Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 15:27 - ДВЕ ДУМКИ ОПУС 707
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 29.02.2012 21:54


                                                 ДВЕ  ДУМКИ  ОПУС  707

                                    ЗА ПСИХОЛОГИЯТА НА БЪЛГАРИНА

 

     Думка №1:

     Действието се развива в кв. Красна поляна. Родилка се прибира с бебето си от родилния дом, но й спират тока. Обажда се тя в енергото, пускат го след 4 часа. И го спират пак, почти веднага. Така – няколко пъти и идват техници на проверка. Установява се, че защитата на извода от кварталния трафопост към блока на тази жена изключва поради претоварване. А няма причини да бъде така.

    Прави се втора проверка веднага след включване на извода след поредното изключване и се установява, че натоварването е ужасно високо, вече техниците спират тока и започват да търсят причината. И какво се установява? Цигани от кв. Факултето изкопали трасе за кабел, свързали кабела към касетката на този блок и крадат ток като за световно.

    Родилката поради непрекъснатия тормоз над нея бе извикала и телевизионен екип. Екипът отиде в енергото и взе интервю от г/н Божидар Гатев, ръковдител с голям опит, отговарял за захранването на кв. Христо Ботев по времето на „въдиците” . Въдиците представляваха метални куки, прехвърлени от циганите върху откритата мрежа, от която се крадеше ток в кв. Христо Ботев. Господин Готев каза, че техниците отрязали кабела за Факултето и в момента въпросът бил решен. А телевизионерката като затвори интервюто, рекна:

    Дато пак да не вземат да се закачат тези крадци на ток към мрежата и да повлияят отново на нормалното електрозахранване на квартала...

    Дано, казвам и аз. Като нямаме държава да следи за спазването на законите, освен едно „дано”, какво друго ни остава.

 

   Думка №2:

   Действието се развива в циганския квартал на Мъглиж. Ако някой е ходил там и се е опитал да види от шосето мястото, където е град Мъглиж, няма да успее. Експлозивно нарастващ цигански квартал в нивите между пътя и Мъглиж вече скрива града.

    Кметът на Мъглиж е доста мастит човек, той твърди, че е 150 кг. и е много силен. Но вероятно е и много смел, защото отишъл да се разправя с циганите в квартала им. И така станало, че цигане го треснало с паве отзад в главата над малкия му мозък, като му причинило голама рана и мозъчно сътресение. Цигането е непълнолетно, то не знае какво прави и не носи отговорност. Може кметът да е олицетворение на местната власт, може всичко – от къде да знае цигането за това? То няма навършени 18 години!  Подобен случай с по-тежки последици имаше в кв. Захарна фабрка. Един професор празнува в ресторант юбилей, влизат няколко циганета, едното с водопроводна тръба строшава главата на профсора и той умира на място. Така, че 150 кг. кмет няма какво да се сърди: ако не паве, а дебела водопроводна тръба бе застигнала главата му? Дори трябва да се радва на павето, вместо да заплашва ромите от болницата. Те имат права,я!

      Показаха кмета, май беше в болница, дава го злобно, казва само да го бях видял! Телевизионерката затвори предаването с думите: Дано да не му се случи на човека пак такова нещо! Никой не говори за полиция, следствие, прокурор, съд.Чува се само вълшебното заклинание „дано!”

      А казусът с циганите под Мъглиж не е толкоз прост. Има катун върху нивите, но никой не се и опитва да го премахва. Напротив – вкарали са там водопроводи и др. екстри. Но от този катун излиза престъпност. Нека някой се опита да познае от три пъти какво става с градините от праскови в този район, когато те узреят. Ако не се досети да попита една стара жена, седнала до пътя за продава праскови, защото от бедност ще умре.

       Кода:    

       Имаме ли държава, спазват ли се законите от всички? Ако така се постъпва с представителя на държавата там - шефа на местната власт и ние казваме, дано да не му се случи нещо по-лошо, напр. да го уцелят с по-голямо паве, не е ли това увредено мислене и отчаяние пред безиходицата, която довършва българия. Цели райони от нея се обезлюдиха вече от циганските набези  по тях. Видин бе пръв, сега Мъглиж ли е на ход?

     

       

 



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12285369
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930