента и правителството на нивата, където мафиотите с калем в ръка планирват как да ограбват хората. Ето защо:

   След като у нас прекупвачите и търговците на яйца – пардон, мутрите – скочиа яйцата двойно, хората взеха да си купуват яйца от пазара в Цариброд. Но и така не може дълго, защото нашите търговци ги купуват от там по 20 ст, а тук те струват по 40. Тази разлика накара производителите на яйца в Цариброд също да вдигнат цените им там, щом толкоз много се печели от прекупвачите или пък да дойдат в България и да си ги продадат сами. Само отбелязам, че яйцата от Цариброд са истински, а тези, които се внасят в България са с лошо качество. Но да се внасят от Сърбия яйца мутрите не дават, защото няма кой да им купува укритите в момента яйца, за които  се наговарват на какви цени да ги пуснат по Великден. Но как да спрат преминаването на яйца през българосръбската граница, които могат да им объркат сметките? От край време там храни се внасят у нас в противоречие с изискванията на ЕС и от това печелят най-вече роднините ни в Западните покрайнини, защото те просто няма къде да продават стоката си. Хем е твърде наситен на такива стоки сръбският пазар, хем местата за продажба са им твърде далеч. А България е толкоз по-близо! И последва заповед съгласно инструкциите на ЕС: Никакви храни през сръбско-българската граница да не се пренасят, конфискуват се! Натургали са предупредителни табели, големи като тирове покрай пътя. И заради яйчените мутри, пострадаха производителите на селскостопански стоки, българите от Западните покрайнини. И тези с месото и тези със сиренето и със зеленчуците – всички. Ако някой ми каже, че игрите с търговията не ги върти мафията, няма да му повярвам. Мирослав Найденов се опита да каже нещо за яйцата, но го млъкнаха веднага.

  Сега през границата върви нов график. Митничарите проверяват за контрабандни храни, които да конфискуват и въобще не гледат за цигари. Вчера бях на среща с българи от Западните покрайнини и знам това от тях.

   Та покрй яйчената мафия за да върви все пак алъшвериша през границата, сега за цигари не проверяват. Митничарите усилено търсят контрабандни яйца и не виждат стековете и мастербоксовете  със цигари. Вместо да помагаме на роднините си в Западните покрайнини с каквото можем, оставихме яйчените мутри да им разкажат играта. А за това, че икономическите интереси на роднините ни там са засегнати, едва ли някой ще се яви по телевизията и ще им се извини или пък ще стори публично и нещо по-сериозно от извинение, напр да си направи  секуро. Интереса клати феса, казват турците.

     Да очакваме пак да се появи по медиите министъра на храните и да заговори за яйцата? Няма да стане! Ще го сгазят този път яйчените мутри както луда крава телето си или както Васил Златев министъра на туризЪма и горивата. Ще се приведе докато мине яйчената буря след Великден и дано в туй положение да му се не случи нещо неприятно...

   

 



Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Същото като със зелечуците - и там ...
20.03.2012 12:13
Същото като със зелечуците - и там големите вносители са много малко. А дребните търговци купуват на борсата само и единствено от тях. Е, някои се изхитриха и откриха, че е по насметка да запрашат с баничарката или буса до Гърция и да заредят магазина си оттам, отколкото от Слатина. И сигурно си струва усилията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12293057
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930