Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2011 18:41 - ПРЕДИЗБОРНИ СТРАСТИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1816 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              ПРЕДИЗБОРНИ  СТРАСТИ

 

         Преди два дни бях в местността Рединската китка, която достигнах от Своге. Навсякъде се коментираше балотажът за местни избори там. В града се бе появил дори по-ниският от тревата в последните години бивш кмет, а после областен управител и депутат Емил Иванов и се е изказал срещу сегашния кмет, който той самият поставил на това място след себе си. Чух обаче как коментираше изборите една доста стара, но видимо интелигента жена от Своге и сега ще го впиша в блога си:

 

       Защо не гласуват в Парламента закон, който да забранява на неграмотните да гласуват, да имат шофьорска книжка и да получават детски за деца, които не ходят на училище? Така децата вместо да се образоват стават престъпници. Ако има такъв закон, каза жената, много неща в страната ще се оправят защото неграмотните въобще не знаят за кого гласуват и гледат да спечелят някой лев от изборите, като си продават гласа.

     Мотивите на бабата бяха, че на тези прости хора плащат мошеници, които после идват на власт с техните гласове и крадат общините. За най-голям крадец в историята на Своге тя посочи предишния кмет /б.м.Емил Иванов/, избран с прехвърлени гласове от Турция по формула, измислена от Догана, която е вървяла по време на избора му. После двамата /б.м. с Доган/ ограбили общината. Сега пък в Своге заприиждали цигани, които се регистрирали, че живеят тук, а за това, за кого да гласуват се появили застъпници. Стояли в секциите с табелка на гърдите, по табелката им циганите отивали при тях и застъпникат следял за законното подаване на гласа им.

 

    Ако престанат да се дават помощи на неграмотните за децата им те ще престанат да раждат, защото сега те живеят от детските и така тези   семейства се превръщат в пълни паразити, прилепени към общините и бюджета, но и генератор на престъпност – битови кражби, джебчии и др.  Помощите трябва да се дават само на деца, които учат.

                                                                                                               

     Добре е, казва бабата да стане това, ама няма да стане, защото тези, които сега ще ги избираме, освен циганите и обкръжението им, никой нама да гласува за тях и няма да могат да крадат в такива мащаби ако са извън местната власт. Своге е богата община, каза бабата, колкото и да открадне някой кмет, ще остане нещо и за следващия, пак ще има мераци и изборни номера.

     Бабата прехвърли мислите си извън Своге и каза, че не само във Своге, а навсякъде става така. Каза, че така е избран и президентът, но този избор не я засяга. Тя каза още, че винаги е гласувала за човека, посочен от Иван Костов, когото счита за най-честния политик след 1989 г.
 

     Подобни разговори съм слушал и за Кърджали. Там контингетът – огромният цигански квартал - винаги е бил решаващ при местните избори, но при необходимост се подсилвал с изборни туристи. Схемата била разработена до съвършенство. Знаело се кои са лидерите в циганския квартал, колко ще вземат те и колко се плаща за глас. В Ардино, където нямало цигани и Доган нямал достатъчно електорат, той докарвал от Турция  изборни туристи. Същите тези нещастни хора, прогонени от родните им места заради разработка на ДС преди години, известна като възродителен процес,  сега продължават да ги манипулират насилниците им от тогава, но вече от позицията на техни защитници.
 

      Друга една баба си спомням от пведи години, обидена до степен, при която не бе на себе си. И тя беше образована и имаше маниери на пенсионирана учителка. Каза, че била лъгана през целия си живот, по какви ли не начини, но лъжата с тоя цар била най-подлата от всички, които е видяла. Тя се излъгала и гласувала за него и никога не можела да си прости това. Как можаха да измислят тоя цар, как можаха да ме излъжат, това повтаряше жената. Не го ли беше срам тоя цар така да ни се подиграе?

       Тук прибавям че за царо гласувах и аз. Царят ако се наложи трябва да се жертва за народа си, а този го ограби по договорена с разработчиците му схема. Ограбва и природата ни след като вече го няма, изсичайки гора от водосборния басеин на яз. Искър, където унищожава бялата мура - най-скъпото дърво за мебели. Но Господ го наказа. Един от синовете му - и те мафоти като него - го тресна руската мафия и го извади от играта с руските комуникации, оставяки го жив труп.  Симеон Секачкобургрилски, картоиграчът, проиграл и състоянието на жена си, договорл се да граби и от нас чрез една ужасна лъжа, разработен от Догана, Тренчев и др. успя да излъже хората, но с тоя жив труп на наследника му Господ ще му напомня за подлостта и алчността му спрямо хората.
 

   Сега трябва да се състои балотаж за президент. Едната възможност е постът да го обладае калфата на сегашния ни президент и кукловод на мафията, кандидатпрезидентът Калфин. Гоцето държи съда, олигарсите, всичките богати престъпници, ромлидерите. Основната му задача е прехвърляне на престъпно придобитото от мафиоти богатство по други банкови сметки срещу свободата на престъпниците.Всичките му съветници не са случайни хора. Един от тях бе Сумиста, извършвал мокри поръчки. През последните дни на мандата си Гоцето се зае да помилва платежоспособни затворници. Може после да се окаже извън играта ако номерът с Калфин не мине. Благодарение на един такъв помилван затворник, Дон Цеци от Пирдоп, който е известен ромлидер по отношение на ромските гласове, Гоцето дойде на власт. Той назначи главния прокурор, негов човек е съдията Пенгезов, най-богатият от всички съдии, „работи” успешно с ВСС. Когато от съда няма как да освбодят платежоспособен мафиот, помилва го вицепрезидентът, Гоцето не отговаря за това, отговаря вицето. Процесът се предхожда от паричен превод на посочени сметки.
 

     Изборът но президент изостри политическте страсти. Всички, сдързани по някакъв начин с Гоцето се обединиха срещу Плевнелиев, защото ако той спечели, доста посредници в мафиотските сделки на главата на мафията у нас – агенг Гоце, ще загубят службите си. Затова искат Калфин. Доган също ще бъде изместен в страни  от паричните потоци ако не подкрепи Калфин. Старият длъжник на агент Гоце, Дон Цеци също ще участва активно. Доста пари има да си връща той от Гоцето, сега ще го прекара яко. Ако българите не гласуват този път, наследникът на Гоцето ще оглави мафията в България, избран с гласа на неграмотните. Но гова ще бъде трудно да се случи. За местните избори има други схеми, работещи и сигурни. Напр. циганите от махалата в Берковица. Ако в Берковица дават по 20 лв. за продаване на гласец, а във Въшец – по 50, един циганин няма да гласува в Берковица. Има разни борси, но вече има и такива за т.н. ромски гласове. Това го знаят всички с изключение на полицията. В една малка община ако успее да плати мошеника на ромовите лидери, ромгласовете променят вота и той печели.  Ще се поздрави със своите си хора, а на останалите като излезе пред общината, ще им рекне: Пак ви преебахме!!! Може да прибави към оралния си текст и жест – кукиш, високо вдигнат среден пръст...

      За президентски избори обаче не вървят тези номера със същата сила, защото общо подадените гласове са много. Ще успеят ли  отново циганите да изберат президент на България, удобен на Догана? Той твърди, че без неговото съгласие не можем да имаме президент. Ако това се случи, ще се случи и друго: Доган пак ще си послучи заслуженото, ще разпределя парични порции, а циганите ще продължават да не работят, да генерират престъпност и да паразитират на гърба на държавата.

     Ще се окаже ли Доган отново активен изборен пророк, което прави вече 20 години? Отговрът – след малко чсове.

     Изказвам обаче предположение. Аз съм приятел с доста турци по Източни Родопи. Всичките казват за Анала, Догана и Местана, че ги считат за мошеници. Май към „желязната” гвардия на Догана ще му останат само циганите, какъвто е и той, джуревец между татарин и циганка, но едва ли тези гласове ще са му достатъчни да върти игрите и да продължава да се чувства езичето на кантара в България. Никой не се праши вече от рязаната му карабина, която той еректирано размахва. Идва политическият му край, но ще отговаря ли той за  кражбите, които извърши, за заменките и консултанските хонорари? О покра него и на тези, които му поможнаха да стори това и на първо място депутатът Емил Иванов от Своге? Комуто вероятно ще щракнат белезниците в момента, когато падне статутаът му на депутиран.

   А за това, че краят на Догат идва ще приведа един факт. Извесна е любовта на една проститутуираща журналистка от в/к Труд към формулата му за етническия мир в България, към хипербогатия Доган, която тя обслужваще и сексуално.  Докато тя помести една статия срещу него, че бил мошеник. Ако се съди от поведението на тази обиграна жрица, отказът й да обгрижва повече Догана предсказва края му. Просто тя се пренасочва към нови потенциални гостоприемници...  

 

      




Гласувай:
11



1. bojo12345 - Как да приемат закон за неграмотните...
31.10.2011 09:13
Да не би да искаш днешните политици да си направят ХАРАКИРИ?
Кой ще им ходди масово /циганите и ДПС-електората/ да гласува,
а слад изборите те да си гледат личната изгода!
цитирай
2. bojo12345 - Да не би да искаш днешните политици да си направят ХАРКИРИ,като...
31.10.2011 09:18
Приемат закон за образователен ценз за гласоподавятеля?
Че за къде са те без гласовете на "циганската общност"и
заблуденият от ДПС етнически /турски/електорат?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180944
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031