Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2012 13:13 - АРАБСКАТА ПРОЛЕТ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПРОСТРАНИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1183 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                        АРАБСКАТА  ПРОЛЕТ  МОЖЕ ДА СЕ  РАЗПРОСТРАНИ

                        И  В  ДРУГИ  СТРАНИ  ПРЕЗ  НАСТОЯЩАТА  ГОДИНА

 

    Промените в арабските страни, които се извършиха през изминалата година станаха възможни, защото корупцията в тях и диктатурите на режимите в страните им бяха преминали всякакви граници. Всичките богатства на страната бяха станали притежание на несменяеми фамилии, на мафиоти или на откровени престъпници-какавиди на бъдещи олигарси. Тези неспасващи Божия закон идиоти бях премахнати от хората в страните им, като единствено на либийците бе оказана помощ.  Едни от идиотите избягаха със златото, което бяха откраднали от държавата, други с пари, трети си понесоха или ще си понесат заслуженото. Един от най-гадните режими и трън в очите на хората, този на Кадафи, беше премахнат с помощта на НАТО. Той бе най-изявеният и завършил изграждането си олигарх сред арабските държави. Разлиаката му с Путин бе тази, че този бе единственият притежател на богатствата на дъравата, на всичко видимо и невидимо в нея, а Путин е шеф на оригархия, където той е пръв измежду тях и ги управлява. На този пост го турна Елцин по линията на КГБ и Путин няма намерение да го отстъпва. Остава още един арабски режим на наследствени идиоти-социалисти, този на фамилията Асад. Още от около 1960 г. начело на Сирия с помощта на СССР тогава турнаха тези просъветска партия, окачествяваща се като Партия за арабското възраждане. Режимът им наподобява този на Ленин. Говорим партия, понимаем Асада, говорим Асад – понимаем партия. Политическата линия на тези идиоти е продължение на учението на Карл Маркс. Отдавна е известно каква бе целта на теорията за Карл Маркс и кой му поръча тази разработка,чиито вирус се разпространи от Берлин до Северна Кория и е по-страшет от НІV вируса.  Сирийските диктатори  няма да успеят да се задържат. Интересно е, че Путин запазва към приятелите си в Сирия компетентно мълчание макар да се знае, че без някогашния СССР арабските възродители, донесли толкоз беди на сирийците нямаше да ги има въобще. Путин единствен от всички  диктатрои и олигарси защити събрата си Кадафи. Всички други диктатори се замислиха да не стане така и с тях и не посмяха да го защитят.

    Арабската пролет обхвана и развитите страни, които пък вече не искат да търпят грабежа на банките над тях. Има ли банки и банкери да не крадат, бих попитал аз. И при нас банките са най-големите крадци. Подозирам ги, че си платиха на парламента и си прокараха промяна в ГПК, която развърза ръцете на тия разбойници да могат да ограбват допълнително предишния собственик на ипотекиран имот дори след като ипотеката вече е продадена от банката.Няма нужда да казвам, на ниска цена на служител на банката. Мутрите си турнаха банкери да им управляват парите, които те откраднаха от България по време на „прехода”. Един известен банкер, Хърсев, се появи на погребението на георги Илиев. Трябва да е имало някаква връзка. Така наречената Гражданска отговорност трябва да платим на мутри или банкери. Има нещо общо между едните и другите и изнудването при този вид автомобилен рекет. И подкрепата му от държавата.

     На две страни обаче арабската пролет няма да им се размине. Едната е Северна Корея. Тя от много години е трън в очите на хората. И Русия вече се отказва да ги подкрепя, китайската помощ за тях е много малка. На никой не му са занимава с идиоти. Там режимът се крепи най-здраво от всичките тиранични режими в света. Поколания наред на хората са промивани мозъците. Един и същ род, който вече популира изроди грее като слънце над страната. Това, което се разяснява на хората е,че войната е неизбежна и те наистина се готвят за война. Нямат ресурси, иначе биха се подготвили за война срещу целия свят, но твърдят, че са готови да ударят Южна Корея, Япония и западната част на САЩ. За да се задържи режимът на власт, той трябва да има външни врагове. И са си намерили такива - целия свят. Те дори търсят повод за война и всички в региона им отстъпват. Потопиха южнокорейска фрегата и им се размина. Правят опити с ядрено оръжие, развиват ядрената си програма. А в страната цари ужасен глад. Хора от нужди на протеин за организма си изяждат починалите. Имаше филм за Сверна Корея, където в магазините за храна имаше единствено някаква ракия с цена за бутилката, колкото е месечната заплата на работниците. Нищо друго! Този ужас няма да продължи дълго. Вътрешни конфликти са възможни въпреки ужасяващата диктатура, сили за сигурност и вътрешни войски. Положението на хората ще излезе извън контрол, защото те умират от глад. Но какви ще са последствията, дали точно тогава фамилията Ким няма да реши да изнесе конфликта навън, като треснат една или повече ядрени бомби над Южна Корея и Япония Тогава ще им дойде краят, но Япония може да преживее след 70 години нова ядрена трагедия и постигнатото от Южна Корея да бъде сринато от тия идиоти.

    Евентуална война с ядрени оръжия  е добре дошла за Китай и САЩ. Южна Корея и Япония ще понесат големи разрушения, а това ще стимулира икономиката на САЩ и Китай. После пък американците ще направят един нов план Маршал и ще американизират и този район както Западна Европа, където превърнаха най-интелигетнтите хора на света в пазарни помияри.

    Затова всички страни в региона около Северна Корея отстъпват на идиотите, дори ги хранят с помощи от милиони тонове ориз. Само и само да си кротуват, но това вече става невъзможно. Искрата между тези 25 милона подтистнати, гладни хора, за които вече е все едно ще живият ли или ще мрат може да пламне всеки момент и да започне и там арабска пролет. Но ако сред арабите се знаеше, как тази пролет ще завърши, там е трудно да се предвиди. Защото северокорейските диктатори, членове на фамилиата Ким са непредвидими, те са потомствени изроди. Новият Ким, който наследи Бащата на народите и негов дядо, има нова визия. Той вече не прилича на човек с паве вместо глава, а на изделие от пластмаса, раздута чрез силикон в нея. Новото Слънце, дето ще огрява севрокорейците. Новият баща на народите. Освен Божието слънце, страната им се осветява от още три. Страната с най-щастливите хора на света, където всичкте момченца задължително се кръщават Ким...

   В кръчмите на любимото ми с. Требич на такива хората казват: Банда от идиоти!

 

    Друга държава, където вече започва арабска пролет е Русия. Там нещата също са доста опасни, но и сложни. Интересите към тези над 22 млн. кв. км. на разпадащата се вече империя с големи природни богатства са големи. Германия навлезе в тази огромна страна и се изгуби, но ако навлезе Китай, точно ще я напълни Но няма кой да ги пусне.

   Русия бе поле на експерименти на Запада от 1917 г. до сега. Западът е виновен за това, което днес става в Русия, но то се връща върху тях Те можеха да не им внедряват учението на Маркс с подлата цел да се самоликвидирват руснаци от турнатите им да ги управляват изроди и убийци, можеха да премахнат режима-вирус там след Първата или след Втората световна война. Но световната мафия не пожела, за да има в Европа напрежение и тя да зависи от САЩ. Където след Втората световна война се премести световната мафия с банките си и направи долара международно платежно средство, чрез което до днес ограбва света.

    След Втората световна война Русия в рамките на СССР стана силна във военно отношение държава, но в очите на Запада тя си остава колония. Сценарият бе такъв, да ги направят силни, да застрашават западна Европа и САЩ да гарантират мира на Стария континент. В СССР освен оръжия, почти нищо не се призвеждаше за хората в нея. Основното й производство бе добиването на природни суровини. Фалшивата й икономика чакаше лек натиск от вън и той се случи. Рейгън наблегна на превъоръжаването на Америка и Запада, зад който процес бяха мощните им икономики. СССР опита да отовори по същия начин и се сгромоляса икномически.

    Започна разпадът на тази огромна страна. До този момент собственик на всички видими и невидими богатства и там бе държавата, ужким народът. За този ред съблюдаваше КГБ. Да извърши прехода /техния си грабеж/ бе турнат „демократът” Елцин. Той го свърши само за една вечер, за която всичко бе подготвено. Богатствата на страната станаха притежание на няколко души от КГБ. Това бе техният демократичен преход: КГБ вече не съблюдаваше за реда в страната, а стана собственик на богатствата й. Олигарсите бяха дефинирани, техен шеф стана Путин. Покрай тези стотина олигарси са се пръкнали и около 1000 милионери. С това демократичната реформа в Русия завърши. Но тя превърна Русия в книжен тигър, в държава, от която излиза напрежение и от чиито природни ресурси зависи икономиката на Западна Европа. А Русия зависи от това, което ще получи от продажбата им. Като казвам Русия, понимаю олигарсите.

    За въоръженията, наследени от СССР:

    Ами за тяхната подръжка трябват средства, олигарсите от своите си пари ли да дадат? Няма да стане! Танковете им отидоха в голяма част за скрап, мишки изпоядоха кабелите на ракетите в силозите, подводниците им започнаха сами да потъват или да се палят при ремонт. Пари за производство на нови оръжия им трябват, за да плашат с тях тези, на които продават суравините си. оОлигарсите от джоба си ли да ги дадат? С всяка измината година техническото състояние на въръжението им се влошава поради физическото му остаряване и липса на пари за подръжката му. Издемонстрираха руснаците пред света един взрив на вакумна бомба – най-могъщото вакумно нещо до сега – но то дори не бе отразено от западната преса. Въпреки това обаче им остават доста ракети с далечен или среден обсег на действие с ядрени бойни глави и Западна Европа и Америка трябва се да се съобръзяват с този факт. Някой може да не се е скапала, да излети и да стори беля. Точно затова сега се прави противоракетният щит и когато той бъде готов, за промени в цените на енергоносителите разговорите ще се водят по един съвсем различен сценарий. В прав текст ще им бъде заявено: Какво избирате, товарищи олигарси? Да ни продавате енероносители на разумни цени или да Ви треснем и да ви вземем газовите и другите видове кладенци?

    Във вътрешен план нещата в Русия са още по-зле. Хората буквално са изоставени да се спасяват кой както намери за добре. Наново има банди като тези от Одеса след революцията, но и съвременни мафиоти, които живеят от модерна престъпност: хакери, проститутция, продажба на дрога, като полето на изявите им не е само в Русия.  Културните им дейци - певци, балетисти, големи музиканти, учени – при първата възможност се спасяват в чужбина. Защото иначе лошо. Държавата прави някаква регулация на доходите на хората и им гарантира месечен доход от около 35 долара на човек, за Москва – доста повече. Тези пари Путин снема от олигарсите. Но сметките се извършват много точно. Ако в семейството един човек взема пенсия 50 долара и там има двама безработни или болни, сумата така ще се допълни, ча да отговаря на 3 х 35 или в семейството ще постъпват още 55 долара. За здравна помощ, за всякакви нужди извън храната за оцеляване важи това, което е казал Данте: Надежда всяка вие тука оставете!

    Предпоставките за арабска пролет тук са налице. Преизбирането на Путин ще ускори този процес, защото неговият режим няма да допусне никакви промени, накърнявщи интересите на олигарсите. Той точно затова идва, да запази интересите им още два мандата след като промени конституцията на страната за да стане това възможно. И дори плаши Запада като им казва, че ако Западът има интереси към Русия, те се състоят в това, там да няма още една революция.

    В кръчмите на Требич, кагото някой умен казва на по-глупавия нещо умно, но въпреки това глунпавият не го приема, за него шопите казват: Късмет в гъзо му вкарава, он си бега от късмето! Такова нещо им вкарва и Путин, но не могат да го оценят май.

    Приликата в изявите между кормчиите на държавите, които изброих е видна. Най-голяма прилика имаше между олигарсите Путин и приятеля му Кадафито, който той единствен подкрепи. Но диктатурите – те са навсякъде подобни и се разлчават само в зависимост от особеностите на народите, които носят гнета им. Най-жестока е диктатурата в Северна Корея, най-слаба тя е в Русия, но пък там се действа най-подло и преднамерено, с възпитателна цел. Колко убийства станаха вече там на журалисти, пищещи срущу режима в Русия и директно срещу Путин. Но убийците се оказват все чеченци, които са избягали от местопрестъплението и така и не могат да ги фанат. Путин няма нищо общо с тях, да не си помисли някой нещо такова. Някакъв луд чеченец е убил Политковская.

   Русия притежава и други гнезда на напрежение, от които може да тръгне тяхната арбаска пролет. Това са държавите, които те са завладели преди 300 години и на които още не дават независимост, това са и териториите на част от държавите, които Русия е отнела по стратегически причини. Само от Грузия са отнети два такива анклава.

   Да видим 2012 г. ще ни донсе ли още една арбаска пролет. Предполагам – в Сирия да. Възможно е да започне процедура по таква и в Северна Корея. А в Русия пролетта ще започне след завършвнето на щита ПРО. Процедурата вече е започата. Там нещта са сериозни и трябва по-сериозна предпролетна подготовка от съседите й. Но че ще има и там пролет – аз в това не се съмнявам. Защото там остава мрак, гнет, неразорана целина, вертеп.

    Тези хора, дали толкова много на световната култура заслужават едно по-достойно съществуване. От това е заинтересован целият свят. Защото те ако нямат място в родината си и плъпнат по света, ще му дарят няколко учени или културни дейци, но и ще го напълнят с престъпници. Защото животът в родината им ги е направил недостижими в жестокостта и изобретателността в тази област.

 

 

 



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - Не само Сирия и Русия се нуждаят от...
19.01.2012 16:45
пролетен полъх.
Аз ще добаваяи България.След дешното слово на новоизбраният Президент...
Си помислих за нашата поговорка: "По дрехите посрещат, по делата изпращат"
На новия костюмчето му то ушиха ГЕРБ.
Дали няма да се повтори "братския Руски пример":
Путин -Медведев у нас Плевнелиев - Борисов???
Ще поживеем ще видим!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12261262
Постинги: 4564
Коментари: 10792
Гласове: 18366
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930