Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2012 14:28 - МАНЕВРА ЗА ПРИКРЕПВАНЕ .....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1373 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     МАНЕВРА ЗА ПРИКРЕПВАНЕ КЪМ  НОВО  МЯСТО  НА  ГОСТОПРИЕМНИКА?

 

    Гостоприемници и паразити - тази тема ми щукна в главата като гледах репортаж за последното бебе на годината. То се бе родило в болницата в Пазарджик. Пазарджик е известен с многобройния си цигански етнос. Те най-много раждат и като закономерно възприех случилото се, бебето да е цигане. Показаха бебето, което бе имало проблеми след раждането и било за известно време в ковьоз. Извадиха го от ковьоза и го връчиха на майката. Майката – 15 годишна циганка. Никога през живота си не е ходила на училище, няма нито един ден трудов стаж. За бащата – само споменаха. Бил на 22 години, и той никога не е работил, не бил стъпвал в училище. Репортерката попита циганката на какво ще иска да си научи детето. Тя трудно разбра въпроса, но да даде отговор, не бе по силите й. Само каза, че искала да има две деца. Ама няма да стане!!!

    Преобладаващият поминък на циганите в България е раждане на деца и сбиране на скрап от къщите на хората, от шахтите по улиците и т. н. В България има закон, ако някой пълнолетен „тресне” непълнолетна, бива осъждан. За ромовете обаче този закон не се прилага, защото лидерите им убедиха тези, които следят за изпълнението на законите, че ромките съзрявали по рано от българките и това било нормално за техните обичаи. Деца, да раждат деца. Допълвам обаче нещо съществено от обичаите им: Семейството на булката я продава на семейството, от което е бъдещият й мъж! И какво се получава:

   Майката на бебето, също дете, което вероятно получава още детски, вече става голяма и е възможно да загуби тази прелест съвсем наскоро, като й се наложи да работи. Гостоприемникът ще я изхвърли. Но пък този гостоприемник й предлага толкоз много други възможности! Ако роди, ще вземе помощи за раждането – еднократно, за майчинство за около 18 месеца и след това за детето ще получава детски. Ако обаче когато изтекат 18-те месеца тя още веднаж дари Пазарджик с приплод, тя ще взема още повече детски, а междувременно и помощи за това, че е котна, после отново еднократна помощ за живородено дете през следващите 18 месеца. И още много видове помощи: за безработна, за социално слаба, за енергийно подпомагане, а като неплатежоспособни никой няма да ги търси за данъци, за плащане на вода и т. н.

   Въпросът ми е:

   Кога ще се оправят законодателно тези проблеми, които бавно и сигурно затриват страната?

   По същество стана въпрос за паразит, който 15 години е ползвал жизнените сили на гостоприемника си и комуто вече се налага да извърши промяна. За да не бъде отстранен от гостоприемника си поради изтичане на давност, паразитът чрез маневра се премества на ново място към снагата му, от където ще черпи нови, още по-големи сили от него. Маневрата става чрез раждането на деца. Това се превърна в масов поминък и като резултат на това огромни циански популации заливат страната – социално слаби, безработни, неграмотни, на издръжка на страната и на всичкото отгоре правят пакости. А бюджетът, министерствата, общините, хората – дават и дават!

   Интересно, само аз ли осънавам този проблем за страната ни? Може би и в някои страни от Европа, Холандия напр. го знаят, а другите страни на ЕС запазват компетентно мълчание по него, но ако Холандия спре кампанията си, веднага друга страна ще я подеме.

  Още един пример ще дам:

  От Общината докараха един фургон до Регентските вили преди няколко години и вкараха вътре циганин и циганка, още деца, но женени. И като почнаха те - дете след дете. По линията на кучето им обаче са запознах с циганката. Тя като е бременна става с огромен корем, едвам ходи, съжалявам я. Попитах я веднаж, като са бедни защо раждат толкова деца. Тя отговори: А какво ще ядем? Направи ми впечатление, че предните й зъби са изтрити, но се заблудих, по-късно разбрах истината. Тя ражда толкова често, доколкото физиологията й позволява това. Явно от това живеят с мъжа си. Мъжът й стои на тераска пред балкона и пие бира непрекъснато. Ако не пие бира е отишъл някъде и се връща с боклуци – палети за горене и др. Скоро видях циганката, на която лицето приличаше на тръба за печка, но примесено и с виолетов цят. Едното й око бе цялото кръвясало, само зеницата се различаваше. На фона на това размазано от бой лице светеше здраво само друго й око. Водеше и едно от децата си. Колкото и да е неприятна тази циганка, човек е така устроен, че да помага на жената, да я пази от трудности и бели и когато човек види пребита като куче жена му става мъчно, каквато и да е тя. Сега разбрах, защо й няма зъбите. Мъжът й ги е потрошил с дърво, с бутилка или не знам що. Тя осигурява чрез утробата си поминъка за семейството, а съпругът й има едно лице повече от Янос: Якобие, Якошиба и Якопие. Направо потрошена бе жената, влачеше се като куче, прегазено от кола и отиваше да пазарува в Горубляне. Сигурно ще преобърне детските в бира. Иначе – и другото око ще отиде.

   Тези хора са български граждани. Те спечелиха от времето, когато се провеждаше т. н. възрдителен процес, те спечелиха от текезесирането и детекезесирането, от свобдното придвижване и устанновяване, от договорката на ромлидерите им с управниците ни да не се прилагат към тях законите на страната. Те имат правозащитни организации, ромлидери на всички нива, застъпници по време на изборите и подкрепа чак от Америка, от възлюбилият циганите по света Джордж Сорош, приятел на Васил Гоцев и на Иван Костов. А от Европа взха да ги гонят и заради тях да ограничават достъпа ни до ЕС. И са напреднали доста, защото преди пет годни по летищата бе пълно с цигани, литващи за Европа и света, а сега като да изчезнаха от тях. Въведоха им обструкции по света или пък са им били черен печат за беля, която са им сторили по време на престоя си при тях и повече не ги допускат на гастроли из страните им.

   Но ромлидерите разрабтиха нова стратегия: като ги не пускат по ЕС за „пазаруват” - миграция от сраната в столицата, която им предлага безплатен градски транпорт и вода, пазари на хранителни стоки и зеленчуци, където се изоставят много стоки, чугунени скари по улиците, които чакат някой да ги отнесе в пунктовете на НАДИН, претъпкани превозни средства за по-сръчните, неприлагане законте на местната власт, свобода да основават гета където си поискат.

   В годините на криза, когато от всеки се изисква работа, стопанска инициатива, ще може ли още дълго страната да носи тази огромна тежест, която е реултат на законодателно сгрешената линия – неработещите да живеят от това, че раждат много деца? Те също стават безработни, неграмотни и т. н. и се нуждаят от още помощи и проблемът се задълбочава. Имаме Министерски съвет, имаме Парламент, те осъзнават ли върху каква тиктакаща бомба е страната ни? Ще ни изгонят от ЕС ако така продължаваме! Всякакви други закони са второстепенни спрямо тези, които трябва да бъдат прети и да започне да се решава този тежък за България проблем. Той дава вече отражение върху цялостния живот в страната ни - обезселване на цели територии, преместване на селското население в градовете, където все пак законте се спазват, което пък води до намаляване на селскостопанското производство. И още много, много проблеми ще ни се стоварят, които ще ускорят пътя на страната ни към бездната.

    А за културното ниво на страната ни, как ще се промени то в близките години, пак ще дам пример.  В Сливен на десет раждания само едно не е ромско. Ако от десет деца само едно стане грамотно и започне да работи, ще може ли то да издържа останалите девет от отчисления от доходите му защото са неграмотни да работят, безработни, многодетни и др? Не само, че тези средства от него няма да стигнат, но и него да го изгризкат, няма да е достатъчно...

    Те това е бъдещето на страната. А българите на бъдещето в момента извършват своето велико преселение. В Евразия то е било между ІV и VІІ век. То е бил с такава мощ, че са гътнали Византия. Сега ние изживяваме ново преселение: ромове от цялата страна се заселват в големите градове, но по-предпочитани са по-големите, а мечта за заселване остава най-голевият град, с лбезплатния си градски траспорт за тях и много, много други прелести. За чиито тежести плащат неромовете...   

 



Гласувай:
8



1. bojo12345 - Сложен проблем....
07.01.2012 16:06
Може да бъде решен , но Е С току ниж ни обвини в "нарушаване на нравата на човека".А те като нарушават нашите права?
Не знам н, всяко нещо си има граници и човешкото търпение също!
Това трябва да го осъзнаят политиците!!!
цитирай
2. анонимен - проблема е ясен
18.04.2012 00:09
Проблема е в политическите ни партийки ,които преди избори пазарят гласове за да могат да се докопат до властта. Ето за това плащаме ние- да могат политическите циганолюбци и крадци народни да бъдат на власт,да крадът и да позволяват на техните избиратели-циганите с чийто решаващ вот асе домогнали до баницата народна и те да крадват от нас . Както е разсъждавал идола на нашите полити ци от всички цветове Ганю Балкански : Бълха ги ухапала .
Ето тука е проблема на цяла България- иначе всичко е много лесно поправимо:
Няма ли келепир от правенето на деца - няма манго да ги прави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12291422
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930