Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2012 21:20 - СОФИЯНЦИ ТАКЪВ МОГАТ ДА ИМ ГО ЗАВРАТ НА ЯЙЧЕНИТЕ МУТРИ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3690 Коментари: 11 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СОФИЯНЦИ ТАКЪВ МОГАТ ДА ИМ ГО ЗАВРАТ НА ЯЙЧЕНИТЕ МУТРИ!

 

     Като все по запознаващ се с делата на роднините ни в Сърбия, живущи в двете Крайни – тази с административен център Пирот и тази с административен център Босилград, предлагам решение на проблема. То е жестоко спрямо нашите производители на яйца, но грехът за загубите им да понесат яйчените мутри, т. н. търговци на едро с яйца по борсите.

    Ето какво трабва да направят софиянци:

    Първото нещо е да не купят нито едно яйце  от магазините ни, които изцяло се зареждат от яйчените мутри, а да отидат до пазара в Димитровград, който е всеки петък. Разстоянието е само 60 км. В Димитрвград най-едрите яйца са по 30 ст, като се заплащат в левове, а яйцата са супер: с оранжев жълтък, дебела тъмна черупка.- истинска стока. Произвеждат си ги хората. Кокошките си живеят по дворовете, по градините. Писал съм за този край, той е типично селскостопански и там се произвежда само екопродукция. Няма мутри да крадат на едро хората, няма и цигани да ги крадат на дребно. Основното производство на стоки от нашите роднини там, откъснати от България е селскостопанското и поради това те имат трудности с реалицазията на произведеното. Защото Сърбия промени курса си и произвежда вече предимно селскостопанска продукция. Така тя стана по-слабо зависима от стоките на Запада и от руските енергорекетьори. Вероятно няма да приемат да се присъединят и към ЕС, защото хората са против, а присъединяване без вот там няма да има.

   Пазарът в Димитровград не е особено голям, може яйцата да свършат, но магазините са заредени със същите яйца. На отстоящия на 30 км от Димотровград гр. Пирот яйцата няма да свършат обаче. Една хубава разходка до там на връщане с отклонение до ждрелото на р. Ерма и Погановския манастир такъв ще им го завре на яйчените мутри, които скриха яйцата, че не охлузвания, фисури и разцепвания по най-чувствителното им място ще предизвика, а напрово ще им го експлоадира. Това заслужават те. Да им се развалят яйцата, които сега укриват, а стоката на роднините ни от Западните покрайнини ще се реализира. Тя и без това е истинска. Който си е купувал яйца от хората там, знае...

    Подобен ход могат да направят и живущите в Кюстендил, но там /в Бослеградско/ беднотията е страшна и това, което имат за продаване е малко. Връзките на района с България бяха прекъснати, а от Сърбия ги дели огромната Дукатска планина, поне 5 месеца през годината – непроходма. Това доведе до обезлюзяване на селата по Босилеградско и ужасяваща беднотия за тези, които не напустаха анклава.

    Ето от къде могат да дойдат яйцата за софиянци. А яйчените мутри да останат с палцем в жопп...

 



Гласувай:
18



1. desozz - Ужас. Представям си
08.03.2012 21:42
поп принцип си много прав. Аз лично съм спрял да си купувам яйца. Пуша по две кутии цигари. Но за два дни в седмицата си налагам Вето на тютюна. Купувам си 3 кила месце за трима души . Чувствам се добре. Ама много добре. Представям си градчето залято от Софиянци. Представям си Синеморец, по средата на август и Иван Костов с плакат на селския площад" Не купувайте яйца! Мааахайте само мръвки!!".сааде само той не се е изказал по въпросът с айцата. дали не се пази от тях, от Яйцата?
цитирай
2. bojo12345 - Коста има и изключения...
09.03.2012 06:05
В Пловдив на вече замираща база Ритон,има една нашенска фирма ,която вчера продаваше най-едрите си яйца ( тези които са с два жълтъка ) по 0,33 лв. Продават се на кори, на който са по 20 бройки.В същого време в Била най-малките дребни яйца бяха по 0,39 лв.Може би има и у нас такива като в западните покрайнини лоялни производители,предлагащи стоката на по -приемлини цени.Тези яйца миналата година струваха 0.24лв.Продавачката каза ,че след Велик ден ще са под 0,30 лв.,но старата цена няма да се върне заради новата евро директива -" щастливи кокошки", горивата и тока.
Не знам кога и за нас нещастните българи ще има директива да станем като "щастливите кокошки" и спрем да стягаме коланите???
цитирай
3. sande - Нема ли некаква фирмичка на наш сънародник ...
09.03.2012 10:21
Да не ходим всички там, като руснаците в космоса. Според Вуте: Руснаците сите излетеа у космосо."
цитирай
4. rebu - Колко ли ще ни излязат?
09.03.2012 12:27
Като си платим на застрахователите "Зелената карта" + някой и друг динар на техните полицаи + неизвестна глоба за паркиране и др. Сърбия не е настроена към българите много добре и ще ни дебнат...
цитирай
5. penchoan - По-добре е изобщо да не купуваме ...
09.03.2012 16:09
По-добре е изобщо да не купуваме яйца, докато не паднат под 25 стотинки. Можем да минем и на Великден без яйца.
цитирай
6. 4aiotgluhar4e - Това е икономически логичен съвет, ...
09.03.2012 19:29
Това е икономически логичен съвет, но за съжаление, е юридически неразумен. Вносът на яйца от физически лица е абсолютно забранен и, ако властите си изпълняват задълженията стриктно, яйцата трябва да бъдат конфискувани.
цитирай
7. planinitenabulgaria - На 4aiotgluharche: Забранен ли е внос в България от пазара в Димитровград?
09.03.2012 20:11
По закон трябва да е забранен, защото може от външната граница на ЕС да се внесат непроверени храни и дебелогъзите еврогеьове да ги хване напр. диспеспия или съвсем обикновено разстройство. От най-високо място обаче е разпоредено да се внасят храни от Сърбия без проверки от митничарите, защото така се помага на роднините ни в Западните покрайнини. А внесеното от там е доста по-добро напр. от месото от Шотландия, изкарало 20 години във фризер или свинско и пуешко от Бразилия. Проблем е само това, че трябва да се заплати бензин за 120 км. и да се плати на застрахователя - мутрата или банкера 70 лв. еднкратно годишно за Зелена карта. Като платиш Зелена карта ако направиш беля, не отговаряш ти самия, а мутрата или банкера поеимат отговорността Ти.
цитирай
8. mt46 - Здравей, Коста!
09.03.2012 20:42
Навярно повечето столичани не ги бърка цената на яйцата...
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Тази вечер по телевизията показаха ...
09.03.2012 21:26
Тази вечер по телевизията показаха много кори яйца, конфискувани от митничарите-бил забранен внос на яйца и инфото ти, че няма да забранят храни от Сърбия не е вярно по отношение на яйцата.Един възрастен мъж си взел 10 бр и се оплакваше, че са му ги взели.
цитирай
10. panazea - Добро предложение !
09.03.2012 21:38
Аз спрях да купувам яйца.
Не знам дали ще отида до Цариброд !
Ще карам Великден без боядисани яйца.
Празникът е в сърцето.
цитирай
11. planinitenabulgaria - На Късна Пролет:
10.03.2012 10:30
Ако митничарите са започнали да проверяват за яйца, това означава, че Мафията върти игрите с яйцата. Тя е над парламента и над правителствого. Врагът на хората, който няма лице, но чието присъствие се усеща. Не е възможно в хранителната Мафия да нямат отдел "Яйчен" и да допуснат разработката му да се провали организационно. Единствено хората могат да я провалят, като не купят яйца дори за Великден. Жертвите ще бъдат производителите на яйца...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12287538
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930