Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2012 14:25 - БЪЛГАРИ НА БЪДЕЩЕТО?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2353 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                      Посветено на Госпожа Пролет:

                                                  БЪЛГАРИ  НА  БЪДЕЩЕТО?

 

   На 8. т. м. сутринта попаднах на интервю на телевизионен екип с българи на бъдещето. Мисля, че не случайно репортерът го бяха озовали в с. Мусомища. Селото е квартал на гр. Гоце Делчев. Районът на гр. Гоце Делчев в последните години става притегателен център за заселване с българи на бъдещето. За незапознатите с този район ще отбележа, че голяма част от населението по селата в него е българомохамеданско. Такива са почти всички села на изток от река Места, но села с българи с мохамеднска вяра /помаци/ има и от другия й бряг. Печално известни с насилието над хората при изверването им станаха селата Брезница, Корница и Лъжница. В този район има и села с чисто българско население /Ковачевица/ и с чисто помашко население /Рибново/. Има и села със смесено население /Долен/. Турски села тук няма. Доста далеч от тук е чисто турското село Борино, след което следват Гьоврен, Дьовлен и Грохотно. Над Гоце Делчев в прекрасна местност се появи мутросело – Делчево. И как не! Наблизо минавава трафикът за Гърция, има митници. Митниците са голяма работа. Благата от митниците покрай яз. Ивайловград багери, фадроми и самосвали още ги разчистват.

     Известно е, че където има турски или помашки села, кьорав циганин не живее в тях. Причината е, че още в мечитите турските молли учат децата, че ченгенетата са лоши хора – не стягат / работят/, а крадат и поради това когато ги видят в селото си или около селото си трябва да ги проследяват и прогонват. И още нещо има, поради което българи на бъдещето избягват сношения с помаците и турците: ако мохамеданинът хване крадец на нивата си или в къщата си – заколва го, ако не успее – гони го докато може. Така повелява вярата му. Законът може да пази крадецът, но вярата му повелява да го заколи. Това е и причината да няма села с мохамедани и цигани едновременно. Аз съм свидетел как в Източни Родопи хората бдяха над катун с цигани, отседнал до р. Върбица в близост до с. Фотиново. Горе, в убийствената жега сред скалите с тркйските останки /Костенурките/ стоеше турчин и следеше каруците с циганите до реката.

    Плодродното поле обаче по долината на Места между градовете Гоце Делчев и Хаджи Димово – по плодородно и от Старозагорското! – както и липсата на закони за миграцията вътре в страната, а също и близостта на Гърция, предлагаща работа за временни работници, за проститутки, пазар за донори на яйцеклетки и купуване на бебета, привлече там като заселници много цигани. Ще посоча селата Гърмен, Марчево, баните Огняново. Тук земята ражда пребогато и има какво и от къде да се „пазарува” за катуните на заселниците. Но те не са само тук.

Като първоначални бази се ползват градовете, около които се правят катуни - в момента пред очите ми изплува хиперкатунът до гр. Мъглиж -  също покрай пътищата извън населените места, но сред нивя или лозя и села, в които живеят българи, не възпротивяващи се агресивно срещу внедряването на българи на бъдещето в населените им места както помаците. За да не се създават етнически напрежения местната власт и полицията не се намесват и заселниците знаят, че могат да правят каквото си щат, а има и ромлидери, които ще се застъпят за правата им.

    И ето го екипът на телевизята в с. Мусомища. Фанали едни българи на бъдещето и ги интервюират. Циганката – към 30, но вече с 13 деца. Щяли да са и повече, но три умряли поради преждевременно раждане. Циганката – неграмотна, с умствени възможноси, не разрешаващи й да запомни имената на децата си. Никое от тях не ходи на училище, защото трябва да помага в къщи – те са бедни, безработни, социално слаби. Циганинът – неграмотен, безработен, сбира джелезо, продава го за скрап и печели пари за два хляба на ден. Останалото идва от детските. Репортерите казаха, че циганката раждала всяка година, а това означава, че всичките деца получават детски и това е сигурният им доход, от който те живеят. Затова, че циганката е бременна има право на допълнителна помощ, след това идва помощта за живородено дете, после около 18 месеца пак има допълнителна помощ като родилка и т. н. А вероятно и енергийни помощи. Липсата на въпроси в тази област бе пропуск на репортера. Едва ли отговорите щяха да са верни, едва ли жена, която не помни имената на децата си ще знае това, но трябваше да се зададат тези въпроси. За да разберат хортаа, че държавата осигури бизнес на българите на бъдещето да раждат и от това да живеят. От помощите.

    Показаха и къщата им. Самонастанили се българите на бъдещето в почти разрушена къща от четири стаи, като само над стаята, в която живееха имаше покрив от линолеуми, ламарини и боклуци.

    Циганката нищо не можеше да каже, но пък мъжът можеше. Каза, че да сбира джелезо и да храни 13 деца е трудно и затова спира. Само това можа да каже. Не стана ясно от изявлеието му какво спира: да си храни децата или да си изклатва циганката, която толкова леко прихваща. Предполагам, че е второто. Фанаха едно 8 годишно момче от децата и го попитаха защо не ходи на училище. Трябвало да помага в къщи. Предполагам, ходи да извади картофи от градините на хората или да набере плодове,зеленцуци, орехи, сигурно така помага. Понеже е малолетно, законите не се отнасят за него. Дори пълнолетни да изядат окраденото, те не носят отгворност за това, което прави малолетното им дете. Едно по-голяма голямо момиче го попитаха какво ще работи като порастне, То каза: Картофи! Ще краде ли картофи, че ходи да работи по нивите ли, не стана ясно. Ще работи картофи!?! Втора дума на кръст не можа да каже.

    Според мен момичето бе към 11. Устните му бяха дебели, носът-извит, значи, вече узрява яйцеклетки. Ромките съзряват рано и на тази възраст яйцеклеткие им са годни за оплождане. Ако му спрат детските на момичето и го  подканят да работи, защото ще му спрат помощите, родителите имат скрит ход: Ще го продадат за булка! И ако попадне на сводници, тираджи или гърци ще го превърнат в разпоретина. Но момичето също има скрит ход – за да продължи да получава сигурен доход - помощи, ще роди! И още преди да  са му спряли детските, ще заприиждат отново помощи към него -  че е бременно, после, че е родило, после детски, а междувременно то ще прихване пак. И спиралата няма край. Спиралата, която създават българите на бъдещето: неграмотни, социално слаби, многодетни, на социално помощи – паразити в снагата на страната. За които държавата е подготвила съответното законодателство и ги принуждава да раждат.

    Аз бих попитал циганина, който сбира джелезо:

    Какво ще стане, когато не само ти, а още 13 цигана конкурентно с теб почнат да сбират джелезо от района, където ти го сбираш? Ще има ли достатъчно, няма ли да свърши? Ще избегна продължението на въпроса, като свърши джелезото от престъпност ли ще живееш?

    Демографските лидери бих попитал пък следното:

    От едно семейство българи на бъдещето  – 13 приплода, но не е сигурно, че няма да има и нови, не е ли обезпокоително? Аз ще направя сега едни смети, от които ми настръхва окосмяването не само по главата.

   Премам че от 13-те приплодите на това семайство българи на бъдещето десет ще достигнат размножителна възраст и ще се размножат с по 10 на семейство. Скромен съм по природа и затова залагам скромни цифри. Три от 13-те приплода предвиждам като разход при сбиране на джици, по които тече ток, при вадене на джелезо и срутване на таван или стена или в резултат на заколване от помак, хванал ги да „пазаруват” джици или джелезо в къщата си. После от тези 10 приплода ще произлезат нови  /10:2/ х 10 или след 10 – 15 години в Мусомища ще има вече  50 българа на бъдещето: неграмотни, безработни, на социални помощи. А в запустялата къща се бяха самонастанили само два! При следващата популация при същия този приръст и тези изчисления е ще лъдат 250 българа на бъдещето. За две поколения популацията им ще нарастни 125 пъти.

   На другия полюс - българите както раждат в момента - на две семейства или живеещи на семейни начала се пада 1 дете, което пресметнато в цифри означава, че броят им ще спадне по следния начин: От осем репродуктивни двойки /шестнадесет глави българи/ ще се пръкнат 4 деца, равни на две семейства. При следващото поколение ще има вече само един българин. Почленно да го броим този българин или пък по глави, все същото е. За две поколения българите ще намалявея 16 пъти. Но и тези изчисления не са точни. Защото българите ще се разбягат по чужбина, натиснати от кражбите и заобикалящата ги простотията на българите на бъдещето. Кой ще работи, за да постъпват в бюджета тези помощи за неграмотните и безработните, на които в момента България плаща те да раждат. И те раждат като за световно. Да е видял някой млада българка на бъдещето неплодна или поне без бебе на ръцете. Какво ще тяхното бъдеще, нашето и на страната, питам парламентарните ни мъже. Този сценария става съгласно техните закони и води до края на България. Това се вижда в този район, но не само тук. Обичам го този край, той е мой туристически район от много години и аз мога да преценя какви промени протичат в него. Те са:

      Подмяна на българския етнос с цигански, българите на бъдещето. По полето обаче, защото горе в помашките села този номер не минава. Има там един кмет Ахмед Башев, помак от Рибново, знае си работата човекът, но в Гърмен е упущил всичко тотално. Ако някой мисли, че тази подмяна на етноса няма да стане, нека дойде тук и се разходи из това богато поле с наносни почви от Места, после да отиде при гр.Кресна, а за финал в циганския квартал на Кърджали.

      Често говорим за Заадните покрайнини, които са българска територия, но ние така и не си ги поискахме от сърбите, които ги държат незаконно. Ето една от причините, дори основната е, че законодателствотво ни е такова. По същество /ползвам термин на съдебните ни проститути/  България вече няма власт над все по-голяма част от собствената си територия, която се управлява от местни феодали /а Дупница от два феодала!/  и при това положение, да иска да присъедини и нови, след кто не може да управлява тези, които има - те това няма да стане. Упущена тотално територия поради същите прблеми, създавани от българите на бъдещето е повече от половината от Северна България. Някои ще кажат , не това не е така. Предлагам им разходка по Видин, Лом или пък в Долни Цибър.

     А разпадът на страната и етноса ни – той расте в геометрична прогресия. С всяко слдеващо поколение българите на бъдещето нрастват поне 5 пъти, а отмиращото поколение българи  намаляват поради ниска раждаемост или от липса на раждаемост и миграция на образованите хора в нормалните страни поне 16 пъти...

      Тази тема обаче май е табу за управляващите. А възможно е само аз да виждам тоз проблем, те да не го знаят. Амеркански учени доказаха, че човешкият мозък е 3% от общото тегло на човека. По техните научни достижения изчислих, че моят мозък е  2,250 кг. В парламента обаче има доста по-умни от мен. Сезирам се сам за една депутатка, към която ако приложа богатият американски опит, тя ще да притежава почти 6 кг. сиво мастно вещество. Другите сигурно са по-тъпи от нея, но поне поне тя не може ли да схване за какво сава въпрос и да предложи да се прокарат  спешно необходимите животоспосяващи закони в страната. Франция стори това още по времето на Де Гол. Тази граница при нас отдавна е премината.

   Не случайно една репортерка се появи в родилното в Пазарджик, където едно 15 годишно дете – българе на бъдещето – бе родило последното дете на годината. Също безработна, неграмотна,на помощи, а и този, дето направил бебето – 22 годишен, неграмоен, никота не работил, само сбирал джелезо и боклуци. Не случайно репортер посети и къщата със самонастанените в нея българи на бъдещето. Репортерът трябва да бие камбаната. Но има ли кой да я чуе!

   На времето най-голямата критика срещу социализма беше, че той бил развъдник на цигани и простотия. Така беше. Дали обаче няма да се намери някой, който с едно изречение да опише разпадът на страната днес?

      Эст такой человек – една поетеса. Ще я цитирам след още няколко писания по тази тема.

  

 

 



Гласувай:
9



1. bojo12345 - Това си е посткомунистическото наследство!
11.01.2012 15:07
Когато майката столетница беше на власт преди1989г. можеше ли да кажеш на някой - ЦИГАНИН. Отговаряше ти : Аз не сиган бе бате ,аз дургар бе!
Днишните ( наследници на бившите ) управници си траят, нали с циганските гласове са на власт!
Циганската реч се чува навсякъде- под път и на кръстопът.Ако някой чужденец ги чуе , ще си помисли дали е в България или е попаднал в Цигалария!?!
цитирай
2. sande - Нещо от циганския фолклор...
11.01.2012 18:59
Циганин от Ихтиман казва:

Нема бъгари, нем сигани.Сите сме едно. Вие може да сте от Аспаруховите бъгари, а ние сме от Тодорживковите.

Какво време дойде!

Едно време едно село ранеше един сиганин. А сега един сиганин требе да рани цело село.

Нема сигани,нема бъгари. Ние станахме като вас.

... И вие станахте като нас.
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Разбирам, защо си посветил този ...
13.01.2012 17:27
Разбирам, защо си посветил този постинг на мен, слагам го в моята блогвълна "Циганията в България". Иначе за Ковачевица, Рибново и долен имам хубав постинг от миналата зима със много снимки. Една моя колежка ме там с гаджето си на почивка.
цитирай
4. hadzapi - Циганите са забранена тема.
20.04.2012 19:46
Интересно защо основно в "Монитор" се пише за случки с тях - естествено всичките са са кражби и заплахи от страна на цигани - и рядко в "Дневник"?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286995
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930