Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2012 23:00 - ВЪВ ВЛАКА СЛЕД ПОСЕЩЕНИЕ НА МАХАЛА ПЛЕШКА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1609 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

              ВЪВ  ВЛАКА  СЛЕД  ПОСЕЩЕНИЕ  НА  МАХАЛА  ПЛЕШКА

 

      Днес се изкачих екстремно и рисково на Косматица. Сред снега, в гората, вървейки нагоре и нагоре си мислех за Христо Проданов, защото и аз не можех да спра. Бях с летните си дрехи, а се изкачих на 1200 м. н. в,  газех доста дълбок сняг, притискаше ме времето. Да продължа или да се върна, си мислех, докато срещнах хора. Те си свалиха ръкавиците и ми пипнаха ръцете за да преценят как се чувствам, а ръцете ми бяха по-топли от техните. Това ми даде импулс да продължа прехода си до Церията. Ще го опиша, но във влака попаднах на хора от Перник и ще напиша какво казаха те за убитото момиче Мирослава. Защото тази трагедия на момичето и безчовечността, която се налага у нас като нов клон на престъпността, осигураващ поминък  на този нов тип „бизнесмени” е нещо страшно. Всеки човек е готов да даде всичко, за да запази живота на близките си, но е възможно това стане бизнес и у нас, както сега е в Мексико. Тогава – и Господ не може да ни помогне повече!

    В основата на отвличането на момичето стояла главната архитектка на Перник, супербогата мафиотка, която похителите искали индиректно да „ощипят” с някаква сума. Тази хипермафиотка била пресечната точка на престъпността в Перник:  двата феодала на Дупница, на феодала на Перник, на клановете в Радомир, на влиятелни хора от София, между които и Първанов, Женила се няколко пъти и от всеки брак излизала с нови дивиденти. Директно работела за феодала на Перник, Феди, който пък бил човек на Първанов от много години. Всичките игри в Общината в Перник ги редяла тя, защото се явявала най-силната фигура там. А за да се спечели търг за поръчка или нещо друго, представят се „мотиви” пред комисията, известни като комисионни. С разпределението на „мотивите” пак се занимавала тя. Защото я покрепял феодала на Перник, а него – Първанов. По ширпотреба феодалът на Перник имал и група за отвличане на скъпи автомобили.

     Същата тази хипермафиотка имала незаконен син от кредитния милионер Мишо Бирата, когото също източвала здраво. Бирата обаче умрял неочаквано върху проститутка без да е помислил, че това, ще се случи и не оставил завещание, което пък развързало ръцете на мафиотката да предяви претенции към наследството му от името на сина си. А синът й бил абсолютно осигурен от нея,та дори и с охрана, за да не го отвлекат и да й „щипнат” голяма сума срещу пущането му.  

     На базата на тези данни била изготвена друга разработка - да пипнат част от парите й, след като бъде отвлечена персона, за която мафиотката да няма как де не плати. Иначе ще се изложи и ще се разнищят мафиотщините й. Това можело да стори само вътрешното обкръжение на фамилията й и те отвлекли Мирослава, която оценили за 500000 лв. Сестрата на Мирослава била в момента приятелка със сина на хипермафиотката. На нея паднал изборът им. Но нещо не е сработило както трябва. Вероятно не са успели да я отвлекат като хората, защото момичето било много силно и владеело бойни изкуства. Предполага се, че са го потрошили, за да могат да го натикат в колата и то веднага е починало от строшените му кости. В Перник също знаели, че веднага сестрата на Мирослава е научила за отвличането, че ще искат откуп за нея, а също и майката на приятеля на сестра й, която веднага отлъчила сина си от нея. И станал тупик. Парите тя е щяла да даде, но момичето е убито. И да ги даде, нещата пак ще се „разсмърдят”. По-добре да ги даде за превенция срещу разкриване на истината по това убийство и на мафиотските връзки на високо ниво.  Малко по малко обаче възелът се разплита и нещата отиват нагоре, защото един от разпитваните , които са отвлекли Мирослава „пропява”. От туй нагоре вероятно е дошло и решението да го самоубият и да набедят другия, нарочен че е отвлякъл момичето за луд или ако не стане, и него да го самубият. В Перник считали, че нещата отиват към главната архитектка, феодала на Перник и Гоцето, които контрапрестъпници решили да източат с 500000 лв. чрез отвличането на Мирослава и че нещата отивали към прикриване на тези факти. Ако някой е казал нещо и е умрял, казаното не върви в съда. Хората казаха, че почти нищо от това, което се разпространява в пресата не е вярно. Мирослава не е била изнасилена, не е била в Германия, не е била отвлечена за да бъде убита, а това е станало извън сценария. Тя разпознала похитителите си и това е довело до убийството й. Всичко това е било известно на сестрата на Мирослава и на майката на приятеля й, най-силната мафиотска фигура на Перник, която в там считат за сценарист на всичко, което се случва след зверското убийството на момичето.

    Престъпните пари раждат престъпност и точно тези престъпни пари, поради желанието на престъпниците да бъдат те преразпределени, казаха хората, са станали причина да потрошат костите на това младо и красиво същество, оценено на стойност 500000 лв. Само че парите вместо при провалилите се престъпници ще отидат по други пера: в ГДБОП, при прокурорите, в съда. За да бъдат те мотивирани истината за това зверство никога да не бъде казана.

    Такива сценарии има писани доста отдавна. В операта „Риголето” има един шут, с чиято дъщеря сe случи нещо подобно. Престъпници от Перник го пренаписаха...

 

    А сега един съвсем различен сценарий:

    Преди няколко дни размениха пероните за композициите на влаковете за Варна и Червен бряг. Едно момиче, пътуващо за Плевен с бързия влак се оказа в пътническия за Червен бряг. Кондукторката й каза за грешката, момичето се шашна. Казвам му, няма страшно! Отдох при началника на влака, взех от него пътеводителя и направих сметката как да стигне то до Плевен. Върнах се, казах й как да продължи. След това й казах да се премести в І клас, защото билетът й отговаря по стойност за него и защото само там бе топло. Проблемът бе много тежкият й сак, но аз го пренесох и него. И казах, да помоли някой да й го свали от влака, а на следващия друг да го качи. В Плевен щяха да я чакат на гарата.

   Този сценарий е без трошене на кости или искане на откуп. На момичетата, на жените, трябва да се помага. А не да се оценяват на някаква сума и да се подхожда към тях от тези позиции. Щом жената има някаква трудност и човек може да й помогне, защо да не стори това?

 

 



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12301997
Постинги: 4573
Коментари: 10803
Гласове: 18380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930