Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2011 17:24 - КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НА СОФИЙСКА ВОДА - КОЛОНИЗАТОРИ НА СОФИЯНЦИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3068 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 19.12.2011 17:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                             С надежда г/жа Чара да прочете този постинг:    
 
КОНЦЕСИЯТА НА "СОФИЙСКА ВОДА" АД - ОБИДНА ЗА БЪЛГАРИЯ 

 

         ОТНОСНО:

         НЕДОБРОСЪВЕСТНАТА И НЕПОЧТЕНА ДЕЙНОСТ НА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НА „СОФИЙСКА ВОДА” АД, КОЯТО СЕ ОТРАЗЯВА ВСЕ ПО-НЕГАТИВНО НА СОФИЯНЦИ, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ОГРАБЕНИ И НЕ СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ, НА БИЗНЕСА, КОЙТО ТЕ ИЗТОЧВАТ С НЕОБОСНОВАНО ВИСОКИТЕ СМЕТКИ, НА ИМИДЖА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ДКЕВР И ОБЩИНАТА, ПРИКРИВАЙКИ НЕПОЧТЕННАТА СИ ДЕЙНОСТ ЗАД ТЕХНИ НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ.

       БЕЗУМНАТА ДЕЙНОСТ НА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧЕ ДОСТА ГОДИНИ И ЧАСТ ОТ ТОВА, КОЕТО ПРИЧИНИХА НА ХОРАТА, НА ОБЩИНИТЕ И НА ЕКОЛОГИЯТА Е СЛЕДНОТО:

 

-          1. РАЗРУШАВАНЕ НА МЕСТНИТЕ ВОДОИЗТОЧНИЦИ,

 

-          2. РАЗБИВАНЕ НА БАЗАТА ЗА РЕМОНТ НА ВОДОПРПОВОДИТЕ И КАНАЛИТЕ КЪМ ФИРМАТА,

 

-          3. СХЕМИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ФИРМАТА НА ВСИЧКИ НИВА,

 

-          4. КОРУПЦИОННИ СХЕМИ ПРИ НАЕМАНЕ НА ФИРМИ ПРИ ВЪЗЛАГАНЕТО ИМ НА ОПРЕДЕЛЕНА ДЕЙНОСТ,

 

-          5. КОРУПЦИОННИ ПОДХОДИ ПРИ ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ВОДОПОЛЗВАНЕ,

 

-          6. ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ МИНИСТЕРСТВА С ЦЕЛ ИЗДАВАНЕ НА РАЗПОРЕДБИ, С КОИТО ТЕ ПОСЛЕ ДА СПЕКУЛИРАТ ПРИ НАЧИСЛЯВАНЕ СМЕТКИТЕ НА ХОРАТА, А СЪЩО И ВЪРХУ ДКЕВР,

 

-          7. ПРИКРИВАНЕ НА ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКИ РЕЗУЛТАТИ НА ФИРМАТА ПРИ ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДАННИ НА ДКЕВР ПРИ ПОРЕДНИТЕ ИМ ИСКАНИЯ ДА СЕ ПОВИШАВА ЦЕНАТА НА ВОДАТА ОТНОВО И ОТНОВО, С КОЛКОТО  МОЖЕ ПОВЕЧЕ. ЦЕНАТА НА ВОДАТА НАРАСТНА ВЕЧЕ 10 ПЪТИ ОТКАКТО КОРМЧИИ НА СОФ.ВОДА СТАНАХА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ, А ЗАГУБИТЕ НА ВОДА ОТ 30% ПО ВРЕМЕТО НА ПЕТКОВ ДОСТИГАТ ВЕЧЕ 70!

 

-          8. ЗЛОУПОТРЕБА С НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ И ОПРАВДАВАНЕ С ТЯХ НА НАДПИСАНИТЕ СМЕТКИ НА КЛИЕНТИТЕ, КАТО ЗА ВИНОВНИЦИ СЕ ЦИТИРАТ ДКЕВР, МРРБ. ТАКА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НАСТРОЙВАТ ХОРАТА СРЕЩУ ТЕЗИ ИНСТИТУЦИ, СРЕЩУ ОБЩИНАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО.

 

-          9. ОСТАВЯНЕ НА КРАНЧЕТА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ФИРМАТА ДИРЕКТНО ОТ НАЙ-ВИСОКОСТОЯЩИТЕ В ЙЕРАРХИЯТА КОНЦЕСИОНЕРИ С ПРАВО ДА ТЕГЛЯТ НЕОГРАНИЧЕНО ПАРИ ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ, В КОИТО ВКЛЮЧВАТ РАЗХОДИТЕ НА СЕМЕЙСТВАТА СИ, ОБУЧЕНИЕТО НА ДЕЦАТА СИ В НАЙ-СКЪПИТЕ КОЛЕЖИ НА СВЕТА, ПОЧИВКИ В НАЙ-СКЪПИТЕ КУРОРТИ  И Т.Н,

 

-          10. КОСМИЧЕСКИ ЗАПЛАТИ ЗА ГЛАВНИЯ ИЗП. ДИРЕКТОР, ГЛАВНИЯ МУ СЧЕТОВОДИТЕЛ И ЗАМЕСТНИКА МУ, КОИТО ЗА ГРЕГ И ЕНДЕМАНО БЯХА В РАЗМЕР ОТ 64000 ДО 69000 ЛВ. НА МЕСЕЦ,  А СЕГА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ СА ОЩЕ ПО-ВИСОКИ. ОСВЕН ТОВА СЕГА СА ТУРНАТИ ЗА БОРДОВАЦИ 6  /ШЕСТ БРОЯ!!!/ ФРАНЦУЗИНА С КОСМИЧЕСКИ ЗАПЛАТИ, НО НИКОЙ ОЩЕ НЕ ЗНАЕ КОЛКО ТЕ ПОЛУЧАВАТ.

ИМЕННО ЗА ДА МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПЛАЩАНИ ТЕЗИ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ЦЕНАТА НА ВОДАТА НАРАСТНА ДЕСЕТ ПЪТИ ДО СЕГА И НЕПРЕКЪСНАТО ИМА НАТИСК ВЪРХУ ДКЕВР ЗА НОВИ ПОВИШЕНИЯ, ЗАЩОТО В ЕВРОПА ВОДАТА БИЛА ПО-СКЪПА.

 

-          11. ТВЪРДИ СЕ, ЧЕ РАЗХОДИТЕ, НАПРАВЕНИ САМО ОТ ТРИМАТА ПЪРВИ НА ФИРМАТА, БЕЗ ДА СЕ СЧИТАТ БОРДОВАЦИТЕ В ТОВА ЧИСЛО, ИЗПЪЛНИТЕЛАТА ДИРЕКТОРКА МАРИАНА ИТЕВА И ГЛАВНАТА СЕКРАТАРКА ЗОРНИЦА ГЕНОВА, КОИТО СА УЖАСНО СКЪПИ ЗА СОФИЯНЦИ, НАДВИШАВАТ РАЗХОДИТЕ НА ИНВЕСТИЦИТЕ  ЗА КАНАЛИ ПРЕЗ СЪЩИЯ ПЕРИОД.

 

 

-          12. СЪСИПВАНЕ СЕ НАЦИОНАРЕН РЕСУРС ОТ ОТВРАТИТЕЛНО НЕКОМПЕНТЕНТНАТА РАБОТА НА ФИРМАТА, КОЯТО ДОВЕДЕ ДО НАРАСТВАНЕ НА ЗАГУБИТЕ НА ВОДА ОТ 30 НА 70%. ОСВЕН ТОВА ИМА И ГЛЕМИ НЕСЪБРАНИ СУМИ ЗА ВОДА, ЗАЩОТО ХОРАТА СЕ ЧУВСТВАТ РЕКЕТИРАТИ ОТ Т. Н. ОБЩО ВОДОПОТРЕБЛЕНИЕ И НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ СИ ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ПРИЛАГА НАРЕДБА №4 НА МРРБ, РАЗДЕЛ ШЕСТИ, КОЙТО КОНЦЕСИОНЕРИТЕ ТЪЛКУВАТ КАКТО ДЯВОРА ЕВАНГЕЛИЕТО,

 

-          13. ЛОШО ЗАМИСЛЕНИ НОВИ ВОДОПРОВОДИ ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА МРЕЖАТА,  КОИТО НЕ САМО НЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ, НО И ВОДАТА, ПОДАДЕНА КЪМ ТЯХ СЕ ГУБИ. ДАВАМ ЗА ПРИМЕР ДВАТА ВОДОПРОВОДА ЗА КВ. ФАКУЛТЕТО, КЪДЕТО МАЙ НИКОЙ ДО СЕГА НЕ Е ПЛАТИЛ СМЕТКИТЕ СИ. НИТО ПЪК  НЯКОЙ ГИ ТЪРСИ.

 

   Аз съм работил в продължение на почти 28 години с фирмата /В и К/ и съм отлично запознат с водосборната й площ, водопроводите към пречиствателните станции, технологията в тях, помпените станции и резервоари и стопанската дейност на фирмата. Естествено, и с „гимнастиките” на ръководителите. Запознат съм и с разните дейци от времето на В и К между които главния инж. Бъчваров, гл. счетоводител Бабачков. После В и К мина към СД Благоустройство, начело на което турнаха инж. Петков, който взеха от В и К, а за шеф на В и К поставиха Цигарски. По времето на Цигарски работата на фирмата западна, имаше корупция, но след връщането на Петков нещата се оправиха отново. Свидетел съм на сроежа на Каналната станция, начело на която застана Файтонджиев. Двата пениса, които днес концесонерите артистично подмятат – ДКЕВР и МРРБ - с надежда абонатите им да се ловнат на някой от тях, са ми отлично познати. За да могат космическите заплати на концесионерите да бъдат получавани и при тези катастрофални резултати на работата концесионерите трябва успешно да се убеждава ДКЕВР, че е необходимо да се повишава непрестанно цената на водата и да се спекулира с разпоредбите на Министерствата. По този начин фирмата нанася вреда на имиджа на институците в страната, защото те просто ги лъжат и се оправдават пред гражданите с тях. Най- простият пример:

   Концесионерите въобще не изпълняват разпореждането на Наредба №4 на МРРБ в целия Раздел Шести, като ограбват хората чрез едностранно начислени общи сметки и изтъкват, че не заради тях, а заради МРРБ става това и че така им е разпоредено да работят от ДКЕВР. Напр.ДКЕВР ги задължавал като отчетат няколко абонати от един блок, на тях да начислят цялото количество вода, вместо да си свършат работата. Това е удар по имиджа на правителството, по институциите, защото е чиста спекулация, която води индиректно до надвишаване цената на водата, определена от ДКЕВР. Хем лъжат ДКЕВР с цел да им разреши по-висока цена на водата, хем се оправдават с него. Съзнателно от фирмата не работят по проверка и подръжка на водомерите веднаж и второ, водата на неотчетенине абонати, както казах, начисляват на отчетените, защото така им било разпоредено от ДКЕВР и МРРБ. Ако това не е директно настройваане на хората срещу правителството и държавата ни, не знам какво е.

   А сега допълнителни подрбобности по точките:

 

   По т.1.

   Местните водоизточници даваха по 10 млн. куб.м. вода годишно на селата около София, визирам Кътина, Локорско, Кремиковци и Волуяк, но има и други. Нямаше как концесионерите да накарат тези хора да им плащат за вода на тях и направиха разработка за вкарване по селата на „язовирска” вода, защото хората там поливат градините си и така ще ги натоварят с големи сметки. За това че ще се източва повече вода от яз. Искър не ставаше и дума. Това доведе до изоставяне и разграбане на местните водоизточици, а също и риск да се изпразни яз. Искър. Общините са дали за тях милиони, събрани от хората, концесонерите им съсипаха съоръженията за да могат чрез язовирската вода да ги ограбват.  Водопроводи и шахти, разпределители и саваци по реките, гасителни шахти за  налягането – всичко бе унищожено. И помпените станции за подпочвена вода отидоха, като тази във Волуяк, който е върху подземно езеро. Врагове да бяха бомбардирали тези съоръ.жения такива щети те нямаше да понесат. Трудът на хората да си построят собствено водоснабдяване отиде на вятъра, водата за тези съоръжение потече неоползотворена.

    Призовавам да отиде комисия и да направи филм за някогашната система за водоснабдяване на Кътина. Може пък и някой прокурор да прояви интерес по този казус. Да не ходят обаче натам хора със слаби нерви.

 

  По т.2, за разрушаването на базата за подръжка на водопроводите и каналите:

  Имаше таква база на ул. Любо Карталев. Но ако такава база имаше, нямаше да има външни фирми, с които да се сключват договори, а има ли договори, има и комисионни. Как работят тези фирми се вижда от местата, където се извършват ремонтни дейности. Във вилната ни зона един теч го поправяха пет пъти от пет фирми, които набиваха в дупките на тръбите конусно подострени дръвчета. Не може някой да не е заинтерсован от това, да не свършва работата и да се праща отново и отново следващ екип. Аз наричам това източване на фирмата. Друг един пробив в малък водопровод бе отстранен с помощта на огромен багер, който довлякоха със специално ремарке, вместо да дойдат двама души да копнат, да открият повредата и да я отстранят. Този ремонт явно е бил целеви, да се уреди фирмаджията с тежкия багер. Интересно какви мотиви е представил този фирмаджия, за да го предпочетат, вероятно от финикийски тип. Зорница Генова трябва да знае.Веригите на багера потрошиха бетонния път на хората, но „мотивите” на фирмаджията може би са били решаващи пред тържната комисия на Соф. вода.

   В последно време ремонт по водопровидте правяг фирми от Самоков, Благоевград, Пазарджик и др., които работят лошо и ако се окаже ремонтът лош те не могат да се върнат да извършат нова поправка, а софийските фирми остават без поръчки. Проблемът вероятно е комисоннен. Поставянето на СРС /спец.раз.средства/ на служителите на Соф. вода ще даде разяснения, а какво се прави, то е ясно. Аз предполагам, спор за комисионни, натиск върху тези, които чакат поръчки - за да си изкарат хляба да платят част от полученото, за да им възложат работата на тях.

 

    По т.3. и 4, схемите за източване на фирмата на всички нива, също има яснота. Достатъчно  е да се започне от договора с биринджиконцесионерите. Защо ли заплатите са им 20 пъти по-виски от заплатата на министър- председателя ни и не им ли стигат, та теглят и още суми за лични нужди, които неколкократно надвишават заплатата им?  Одитът май е показал точно това. Защо не се извърши едно сравняване, колко лв. са отишли за концесионерите и колко са вложени за инвестиции, на фона на това, че концесионерите  не вършат нищо смислено, а само прахосват национален ресурс и почти всчки приходи във фирмата отиват за заплати за тях. Защо изхвърлиха спомагателните служби от структурата си, като ремонтни и др.дейности? Дали това не е сторено, за да сключват договори с фирми, а договорите и комисионните вървят ръка за ръка. Защо не се вземе разрешение от съда, да им се  турне на всеки ръководител по едно СРС и нещата ще лъснат. Тези, които са вземали разрешително за вода по време на строителния бум защо не бъдат разпитани, как се е достигало до това разрешително? Те фигурират в архива, който пази г/жа Генова, предишен юрист и архитект на тези „договори”. За минуги може да ги разпечата и да започне проверка.

 

    По т.6.

Вероятно Наредба №4 на МРРБ е поръчкова. Известно е как работеха тогава министрите на царо. Вместо да се прилага точно Наредбата, тя се ползва като оръжие в ръцете на Соф.вода да ограбват хората, като не спазват разпоредбите й в Раздел Шести. Те са я поръчали така, несъмнено. Така без представител на Ет.Собственост  и противозаконно те начисляват водата на неотчетените абонати на отчетените, не извършват проверки на водомерите, като държат за това отоворни домоуправителите и се оправдават за тези грабежи на хората с МРРБ и ДКЕВР. Такова нахалстно, безочие и гьонсуратлък не е възможно да е имало през цялото време от основането на водоснабдителните дружества от Освобождението  до сега. Хората така се настройват, дори насъскват срещу определени министрества, комитети, срещу държавата. А виновните за грабежа са от Соф. вода.

 

  По т. 7.

  Известно е, че Старата пречиствателна станция пречиства около 4 куб.м.вода в секунда, а новата – 10 куб.м. За промиване на филтрите са губят от 1 до 4% от това количество вода, в зависимост от замърсяването й. Какви данни предоставят на ДКЕВР от Соф. вода? Некъдърните й ръководители губят големи количства вода още преди да я вкарат в мрежите за разпределение. Защо не се извърши проверка в Старата пречиствателна станция? Там поради повреда преди да навлезе пречистената вода в мрежите за разпределение се губят около 500 л/сек от нея поради повреда, но тя не са отстранява вече пет месеца, защото може би няма да достигнат поради ремонта пари за заплатите на главните директори или бордоваците. Това е повреда, която вече пети месец източва язовира, съсипва национален природен ресурс и руши пътищата на Общината. Какви са тези концесионери и директори, които нанасят щети на страната вместо да свършат нещо, а получават десетки пъти по-високи заплати от директора на държавата, Бойко Борисов. Не ги ли е срам? Кой е разрешил да им се продава вода по 0,02 лв./куб.м. а те да я продават по 1 лв? Това не ги стимулипа да опазват водата на яз. Искър.

    Защо от Общината не се извърши оглед на разрушения павиран път под Пречистваелната станция, превърнат от тях в канал и да бъдат отстранени щетите му за сметка та концесионерите?

 

   По т. 8.

   Наглостта на концесонерите да прикриват дейността си по източването на гражданите чрез неправилно начислени сметки няма граници. Те не спазват целия Раздел Шести на Наредба №4 на МРРБ, като за това са разработени вътрешни правила от дейкините на предшиния кабинет на Ендемано - не помня, бяха ли те и при Грег - и които Балко взе да му „рЕдят” нещата по същия тертип. Новото нахалство на Соф. вода, това е е нов иск пред ДКЕВР за повишаване на цената на водата, защото от некъдърното им ръководство загубите са вече реално 70 %, вероятно нова разработка на дейкините на Балко в тази област, Мариана и Зорница, чиито номера до сега са минавали и цената на водата нарастна вече 10 пъти, но и това не им стига.Няма ли някой в ДКЕВР да ги попита като си представят мотивите за новото поскъпване на водата колко пари получават, колко са загубите на вода и не ги ли е срам? Далеч по-скромни от двете разработчички на мотивите за повишаване на водата пред ДКЕВР Доган нарича гьонсурати.

 

   По т. 9,

   За кранчтата за източване на фирмата:

   Тук имам директен въпрос към г/н Семерджиев:

   Когато концесионерите искат и искат повишаване цената на водата, някога изискана ли е им е справка освен космичската си заплата, колко пари са изтеглили те за СН /собствени нужди и на семействата си/, за което концесионният договор им дава право. Тук има три крана, предвидени за най-първите концесинери за източване на фирмата и се твърди, че тези източени средства надвишават в пъти заплатите им, които пък били по 69000 лв. на месец. При опредляне цената на водата за хората държи ли се сметка колко вземат за себе си концесионерите? Ако това е истина, то е нещо ужасно! Извършена ли е проверка по това перо?

 

  По т. 10. и 11.

  Грег и Ендмано са вземали по 69000 лв. заплати, които директно са заминавали в някакви ловдонски банки, а тук са „точили” средства от кранчетата, предвидени в концесионния договор за тях. Аз не съм виждал фишовете им, така писаха по вестниците. При одита на фирмата се оказало, че всички пари от заплатената вода отивали за заплати на няколко концесонера и затова ги изгонили обратно в Англия, като на тяхво място турнали французина Балко. Звучи ми на унгарски, по-точно на един етнос от Унгария. Сега се твърди, че новите вземали още по-високи заплати, че бордоваците били французи и били с двама повече от предишните, като и изпълнителната директорка и главната секретарка вземали и втора, бордовашка заплата към техните си. Това е известно на главната секретарка Зорница, но известно ли е и на ДКЕВР?  Истина ли е това? Ако е истина защо тези некадърни да се справят с така важната услуга за хората вземат такива високи заплати, след като доведоха Соф. вода до 70% загуби на водата. Източването на водата на язовра поради огромния теч от Старата пречиствателна станция изобщо не ги смущава. Така, както и че рушат имиджа на министерства и на цялата държава и са трън в очите на хората? Тези концесонери са на първо място в очите на хората по непочтеност сред фирмите за услуги – мобилн оператори, енерго и парно. Не е ли срам за държавата ни трима души да вземат заплати, колкото са разходите на фирмата за изграждане на нови канали за цяла София? На Драгалевци и на много места канали просто няма, но пък преводи на заплати  за златните ни концесонери в Лондонски банки със сигурност има. И то заплати, 20 пъти по-високи от заплатата на министър-председателя ни. Дали някъде по света има такова нещо?

 

    По т.12.:

    Хората виждат по представените фактури, че служителите на Соф. вода не само, че не са свършили работата си, но и ги ограбват незаконно чрез фалшиви схеми за начисляване на сметките  им, вероятно разработени от Итева и Генова. Това е причина хората да не се издължават и фирмата да натрупа огромните си в момента задължения от несъбрани суми. Защо не се уволнят тези две дами дисциплнарно, да се дадат на прокурор, да се извинят концесионерите на хората, да им предадат коригирани смекти. Тогава със сигурност хората ще се издължат.

 

  По т.13.:

  Некъдъроността на концесионерите се изразява и в разширението на водопроводната мрежа. Канали почти не строят, защото няма да останат пари за космческите им заплати, но и строежът на водопровди е неразумен. Построиха се два доводопровода към кв .Факултето, че и шахти с водомери, но въпросът е дали до сега някой си е патил сметките за вода. Толкова ли не се знаеше, че това е инвестиция, която е губеща не само с парите за строеж, но остава пробойна в събирането на сметките изобщо? И сега какво? Тези несъбрани сметки ще ги разхвърлат ли главните дейкини Итева и Генова по сметките на храта, които плащат? Нахалство за това няма да им липсва със сигурност. Точно такава разработка пробутват те сега на ДКЕВР, искайки отново повишение на цената на водата. Контраразработка към нея е и исканият лимит за потребление, който ако се разреши то МОСВ ще очерни министърката на ведомството в очите на хората. Защо не се въведе лимит на заплатите на концесионерите, на загубите на вода, които вече са 70%, а сега отново с опит да се  прикрият този път зад министърката на МОСВ опитват нова разработка? Хората да започнат хда споменават със същага злоба и МОСВ както сега ДКЕВР и МРРБ. Ще разрешите ли на саф.вода да дслепостави пред хората още една институция? Такова нахалство вероятно и на света няма. Да управляваш предприятието по методи 3000 години преди маймуните и толкоз да искаш, вместо да те дадат на прокурор, това ситурно никъде по света го няма. 

   Не ги ли е срам концесионерите и тези две дейкини, които измислят стратегията на новия месия на Соф. вода, Балко? Те са за прокурор.

  И докога Министерски съвет  и кметът на София ще ги търпят?

 

    Това, което изложих е лично мнение, но нещата са още по-лоши, отколкото ги очертах. Някои неща не засегнах, има си специалисти в тези области. Касае се за престъпения в различен аспект:

    Злоупотреби с държавни документи, неправилно начисляване на сметки на хората – на едни им се начисляват незаконно суми за пречистване на каналните води като за хим.завод, на други - за неотчетените абонати, защото Соф.вода няма инспектори - парите за тях отиват към заплатите на изп.директори и бордоваците. Съсипва се и национален ресурс, 70% от водата. Не се прави ремонт на големите пробойни, от които се източва директно водата на яз. Искър, както е напр. течът от Старата причиствателна станция, който ще предизвика и сваличище. Има схеми за източване на фирмата на всички нива , ограбване на хората, замърсяване на природната среда. Това става поради лошо подържане на Каналната станция, като шлюзовете се отварят и фекалиите изтичат директно в Искър, но през това време се начислява на хората сума за пречистване на водата. За това имам и снимки.

  Налице и друг, човешки фактор в Соф. вода. Това е непочтеността им и гьонсуратлъкът им към това което правят и това, което трябва да направят, за да подобрят работата си, но не го правят. Напр. течът от Старата пречиствателна станция, който продългава вече вече пети месец с дебит около 500 л./сек. Това е екопрестъпление, а повредата няма да се отстрани и през зимата, защото тогава не се работи с бетон. Защо някой министър или кмет не се разходи да види на какво са направили пътя концесионерите с космически заплати? И да ги даде на прокуратурата.

 

   Уважаеми Господа министри и Г/жо кмет,

   Моля Ви извършете проверка на цялостната дейност на концесионерите. Аз знам, какво трябва да се направи - те да бъдат изгонени от страната, но подведени под отговорност преди това. Ако са недосегаеми, за да се постъпи така, то поне изисквайте от тях да спазват законите на страната и документите на министерствата докато изтече срока им и те вече могат да бъдат изгонени от страната. За да се стигне до това положение с тях вината носи най-вече ДКЕВР, с чиято работа  Соф.вода спекулира и сред хората има подозрение, че или ДКЕВР го лъжат или го принуждават по някакъв начин да се съгласява с тях в ущърб на хората и държавата. Със съгласието на ДКЕВР цената на водата нарастна 10 пъти.

     Да се озаптят тези самозабравили се концесионери е дълг и на минстър-председателя Бойко Борисов, до когото рефлектира всичко в държавата и за когото считат, че трябва да реши проблема, защото като бивш кмет той няма нужда да му се обяснява какво правят концесионерите. Като бивш главен секретар на МВР и после кмет на София, сигурно те са му ясни. Не  е рекъл, не ги е „оправил”. Защо не се заеме с тях?

    Въпросът е актуален и зи министър Дянков. Човекът търси да запуши пробойните в бюджета, защото годините са трудни, хората са бедни, но май не се е досетил да провери тези концесионери. Ако стори това, ще замирише ужасно. Ще го сезирам и него с едно копие от настоящото ми описание на това, което сторват с нас концесионерите с космическите заплати. Да не правиш нищо, дори да правиш пакости на чужда страна и да ти дават от нея толкова пари –трябва да има нещо гнило. Главна прокуратура защо не се самосизира?

     Съмнявам се, че има нещо гнило, но не в Дания, а с тази концесия у нас и проверки за цялостната й дейност са наложителни. Поради това изготвих и този доклад. Някой трябва да каже, че царо е гол...

 

           Изготвил доклада за безобразието на концесионерите на Соф. вода, ................

 

                                                

 

 

 

     

 

 

 

 

 



Гласувай:
7



1. bojo12345 - Защо с-а Чара...
20.12.2011 01:50
Този материал е за прокурора!!!
Посочил си не нарушения, а престъпления!
цитирай
2. анонимен - Ето причина за протести...
20.12.2011 10:52
..., политически. Прекратяване на договорите с концесионерите и промяна на законодателството. Не може живота на гражданите да е обект на надцакване и конкуренция, вместо да се гарантира от държавата. Това го има и в Конституцията Чл. 4, ал. 2
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12150334
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031