Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2012 23:33 - ГЪРЦИЯ – КРЕДИТНИЯТ МИЛИОНЕР НА ЕС
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2191 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                  ГЪРЦИЯ – КРЕДИТНИЯТ  МИЛИОНЕР  НА  ЕС

 

      И балканските държави дадоха нещо на света – разработките кредитен милионер и ембаргов милионер. За ембарговите милионери в Сърбия – съвсем накратко. Нека някой отиде към стената на язовира им Завойско езеро, където природата е най-красива. Тия, митничарите от Веселото село край язовир Ивайловград – швепс да пият. А кредитните милионери – това си е наш, български патент от времето на „прехода” от тоталитаризъм към демокрация. Вика шефът на частната банка мутра и й предлага сделка: дава й необезпечен кредит от 5000000 лв, като й подсказва, че по закон връщане на кредита няма как да се осъществи. Просто, подарък. Но! Мутрата взема само 1000000 от кредита, останалата част – банкерът. Схема за източване на банката или схема за открадване на спестяванията на хората от банкера, това нито един съд след установяване на демокрацията не можа да уточни или да докаже, че е престъпление. Ако нападнеш и ограбиш банка, отговоряш по някакъв член на НК, но ако основеш банка и си я окрадеш сам – къде има такъв член в ТК? Просто не носиш отговорност. Затова такава бе и банкерската разработка. И мутрата и банкера – доволни, кредиторите на банката – ограбени.

     Тази позабравена схема бе възкресена и банките на двете страни с най-развита икономика в ЕС – Франция на първо място и Германия на второ я разиграха с Гърция. Сега се уточнява кой кого е изиграл, но то е ясно: изиграни са французите в най-голяма степен и в по-малка германците. Гърците живяха на кредит доста години. Банкерите на Франция и Германия ще прехвълят тежестите от съвместния грабеж – банкерите на Западните банки и гърците - върху хората в държавите си, избрали техните банки да държат спестяванията си. А гърците – те имат коз. Могат да срутят валутата на ЕС и в момента се държат като мутра, опряла оръжието в главата на кредитора си.

     Тоя възел много отдалече се заплете. Това е израз на Хойтов, но с гърците в ЕС е точно така. Още при приемането им в ЕС от Уолстрийт са дадени фалшиви данни за икономиката им, които завишават 6 пъти действителните им резултати. От този рубеж, с измама завишен 6 пъти, започват кредитите, отпускани от ЕС за тях. Те не могат да бъдат върнати. Сега се уточнява колко са те, защото и там лъжите са били филигранни, византийски. В тях са играли министри, банки, статистици и банкерите кредитори. Сумата започна от около 100 милиарда евро, мина през 350, после достигна 600, но и това няма да е крайното число. За сравнение давам щетите от земетръса в Япония, 300 млрд. долара. Без трус, без цунами, гърците разтърсиха по-силно ЕС. Банките кредитори са готови да опростят половината от кредитите уж за да вземат все пак нещо, но гърците и на това не са съгласни, защото в задълженията им имало включени лихви. Те предлагат друго: да гласуват гърците на референдум искат ли да връшат кредитите. Затова правиха тези псевдостачки, затваряха и нашата граница. Задълженията им до сега са по 60000 евро на човек, включително на бебетата и възрастните хора. Отстъпките от страна на кредиторите продължават, но гърците продължават да държат пистолета опрян в главата на ЕС и настояват:

    Тези кредити да се опростят изцяло и да започнат нови траншове с милиарди от ЕС към Гърция. Иначе – ще има да вземат! Ако трябва – и от еврозоната излизат! Пак ще си въведат драхмата.

     Европейците отлагат решения на конференции, чакат резулати от преговорите с Гърция, но те така и не идват, защото тя вече ги изигра. Не казвам, прееба ги, защото на ЕС гърците му случиха нещо много по-страшно от това, експлоадираха му анусчето. ЕС е в цугцванг: ходовете им се диктуват от противника – Гърция, и той ги води към мат – срутване на финансите на всичките държави в еврозоната.

     Има и друго решение, но ме е страх да го спомена, за да не излезе от мен:

   Турция изкупува дълга им, срещу който получава едва ли не цялата страна. И това ще е краят на Гърция. Ще стане въпрос и за това, ако гърците не свалят пистолета. Тогава Западът може и да разиграе Турската карта. Като паразит с гросмайсторска сила гърците паразитираха към СССР, към САЩ, към съседите си, от които изкупуваха стоките им, докато излезе историческият им късмет, за запаразитират към ЕС. Сега от ЕС им слагат памук с олио за да се задушат и да се пуснат от снагата им, та в този момент хда ги извадят, въртат ги наляво, за да се имъкнат смукалата им без да им се скършат главите и да не стане инфекция в тялото на ЕС, но срещу паразити с гросмайсторски сили бронебойни патрони няма открити. ЕС замисля сега нещо твърде непопулярно, да разпредели тежестите на Гърция върху тези в еврозоната и върху тези, които не са още в еврозоната, но бать Бойко бе категоричен:

     Ще помагаме само на тези, които вземат по-малки пенсии и заплати от нас!

     Нашият патент за креднтните милионери мина в Гърция, но ние сме съседи и бумерангът се зъвърна... в Дупница. Малко предистория:

     След Десетото на края на града идва един циганин с име Гиздю. Разрешават му от Общината да се засели в края на града, но на следващия ден при него идват роднините му, към 100 броя ромове. Всичките в новоучредента махала, получила вече името на първия заселник, Гиздю. Народили всички по 10 и повече деца. Всичките - бедни, социално слаби, безработни, многодетни. Но пък притежаващи ромгласове. И права. И става каквато става. В квартал Бистрица няма вода, при тях не се спират чешмите, но никой не плаща водата, а също и данъци, осигуровки. На датата на даване на помощите ставало оживлението – хапване, пийване, танци. И по други поводи - като изчезне нещо от къщите или лозята на хората. Тогава оживлението настъпвало пред полицията.

    Както от ЕС на гърците даваха кредити, така и на гиздовци някой даваше кредити, но не в пари, защото голяма част от тях нямат паспорти. Поради това кредитите се изразяваха в неплащане на дънъци и сметки, напр. за ток. И се събраха едни сметки, да не повярваш. По 20000 лв. на семейство дза ток, а едно – с 25000 лв. Това - за период от около 4 години. Уйдурмата - Общината да плати сметките им след изборите не стана, защото ромгласовете не стигнаха за технио човек. Провалиха се както гърците пред ЕС. И и запротестираха досущ като гърците. Стачки пред Общината, защото не било възможно такива сметки да имат. По половин лампа ползвали, а по 20000 лв. м искат от Енергото. А исканията им – и те като на гърците:

    Да се опростят задълженията им и да им се включи отново току и пак да си не плащат сметките си. И протестират гиздовци та протектират, упорито както протестират и гърците.

    А задълженията на гиздовци – тях никой не ги и търси. Поне прокуратура да имахме, да се самосезира кой не е спазвал закона, та 4 години да не се заплаща за ток. Ето я и единствената разлика между гиздовци и гърци. Гиздовци не ги закачат за задълженията им, защото те имат ромправа, а гърците тепърва ще се борят за правата си пред ЕС. Общината в Дупница така и не предявява претенции към ромовете, защото един безработен, социално слаб, многодетен и без собственост ром не може да плати 20000 лв. за ток, макар от всичко останало да е освободен от плащане? Това разсъждение ЕС трябва да пренесе върху гърците и да престане да ги изнудва с лафа: Ще имате да давате!

    А гиздовци – те ще платят на Общината, колкото гърците на ЕС.

    Нали сме си балкански съседи, приличаме си, правим същите работи: гръцко-гиздовски, гиздовско-гръцки. В кръчмата в Требич за такива казват: Фани единио, удари другио. Ще взема да посетя кръчмата им отново и да ги попатам, гиздовеца ли за фана и да удара гърко, или пък да фана гърко и да удара гиздовецо.

   Трябва да има някакво правило в Требич, когато двата боклука са абсолютно еднакви до степен с едни и същи букви да започват. Няма как да ги пофанеш и за замахнеш с двата едновременно...

 



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Здравей, Коста!
31.01.2012 23:49
Не ми се мисли за гърците... Жал ми е, че у нас нещата са изтървани, разбойниците ни ограбиха...
Лека нощ!
цитирай
2. sande - За Сърбите и Гърците не ми е жал, дойде Видовден ...
03.02.2012 14:04
От 100 и повече години съдбата работи за тях и против нас.

Сега поничката се обърна.

Най-голямия кеф ще бъде ние да ги изработиме малко, накрая.

Ама дали ще можеме?
цитирай
3. alexs - Де да имахме управници като гръц...
03.02.2012 22:43
Де да имахме управници като гръцките!
А не нашата колониална администрация!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286173
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930