Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 14:40 - ЕДНА ТЪЖНА КУЧЕШКА ИСТОРИЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2692 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                   ЕДНА ТЪЖНА КУЧЕШКА ИСТОРИЯ

 

      Имах накога една позната от с. Бакьово, партизанска щерка, която заемаше висок пост в МЕ. Карах служебна кола и веднаж тя ме помоли да отидем до Бакьово. Възразих: ако ни хванат, че колата не пътува по маршрут, какво ще стане. Тя само се засмя.

      Натоварихме колата с кисело мляко и хляб и в Бакьово. Наложи се да преминем и през реката, та колата остана за малко без спирачки. Стигнахме къщата, разтоварихме млякото и хляба.

    А в къщата – три прекрасни кучета. Двете бяха ловни тип свинари, но красиви, като от картинка - оцветени в бяло, жълто, кафяво. Третото бе порода Тибетско шицу. Било обучено да пасе якове. А то е дребно като булонката, но някак е разплескано на страни. Нещо широко пискюлесто ходи по земята, стъпва много смешно. Като тръгна към нас не заобиколи двете спящи едри кучета а премина върху тях. Кучето се оказа расово, с паспорт и много награди, където е било до сега. Понеже тези хора бяха с възможности, откарвали кучетата си по изложби в чужбина и ако свинарите не винаги получавали награди, то за тибетското куче винаги  давали награда поне по 600 долара. Тибетското куче имаше прякор, Сватбарът. Той не бил месар, ядял предимно попара с кисело мляко и зеленцуци. Само добре сготвено месо опитвал по малко.

   След година видях жената отново и веднага предложих да тръгваме за кучетата. Тя се натъжи. Каза, че Сватбарът починал. Тогава и ми разказа за него:

    Когато се засватбела някоя кучка от селото, трите кучета не оставали безучастни към тържеството. Падали борби, боища, но докато се водела тази битка между едрите кучета като сватбарче участвало и тибетското куче. То минавало под коремите на другите, никое от тях не го брояло за куче, да не говорим за съперник спрямо кучката. Кучето се изправяло на задните си крака, опирало се на кучката и така успявало да достигне и докосне най-интимното й място. Водещият сватбата мъжкар ме му обръщал внимание, защото не го считал за куче Но:

    При поредната сватба наложилото се в борбата куче сметнало, че има нещо нередно в цялата тази работа и излаяло застрашително срещу тибетсктото куче в момент, когато то „ухажвало” сватбарката. То изквичало, паднало на гръб и така останало да квичи без да може да се изправи. Сватбарите заминали. Взел го един човек, занесъл го при стопаните, то пак лежи на гръб и квичи като да умира. Почакали го малко, после на колата и в кучкарника в София зад ЗЕПЕ. Оперирали го, но видяли, че жлъчният му мехур е спукан и има сепсис. Приспали го с една инжекция да не се мъчи и си го прибрали обратно.

   Така завършил Сватбарът жизениня си път, на сватба. Веднаж другите кучета се отнесли с него като с истинско куче и от страх му се пукнала жлъчката.

 

 



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - В природата законите са строги и праволинейни!
28.01.2012 17:20
Бъдещото поколение е дете на най - силния и здрав мъжкар.Той печели при битката за дамата.Колкото и да са силни желанията и нагона на останалите -остават само зрители.Жалко ,че при тази конкуренция малкия тибетски шицо е изгубил живота си в битката!
цитирай
2. mt46 - Здравей, Коста!
28.01.2012 17:33
Не знаех, че кучетата правели сватби...
Лека вечер!
цитирай
3. sande - Много интересна кучешка история ...
28.01.2012 17:44
Прилича на Томето, чирпанлията от Пастух, за което разказах. /"Томето - храбрият
любовник"/
Томето успява винаги да се дореди, понякога с цената на много рани от по-голямите селски песове.
А една малка кучка, миньонче, не зная породата, му идваше на крака у нас. И собственичката - кметицата Цветанка , идваше да си я прибере.

Поздрави, Коста!
цитирай
4. анонимен - amin
28.01.2012 18:59
ne nam no no kuceto ulicen pandiscia oste skaca na ulicni kucki ne nam za toz svadbar ama iaponskia ulicen pes si hodi po kucki a drugite kuceta ot neane kvo da takovat se takovat edni drygi.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181005
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031