Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2012 13:38 - КЛАСИЧЕСКА СХЕМА ЗА КРАДЕНЕ НА ГОРА В СНИМКИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2955 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 03.03.2012 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Чрез картинки показвам смема на кражба на гора. Туй нещо никой не го знае, но аз знам и други тайни неща, които остават неизвестни на полицията: купувам си от Женския пазар контрабандни цигари, пред Илеинци са вадя фактури, в нощните заведения ми предлагат наркотици, които си ги смъркам с кеф. В Студентските общежития си пийвам Мартел, Кюмюрджийска шлоьокавица, има всичко. Ако полицията научи за тези неща обаче, жална им майка на всичките.
   Днес е годишнина от Освобождението на България. Тематично подбраните от мен снимки показват до къде сме стигнали. Някога - кон до кон, юнак до юнак, днес - джип до джип, айдук до айдук. А айдуците дето бяха по горите? Те слезнаха в канцеларите и с калем в ръка започнаха да ограбват хората: като банкери, като застрахователи, като концесионери...
   Раздвоен съм на днешния ден. Честит празник ли да кажа или Честита олигархия. И понеже не мога да реша кое е по-значимо за бъдещето ни, вместо поздрав, компетентно замлъквам. Давам думата на снимките по-долу...
     Постингът посвещавам на Г/жа Пролет за поздрава й по случай Освбождението на България и поместеният към него разказ на К. Канев.
    
   

image

Ето причината за изпращането тук на ударна група по културната революция ли, моджахидини, талибани или нещо по-страшно - мафиоти от пътното, която е била премахната и покрай нея е била извършена превенция срещу други потенциално опасни от падане дървета. Вижда се разклоненото паднало дърво, на което горната част на стеблото е отрязана и пътят -освободен. Но пък туй нещастно дръвче е добър повод из района да се развърти дървената мафия, явно в сношения и с Пътното. По-долу се вижда какво са направили подръжниците на пътищата по повод на това паднало дръвче...

image

Ако този вековен дъб реши да падне върху пътя? Я по-добре - сеч и на дървената мафия. Внедрена и сред Пътното. Не може тук да не имало неин представител.

image

Дърветата в близост до пътя са тънки /млади са още/ и не са опасни. Опасните дървета да много, много зад тях. Те трябва да бъдат отсечени превантивно...

image
Правите дървета са отнесени, защото се редят плътно в трупчийките на Пътното, което освобождава при падане на дърветата пътищата. За тези обаче, кривите, ще има втори курс. По нощите например. С УАЗ-ки.
image

Отрязани са първокачествени прави дъбови дървета. Но ако те вземат, че се наклонят, паднат и се изтъркалят стотина метра до пътя и го затворят нали ще хванат веднага Пътното! Я по-добре да не им дават такива мъзможност!

image

        Специалисти от Пътното преценяват опасните за пътя дървета и ги "кръцват".

image

           Превенция от Пътното срещу задръстване на пътя от паднали дървета...

image

                             Всичко е извозено с трупчийите. Мястото наподобява на 
                             бръснарница след епилирането на Катерина Михайлова...

image

Превантивни мерка срещу дървета, които могат да решат да паднат и да се изтъркалят на стотици метри върху пътя. И да го затворят.

image

Задача на Пътното: Да премахне падналите по пътя дървета, които пречат на движението. За разлика от превенцията на полицията срещу престъпниците, тук превенцията срещу потенциално опасните от падане дървета е било доста по-сериозна: преди дърветата да си помислят да паднат са ги отсекли!

image

Вековното дърво се унищожава първо. Както в ресторанта в Захарна фабрика. Циганинът с тръбата убил само професора от празнуващите юбилея му..

image

Уж съм умен, но не мога да преценя защо най-дебелите дървета в гората застрашават пътя на стотици метри под тях. И са ги изчезнали от гората.

image

                 Кастрак при транжирането на дърветата, оставен на пътя.

image

Ами ако тези дървета вземат, че паднат и като паднат се изтъркалят стотина метра по-долу върху пътя кой ще отговаря?

image

Още два дъба - в складовете за дЪрва. Да не вземат да паднат и дъждът или снегът да ги отнесе на стотина метра по-долу върху пътя. Предвидливи хора...в кражбите.

image

Комисията по прочистването на пътя от паднали дървета е преценила, че този вековен дъб е опасен. Пиянищата са го отрязали, транжирали на метровици и е заминал за някой склад за дърва. 

image

                                        Напусната къща в с. Оградище

image

    Майка им сигурно е прескочила в гората при чакалите при зачеването им..

image

                                                Мутрокъща в Оградище

image

                                      Ама нищо ли не носиш нищо за мен?

image

   Не те пускам да преминеш ако не дадеш нещо за ядене!

image

              Някога кракмаг, закусачна, пиячница и културен дом - днес разруха...

image

                             Сега си ... майката - свърши рикийцата!!!  

image

Елемент от сградата на училището в с. Батулия - Софийско. Скоро може да се появят и предупредителни табели "Опасна сграда, не се приближвай!" Безстопанственост и разруха навсякъде, а ние искаме от правителството ни да си върне отнетите ни по Ньойския договор територии. Те тези са му много и държавата с неприсъствието си в тях ги е предоставила на местните феодали, та нови ядове ли си навлича...
Как не направих снимки през 1973 г., когато започнах да посещавам тези места!

image

    Така изглежда днес училището в с. Батулия. За нищо не става да го купи мутра.

image

    Някогашното училище на с. Батулия. Няколкото дечинки на селото днес ги взема училищен автобус и ги откарва в училището в Реброво. Което също отива към закриване.
Вместо дворът да е пълен с деца, които играят, куче търси нещо за ядене... 



Гласувай:
10



1. mt46 - Честит празник, Коста!
03.03.2012 14:31
Поздрав за будния постинг!...
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Бих искала да се гордеем с нашето ...
03.03.2012 15:27
Бих искала да се гордеем с нашето настояще, така както се гордеем с нашето минало, но нещо не се получава? Защо ли? Дали защото повечето търсят на хляба мекото и на живота лекото, а този път води до разрухата.
Училището в с.Макоцево е още в по-плачевен вид, по едно време го бяха превърнали в дъскорезница, дадено под наем на мутри, които съвсем го довършиха. Снимки от него съм дала в постинг миналото лято, където ви разказах как се спасих от едни зли кучета с кучегона.
цитирай
3. sande - Честит Трети Март, Коста!
03.03.2012 20:55
Поздрав за твоята апостолска дейност да будиш заспалите българи!
цитирай
4. анонимен - Да ама...
11.03.2012 12:44
Е добре всичко ама айде да не закриваме училището в Реброво.Едно от малкото училища с добра база, изкуствен футболен терен /какъвто нямат 90 % от софийските/и училище спечелило субсидия за стотици хиляди евро от програма "Образование " към ЕС.Уважавам ти мнението за всичко останало но обновявай си информацията.Защото така се обезмисля труда на много хора и останалите придобиват грешно мнение за райони които имат уникална перспектива за развитие,предвид природата и близостта им до София.Не всичко е негативно!
цитирай
5. planinitenabulgaria - Към Анонимния:
11.03.2012 17:32
Никога не бих могъл да изкажа мнение да се закрие училище. Районите наистина са уникални, близо са до София, но докато не се прекрати тази ужасяваща престъпност от ромнабези по тях те нямат никаква песпектива за развитие. Доста пъти съм помествал чужди мения, които споделям, че тук, а не по Бояна и Симеоново е място за живеене сред природата, но престъпноста и отказът от превенция срещу нея съсипва природата и поминъка на хората, прогонва ги от родните им места.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182304
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031