Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2011 12:53 - ТРИ РЕКЛАМИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1539 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

       ТРИ  ИСТИНСКИ  РЕКЛАМИ

 

    Рекламата – тя стана една от най-ужасните прибавки към ежедневието на тези, които гледат телевизия. Лошото е, че колкото по-тъп е един човек толкоз по-дълго гледа телевизионни програми, защото няма собствен духовен живот. Така той се опростачва до степен, при която дори рекламите не го дразнят и свиква с простотията им така, както на времето въшките и бълхите с ДДТ-то преди да го забранят. По мое мнение ДДТ- то направи по-малко бели на хората отколкото рекламите по медиите - то поотрови телесата на хората -  но не виждам тенденции да ги забранят както него, макар те да тровят душите на хората. Тази свръхдоходна ниша – рекламата, се зае от най-ловките мошеници, които не допускат конкуренти в бизнеса си. Лицата, които показват в рекламните си продукти са отвратителни, защото се набляга на презумцията уродливостта им да да привлече вниманието на зрителя до степен, при която той от възмущение така да се съпикяса, че да не е в състояние да смени на секундата канала и поради това да види рекламата.  Мъжете, които участват в рекламите - те всичките са педераси, но повечето от тях -  елитни. Жените пък, които четат рекламите ползват друг трик при оралната си изява. Те говорят така, като че нещо лепкаво в устата им пречи нормално да си изговорят глупостта. Друг трик на произвеждащите този продукт - рекламата, за печелене на секунди от ефирното време стана възможен чрез въвеждане на специална техника за забързване на говора без да се повишава честотата му. Нормален човек не може да „пробие” да го наемат в реклама, защото там търсят извратени в говора, във външността, във всичко. Колкото повече мязаш на изрод, а ако може и да си обратен, толкоз по-вероятно е да те наемат в този бизнес. Печеливши и то много от рекламата са и медиите, които за секунда телевизоинно време искат майка си и баща си. Интересно, дали ако някой ще рекламира боклуци, отрови или простотии, мутрата - собственик на телевизята или радиото ще се възмути и ще го отпрати по морални съображения при друга радио- или телевизионна мутра, тя да му прибЕре парите? Чудя се..

    Рекламата се споменава винаги като косвен подбудител на простащина и агресивност. Чалгата, силиконът, плочките, филмите с насилия в тях, рекламите – това е честото обяснение на учители, психолози и др. за срутването на ценностната система при децата и при по-големите и това се сочи като причина за асоциалните им прояви, водеща и до тежки престъпления.

   Сега като контрареклама на тази, която въртят от медите, аз ще рекламирам в блога си три „продукта”, както сега се нарича всичко, включително и предложенята за кредити, за гражданската отговорност /рекета/ и др. Те заслужават това, защото в случая „продуктите” са трима души, но истински - с изградена ценностна система, богати духовно, надарени с талант или други умения и с обич към ближните. С делата си те се противопоставят на чалга-сапиенсите и приматите. Дано единствената реклама за тях не остане това мое писание...

 

     „Продукт” №1, певицата Александрина Пендачанска:

     Тя е изключителна личност не само в областта на музиката, макар в тази обаст тя да се изявава основно. Изявява се също и като писател. През м. октомври 2009 г. издателство „CIELA” издаде книгата й „da capo” /започни отначало/. Книгата й не е на музикална тема, а на деликанти теми от живота: за болестта рак, от която почина майка й,  за ксенофобията, за хомосексуалнте отношения, за религията, за войната, за могъщата сила на любовта.

     Като дете Александрина /Джиди/ започна да учи пиано, с което завърши НМУ „Л.Пипков”. Нейната майка бе певицата Валери Попова, покрай подготовката на която в къщи Александрина започна да учи нейните арии. Оказа се, че детето има талант за певица и започна да учи пеене. Талантът й в тази област, красивият й висок глас, който притежава, музикалната подготовка в училището по пиано – инструмент, развиващ мисленето пилифонично и най-вече изключителният ум, който притежава това момиче доведе до неговата успешна кариера като певица. Начинът на изява, който тя избра – артист на свободна професия – е причина тя да бъде канена за различни постановки по света и поради това Александрина е разучила много голям репертоар, включващ освен опери и други големи произведения с хор и солисти. Но понякога й се налага след поканата да разучава много спешно нещо ново. Впреки огромната си заетост, Александрина си роди две деца и това въобще не попречи на кариерата й. Като трудоспособност тя е нещо изключително, но и възможностите й са много големи.

    Мнозина добри музиканти не могат да говорят убедително за музиката, да обяснат своето място в нея. Александрина обаче е много умна и когато дава интервю, когато говори за някое произведение, когато разговаря на други теми, тя ми напомня за Вайсенберг. Няма неточна дума в речта си, убедителна е в това, което казва, добиваш усещане за съвършен ум. Да надпише книгата си или програма от концерта си – това тя превръща отново в творчество. Нейните качества бяха забелязани и от политици, които сближавайки се с нея желаеха да повишат имиджа си пред избирателите.

    Александрина вече е на 42. Кариерата й е непрекъснат възход, гласът й – все по-съвършен. Освен певица, тя е и много добра артистка.

Едно съвършенно човече, това е Александрина. Като ум, като музикално дарование, като добър човек, вървящ уверено по земния си път. Един пример за вички хора, не само за музикантите, това е Джиджи.

   Да не пропусна и нейния произход. Майка й, певицата Валери Попова също бе отлична певица и артистка, сопран в Софийската опера, но е завършила музикалното училище като цигуларка. Извличането на звука от струнните инструменти, това има нещо много общо с човешкия глас. Тя е две години по-малка от мен и я познавах добре. Едно ангелско същество извън сцената и царствена на сцената – това бе Вали.А Божият й подарък – Джиджи!

    Това е пърият „продукт” от рекламата ми. Може пък някой да прочете за нея, да отвори Ю-туб или да потърсти нейни видео- или аудиозаписи, да отиде на концерт с нея, макар тя вече доста рядко да пее тук. По медиите такава реклама не съм видял.

     Рекламата ми има много далечен прицел, чак в годините, когато Джиджи ще напусни сцената. Тогава, ако се намери кабинет, който да я покани за министър на културата, за първи път ще си имаме истински културен министър. Защото до сега на този пост тургат такиви, че все си остава валидно казаното от Радой Ралин:

   „Не ме е страх от министъра на културата, страх ме е от културата на министъра!”

 

     „Продукт„ №2, доктор Карагьозов:

     Известно е, че здравеопазването, както всички останало в Бълария е зле. Причината е комплексна, но една от тях е снижаването на морала на лекарите. Те гледат да спечелят повече, защото техният труд наистина е зле заплатен, но вече излизат от моралните норми. Тази тенденция премина в цялостната политика на болниците, които вече се превърнаха в нещо като търговски дружества, а болницата ТОКУДА – в заведение за изнудване на болните. Голямата ми дъщеря претърпя три операции, в рамките на малко години, тази година пък оперираха жена ми. Аз съм с произход от здравни служители, тези здравни пениси са ми известни. Но Човекът, където и да попадне, дори и сред най-големине рекетьори, той живее достойно и си остава Човек. Един такъв е хирурът Карагьозов /синът, не бащата, който работи с него/ и на който сега ще направя реклама. Той е хирург-гинеколог, но истински!

    Човекът се е отдал абсолютно на професията си. Всеки ден той прави операция, като тежките операции той следи лично. Поради това остава да спи в болницата в близост да оперираните и докато те не покажат подобрене в състоянието си, неотлъчтно е до тях. Но така става, че тежки операции има често и той веднаж на две седмици си ходи в дома за по ден. Това му е почивката.

    Да му предложиш пари на този човек за животоспасяването – това би било за него голяма обида.

    Този лекар е известен, но и аз го рекламирам. Ако се наложи на някоя госпожа деликатна операция, този е Човекът – „продуктът” на рекламата ми - който ще я извърши най-съзнателно. Работи в ТОКУДА при изнудвачите. Но е човек!

 

      „Продукт” №3, :

       За този „продукт” ще си спестя въведението към рекламата. Помествам три стихотворения от поетесата Румяна Симова. Чрез тях тя ще се изрекламира по-добре от реклама, изготвена от най-добрата рекламна агенция у нас, тази на Калин Сърменов. Добре е да се отваря този блог, има много за четене в него.

 

        В средна възраст. Жена.

 

В този шибан живот аз се люшкам от ляво на дясно.

Консерватори, лейбъри и пишман-демократи.

А яката ме стяга. Души ме! Души ме до бясно!

В средна възраст. Жена. Посред стадо примати...

 

Зад завеса живях. Закалена до синьо стомана.

Чоплех тухли, забити в Стената.

И градих, и руших от идеи „велики” пияна.

Марширувах, навита с ключе. Знамената

По пилоните сменяха смисъл и гербове.

По трибуните блясваха нови лица,

Замазнели от алчност, от похот, от мерзости.

Марширувах и виках безумно – Ура!

 

Механизмът в душата ми  скръцна със зъб и запече.

Аз отворих от болка очи и видях –

покрай себе си глутница псевдочовеци,

Оскотели от дрога, пиянство и страх.

Бягях дълго. Без сили и мисъл останах,

Спрях на края на тъмния свят.

И си рекох – „е, стигнах до края на драмата,

Няма никога вече да срещна примат!”…

 

Но – не би! На пръв поглед спокойно и тихо,

Щом разровиш – безкрайно жестоко смърди!

Консерватори, лейбъри и ездачи на китове...

Ляво, дясно...Души ме яката. Души!

 

Безрабатица - двайсет и седем процента!

Сто процента измама на всяко ниво!

А души се продават за няколко цента...

Да...Души, непознали човешка любов...

 

В този шибан свят аз се люшкам от ляво на дясно.

Консерватори, лейбъри и пишман – демократи.

А яката му стяга. Души ме! Души ме до бясно!

В средна възраст. Жена. Посред стадо примати...

 

 

        Душата ми

 

Душата ми... Какво ли не видя?

Насилвах я, предавах я и мамех.

Завлякох я накрая на Света...

Буквално! Носех я през рамо.

Потисках всеки неин бунт.

Озъбвах й се – тя като роптаеше.

Разпъвах я на кръст. Напук на Юнг!

А после...После се разкайвах.

Възкръсваше...Добра Душа!

Прощаваше ми /мъдрите прощават/,

очакваше от мен пда не греша,

аз все така й обещавах...

Опитвах се. Наистина! За ден...

На следващия пак започвах

безмилостна война в самата мен.

Опитвах се да се надскоча.

Надскочих се! И за какво?

Щастлива ли съм? По-щастлива?

Душата ми не може без любов...

Омръзнах й. И си отива...

 

  

Шепа пръст

 

Шепа пръст ще си взема на тръгване

от свещената родна земя.

Ще я нося, увита във кърпичка,

там - на другия крй на Света.

Ще продам своя дом, всички спомени

и ще дам на децата си шанс

да постигнат мечтите си скромни.

Ще платя за това във аванс...

На последния рейс ще се метна,

за да търся по-сносен живот.

Как покорно и тихо да кретам

като жалък безмозъчен скот?

Как да чакам по-светли години?

Нямам време...То бързо лети.

Вече лято поредно премина,

а животът ми тук не върви.

Ще накарам насила душата си

да обикне земята на друг.

Неспокойна съм тук за децата си...

Как да стискам сърце във юмрук?

Как да спя в безкрайните нощи,

ако те са навън, из града,

в който бродяг невидими, лоши,

безпощадни деца на глада...

Те, децата ми, тук ще работят

за трошички от пищен обяд,

ще създават деца безимотни

и от страх не ще могат да спят...

Шепа пръст ще си взема на тръгване,

моя бащина, родна Земя.

Ще я нося увита във кърпичка,

там - на другия край на света.

 

      Те такъв рекламен блок бих искал да видя, когато отворя наш телевизионен канал....




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Здравей, Коста!
06.12.2011 13:20
За съжаление по-често се рекламират комерсиални продукти с ниско качество...
Стиховете на Румяна Симова са силни, нестандартни...
Честит празник! Да си жив и здрав!
цитирай
2. mileidi46 - !!!!
06.12.2011 23:47
Страхотен постинг,приятелю!!!Страхотен...
Адмирации за всичко,което си казал!!!
Весели празнични дни!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183509
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031