Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2011 19:52 - „ОБЩИНА СВОГЕ - ОГРАБЕНА, БЕЗ БЪДЕЩЕ!”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 3496 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                       „ОБЩИНА  СВОГЕ  -  ОГРАБЕНА, БЕЗ  БЪДЕЩЕ!”

 

       Малко след изборите бях в Своге. Хората ги коментираха и изразяваха мнение, че са уйдурма. Те твърдяха, че за годините на прехода Своге е крадено, крадено, до степен, при която вече няма какво повече да се открадне от него. Хубавите местности ли не са минали през заменки, горите ли не са били осечени, огромни масиви с включени села към тях ли не са били продадени съгласно закон, че спрямо тях не са били проявени реституционни претенции в законния срок. В Община Своге е имало назначени юристи, които да съветват общинарите как да насочват имотите към подставени лица на Догана. В случай на спор се е появявал чадър над общинарите от най-високото място, парлаламента. В центъра на тази оранизирана общинарска престъпност е стоял Емил Иванов от ДПС, сътрудник на ДС. И той си е получил заслуженото, но за сега имал само една къща в Своге и един вилен имот до моста при с. Свидня. Дали има и друго богатство и къде си държи парите, никой не знаел в Своге.

    На фона на тази разруха са се провели изборите, които са били предопределени. Целта на тези избори не е било да се продължи властта на ДПС, налагана чрез Големия Емил и после чрез Малкия Емил, който вече не бил от ДПС, но е избран с подкрепата на ДПС и за него лично се е застъпил Големия Емил. А кариерата на Големия Емил - тя е като тази на правешките кметове, тъй като тези две общини са с еднакъв статут, независими са от Община София-област. Те са държава в държавата и правят каквото си искат. Но пък имат много „кадърни” кметове. После ги тургат за кметове на Община София-област и за да имат имунитет – детутират ги от някой партия, както сега Емил Иванов е в парламента към партията на Доган.

     Разрухата и грабежът в Община Своге – той е ясен за всички. При мандата на този кмет се очаква положението да стане неспосяемо и е била разработена нова стратегия. Оттегля се ДПС от върха на Общината. Освен това Големият Емил отива в Своге и говори против Малкия, макар той да го е турнал на този пост. Набира активи, защото след две години ще има избори и ще му щракнат белезниците. По този начин избраният за кмет на времето на Своге Емил Иванов с гласове прехвърлени от Истанбул и като член на ДПС, превърнал Своге във вакъф на ДПС и прехвърлил богатствата на Общината на най-първите от това Движение, сега се явява против тези работи. Станал честен човек. Това в съда наричат смекчаващи вината обстоятелства или самопризнания, които водят до по-ниска ефективна или само до условна присъда. Тук е моментът да кажа какво друго чух за Големия Емил. Когато гласували вотове срещу бать Бойко в парламента той си вземал болнични и не бил гласувал срещу него нито веднаж.

   И така в Своге се била провела изборна камания-менте. Хората са се усетили обаче за това и то ето как. На предишните избори обещали на циганите при гласуване за верния кандидат да им платят разни сметки и се застъпили пред енергото и др. да им отложат изключвнията, защото плащания за тях ще има по някакво перо от Общината. После Общината е платила сметките срещу поети задължения от циганите в кварталите си да да държат чисто и др. Сега обаче не е имало никакви обещания към циганите. Цигани пак са идвали да гласуват, предварително регистрирани, но за кого са гласували, колко им е платено и от кого този път не се знае. Малкият Емил губи изборите. Загубата е била предизвестена. С тази загуба пада и отговорността сега, когато източеното, откраднатото и др.подобни от Общината практически са я довели до фалит. ГЕРБ спечели изборите. Те ще отговарят сега за бедите на Общината така както сега отговарят за окрадения влак. Срещу тях железничарите стачкуват, а не стачкуваха когато 20 години крадоха влака, защото синдикатте са също рожба на службите.

    И сега какво?, пита един човек и си отговаря сам. Има си схеми за търговете, които обявява Общинта, като е ясно кой колко дава и на кого. Да не би тези схеми да престанат да действат? Има си схеми за незаконното строителство, за издаване на документи за обезщетяване, за помощи на циганите, които не са малки и всичко. Тези хора пак ще продължават да източват Общината веднаж, отпускайки незаконно помощи и др. подобни. и второ, насочвайки част от това към тях лично. Тези хора така са работили 20 години и сега, като отоваря ГЕРБ за Общината дали те ще започнат вече да не лъжат и да не крадат? По-скоро, каза един човек, свинкя в джамия ще влезе, отколкото тия да спрат да краднат. Те нямат страх и от съда в града, оти и там са се техни, дЕлят заедно окраденото.

   От тук нанатък падението на Своге преминава в режим на свободно падане с неговите жилищни блокове, които няма как да се отопляват, безработица, поради която почти всички пътуват за работа в София. А с влаковете става много лошо, ще спрат поне половината от тях. Циганите, надошли в Своге след 1989 г. стават все по-опасни, като извършват набезите си вече не само по вилите, но и по домовете и директво върху жени заради чантите им. Улиците на града са пълна скръб, също водопроводите, каналите са без капаци на шахтите, които заминаха за Отпадъци. Да не ги е тъкувАл луд тия, дето доведоха града до това положение, та сега да отговарят за деянията си. Турнаха друг на върха, прекарАа го, а старите пак ще си въртят далаверите. Докато ударят катанеца на града. Май това е решението на проблемите му, които се натрупаха за толкова години, каза един човек.

    И ето първото предложение за решение на пробема, катанец на града.

   Друга група хора, и тя чакайки влака пък възхваляваше Правешката Тиква. Казваха, ако той беше, това с влака нямаше да стане, той държеше на влака. Имахме си тук предприятия, имаше работа, карти за почивка. Откак го маанАа, всичко продадоа, спасение за нас вече нема. Ще се местим в София.

   Ето го и второто предложение за решение на проблема, свогенци да се преместят да живеят в София.

   Трета група пък бе залегнала на бира, която се продава по гаровите крачми и с насмешлив поглед и с мисъл, обездвижена от алкохола гледаше от високо на тези проблеми, защото бе стигнала до върха на развитието си: бирата и чалгата, която се носи от уредбата на всяка гарова кръчма. Влакът го немАло. Комуто ме требе, ще си го чека. Като свърши бирата не чекаме ли и ние?  

   Общината ни е ограбена и няма бъдеще, каза една жена, която с часове бе чакала влак. Тази нейна мисъл вземам за заглавие на писанието ми, защото изразява статуквото с едно изречение. Да трябва да пътувам за да работя и да ми спрат влака, това никъде сигурно го няма, възмущаваше се тя.

   Преди две седмици една жена на 55 години от Своге се хвърли под влака и спря с часове движението. Влакът я беше разрязъл на две. Преди години на тази гара имаше още един тъкъв случай с 40 годишна жена. Жената е погребана над Гара Лакатник, казва се Тодора.

    Жената спомена с упрек за последния случай, казвайки, че стореното не е било от добро...

     Жените, като по-съвършенното Божие творение решават от веднаж проблемите, които им носи безкрайния преход, започнал преди 22 години по подобие на Анна Каренина. При мъжете протича същият прлоцес, но продлъжава години. Има разлика между влака и бирата....




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - абсалютна истина но това е нормално ...
08.08.2012 15:23
абсалютна истина но това е нормално във всяка колонялна страна каквато е България (американска `колония ( Черно гледац
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12305658
Постинги: 4574
Коментари: 10805
Гласове: 18382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930