Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2011 20:53 - ТРЕТИЯТ РЕЙД
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2044 Коментари: 4 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                                                    Статията посвещавам на Г/жа Пролет:

 

                                                            ТРЕТИЯT  РЕЙД

          /Задочна подкана към телевизонен екип да заснеме ужасиите и да ги излъчи/

 

         Стачката на политпроститута Тренчев - един от демоните на прехода, спря влаковете и ме отпрати по други туристически дестинации. И аз, както един от авторите на Писмата в Библията, от две седмици не тръгвам, на където желая, а където ме поведат. Но не точно така, защото все пак мога да избирам: първата маршрутка, която дойде на Лъвов мост я качвам, влакове нема! В маршрутката - „издута” жестоко чалга ако радиото в колата работи и така, докато стигна до последната й спирка в полите на Софийския балкан. За мен обаче е лесно, защото вече не ходя на работа, но гнетът от тази стачка върху ползващите влак за да достигнат работните си места е много голям. Това са предимно бедни хора, пътуващи до работните си места в София, които ако загубят работата си нищо не им остава. А мутрите? Те си пътуват с джиповете и лимузините и дали влакът пътува или не, важи техният лаф: Транс пенис! И посочват едно място на организма си, нама да го уточнявам. Те биха казала и така за стачката: Алма им матерна на тези, дето са спрели влаковете, но са по-директни от Стоичков.

        Много е жестока тази разработка на Гоце, която той повери на Доктора /Тренчев/. Същият, който изпратиха с Доган да спазарят царо за най-голямата подмяна по време на прехода. Нека тази стачка да  припомни на хората, че когато БСП или пък тройната коалиция бяха на власт, такиви неща немаше. И да знаят, че ако гласуват за тях, стачки в БДЖ няма да има. Тази разработка на Гоце, която е най-вече тормоз върху хората, в някаква степен „клати” държавата, правителството и индиректно изклатва самия бать Бойко. Успоредно с решението на конституционниЯ съД против лустрацията, зесягаща ченгетата-дпломати, с връщането на Закона за бюджета, защо Гоцето да си не каже и последната дума от най-високата трибуна като опита да разклати за последно държавата? Той ще влияе и в бъдеще на страната, защото утвърди олигархията, която остава, свързан е с организираната престъпност, държи висшите магистрати.

     Новата ми среща със Софийския балкан сред 2-3 годишно прекъсване бе много тъжна. Живущите по селата там са намалели, бедност, отчаяние, това е излъчването им. Сградите са в лошо състояние, улиците – също, по кръчмите – пълно с пянища. Градскят транспорт е разреден много, като любимото ми в този район с. Локорско е най-зле в това отношение. Автобусите са пълна скръб, а също и маршрутките. Кражбите от домовете на хората, от бедните им градини, които помагат на възрастите да оцелеят, това е най-голямото им оплакване, после идват другите, те никак не са малко. А в какво са се превърнали вилите на хората над селата – това трябва да се види, то не може да се опише. Хората се оплакват, че цигани от гарата в Курило слизат с коли вечер по вилните зони от билото на балкана, „разтурят” къщите, товарят каквото им трябва и се връщат в Курило. Истината не е точно така. Вероятно през планината по пътищата от Курило към билото на планината тръгват скрапарките на циганите и се спускат от него по вилните зони както вълци на стадо овце. Разбира се, преди това са минали „разузнавачки”, данните са обработени в центъра, планирана е акцията: вид автомобили, брой, специалисти за рязане на черни метали, за изтръване на жици, за катерене по стълбове и т.н. Хората наричат последните цигански грабежи по вилите Третият рейд, който започнал почти веднага след изборите. Два такива вече били извършени в предишните години, като при първия са били взети от къщите всички предмети от мед, били са изтръгнати и жиците от стените. При втория рейд са били обрани всички метални части и предмети от къщите като огради, врати, печки, бяла техника и др. с което вилите проктически са станали негодни за обитаване. Сега се извършвал третият рейд, най-бруталният, при който се свалят ламарините от покривите на къщите, железни каси на врати и прозорци, изкъртват се най-дълбоко вложените при строежа проводници, останали след първите два рейда. От стълбовете на енергото, останали без жиците сега се свалят металните лули.

    Като получател на тази суровина се сочи пункт за цветни метали в Курило до моста на р. Искър, където се отделя пътят за Лудницата на местото на манастира „Св. Иван Рилски”. Там, казват хората отидоха жиците ни, а железата малко по-нагоре в боровата гора в пункта за черни метали. Него не съм го виждал, но реклами за пункта за цветни метали има навсякъде. Хората показват големите луксозни сгради около пункта, огромният им камион за возене на жици до Пирдоп, джиповете. А Оловната фабрика на метри от пункта? Там се топят алуминевите скрапосуровини и хората казват, че коминът й дими денонощно от приватизирането й до днес. Кой разрешава да се прави това вече толкова години, питат хората.

   Това мое писание дано да го прочете някой телевизионер и с екип да отиде и да заснеме, а после и да излъчи това, което ще заснеме  напр. в т. н. вилна зона Подгумер – изток. Ордите на Чингиз хан или на Александър Македонски ако бяха минали от тук, нямаше да са толкова жестоки. Разбити са вратите на къщите, всичко годно за скрап е изнесено. При разбиването ако вратата е била здрава, тип антивандал, е направен отвор като от снаряд. Разбити са и прозорците с голяма площ, вероятно да се ползва дървената им част за горене. Вътре са разбити стените, за да се изтръгнат жиците от тръбите, или ако са тип замазани с мазилка, разбиването е още по-жестоко. При входовете за рекордомана има големи дупки, защото ако не извадят лулата може да остане в стената суровина. Преди две години не беше така трагично, но сега всичко е променено. Ламарините от покривите вече са свалени и върху къщите са останали само дъските, върху които е била укрепена ламарината. Сега водата от дъжда и снега тече директно в сградата. Тук и там са оставени улуци, защото заемат голямо място в колата, а може пък и вече циганите да са се напазарували и да нямат повече място.

   Изнесоха данни, че от бюджета се отпускали по 700 млн. лв. годишно за помощи на циганите, които са безработни и социално слаби. Толкоз стрували на държавата годишно. А престъпленията, които извършват, те нямат ли цена, която държавата и хората персонално заплащат? Безработният цар Киро си направи 9 палата само в Катуница, но също хотели в Пловдив, по морето и другаде.. Парите за тях включени ли са в тази сума от бюджета? А кражбите напр. на скарите от шахтите на София, Перник и др. градове? А кражбите от подвижния и пътния състав на БДЖ, от електросъоръженията му? А за лечение на изгорените от ток цигани при акция за жици, за медицинска помощ, след като те не се осигуряат, а за унищожените гори, напр. тези между Горна Баня и Банкя или пък около циганските квартали във Велинград? Дали и тези щети влизат в цитираните 700 млн. лв. или тази цифра трябва да се умножи поне по 3 пъти? А за детските, които за циганте достигат 150 лв. на дете, а за българите – точно 35. А сметките на гиздовци от Дупница с по 20000 лв. на семейство за ел. енергия без да са прекъсвани?

     За да напиша това мое писание вода в маслото наля г/жа Джоузи с нейния постинг. Цигане обрало дъщеря й. Тя не знае, че циганетата до 18 години са глупави и не знаят какво правят и поради това не отговарят за действията си пред закона. Точно за това джебчийките са в тази възрастова група. Университетът им е във Варна, а за добра джебчийка техните хуренмайстери като цар Киро са давали до 300000 лв. на производителите им, които те бързо си възвръщали от рейдовете им в Европа.

    Статията на г/жа Джаузи е емоционална - пострадало е детето й, но нещата са много дълбоки. Госпожата ми прилича на страните от ЕС, които се сърдят на гърците вместо да им дават нови и нови кредите така, като българите на гиздовци. Нито гърците могат да върнат по 30000 евро на човек, нито гиздовци да платят по 20000 лв. на семейство за ток, това , от което се нуждаят е нови кредити., че сега трябва да им пратят смеките за ток по 20000 на семейство за няколко години. Гърците поне са дали нещо на света от ІV век пр. н. е. до сега, това е певицата Мария Калас, а гиздовци и всички цигани, дошли след войските на Александър Македонски от Пакистан на Балканския полуостров – нищо. А на тези, които могат да си планят данъците пък никой не им ги търси. Така е в Костинброд, в гр. Левски и друге, кадето има къщи за по милиони. Казусът се нарича легализирана циганска престъпност.

    Снощи ми се наложи към 22 ч. да отида да купя мляко. Докато пресека бул. Мария Луиза по ул. Св.Св. Кирил и Методий са разминах само с цигани. Те бяха в „работни” униформи: с качулки, вързани така, че се виждат само носа и очите им, други - с плетени шапки, нахлузени на главата им като куробранки. Ако се извърши престъпление – напр. крадене на чанта или гердан и трябват свидетели, никой не може да опише как изглегжда престъпника. А полиция? Какво е туй нещо, полицай в района на Женския пазар. Ами ако вземе,че хване търговец на цигари или джебчия, как ще отговаря за деянието си после пред началника си?

     Темата е дълга, само я започнах. В любимото ми Софийско село Требич имат такъв лаф: Аз да му отперя една путкана, а он ако сака – да доди. Дано някой телевизионер прочете блога ми и направи снимки на това място. Но да се сложи червена точка когато ще се излъчва предавенето и да се напише с големи букви:

    Предаването да не се гледа от хора със слаби нерви!

   

        

        




Гласувай:
13



1. bven - Поздрави, Коста!
11.12.2011 20:55
Само така - бие се право в целта!
Хубава вечер!
цитирай
2. bojo12345 - Този цигански проблем....
11.12.2011 22:10
До такава степен вече стана голям ,че ако имаше графа в Гинес за "ЦИГАНИЗАЦИЯ НА НАЦИЯТА" - първото място в кърпа ни е вързано!
За тази прослойка от обществото може роман да се напише. Днес бях на Рогошките гробища в Пловдив и видях ,че така нареченото поле на "Мюсюлманите"- мангалите (в сравниние с това на най ВИП полето за българи ) е много по-луксозно!!! А има и една гробница на някакъв "Бей"- такова чудо
няма и в централните гробища - София. След като са бедни и нямат къщи, не плащат ток, вода, данъци - откъде такъв лукс? Централното поле на богатите българи бледнее пред циганското!!!
Най-големите строителни куриози отново са цигански. На една от улиците в
централната част на Пловдив, ул.Изток - има керпичени къщи на тротоара,а зад
тях се издигат дву- и триетажни масивни постройки!!! И това се вижда от
паркираните пред разкопките на стария град рейсове с чужди туристи!!!
Това го знаят всички досегашни кметове - но никой досега не е реагирал!!!
Законни ли са , със строителен план и разрешително ли са и най-вече с какви
пари са строени - данъци плащат ли тия манговци?
Докога държавата ще мери престъпността с един аршин за българите , а с друг аршин циганите : само в митничарското село ли ще рушат булдозерите??
Защо в цивилизования свят ,към който сме се отправили - ЕС е криминализиран
сексът с малолетни под 18г? На какво основание тук деца на тази възраст вече имат по 2 - 3 деца??? Политиката, която се води с този етнос, не ги приобщава да се ЦИВИЛИЗОВАТ- точно обратното. Поощрява ги още повече да се ЦИГАНИЗИРАТ!!!
При такава политика на днешните властимащи , както е тръгнало , след години Дядо Вазавото стихотворение: Аз съм Българче...., ще се казва: Аз съм циганче, първа радост...и т.н. и т.н.
цитирай
3. planinitenabulgaria - На Бойо 12345
11.12.2011 23:02
Въпросът може да бъде решен, но две основни неща пречат:
- Легализираната циганска престъпност, създаваща среда за ромбогаташите и необходимостта от ромлидери за организацията и координацията й,
- Ромгласовете, от които се нуждаят местните феодали.
Това са основните предпоставки, за да не се спазва законът спрямо тях, но има още много! И от тук тръгва лавината на престъпност на всички ромнива. Това продължава вече много години и те вече и не помислят за работа. Имат си права, за правата им следят от ЕС, централата на Джордж Сорош и всички, които искат циганите да катурнат страната ни икономически. Гурция защити цар Киро и циганите официално. А катурването ще се случи, защото по циганите вече хората нагласят работите си: Напускат селото, защото ги тормозят цигани, не засаждат градините и нивите, защото ще ги окрадат, плащат за охрана на СОТ и др. да ги пазят и т. н. Това са ходове в цугцванг и те водят до мат.
Вместо работа в тази насока, отпускат нови и нови помощи за ромродилките, ромдецата, ромбезработните, ромсоциално слабите. Тези прелести вече не са възможни за страната, но на практика основните доходи на най-бедните цигани идват от децата им. Колкото повече деца родят - толкова повече помощи ще получават.
И в Румъния изпуснаха края им. Другите страни се справиха. Отличник по справяне с ромпроблемите е Сърбия. От деветте ми посещения това лято там се убедих в това. Всичките цигани при тях работят, законът се прилага към тях, не се ортаци с полицията, а ги е страх да чуят за нея. В Турция на циганите има дадена по-голяма свобода, но ги е страх пред закона, защото ако откраднат нещо следва строг затвор.
При нас обаче управия с тях няма. Те искат и искат, но възможностите да им се дава стават все по-малки. И ще сторят с нас това, което гърците сториха на ЕС.
Цугцванг, това е състоянието ни и ако спешно не се стори нещо следва мат.
Коста
цитирай
4. sande - Поздрави, Коста!
12.12.2011 05:56
Добре си го написал и аз ти вярвам, че всичко е така.

Циганите се превръщат все повече в проблем на държавата с переспектива тази държава да стане тяхна, в крайна сметка. Циганска държава. Държава на циганите.
Тогава насам ще се насочат и цигани от други държави, където ги стягат.
Цигански рай.

Този въпрос бе решен по време на скапания соц, а по царско време - преди 1944 година, циганите са били сигурно и по-малко, но натикани в шише. Бой. Това е просветата им.

Сега властта се държи така, все едно,че този проблем не съществува. С Киро царо още не знаят какво да правят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12277600
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930